ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › הצילו! הצמח אוכל אותי באלפא סנטאורי!
- This topic has 11 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 4 חודשים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
שלמקומשתתף
לא הייתי מגדיר את הדבר הבא כסיפור ממש. ניסיתי ליצור קטע מד"בי ללא עלילה למעשה. השאלה איך זה הלך…
במקור, חבר שלי היה צריך לצלם את עצמו בסצינה שכותרה היא ככותרת הסיפור. לאחר שניסיתי לחשוב איך אני הייתי מבצע נושא כל כך קלישאתי וכל כך בלתי אפשרי ביולוגית, עליתי על הרעיון הבא…דו"ח אסטרוביולוגי 47/666: ק.י.ש.ו.א. (קיסוס ירוק לשרידה בוואקום אטמוספרי). מבוסס על טלמטריה וניתוח ראשוני של קפטן ביולוג אודרי 2 מספינת המחקר "סופרת השמרים". ניתוח נוסף ואישור בוצע ע"י מנהלת המשימה פרופ' ביולוג אודרי פריים.
קישוא הנו מסה פחממתית המקיפה את אלפא סנטאורי, מסלול אליפטי בבסיסו המתעקל עקב כוח המשיכה של בטא ופרוקסימה סנטאורי (הערה: מידע זה הוצא בדיעבד ע"י אקסטרפולציה מתוך ווקטורי המהירות שנמצאו במהלך המשימה. יש לשים לב כי הם נכונים רק בהנחה שאין כוחות בלתי ידועים הפועלים על קישוא). בנוסף, התגלה על פני אותו מסלול חפץ פחממתי, בעל תכונות הדומות לזה של קישוא (מבוסס על תכונות ספקטרליות, מידע נוסף אינו קיים). חפץ זה קיבל את הכינוי קישוא 2. קישוא 2 נמצא, בזמן הבדיקה, בדיוק בצד הנגדי של אלפא. אולם, נראה כי קישוא 2 נע במהירות זוויתית קטנה בצורה אינפיניטסימלית קטנה מקישוא. אקסטרפולציה של המסלול הראתה את האפשרות שקישוא וקישוא 2 יפגשו בעוד כ8^10 שנים.
בבדיקה ספקטרום ראשונית של קישוא, שנערכה ברגע זיהויו של קישוא במערכת סנטאורי, התגלה כי מרכיביו הכימיים של קישוא דומים להפליא לאלו של צמח ארצי, כולל החזרת אור בתחום הירוק של האור הנראה. עקב תכונות אלו הוגדר קישוא כצמח. הגדרה ראשונית זו חוזקה אח"כ לאחר בדיקה כימית שבוצעה ע"י קפטן אודרי 2, בה התגלו חומרים הזהים באופן מדהים לכלורופיל וקרטנואידים צמחיים ממקור ארצני.
בבדיקה ויזואלית של קישוא, שנערכה ע"י קפטן אודרי 2 במרחק 20,000 ק"מ מפני השטח, התגלה כי קישוא מורכב משלושה חלקים עיקריים. בחלקו של קישוא הרחוק מהכוכב נמצאו "שורשים". "שורשים" הנו הכינוי שנתנה קפטן אודרי 2 למטריצה תלת מימדים צפופה של חלקים אורגניים נטולי כלורופיל, אשר זוהו בבירור רק לאחר ש"סופרת השמרים" הדליקה את הזרקורים הראשיים. ללא מקור אור חיצוני (בהנתן העובדה כי שאר חלקיו של קישוא מסתירים את אורו של אלפא, וכי בזמן הגעתה של הסופרת היו בטא ופרוקסימה מאחורי אלפא) ניתן היה לזהות את השורשים רק על פי חסימת הכוכבים שעברו מאחוריהם.
אחרי השורשים, נמצא החלק מקישוא אשר נקרא "עלים". העלים הינם משטחים, בשטח ממוצע של כדונם לאחד, מחוברים בכבלים באורך קילומטר לסוף איזור השורשים. העלים מפנים תמיד צד אחד לכיוון אלפא ולעולם מראים את מירב שטחם. לאחר שנחתה הסופרת על פני השטח של עלה אחד, ובכך שינתה את כיוונו המרחבי, החזיר העלה את שטחו לכיוון הכוכב. לאחר שיצאה קפטן אודרי 2 לפני השטח, היא העירה על הדמיון המדהים של פני השטח לפני שטח של עלה טראני, עד לזיהויים של פתחים בקוטר של כחצי מטר על פני שטח העלה הרחוק מהכוכב (שעליו התבצעה הנחיתה). לאחר שנלקחה דגימה מהעלה, חזרה קפטן אודרי 2 לסופרת, שם נשלחו תוצאות הניתוח למרכז המחקר. דו"ח ניתוח ביוכימי מפורט יתפרסם באסופת המחקרים הבאה. בתמצות, ניתן לומר כי הפעילות הביוכימית של קישוא מהווה חיקוי לביוכימיה של צמח ארצי, בשינויים הנחוצים עקב סביבת הוואקום בוא הוא חי. רוח השמש אשר נשלחת מאלפא נקלטת ע"י השכבה החיצונית של העלה. המימן והחלקיקים הטעונים עוברים מספר תהליכים כימיים (אשר יפורטו בדו"ח), בעזרת הכלור בכלורופיל המעורר ע"י קרינת הכוכב. לא נמצא עדיין הסבר לנוכחות יסודות כבדים יותר במטבוליזם של קישוא, אם כי תיאוריה שנמצאת בבדיקה מעריכה כי השורשים משמשים לתפיסת וקליטת אסטרואידים ושביטים אשר חולפים לידו במהלך חייו.
פרופ' אודרי מעריכה כי במהלך הקפתו של קישוא את אלפא, עקב כוחות המשיכה של בטא ופרוקסימה, מסלולו עובר במרחקים בין 0.2 ל5 יחידות אסטרונומיות. כאשר מתרחק קישוא מהכוכב, יורדת הפעילות המטאבולית שלו עד לרמה אפסית, בעוד שבהתקרבו לכוכב עובר קישוא לתקופה קצרה של פעילות מטאבולית מוגברת.
הערכתה של קפטן אודרי 2, אם כי היא איננה מבוססת, הנה כי כאשר קישוא 2 מתקרב לקישוא, פעם ב200,000,000 שנים, מתבצע תהליך הפרייה, שטבעו לא ידוע. הערכתה היא כי הפרייה זו אחראית לתופעה הידועה בשם "זרעי כוכבים". הגעה של זרעי כוכבים למערכת אלפא לפני זמן לא ידוע, והתנאים הנוחים (לקישוא) של המערכת הובילו לנביטה של קישוא וקישוא 2.
במקום זה ראוי לציין את הטענה הביו-פילוסופית כי הגעה של זרע כוכבים למערכת הארץ ונביטתו על הארץ הוביל לממלכת הצומח הידועה לנו כיום. טענה זו עדיין חסרת כל הוכחה.לאחר שסיימה את הבדיקה של העלים, המריאה קפטן אודרי 2 לכיוון החלק השלישי של קישוא, חלק אשר נקרא על ידה בשם "פרח", ואשר יצא מראשית השורשים. שם זה איננו מקובל יותר לחלק זה של קישוא, בעקבות דיווחה הבא של קפטן אודרי 2, אשר נקלט במרכז הבקרה ב204345 ביום משימה 305:
"הנחתתי את סופרת השמרים במרכז הפרח, באיזור בעל צבע צהוב-חום המוקף ע"י עלים בצבע כתום, בשטח של כ50 מ"ר. עקב נזק קל שנוצר לפני השטח בזמן הנחיתה, יצאתי לפני השטח מעבר לאיזור הפגוע כדי לאסוף דוגמה לניתוח. פני השטח ספוגיים ורכים, מכוסים בשכבה דביקה של אבקה. נראה כאילו פני השטח מושכים אותי, בכבידה אשר אינה יכולה להיות קיימת על פני השטח של קישוא. לקחתי דוגמא לניתוח והתחלתי לחזור לכיוון הסופרת. 100 מטר, 90 מטר, בכל צעד שאני עושה נראה כאילו אני שוקעת יותר בפני השטח. 80 מטר, 70 מטר, כל צעד נהייה יותר קשה מהשני, כאילו אני נדבקת לפני השטח. 60 מטר, 50 מטר… לכל הרוחות, נתקעתי. קצב השקיעה שלי התגבר, וכעת כבר אני קבורה מתחת למותני בפני השטח. אני אנסה לשחרר את עצמי… לא הצליח. רגע… מעבר לחליפת החלל אני מתחילה להרגיש חמימות… אוי לא. נראה כאילו קישוא מפריש אנזימי עיכול… מתחילים להווצר חורים בחליפת החלל שלי! למזלי, החורים נמצאים באיזור שמכוסה בחומר צמחי, ואני לא מאבדת לחץ. אה! זה שורף! דרך החורים בחליפה מתחילים להישפך נוזלי עיכול… אני לא אלך ללא מאבק, אבל אין במה להאבק! אני מפחגת להגיד את זה… אבל הצמח אוכל אותי באלפא קנטאורי! *הצילו!!*"בנקודה זו הסתיימו נתוני הטלמטריה מקפטן אודרי 2 ומסופרת השמרים. לאחר קבלת מסקנות סופיות מתוצאות מסעה של סופרת השמרים, תשלח ספינה נוספת לקבלת נתונים נוספים על קישוא.
סיום דו"ח.
-
גלמשתתף
אם כי היית צריך לשים בכותרת לביולוגים בלבד
חוץ מזה כלור בכלורופיל? כלור?
אה.. ולמה חצי מהדו"ח הוא באותיות נטויות?
ונקודה אחרונה אני מוחה! אתה פגעת בזכויות היוצרים שלי
(סופרת השמרים)! אני דורש פיצוי מיד(כספי, כמובן)! -
שלמקומשתתף
הדו"ח הזה היה אמור להיות רעיון מד"בי לא כסיפור. ובוודאי שדו"ח מדעי נוגע רק למי שמכיר את הנושא… אולי אחרי ל"מבוגרים בלבד" נוסיף גם ל"מקצועיים בלבד"?
מצד שני, אם מישהו רוצה לקחת את קישוא ולשים אותו בסיפור אחר- לא רק שהוא מוזמן, עכשיו גם יש לו את הפרטים…
כלור בכלורופיל??? אכן, אני אידיוט. למדתי לפני כמה שנים שהפוטוסינטזה מערבת עירור של כלור, אבל שכחתי שלפני שלושה חודשים למדתי את המבנה שלו, שאין שם שום כלור (רק מגנזיום בתוך פורפירין)
והנטיו היה שרציתי לכתוב 10 בחזקת 8, אבל שכחתי שהסימן לחזקה מנטה את הטקסט…
ורק שתדע, בהתחלה התכוונתי להכניס את הדמות גל ולקרוא לספינה מייפל. אבל אז החלטתי שסופרת השמרים באמת הולך להיות שם נהדר לספינת מחקר ביולוגית…
-
גלמשתתף
שתשמש בקישואים שלך:
"קישואי האסימפטוטה"
הספר יספר על חברה חייזרית של חרקים אינטיליגנטים
החיה בין עלי קישואי האסימפטוטה (נקראים כך כי הגישה לנחיתה על העלים
היא תמיד אסימפטוטית).
what say you? -
NYמשתתף
אבל זה לא ממש סיפור. כפי שהבהרתי כבר פעמים רבות, בחוקי הפורום ובפורום עצמו, רעיונות גלמיים, התחלות ושאר ירקות (כן כן) אינם רצויים. לכן, בבקשה ממך, *רק* סיפורים שלמים ומלאים. זאת ועוד: אם הסיפור שלך מיועד לשעשע ביולוגים בלבד, שלח אותו למגזין ביולוגיה, לא לנו…
כמו כן, אתה מוזמן לקרוא את "יומני כוכבים" של לם, וביחוד את הסיפור הדן במלחמתו של איון טיכי בתפוחי האדמה…
-
שלמקומשתתף
שוב- הדבר הזה הוא לא התחלה או מה שלא יהיה. זוהי יצירת מד"ב מלאה, עם התחלה, אמצא וסוף. רק בלי עלילה. מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות עלילה- זה אמור היה להיות בסיס פסאודו-מדעי לעלילה שמישהו אחר היה רוצה לשים. לחילופין, מדובר בדוגמא של עתיד אפשרי- עתיד בו גילויים מדעיים לא מתלווים ברצף מותח של סצינות ודיאלוגים שנונים, אלא בדו"ח מדעי יבש.
הדבר הזה (אני לא יכול לקרוא לו סיפור) לא נועד לשעשע ביולוגים בלבד- הפירוט הביולוגי נועד לתת לו אצטלה של הגיון. הוא מד"ב קשה ביותר.
ובנוגע ללם- יש לך אולי להשאיל לי? כי ספרים כאלה מהסוג שאפילו בספריה אין, קצת קשה לי להתייחס אליהם.
וסיפרתי לכם פעם על מלחמתי בתפוחי אדמה? הייתי צריך לקלף תפו"א, לרסק אותם בבלנדר, להפיק מהם אנזים ע"י שיקוע כפול ובנוסף השותפה שלי שפכה את כל האנזים על השולחן.
-
Boojieמשתתף
-
NYמשתתף
או "יצירת מד"ב מלאה" או "בסיס פסאודו מדעי לעלילה". לא ביחד.
ואת הלם השאלתי, בעוונותי, למישהו, וכשיוחזר לי איני מתכוון להוציאו עוד מהבית… -
גלמשתתף
כלומר,אם הוא היה מת והייתי גורם לו להתהפך בקברו,
זאת אומרת שהחזרתי אותו לחיים, לא?
אף פעם לא הבנתי את האמרה הזו. -
???משתתף
מלחמתו בתפוחי האדמה? האם אני מדחיק? דווקא קראתי את הספר לא מזמן. איפה בדיוק הוא נלחם בתפוחי אדמה?
-
ארזמשתתף
מתהפך בקברו זה בגלל שהתולעים אוכלות רק צד אחד, מסיבותיהן שלהן.
לגבי הקטע על הקישוא: לא רע בכלל. עכשיו צריך רק לכתוב עלילה מסביב. ואכן, מזכיר את ניבן. מישהו מרים את הכפפה?
-
NYמשתתף
למרבה הצער, השאלתי אותו למישהו, בחפזוני כי רב, ולא ראיתי אותו כבר יותר משנה. עם זאת, הרשה לי להבטיחך כי תפוחי אדמה היו גם היו.
-
-
מאתתגובות