מפגש ראשון

מציג 7 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162387 הגב
      יששכר
      משתתף

הרכב הצבאי פילח את האוויר. שני החיילים הביטו בחלון בחלון במבט מזוגג. "נאדה",אמר לבסוף הצעיר, ששמו היה גריקאולס, "שומם כמו חור שחור!" "אני חושב שכבר שכבר הקפנו את הפלנטה"-ענה הבכיר,בבלשנוכארס. הוא העביר את הרכב למצב חלל. "כל השיטוטים האלה בעולמות החדשים, בשביל זה התגיסתי לצי?!" ,הוא מלמל את הטרוניה הקבועה שלו תוך כדי הכוונת החללית אל בסיס הבית "אם לפחות היינו מקבלים את אחת החלליות החדשות האלה, במקום הגרוטאה המ…" "המפקד!!", קטע אותו גירקו ,"כדאי שתראה את זה" שניהם הביטו במכ"ם. הוא הראה אות חיים. "תחזיר אותנו" צעק המפקד בהתרגשות, "אני אביא את החליפות!".
      2 דקות מאוחר יותר, הם קיפצו על הקרקע הטרשית . "זה צריך להיות פה!" אמר גירקו. שניהם התבוננו מסביביהם, ואז הדבר נגלה לעיניהם.האסיטואציה הראשונה שעלתה בראשו של גריקו היתה פרח טורף עם קלקול קיבה. במבט שני הדבר היה נראה כמוטציה של היפופוטם, שיח ורדים, ומיבש שיער. במבט שלישי הוא החליט שהדבר לא היה דומה לשום דבר שהכיר.
      "אתה חושב שזה חי?" המפקד התקרב לדבר, כחכך בגרונו ואמר:"בשם הכוחות המאוחדים הגלקטים האנושיים הנני מצהיר כי פנינו לשלום, ונשמח לקיים מערכת יחסים בריאה עם בני עמך!". הדבר לא זז . "הוא לא חי. קח ממנו דגימה, ונחזור לרכב. הבטן שלי כבר מקרקרת" הוא פנה אחורה, ואז קרה הדבר: גריקאולס, שניסה לחתוך חתיכה מה*דבר* התחיל לרעוד. הוא התחיל לצעוק, ואז עף אחורה בחוזקה, ונחת ישר על האנטנה של ה"גרוטאה". "לעזזל!" הרעים הדבר בקולו, וגרם לשני החיילים לשכוח את הכאב בבטן ובישבן לחילופין. הם הרגישו שכל האנושות עומדת מאחוריהם. אלפי שנים חיכתה האנושות לרגע הזה, מפגש ראשון. " אתה יודע גלקטית!" קרא המפקד לבסוף "ובכן, כעת אני יודע. אתם מבינים, חדרתי למוחתיכם, ועכשיו אני יודע כל מה שאתם יודעים!" "אתה מתכוון, הכל?" נדהם בבלשנוכארס. "טריגונומטריה, הכנת חביתיות, שמות כל הגרושות שלך, אופן פעולת החללית.." "הי, את זה גם אני לא יודע!" "זוכר את השיעורים בתיכון שהיית בוהה בבחורה שישבה מימנך? ובכן אתה לא הקשבת, אבל הידע נמצא בתת זכרון שלך, ולי יש גישה חופשית לשם!" "וואו, את כל זה גילית ב2 דקות!" תמה גריקו מאחור. "למעשה זה לקח לי כמה מאיות השניה. בשאר הזמן ניסיתי לשנות את הפיסיולוגיה שלי לאופן הדיבור שלכם. אתם מבינים, צורת התקשורת שלכם לא מתקדמת במיוחד, יחסית" "אתה מתכוון שיש עוד צורות חיים" התרגש המפקד "בודאי! הם באים לפה לפעמים" ומה אתה עושה כל הזמן?" "אני יושן כמובן!" , קולו של החייזר נעשה צורם: "ישנתי רצוף אלף חמש מאות ארבעים ושניים שנים אנושיים רצופים, עד שהפוץ הזה ניסה לחתוך אותי" גריקו הסמיק "מה עשית לפני כן?" "כמובן גם אז הופרעתי ע"י צורת חיים. חייזרים חביבים, הם הזכירו את כוונתם להשמיד אתכם" "ולאן הם הלכו מפה?"דאג המפקד "אה..הם… אהה..המשיכו כמובן, בכל מקרה, התרבות שלהם היתה הרבה יותר מענינת, אם כי גם אצלכם אני מוצא כמה דברים לא רעים בכלל, כמו הביסבול, והמוזיקה הזו.." הוא החל לפזם נעימה משונה "את זה בטח לא לקחת ממני!" אמר המפקד ,"אה זה אני" הצתחק גריקאולס,"יש לי חולשה למוזיקה הודית"
      "תגידו, אתם לא ממהרים אולי?" הדבר התחיל להראות סימני מצוקה, ואז אורו עיניו:"תראו" הוא קרא,"סופרנובה!!" החיילים הרימו את ראשיהם מיד, וזה גם הדבר האחרון שעשו בחייהם, מכיוון שרגע לאחר מכן, הם מצאו את עצמם בתוך לועו של החייזר, הופכים למצב צבירה שלא היה ידוע לאדם קודם. "נודניקים, החוצנים האלה" הרהר היצור תוך כדי לעיסה,"אם כי טעימים להפליא"
      והוא חזר אל שנת החורף שלו, המשתרעת אל הנצח.

• #178355 הגב
      שלמקו
      משתתף

הרסת את הפואנטה במו ידיך כשכתבת "פרח טורף עם קלקול קיבה".

חוץ מזה? "ישן" ולא "יושן". מכ"ם לא יכול להראות אותות חיים, אלא אם כן זה מכשיר אחר שרק נקרא מכ"ם. נחיתה תוך 2 דקות היא משהו די פנטסטי, אבל ניתן לסיספונד. בסך הכל, סיפור שלא מחדש הרבה, אבל הפואנטה די נחמדה- אם לא היית מקלקל אותה…

• #178356 הגב
      גל
      משתתף

אני הייתי אומר לא מחדש בכלל. חוץ מזה שיש צורך בהגהה רבה.
      לדוגמה – "הביטו בחלון בחלון במבט מזוגג" אל חמש מאות ארבעים וש*נ*יים שנים , הצתחק ועוד
      כמו כן כדאי לשמור על השמות – פעם הוא גירק(ו) ופעם גריק(אולס)
      חוץ מזה שאת קטע הדיאלוג כדאי לסדר קצת כי ממש לא ברור מי מדבר ועם מי.

• #178357 הגב
      יעל
      משתתף

יש דבר כזה?

הסתכלו מסביבם או הסתכלו על סביבותיהם. לא לשלב בין השניים.

אני ממש לא רוצה להעביר כאן ביקורת, כי נראה לי שזה סיפור ראשון או שני של הכותב. מקווה לראות שיפור בעתיד.

• #178358 הגב
      ???
      משתתף

עוד שתי דוגמיות:
      אסיטואציה במקום אסוציאציה (אם אתה לא בטוח במילה, אז תבדוק במילון).
      "ישנתי אלף… שנים אנושיים רצופים". חזרה מיותרת על "רצוף" ושנים זה מין נקבה.

בקיצור בפעם הבאה, לפני הפרסום, תן את זה לביקורת של מישהו אחר, רצוי מבוגר שסיים 12 שנות לימוד.

מבחינת התוכן, הפואנטה משעשעת, אבל קצת מאולצת לטעמי.

• #178360 הגב
      ???
      משתתף

דברים חיוביים: פואנטה משעשע, הומור לא-רע (שמות כל הגרושות שלו? העלת חיוך על שפתי)
      דברים שליליים: הרבה, אבל הרוב כבר הוזכר – עריכה, הגהה, סגנון, חוסר מקוריות, ידע אבסולוטי (ודי מיותר) של החייזר וכל מיני דברים לא-ניתנים לסיספונד.

סך הכל: המשך לכתוב. רק תנסה לעשות את זה יותר בזהירות…

• #178368 הגב
      שלמקו
      משתתף

ברור שאחד הוא שם קיצור, כינוי, ולכן סדר האותיות יכול להשתנות.

לא לדבר על כך שבאידיש, בחור הופך להיות בוחער, כך ששינוי מקום של ו' הוא די מוכר…

• #178439 הגב
      ???
      משתתף

ניחשתי הכל מראש. אוף.

מציג 7 תגובות משורשרות
מענה ל־מפגש ראשון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: