קלפים וקוביות.

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים קלפים וקוביות.

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162302 הגב
      ???
      משתתף

בוקר טוב תלמידים, ברוכים הבאים לשיעור היסטורה חוקרת, אתם יכולים לשבת. מהי היסטוריה? איך אנחנו, אנשי הווה, רואים את העבר שעבורו אנו העתיד? כמובן, ישנם ספרים, עדויות, קלטות וידאו ואודיו. אבל האם אנחנו יודעים מה באמת קרה, כאשר רגש העולם, כשדברים רטטו ונישברו? אין תחליף לתחושת ה"להיות שם" אבל, כחוקרים והיסטוריונים, ניתנת לנו לעיתים ההזדמנות הנדירה להציץ אחורה וכמעט להרגיש את הארועים מלפנינו ומאחורינו.
      הראיות, שאני מתכוון להציג היום, הינם אסופה כמעט מקרית של עדויות. כבודדות ערכן שולי, אך ,כמקבץ מידע, ניתן דרכם לראות ולהבין את מה שאני מכנה "התמונה הגדולה".

|| ראייה א ||

רישום שרות: 1233. תואר: נאזאן משנה, זיל אורטן. חישוב אמצע אישי.

אני מביטה במראה ואוהבת את הדמות המשתקפת מולי. זאת אני, זיל, חיננית וקטלנית. דוגמא מובהקת ליופיו של הגזע. איך הוא העז להעליב אותי? "רזים," הוא אמר "קרים." הוא הוסיף. אני מביטה במראה ורואה ארבע זרועות דקות ולבנות, מכוסות בטבעות כהות. אני רואה ראש ללא איברים מיותרים, עין אחת מרכזית, אדומה, ומסביבה מעגלים של עיניים חומות קטנות. ללא עצמות, ללא כלי דם, ללא שיער. ללא ספק, איך אפשר להשוות ביננו?

אני יודעת שבתור גזע עליון אנחנו מחויבים באחריות כלפי הנחותים מאיתנו אבל כל נאזאן ממוצע יסכים
      שעם בני אדם ניתן וממולץ לחרוג מן החוק. תביטו בהם, תביטו בשגריר, שמן, שעיר,מזיע, מדבר מהר מידי, אומר מעט מידי. כל היום אוכל, מהמר ומבדר את עצמו. ללא חובה וללא כבוד. אני מביטה בהם ומתמלאת גועל. למזלי, הסבל יסתיים בקרוב. . .
      הוא לא יודע שהכל בשבילו. רוב היצורים בעלי תבונה מוגבלת לא היו מעלים על דעתם, לא היו מבינים.
      הנאזאן למד אותם ולמד אותו. מהם חולשותיו, מה הוא אוהב ואיפה הוא יפול.
      וכשהוא הגיע, הינו מוכנים, הקמנו תשתית. "כיפת המזל" קראנו למקום. היה בו הכל, מרוצים מהירים,מכונות הימורים ומשחקי קלפים. כל משחק מזל אנושי ידוע , תחת "הכיפה". המקום הפך למוקד תיירותי, אלפי מבקרים אנושיים, מהגרים ומבלים, ימים ושבועות. הפכנו להיות מרכז הימורים גלקטי, פתוח לכל. כולם מרוויחים, כולם נהנים, במיוחד הוא.
      הוא לא מבין שכולם תפאורה. . . המשחקים, התיירים, הצבעים וההנאה. כל יום הוא מגיע, מרוויח קצת, מפסיד יותר. אנחנו לא טיפשים, למדנו את פרופיל האופי שלו. אנחנו יודעים מתי לסגת ומתי לפתות ולהמשיך. משחקים בו כמו שהוא משחק בקלפים. ההבדל ביננו הוא שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים.
      הוא בן אדם, למה אפשר לצפות?

סוף חישוב אמצע אישי.

|| ראייה ב ||

(תרגום חופשי מנאזאן,
      מתוך "משפט וחוק בנאזאן")

חוקת נאזאן השנייה: הדרכה לסדר.

דיניי רכוש ובעלות. תת סעיף: ייצוג וערבונות.

אינדיבידואל X המייצג גורם Y, בתיווך עיסקי, פרטי, פוליטי או מדיני, המצוי ביתרה שלילית או חוב חורג, שאינו ניתן לתשלום מלא ומיידי, רשאי להציב כערבון את גורם Y, שלא בהסכמת Y , כל עוד מקובל הערבון על בעל החוב X וזכאי התמורה. פירעון הערבון מיידי והבעלות ללא תנאים נוספים.

כל העובר על החוק מסתכן בחרם נאזאן כולל, ביטול מעמד אזרח או תייר ושלילת זכויות לרווחה ומרחב.
      יצויין, כי גביית הערבון תתבצע על פי הלכות מדע ההימורים, כמקובל על פי מערכת המשפט וההנחיות המקובלות.

|| ראייה ג ||

פרוטוקול פגישה: תמצית וסיכום. לשימוש משרדי בלבד.
      צד|א|: מונארך נאזאן, איקור אר.
      צד|ב|: שגריר ארץ בנאזאן, תומאס הרדי.

צד|ב| הוזמן לשיחת ברור במשרדו של צד|א|, לצד|ב| הובהר כי לאור צבירת חובות הימורים, בקנה מידה בלתי הולם, יאלץ לעמוד לדין תשלום, על פי תקנות החוקה.
      צד|ב| ביקש ערעור ודחייה, טען כי את חובות ההימורים ניתן לשלם בפריסת תשלומים.
      צד|א| הבהיר כי חוקת נאזאן קובעת,בברור, כי חוב כספי, שמקורו בהימורים, יוחזר על פי דרישה. כמו כן, הבהיר צד|א| לצד|ב| כי אי החזרת החוב פרושה תקרית דיפלומטית חריפה במישור המדיני, והשלכות
      פרסונליות במישור האישי, שהם, שלילת זכיות מוחלטת, מאסר והחרמה.
      ( תרשם הערת צד, כי בשלב זה צד|ב| החל ליבב ולבכות. צד|ב| השתרע על הרצפה והתחנן לרחמים).
      צד|א| הבהיר לצד|ב| כי קיימת פירצה בחוק, המאפשרת מחיקת חובות מלאה כהסדר קבע.
      צד|ב| מקבל הסבר על פרטיי החוק וכעת רשאי לבצע הימור ערבון. צד|א| מבהיר לצד|ב| כי הערבון הוא הגורם המיוצג (הערה: כוכב הלכת ארץ).
      צד|ב| מעיד על הבנה והסכמה ומתבקש לבחור שיטת הימורים מעודפת. צד|ב| בוחר במשיכת קלפים כשיטת הימור. ( תרשם הערת צד: משיכת קלפים: על פי מנהג ארץ: שני הגורמים ישלפו קלף מחפיסה מעורבבת. הקלף בעל הערך הגבוה יותר יזכה את בעליו בניצחון. במקרה של קלפים השווים בערכם, תתבצע משיכת קלפים נוספת, כך עד להכרעה).
      צד|א| מסכים,מבין וקורא להפסקה לצורך התארגנות והמשך הפרוטוקול.

מתבצע עירבוב החפיסה על ידיי צד|ב|.
      צד|ב| מושך קלף. יצויין כי ערך הקלף הוא 12 (הערה: על פי מונחי ארץ, מלכה, לב אדום).
      צד|א| מושך קלף. יצויין כי ערך הקלף הוא 13 (הערה: על פי מונחי ארץ, מלך, תלתן שחור).
      צד|א| ניצח, הערבון הנ"ל (הערה: כוכב הלכת ארץ) מועבר לבעלותו המוחלטת והמיידית.
      חובותיו של צד|ב| מחוקים ובטלים.

חתימת הפרוטוקול.
      כל המוצא מסמך זה, מתבקש להחזירו למועצת ההסדר, נאזאן.

|| ראייה ד ||

יומנו של תומאס הרדי. קטעים נבחרים.

3 לינואר, 2248.
      . . . הגעתי היום לנאזאן, אמנם הכרתי את הגזע מתדרוכים קודמים, אבל אני עדיין נמצא בהלם מסויים. הפיזיולוגיה שלהם שונה לחלוטין ומרתיעה אותי. הנאזאן דקים כקש, הם חסריי חוליות ובעלי ארבע זרועות דקות. נאמר לי כי טבעות המתכת, שמקיפות את גופם, מגנות עליהם מפני השפעות הסביבה, טבעיות או מלאכותיות, וכך נמחקת חולשתם השברירית. אני מתקשה מכל להתרגל לפנים, לנאזאן ישנו ראש אליפטי דקיק, מצופה בעיניים חומות, קטנות, שממצמצות לעיתים, ועין אחת, גדולה ואדומה המצוייה במרכז. אין לי מושג איך הם מסוגלים לתקשר איתנו . . .

7 לינואר, 2248.
      . . .חובות השגרירות מתבצעות כרגיל וכצפוי. מישהו העיר לי שנפתח קזינו חדש. הנאזאן משלבים הימורים בדרך חייהם ונראה שהם מתלהבים משיטות משחק אנושיות. אני אבקר במקום מחר. . .

22 למאי, 2248.
      . . .המקום הזה מדהים. "כיפת המזל" מספקת לי ימים בלתי נשכחים, המקום שורץ בני אדם, מזמן לא נהנתי כל כך. . .

30 ליולי 2248.
      . . . החשבון שלי עומד על מינוס לא קטן, צריך למשוך כספים מעולם הבית. כבר הייתי החובות בעבר, מה כבר יכול לקרות? . . .

15 לאוקטובר,2248.
      . . . כמו שחשבתי, בעיית החוב נפתרה. ב"כיפת המזל" נפתח אגף חדש. . .

28 לדצמבר,2248.
      . . .קיבלתי זימון לפגישת עבודה אצל המונארך נאזאן. שוב צריך למשוך כספים. . .

1 לינואר,2249.
      . . . הפגישה היום. בדקתי בבוקר את יתרת החוב, אני יאלץ ליזום שינויים בסגנון החיים, יתכן שהגזמתי במעט. בכל מקרה, צריך להראות טוב בפני המונארך, אני הריי מייצג את כדור הארץ. . .
      ………………………………………………………………………………………………………..
      . . . חזרתי, אני לא בטוח מה בדיוק קרה בפגישה, אני חושב שעשיתי טעות נוראית אצל המונארך. . .

3 לינואר,2249.
      . . . צי הספינות חצה את מאדים. בימים האחרונים אני מתהלך כסהרורי, מה לעזעזל עשיתי?
      הנאזאן מאמינים שכדור הארץ שלהם, אני סגור בתא, הקשר נותק, האם מתוכננת מתקפת נגד?
      צי הנאזאן מול צי כדור הארץ? מן ההתרשמות שלי, הנאזאן עולים עלינו במספר ובטכנולוגיה.
      אני יכול רק לדמיין מה קורה עכשיו בבית. מה עשיתי? מכרתי את כולנו. . .
      שמי יהדהד כקללה עד סוף ימי האנושות. . .

|| ראייה ה ||

(להפצה לכלל האוכלוסיה)

מגילת הזכויות החדשה. נושא: בני אדם.

בני האדם, על כלל צורותיהם, יורשו לנהל אוטונומיה חופשית על אדמות הירח ( עיין ערך: מכלאות הירח).
      רשאים הם לחוקק ולהפר כל כלל אנושי, כל עוד מתבצע הדבר באדמות שהוקצו למטרה זו.
      בן אדם אשר יתפס מחוץ לתחום המחייה, הן אם כוונותיו תמימות או זדוניות, יענש על פי חומרת הדין
      או דרישת הציבור. בני האדם הינם אזרחים מן הדרג השלישי ומטרתם לשרת ולטפח את הישות הנאזאנית.
      בני האדם רשאים לעסוק בכל מקצוע בו יחפצו, כל עוד יש בכך תועלת כלכלית או מוראלית לנאזאן.
      זכות החופש, הזכות לרכוש, זכות ההצבעה והזכות להגדרה עצמית נתונות לחסותו ושיקולו של המונארך הנאזאני המכהן.

על החתום, איקור אר, המונארך הנאזאני, V |^;.][

|| ראייה ו ||

רישום שרות: 1233. תואר: נאזאן משנה מתקדם, זיל אורטן. חישוב אמצע אישי.

אני מביטה במראה ואוהבת את הדמות המשתקפת מולי. זאת אני, זיל, חיננית מתמיד, קטלנית כמאז ומעולם. אני נראת טוב יותר כשיש סדר ביקום, כמה טוב, כשכולם יודעים את מקומם הראוי.

שולחים אותי היום אל מכלאות הירח. בני האדם משתוללים לאחרונה, אפשר היה לחשוב שארועי
      מימוש הערבון הקיזו דם בכמות מספקת. אבל לא. . . הם בני אדם, עקשנים וטפשים. . .
      כל יום תופסים מחבלים במכלאות וטרוריסטים ברחובות. שמעתי היו גם הסתננויות לכדור הארץ עצמו, השמדת רכוש נאזאני. . .
      הטרוריסטים האלה מקשים על הכלכלה בצורה בלתי צפויה. כמו עכברושים, הם מתחמקים, נושכים וגונבים. אבל, צריך לזכור שגם העכברוש הגדול ביותר, הוא רק עכברוש ומכרסמים קל להשמיד.

תנו לי קצת זמן ואני אדאג שהטפילים ידעו את מקומם. רוב הנאזאנים תומכים בשיטות אצילות, בנסיונות פיוס והבנה. הם לא יקבלו רצח עם בעין יפה אבל לי, זיל החיננית, יש את האמצעים המיוחדים שלי.
      הסבל יסתיים בקרוב.

סוף חישוב אמצע אישי.

|| ראייה ז ||

מסר מבסיס החרות, במכלאות, אל מפקדת החופש,אי שם, על פני כדור הארץ.
      מקודד ומוצפן במורס ונבהו.

תכנית ההתנקשות תצא לפועל בקרוב. . . .
      אמצעי הלחימה נישאו במעברים ולא התגלו. . . .
      קיים סיכוי סביר להצלחה. . . .
      לא תאמינו את מי מצאנו. . . .
      נוכל להשתמש בו. . . .
      מעשה סימלי. . . .
      הוא מוכן להיות זה שילחץ על ההדק. . . .
      בהצלחה, וחופש לכל. . . .
      סוף מסר.

|| ראייה ח ||

רישום שרות: 1233. תואר: נאזאן בכירה, זיל אורטן. חישוב אמצע אישי.

הפעם באמת הצליחו להפתיע אותי, התרשמתי מעצמי במראה כשנאזאן משנה הודיע לי על ההתרחשות.
      מיהרתי אל המעברים וראיתי אותו שם. . . האדיוט חזר. אני זוכרת אותו שמן ומגושם, מנוון ופאטתי, כמו רוב בני האדם שאוכלים יותר מידי ומאבדים מחכמתם המועטה, החל מרגע הלידה, עד המוות בטיפשות מוחלטת. שם הוא עמד, במעברים, כל הזרקורים הופנו לעברו אבל הוא לא מצמץ. הוא רזה, הפך למעט שרירי אבל כולנו זיהנו מייד. צד|ב| הידוע, תומאס הרדי.

הוא ביקש לשוחח עם המונארך, אפילו אני לא רשאית לבקש, אמירה שכזו מאדם רגיל היא בלתי סבירה בצורה בלתי אפשרית. אבל. . . זהו אינו אדם רגיל, כבן אנוש אין לו זכות לדרוש דבר. . . כצד|ב| בחילופי ערבונות, הוא רשאי לבוא בדברים עם צד|א|.
      חוקים ביזארים יש לנו, זהו עמק אפור בין ים לבן לשמיים שחורים. תמיד ידעתי, שהחלת חוקים נאזאנים
      על גזעים אחרים זה מתכון לבעיות. חוקים של גזע עליון מיועדים לגזע עליון. כל היתר? שירבצו בשלוליות שלהם. העברתי את בקשתו הלאה, מפה כבר נראה.

סוף חישוב אמצע אישי.

|| ראייה ט ||

הקלטה מקורית מזירת ההתרחשות. 11 ליוני, 2250.
      הערה טכנית: איכות הקלטת ירודה, הסליל פגום, תמונה ויזואלית חלקית בלבד, צליל משובש.
      שיחזור חלקי.

"תומאס, מזמן לא התראנו, אתה יכול לשבת."

"שלום איקור, אתה נהנה על הפלנטה שלי?"

"אתה יודע שאני מסוגל לדון אותך לשאיבת נוזלים על מילים שכאלו, אל תהיה חצוף אחרת תמות. דע את מקומך כאן."

"אני לא זוכר מילים שכאלה כשהייתי שימושי."

"אם יש לך משהו להצהיר עליו, הגד אותו. אתה זכאי להקשבה רק כל עוד אני מקשיב. אתה יודע שאתה האדם היחיד שהורשה להכנס לחדר הזה? אני יאלץ לזמן צוות טיהור."

תומאס שולף מכשיר כהה ומכוון אותו אל עינו הגדולה של איקור. שומרי החדר דרוכים סביבם.

"איך…? אבטחה, חסלו אותו"

"תגיד להם לסגת, איקור, הם מהירים, אני יודע, האצבע שלי מהירה יותר. הם יכולים להרוג אותי אבל בחדר יהיו שתי גופות. באתי לפה כדי לסלק אותך אבל יש דרכים אחרות, אתה תוכל לחיות."

עישוניו של איקור נעים לכל כיוון, ניכר עליו שהוא עצבני. איך הצליח אדם להבריח נשק? האיום האנושי הופך להיות מוחשי בעיניו.
      איקור מורה לנאזאני המשנה לסגת.

"אתה יודע שלא תפתור כלום בדרך הזו. אם אמות, אחר יחליף אותי. בכל מקרה אתה מפסיד ומת, דקותיך ספורות."

"אני לא אלחץ על ההדק, איקור, המחתרת שלחה אותי להתנקש אבל לי יש רעיון טוב יותר. אתה מקשיב?"

"כולי עין"

"אני מניח שזה אומר כן, אני מציע לך הימור,איקור, משיכת קלף, כמו בימים ההם. השגריר והמונארך מיישבים חובות ישנים."

"אתה בוודאי צוחק, אין לך דבר לתת לי, דבר שאני רוצה וגם אם כן, לא אתן לך דבר בחזרה."

"כאן אתה טועה. . . האנשים שלנו הופכים את החיים שלכם לגהנום על פני הארץ והירח. תראה אותי, מחזיק נשק מולך, תראה את החבלה במתקני הירח והטרור פה, בפלנטה. תחשוב איקור, איזה גיבור תהיה אם תצליח לחסל אותנו לחלוטין. . ."

"מה אתה מציע?"

"אם תנצח, תאלץ לתרום מספר ספינות מסע, מחיר קטן לעומת הרווח הגדול, לעומת ההרס שאנחנו גורמים לאותן ספינות עכשיו. אנחנו, כולנו כאחד, נעלה על הספינות ונטוס אל מחוץ למערכת השמש, אל הכוכבים ונשאיר אתכם לבדכם, כמו שאתם אוהבים."

"אתה בוודאי שוב צוחק, אתה לא יכול לכפות בריחה על כולם, פשוט להעלם."

"אני יכול איקור, המחתרת היא כלי בידי, אני יכול הכול. יש לי כח והשפעה, אני מוכן. תן את הספינות ואני מתחייב לצאת עם המין האנושי מאחורי. תחשוב. . . איקור המונארך הגיבור, ניקה את כדור הארץ מאיום הטרור, ללא שפיכות דמים. כולם ישמחו, כולל האופוזיציה בבית. תחשוב על הבחירות הבאות. . .
      קיבלתם מערכת שמש חולה, אנחנו החיידק אבל אני מציע תרופה."

"ואני? מה אני יאלץ לתת?"

"נחש, איקור, אתה מייצג את הנאזאן והנאזאן הם הבעלים של כדור הארץ. אני רוצה את מה ששלי בחזרה. אם תפסיד, תחזור אל נקודת ההתחלה. . אם תנצח, תזכה בכל הקופה. מה אתה אומר?"

דממה בחדר, איקור שוקל.

"הכינו את המסמכים"

יושבים הם בלשכת המונארך, תומאס מערבב חפיסת קלפים ומניח אותה על השולחן.
      "בבקשה, אנוש, תתחיל" עינו האדומה בוהקת.

תומאס שולף קלף, מביט בו ושם אותו במרכז השולחן. שמונה, יהלום אדום.
      איקור שולף קלף ומניח אותו על הקלף של תומאס. שמונה, תלתן שחור.
      תומס שולף שוב. מלך, לב אדום. . . .איקור שולף. . .מלכה, לב אדום.

|| ראייה י ||

עדותו של צופה נרגש,כפי שהוקלטה על ידי צוות ראיון "דיווחי צרפת", 7 לאוקטובר,2265.

"ראיתי אותו היום, את תומאס הרדי. . . הוא היה אורח כבוד בחגיגות פריז. אני אמנם צעיר מכדי לזכור את הנאזאן אבל אבא ואמא מדברים עליהם המון. תומאס הרדי הוא גיבור לכולנו, גם לאלו שנולדו לאחר העזיבה הגדולה. בתמונות רואים אותו רזה וחזק, הוא קצת השמין והזדקן אבל בליבי הוא נשאר אגדה.
      לחץ לי את היד ושאל אם אני רוצה לראות קסם. "בטח" עניתי והוא ליטף לי את הראש. מן הכיס הוא שלף חפיסת קלפים, לא העזתי לשאול אם זו החפיסה המפורסמת. הוא ערבב את החפיסה והתחיל לזרוק קלפים. שמונה, שמונה, מלך, מלכה, שמונה, שמונה, מלך, מלכה. ארבע פעמים הוא עשה את זה.
      שאל "תעלול יפה ,ילד?", אסף את הקלפים והלך לדבר אם אנשים חשובים יותר ממני, שחיכו לו בפינה.

היום ראיתי את תומאס הרדי. . .

• #176460 הגב
      ???
      משתתף

סיפור חביב למדי שיש לו גם עלילה, בניגוד לסיפורים שפורסמו כאן בזמן האחרון. חבל שהוא נופל בדברים האחרים.

הגהה מזוויעה ("ייאלץ" לדוגמא, טעות שחוזרת מספר פעמים) טעויות כתיב ופיסוק לפי קילו, שלא להזכיר את חגיגת הפונטים העליזה (חבר'ה, אם אתם לא יודעים לעבוד עם הפונטים, אל תשתמשו בהם).

בקיצור, יש פוטנציאל אבל דרושה עוד עבודה רבה.

• #176489 הגב
      ???
      משתתף

אחת האותיות בחתימה של המונארך גרמה לשינוי בפונטים. אופס.
      פעם הבאה נחתום בכתב יד.
      תודה על ההערות.

• #176507 הגב
      ???
      משתתף
    • #176512 הגב
      ???
      משתתף

אין תגובות ?
      אני לבד מצאתי מספיק (מיליון) סיבות לנטפק את הסיפור למוות.

NY, מצאתי כמה שגיאות לא רצויות (כמה? הרבה). אתה יכול למחוק את הסיפור, אם תרצה, ואני אבצע את התיקונים.

• #176515 הגב
      שלמקו
      משתתף

אהבתי את הסיפור. הוא צריך עוד עבודה, אבל זה סיפור נחמד ביותר.

טעות חוזרת: יאלץ במקום אאלץ. טעות קלאסית, אבל קריטית.

ולא כל כך הבנתי את הפואנטה.

• #176516 הגב
      ???
      משתתף

להשאיר אותו כפי שהוא עכשיו.
      זה ישמש לך תזכורת לכך שיש להשקיע לא רק ברעיון עצמו (ושוב, ניכר שהושקעה כאן מחשבה) אלא גם בביצוע שהינו לא פחות חשוב (ויש שיטענו, אף יותר).

• #176518 הגב
      ???
      משתתף

תומס רימה.

• #176519 הגב
      שלמקו
      משתתף

איך הוא רימה? מחבילת הקלפים משתמעות 2 אפשרויות:

1. יש 8-8, ואז K-Q, שזה לא מה שהיה בסיפור

2. הסדר השתבש, יש 8-8, K-K, Q-Q, וכך הלאה- בלופ אינסופי. היכן כאן הרמאות?

• #176520 הגב
      ???
      משתתף
    • #176523 הגב
      יעל
      משתתף

קצת מייגע מההתחלה ועד האמצע, אבל אז זה תופס קצב ומפצה את עצמו.

על השגיאות כבר דיברו, אז אני לא אחזור על זה.

שבע בסולם יעל (בין אחד לעשר).

• #176552 הגב
      ???
      משתתף

NY ובוג'י וכל היתר אני מצפה לביקורת הרגילות ולא מקבל אותם. זה בגלל צבע העור שלי?

הכל עדיף מהתעלמות, תצלבו אותי, תשמיעו לי את הגיבעתרון או תנו לי לראות את "הפיתוי" בערוץ 2

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־קלפים וקוביות.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: