ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › עוד ניסיון לכתוב שיר מדב"י..
- This topic has 16 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 2 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
פרספונימשתתף
כמה אנשים אף פעם לא לומדים, מה?
העיר הנאווה תעתוע
מעלות השחר עד רדת הליל
לך בעקבות הרוח
במעלה הגבעה ומעבר לנהר
נמצאת העיר תעתוע.בלב העיר כיכר ירוקה
במרכזה פסל נטוע,
גיבור מארד על כן שיש לבן
מגינה של העיר תעתוע.לפני עידנים, שנים ללא ספור,
רנדולפוס עמד ללא נוע
בכיכר הזאת עצמה עמד
גיבורה של העיר תעתוע.ממולו, מן היער, ניצב ועמד
דרקון מתועב ונפוח.
מאיים לטרוף אנשים ולשרוף
את העיר הנאווה תעתוע.רנדולפוס באומץ הניף את חרבו –
הן היה הוא סייף לא גרוע –
הדרקון אך צחק וירק מאישו
על העיר הנאווה תעתוע.ככל שרנדולפוס ניסה להציל
את העיר הנאווה תעתוע,
סיכל הדרקון כל מזימה –
דרקונים חכמים הם, כידוע!לבסוף עמד רנדולפוס נחוש
ורץ היישר את תוך לועה
של המפלצת המחרידה
דרקון העיר תעתוע.הדרקון השתנק, קפץ וזינק,
ותושבי העיר, ממרחק בטוח,
צפו בגופה הענקית שקרסה
על אדמת העיר תעתוע.מצוואר הדרקון חרב בקעה
וראש הדרקון הגדוע
נפל לבסוף, מתגלגל באדמת
העיר הנאווה תעתוע.את שריון האביר מצאו לאחר
חיפוש של יום ושבוע.
אנדרטה מרהיבה הוצבה בכיכר
העיר הנאווה תעתוע.עד היום הזה, גאה לעד,
שריד לעבר לא ידוע
שריון אבירים יצוק בארד
מגן על העיר תעתוע. -
שלמקומשתתף
שיר נחמד, פנטזיה די פשוטה ובנאלית (אבל סבירה). אין בעיות כתיב, אבל מספר בעיות סגנון קלות:
בית 6: זה הבית היחיד שבו השורה שמבסתיימת ב"תעתוע" היא השנייה ולא הרביעית. זה שובר את המבנה 0אבל לא בלתי נכון, רק צורם בעיניים)
בית 7, שורה 2: לועה לא מתחרז עם תעתוע. תנסי "הלוע"
בית 8, שורה 2: מרחק בטוח זה לא חרוז לתעתוע
מלבד זאת, שיר נחמד מאד.
-
פרספונימשתתף
לא מוצא חן בעינייך, למה שכחת את "בעקבות הרוח" בבית הראשון?
-
שלמקומשתתף
-
???משתתף
משום שאין כאן שום אלמנט מד"בי.
או שמא פיספסתי ? -
גל מבולבלמשתתף
-
Boojieמשתתף
מושלמת. אני דווקא בעד חריזה מהסוג "תעתוע/בטוח" וכדומה. זה מספיק דומה כדי לתת תחושת חריזה. לא מאמינה בחריזה טהרנית.
-
Boojieמשתתף
שכל הזמן מפספסים את התוכן הגלוי לחלוטין של סיפורים ושירים. "זה לא מד"ב". "ההוא לא פנטזיה".
נו, די! דרקונים זה פנטזיה, ולפיכך מתאים לפורום. קבלה ומיסטיקה זה פנטזיה, ולפיכך מתאים לפורום. אפוקליפסות הן מד"ב או פנטזיה, ולפיכך מתאימות לפורום. תעשו לכם סדר בראש, אנשים, ותשתדלו גם לקרוא את הדברים שאתם מעבירים עליהם ביקורת, אה? -
גל מבולבלמשתתף
-
NYמשתתף
אני, אישית, מוצא "חרוזים" שכאלה מרגיזים למדי. אם כבר חורזים – אז כהלכה. "חרוז" כמו "תעתוע/בטוח" מעיד על חוסר השקעה מצד המחברת ותו לא. אני, מה לעשות, מעדיף לקרוא עבודות מושקעות.
-
טלה ברמשתתף
-
???משתתף
מה לעשות.
אני לא אוהב הכרזות על שירי מד"ב שמיד אחריהן יש שיר פנטסיה.
אני לא אוהב את זה כשאנשים מתבלבלים בין מד"ב לפנטסיה.
כפי שמסביר בצורה נפלאה נורמן ספינרד בגליון מרץ 2001 של אסימוב'ס, הבלבול הזה בין פנטסיה למד"ב מוליד חלק ניכר מיצירות המד"ב הגרועות של השנים האחרונות. (ותודה לאל, דוגמאות לא חסרות)
אז אולי זו לא פרספוני שאשמה בתופעה הזו. סה"כ טעות תמימה, יטענו.
ואני אומר, זהו סימפטום של תופעה פסולה שיש לגנות.
(ואגב, לא אמרתי בשום מקום שהשיר לא מתאים לפורום.) -
יעלמשתתף
היא העובדה, שבכל השיר יש הקפדה על חריזה מאוד יפה, ופתאום יש בודדים שלא. בגלל זה זה קפץ לאנשים בעיניים. לא נראה שזה היה מכוון כדי ליצור אפקט מסויים.
בסך הכל, שיר ממש יפה.
-
Boojieמשתתף
לפנטזיה" מעולם לא הוכרע, ומכיוון שההגדרה של חלק מהאנשים הרואים במד"ב ובפנטזיה שדה אחד מורחב שאין הבדל ממשי בין חלקיו היא עדיין לגיטימית, אין לי כוונות להתחיל להתווכח עם מי שחושב אחרת.
-
Boojieמשתתף
למעשה, אני דווקא לא אוהבת שירים עם חריזה מושלמת. זה נראה לי… נאיבי, אולי. מיושן.
-
גל מבולבלמשתתף
לחוסר החריזה אז זה מוסיף אבל אם זה נובע רק מחוסר השקעה
או עצלנות למצוא חרוז מתאים אז זה לדעתי גורע. -
???משתתף
בתור מי שכותב שירה (לא מד"בית, לצערי) ואף עבר סדנאות שונות בנושא חרוזים בעברו, הרשו לי לחלוק על הקונצנזוס באופן בוטה.
'בטוח' הוא ללא ספק *כן* חרוז ל'תעתוע', מכייוון שחוקי החריזה (עוד מימי שייקספיר) קובעים שעיצור נוסף מעבר ל'תנועה+עיצור' שקובעים את החרוז אינם משנים את העובדה שלפנינו חרוז לגיטימי לחלוטין. בפרט כשמדובר בעיצור 'חלש' כמו ה'ח' בסוף 'בטוח'. נתן אלתרמן, מגדולי השירה העברית, השתמש באופן קבוע בחרוזים כאלה.
דווקא 'בעקבות הרוח' הוא בקושי-חרוז, כי אין בו 'תוע' אלא 'רוע' בסוף. ובכל מקרה, קשה לכתוב על זה בלי ניקוד, אז אני אוותר עכשיו.
-
-
מאתתגובות