ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › שינוי קל בחוקי הפורום
- This topic has 13 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, חודש 1 by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
NYמשתתף
גל הסב את תשומת לבי לשגיאה קלה בניסוח חוקי הפורום, ועל כן ביצעתי שינוי (סעיף 5 חלק שני, למעוניינים). היות והדבר נוגע לסיפור שפורסם כאן לא מזמן, הריני לצטט כאן את הסעיף המתוקן – לתשומת לב מחברי הסדרות וההמשכים:
5. סיפורים ארוכים, עם זאת, ניתן לפרסם בחלקים – לא בהמשכים. כלומר – מותר לפרסם את הסיפור רק לאחר שנגמרה כתיבתו (ועריכתו והגהתו) לחלוטין, שאז יש לפרסם את כל חלקיו בבת אחת, בענף בודד בעץ (החלק הראשון יהיה נושא חדש, ואילו החלקים הבאים יפורסמו כתגובות לו, תוך ציון מספר החלק בכותרת ההודעה). על כל פנים – אין לפרסם חלק מסיפור כלשהו ללא פרסום מיידי של כל שאר חלקיו. הביטוי "המשך בשבוע הבא" ודומיו יגרמו להסרה מיידית של הסיפור העבריין.
ההמשכים שפורסמו כאן לפני השינוי לא ימחקו, כמובן. אפילו בי יש מעט הגינות בסיסית (שלא לדבר על בוג'י, שהנה בסתר לבבה צחה וברה כשה לעולה). -
שלמקומשתתף
הוא מכיל את המשפט "המשך בשבוע הבא".
-
NYמשתתף
וחוקי הפורום יכללו גם איסור גורף על כתיבה יוצרת של ביולוגים! ראה הוזהרת!
-
גלמשתתף
מדוע לא להוסיף קישור ללכסיקון "טרקי סיטי" שגרומיט תרגם?
תהיה זו תוספת מבורכת למאמר של מר לרר, לרמזים של אסימוב
ולהגדרות שליקט אהרון. -
Ange noirמשתתף
אני עובד על סיפור שאני רוצה לפרסם בפורום אבל הוא קצת ארוך, קצת הרבה ארוך (15 עמוד A4, פונט 12 בלי רווחים בין שורות) זה נכלל בהגדרה של סיפור ארוך או שאפשר לפרסם את זה כיחידה בודדת
והערה, למה אי אפשר לצרף מסמך, יהיה הרבה יותר נוכן להעלום סיפורים בקובץ doc. -
NYמשתתף
א. לא כולנו מצוידים במחשבי PC
ב. הפורום לא תומך כרגע בקבציםפרט לכך: אני מציע לחלק את הסיפור לאחר סיומו (כולל הגהה, קריאה חוזרת, תיקונים, טרה לה לה) לחלקים בני 1000 או 1500 מילה, ולפרסם אותם כמתואר בכללים.
-
שלמקומשתתף
למען אלו שלא מחזיקים בראש תמונה של מסך של וורד, רצוי שבפעם הבאה תגדיר אורך של סיפור ע"י מספר המילים בו.
ככלל אצבע, תלוי מה אורך הסיפור. עד כ3000 מילה, אני מעריך, ניתן לפרסם בחתיכה אחת (תמיד יותר נוח לקרוא בחתיכה אחת מאשר יותר). אם כבר מפצלים, אז כ1000-1500 מילים בחלק זה רעיון לא רע.
-
Ange noirמשתתף
-
נחשו מימשתתף
"סיפורים ארוכים, עם זאת, *ניתן* לפרסם בחלקים" (הדגשה שלי!). או ביתר פירוט: אתה יכול בחלקים, יכול לא, ובכל אופן יותר פשוט לפרסם כבר את הסיפור מאשר לשאול על זה שוב ושוב.
-
NYמשתתף
הרבה כותבים חוטאים בכתיבה ארכנית מדי. איני יודע מה המקרה בסיפור הנדון, אך 9500 מילים הן הרבה מאד. כדאי, אולי, לעבור שוב על הסיפור ולבדוק האם באמת נחוץ *כל* האורך הזה. למשל:
– האם *כל* הסצנות המתוארות מוסיפות לעלילה? (מחלה נפוצה: הכותב מתאהב בסצנה מסוימת ומשאיר אותה על כנה למרות שהעלילה כבר אינה זקוקה לה)
– האם תיאורי הנוף ארוכים מדי, במקרה?
– האם *כל* הדיאלוגים נחוצים?
– האם הרעיון שמאחורי הסיפור דורש אורך גדול כל כך? האם לא נתן לבטא אותו, במקרה, ב-200 מלה?
– האם הסיפור הוא, במקרה, חיקוי של רומח הדרקון למיניו? או פנטסיה ג'נרית למיניה (הרפתקאותיה של חבורה אמיצה ומגוונת בנבכי טירה/דרקון/הארץ התיכונה/לשכת התעסוקה בראשון לציון)? אם כן, כדאי להזהיר מראש: התגובות כאן יהיו חריפות.את כל זאת אני אומר, כמובן, בבחינת הקדם תרופה למכה. יתכן מאד כי הסיפור המדובר הוא יצירת מופת של מד"ב קשה ואנין טעם אשר תשאיר את כולנו בפיות פעורים מתדהמה. איני יודע – אך אני ממליץ לבדוק היטב לפני הפרסום.
-
Ange noirמשתתף
אינ עובר על זה שוב ושוב ומנסה לשפר, לצערי אני לא ממש מצליח להוריד מזה, רוב הטקסט נחוץ לעלילה
-
יעלמשתתף
אתה עובר על זה שוב ושוב ושוב. מצויין. יש כאן אנשים שלא טורחים לעשות את זה, ואז מתפלאים שיורדים עליהם.
ויכול להיות שזה באמת לא ארוך מדי. אולי כדאי לך לתת לעוד מישהו לקרוא לפני הפרסום. מנסיוני, עין זרה רואה דברים שאתה לא ראית.
בכל אופן, אני מחכה לסיפור בכליון עיניים.
-
Ange noirמשתתף
כי פירסמתי אותו שם לנסיון וקיבלתי בחזרה את התשובה:
"אתה ממש מאוהב בנושא אה, מח"ז יפה אל צריך הגהה, והרבה." (שעשיתי מאז) -
Boojieמשתתף
הרי ידוע לכל שאני צחה וברה וכל מיני כאלה באופן רשמי ולפני מע"מ!
-
-
מאתתגובות