חוויות מפאן.קון

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה חוויות מפאן.קון

מציג 12 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162095 הגב
      שי גבע
      משתתף

לצערי לא נשארתי עד הסוף, למרות שמאוד רציתי, אבל אילוצי עבודה דרשו ממני לעזוב.
      זו היתה הפעם הראשונה שלי בפאן.קון והיה מאוד כיף. הכרטיס נתן תמורה נאה במחיר סביר, במיוחד נהנתי מהסרטונים של קונאן אובראיין שהיו משעשעים להפליא. האווירה באיזור הכנס היתה מעולה, המון חובבים, ודוכנים מענינים.
      ואם לתת קצת ביקורת אז לגבי הפאנל על גיימן. כמי שלא קרא אף פעם את גיימן ודווקא עניין אותי להתחיל (או לא) לקראת הביקור שלו באייקון, מאוד עניין אותי לשמוע גם את אלה שינסו לשכנע אותי לקרוא אותו וגם את אלה שלא. כפי שתואר בפירוט בתכניה לגבי הפאנלים וגם בשם "גיימן למתחילים" ציפיתי שזה בדיוק מה שזה יהיה, גיימן למתחילים, ונסיון לשכנע בעדנגד קריאת גיימן. זה בערך מה שהיה (פחות או יותר), אלא שבנוסף הפאנלים (במיוחד השני) היו רווים בלא מעט ספוילרים, שבטח ובטח לא למתחילים או לאנשים שלא מכירים את גיימן.
      בקהילה כמו שלנו, רגישות לספוילרים היא מהדברים הכי בסיסיים שיש ונשארתי די בהלם מחוסר הרגישות הזה, שלמזלי לי אישית לא ממש אכפת ממנו אבל אני לא מבין איך חצי מהאולם לא קם ויצא החוצה. נשארתי עם תחושה ממש רעה כשבפאנל השני יו"ר האגודה פלט בנונשלנטיות ספוילר כל כך חמור לסנדמן, שמישהי שישבה לפניי קמה ועזבה את האולם בזעםבכי.
      מקווה שבעניין הזה לפחות הלקח ילמד, וכל הכבוד על כל השאר והארגון. בסך הכול היה מאוד נחמד.

• #174289 הגב
      ???
      משתתף

גם אני נהנית מאוד.

זה הכנס היחידי שנהנתי בו ממש לכל אורך הכנס.

• #174290 הגב
      גרומיט
      משתתף

שרגישות לספוילרים היא *לא* אחד מהדברים הבסיסיים שיש, ובודאי לא בפאנל שמיועד, לפי מה שהבנתי, לאנשים שמכירים את גיימן. רצוי להיזהר, אבל יש דברים הרבה יותר חשובים בחיים (ובחובבות). ויש גם גבול כמה אפשר לדכא את הדיונים בפאנלים ובהרצאות רק מתוך רצון למנוע חשיפה של מידע מהותי. כל הרעיון בדיונים כאלה הוא שיעסקו במהות.

• #174291 הגב
      ???
      משתתף

רגישות לספוילרים היא לא אחד מהדברים הבסיסיים שיש?! לא יודע באיזה עולם חובבים אתה חי, אבל לא בזה שלי.

והרצאה שהכותרת שלה היא "גיימן למתחילים – למה כדאי לקרוא את גיימן?" היא הרצאה לאנשים שמכירים את גיימן? אתה רציני?

• #174292 הגב
      גרומיט
      משתתף

התלונה, אם הבנתי, היתה בעיקר על השניה.

זהירות מספוילרים היא דבר רצוי מאוד, ובלבד שהיא לא מונעת התפתחות של דיון חופשי ומעניין.

לא נתקלתי בשום ספר או סרט או סדרה טובים שידיעת סופם הרסה לגמרי את הקריאה או את הצפיה בהם. משהו הולך לאיבוד, בוודאי, אבל אם זה טוב, יהיו שם סיבות אחרות לצפיה או לקריאה פרט לאלמנט ההפתעה. עם כל זה שאני מסכים שלא צריך לחשוף פרטים מהותיים שלא לצורך, תגובה כמו יציאה זועמת מאולם ובכי על חשיפת ספוילר לסנדמן נראית לי כאיבוד של כל הפרופורציות. כאילו, כולה ספוילר. אז הבחורה הזאת יודעת עכשיו שלמורפאוס קרה כך וכך. ביג דיל. אני מבטיח לך שהכרכים התשיעי והעשירי של הסנדמן טובים גם כשיודעים שקרה בהם הדבר הזה והזה.

ואגב, כמי שחשוב לו כל כך לא לחשוף ספוילרים, נראה לי מאוד לא הוגן מצדך לחשוף את סוף הארי פוטר השישי. נאה דורש, נאה מקיים, לא? לפחות שים שם אזהרה. (לא שזה יפגע בהנאה מהספר – בין אם יודעים את הסוף ובין אם לא, זה הספר היחיד עד כה בסדרה שממש שנאתי. לא הנאה ולא נעליים).

• #174628 הגב
      ???
      משתתף

"זהירות מספוילרים היא דבר רצוי מאוד, ובלבד שהיא לא מונעת התפתחות של דיון חופשי ומעניין. "
      – נכון, וכל מה שהיה צריך לעשות זה לכתוב בתיאור ההרצאה "זהירות, ספוילרים לכתביו של גיימן" כפי שנהוג בכל הרצאה של או פאנל של לדוגמא באפי. בסגנון "זהירות – ספוילר עונה 5 של אנג'ל" וכו'. ולא להפתיע צופים תמימים בספוילרים ללא אזהרה.

"לא נתקלתי בשום ספר או סרט או סדרה טובים שידיעת סופם הרסה לגמרי את הקריאה או את הצפיה בהם".
      – טוב, עם אמירה כזו אני לא חושב שיש מה להתווכח בכלל. זה כמו להתווכח עם אמירה בסגנון "מעולם לא נתקלתי בעדויות לכך שכדור הארץ אינו שטוח ועומד על גב צבים".

"תגובה כמו יציאה זועמת מאולם ובכי על חשיפת ספוילר לסנדמן נראית לי כאיבוד של כל הפרופורציות"
      – אני מסכים. אבל זה בכלל לא העניין. להבא תזהירו ואנשים לא יפגעו.

"כולה ספוילר. אז הבחורה הזאת יודעת עכשיו שלמורפאוס קרה כך וכך. ביג דיל."
      – אתה אמיתי?

"זה הספר היחיד עד כה בסדרה שממש שנאתי. לא הנאה ולא נעליים"
      – הארי פוטר 6 הוא הטוב בסדרה. נקודה.

• #174550 הגב
      ???
      משתתף

למה לשים אזהרה לספוילר להארי פוטר 6?
      במילותיך שלך: כאילו, כולה ספוילר. אז מי שקרא יודע עכשיו של-X קרה כך וכך. ביג דיל. אני מבטיח לך שהכרך השישי של הארי פוטר טוב גם כשיודעים שקרה בו הדבר הזה והזה.

• #174549 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

הטענה שהובאה היתה, אם יורשה לי לתרגם, "אתה מתלונן על ספוילרים והולך ומספיילר דברים?"
      ואני מסכימה, זה אכן לא יפה.
      לגבי אזהרות הספוילרים, לפחות לטעמי, כמי שנהנית מהרצאות באפי שונות, וחיה על זמן טלוויזיה, כך שבמשך זמן רב הייתי זו שלמענה הן היו שם – כל העניין קצת יצא מפרופורציה (וכן, זה כלל וכלל לא מתנגש עם העובדה שאיימתי לאחרונה להרוג מישהו אם הוא יספר לי מה קורה בפרק הבא של אבודים). הסדרה כבר שודרה, במלואה, X פעמים. לא הגיע הזמן להתבגר ולהתגבר?
      ובמקרה הכללי, למרות שאסור להרוס סופים ו/או פרטים קריטיים של ספרים וסרטים טובים – צריך לדעת כמה רחוק ללכת. אדם לא יכול לחיות את חייו בפחד. לא בפחד שתספיילר משהו למישהו, ולא בפחד שמישהו יספיילר עבורך משהו. דברים יספוילרו לפעמים, במהלכם הטבעי של החיים, והדרך היחידה להימנע מכך לחלוטין היא לקרוא את כל מה שאי פעם נכתב, תוך בידוד מוחלט. ואני אומרת: בהצלחה עם זה.

• #174695 הגב
      גרומיט
      משתתף

n/t

• #174696 הגב
      דותן דימט
      משתתף

שלום לך, כאן ההנהלה. אתה מתבקש להירגע – ומיד. לנוחותך, הנה האופן בו הנך עומד להתנהג בפורום זה מעתה והלאה: א. אתה עומד להתייחס בכבוד, בענייניות ובנימוס לכל הודעה לה אתה עונה; ב. אתה עומד להמנע לחלוטין מפרסום ספוילרים. כל זאת ללא כל קשר למידת ההגינות, היופי, החוכמה והצדק שאתה מייחס לקוראים האחרים, גם אם עצבנו אותך נורא. הודעות שלא יכתבו לפי כללים פשוטים אלה ימחקו לאלתר. כנ"ל הודעות נוסח "ההנהלה לא הוגנת", "סתימת פיות" וכו'.

(לידיעת שאר הכותבים – הודעותיו הקודמות של הנ"ל נערכו והספוילרים הוסרו מהן.)

• #174697 הגב

מישהו שמכיר את הקהילה מראיין את גיימן. אה, ימים טובים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2098316,00.html

• #174698 הגב
    • #174699 הגב

שמחה שנהנית :)

אני חייבת לציין שגיימן עצמו לא רואה טעם בשמירת ספוילרים מפני אנשים. הוא עצמו מגלה את הסוף הרבה לפני הסוף, מה גם שהחל מקריאת הספר הראשון ניתן לראות שלספר האחרון קוראים "הלוויה", וכל מי שקרא ספר-שניים בסדרה יכול לנחש בקלות רבה בלוויתו של מי מדובר.

כך שאם זה קיים ברשימת הספרים בפתח כל ספר, להתרגז מהספוילר של ג'ו…

מציג 12 תגובות משורשרות
מענה ל־חוויות מפאן.קון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: