ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › השערה הלבנה
- This topic has 15 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 9 חודשים by ארז אסל.
-
מאתתגובות
-
-
דינגומשתתף
זה סיפור שכתבתי לתחרות הסיפורים הקצרים בסביבות ארבע בבוקר כשהיה לי מצב רוח ^מאוד^ מוזר. שיפצתי אותו קצת ועתה אני מפקיד אותו כאן להנאתכם (אני מקווה). אשמח לקבל כל תגובה.
טוב, כל תגובה שלא כוללת אשפוז כפוי בגהה…כשהייתי בן חמש עשרה ופוצצתי חצ'קונים על המראה, גיליתי את השערה הלבנה הראשונה שלי.
עד כאן זה לא נשמע מרשים במיוחד, נכון? לא בדיוק משהו שהייתם מספרים עליו בסיפור מד"ב קצר בן שלוש מאות מילה, הה?
אז זהו, שלא. כי השערה הזו הייתה לבנה וארוכה מאוד, וחוץ מזה היא גדלה ישר מאמצע המצח שלי.
ליטפתי אותה קצת ושאלתי את ההורים שלי מה משמעות הדבר.
"אה, זה בגלל שאתה חייזר." הם הודיעו לי בנונשלנטיות.
נדהמתי. הילדים בבית הספר שלי צדקו.
"למה לא אמרתם לי קודם?" שאלתי בקול רועד.
"כי אז היית מגיב בדיוק ככה." אמר אבא שלי, עדיין נונשלנטי להכעיס.
"גם אתם חייזרים?"
"ברור שלא, טיפש קטן." צחקה אמא. "שמעת על חטיפות חייזרים?"
"כן…"
"זה מה שקרה; חטפנו אותך מהוריך החייזרים. הם באו לבקר בלונה פארק בגני התערוכה וכשהם הפנו את הגב הרמנו אותך מהעגלה."
"אז למה אני נראה כמו בן אדם?" הקשיתי.
"כי דחפנו אותך בתוך גוויה של תינוק כדי שלא תפחיד את השכנים." חייך אבא. "בגלל זה אתה מריח ככה."
זה מסביר הרבה, הרהרתי לעצמי.
"בדיוק." אמרה אמא. "כמו למשל את הסיבה שירקת חומצה גופריתית בפרצוף של הגננת לילי בטרום חובה." לאחר שראתה את מבטי ההמום היא הוסיפה כהסבר: "אתה משדר את כל מחשבותיך הכי פרטיות לכל אחד במרחק חמישים מטר באופן לא מודע."
"אז ככה תמיד ידעתם מה אני חושב!" קראתי בהבזק של הארה פתאומית, ומהשוונג המחשבתי המשכתי קצת הלאה: "יש לי, אתם יודעים, כוחות על כמו טיסה או עיני רנטגן, כמו לסופרמן או לעובדיה יוסף?"
הם בהו בי ברחמים. "לא." אמר אבא לבסוף. "אבל הגרפסים שלך יכולים להפיל את הממשלה."
לבסוף התייאשתי וזחלתי לחדר שלי.
למחרת בבוקר שרפתי את הבית עד היסוד ואכלתי כל דבר שהריח כמו בשר, בדיוק כמו שהקול הפנימי שלי נדנד לי לעשות במשך שנים. עכשיו אני מבין שהוא בעצם הוראות מעולם הבית שלי.
ואני כל הזמן הזה חשבתי שאני פשוט מופרע… -
Boojieמשתתף
כפי שציינתי כבר בדף הזוכים. מוטרף, ביזארי, משעשע… ממש ממש אהבתי. מה גם שפסיכופתים זה אחד מחומרי הגלם החביבים עלי. פסיכופתים חיזרים עוד יותר. פסיכופתים חיזרים שמפוצצים חצ'קונים… טוב, זה אני לא יודעת.
והסוף לטעמי ממש גדול. -
גרומיטמשתתף
-
????משתתף
-
דינגומשתתף
-
דינגומשתתף
משערה לבנה וארוכה שבאמת צומחת לי מאמצע המצח, ובאמת גרמה לי לתהות מדי פעם…
לפעמים סיפורים טובים יושבים לך ממש מתחת לאף (או במקרה זה, מעליו). -
רעיהמשתתף
(ואוהבת בהווה) טוב נו… בלי להגזים
רק… מה זה נונשלנטיות? זה בעברית בכלל, או מילה "מתורגמת" כמו פואנטה (piont), דיסק (disk), הליקופטר (לא יודעת איך מאייתים) לינק (link), וכ'ו
רק למקרה שתהיתם, אלו סתם דוגמאות, אבל לרוב המילים יש תרגום לעברית- פואנטה יכול לשמש כמטרה, לינק הוא קישורית, ואם זכרוני אינו מטעה אותי (והוא הרבה פעמים כן) הליקופטר הוא המסוק (יכול מאוד להיות שאני טועה) והדיסק הוא התקליטור.
וגם קסטה שהיא בעצם הקלטת.בכל אופן, סיפור מקורי, התוספות של החצ'קונים והסוף עושים אותו בהחלט
-
כליל נאורימשתתף
ונראה לי ש-"nonchalance" זו אחת מן המלים הללו.
(אגב: helicopter)
-
Boojieמשתתף
נונשלנטיות היא מילה ממקור צרפתי (nonchalance) שפירושה אדישות אלגנטית, "קוליות", אי אכפתיות. כל זה במובן החיובי (עד כמה שאפשר) של המילה.
פואנטה, למרבה הצער, אינה מטרה, ולמיטב ידיעתי אין לה תרגום ראוי לעברית. הליקופטר הוא אכן מסוק, התרגום העברי ללינק משתנה ממקום למקום (האמת היא שהמילה קישורית מתועבת בעיני), דיסק אינו בהכרח תקליטור, כמו למשל בעולם הדיסק שבפירוש אינו עולם התקליטור (ואגב "דיסקה" היא מילה עברית צחה, שגם מופיעה במילון, שפירושה "דיסק"). לנונשלנטיות, למרבה הצער, אין תרגום לעברית שמעביר את התחושה המדויקת של המילה. -
???משתתף
-
????משתתף
למיטב ידיעתי סיפור פואנטה נקרא סיפור חוד..ועל כן פואנטה, לפחות במקרה זה, יכולה להחשב כחוד..
אבל זו רק דעתי בשעה מאד מאד מאוחרה.. -
Boojieמשתתף
תפוס את חמישה האנשים האקראיים הבאים שתראה, ושאל אותם מה זה "חוד". אני חוזה בכוחות הניבוי העל טבעיים שלי, שאיש מהם לא יתן לך בין האפשרויות את הפירוש "פואנטה".
-
????משתתף
זה שחמישה עד עשרים איש אקראיים לא ייתנו לי תשובה הולמת זה לא אומר שזה לא נכון..
גם חמישה אנשים אקראיים שאשאל אותם מה צורת הציווי של נכנס ינועו בן כנס, תכנס(ה-ת' בשווא) ותיכנס..
אני בספק אם מישו יאמר לי היכנס כראוי..
חוסר ההשכלה השורה במדינה זו לא אומר שאני לא צודק. -
גרומיטמשתתף
למה הכוונה, בעוד שאיש לא יבין למה אתה מתכוון עם השפיץ הזה.
כשאתה כותב, אתה מצפה שגם יבינו אותך. בהתחשב בזה שאני אדם משכיל למדי ושזו הפעם הראשונה בחיי ששמעתי את הצירוף "סיפור-חוד", לא נראה שזה מונח שמומלץ להשתמש בו מחוץ להקשרים מאוד מוגדרים.
-
Boojieמשתתף
בסדר?
נכון שהמשמעות המקורית של המילה היתה גם חוד (כמו שהמשמעות של המילה point באנגלית היא גם חוד), ועדיין, אם מישהו אומר "did you get my point?" זה לא "האם קיבלת את החוד שלי?" אלא "האם קלטת את הנקודה?" (ולא, לפני שאתה שואל, זה גם לא נקודה. בסך הכל רציתי להדגים פה משהו).
משמעות המילה פואנטה (בשימושה בעברית, כנקודת השיא של סיפור היוצרת היפוך מסוים) אינה זהה בשום פנים ואופן למשמעות המילה חוד. בסדר? -
ארז אסלמשתתף
היי עידו,
משעשע.
-
-
מאתתגובות