ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › יש סטודנטים חובבי מדע בדיוני?
- This topic has 32 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 19 שנים, 8 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
חן כהן –משתתף
שלום רב
אני הולך להתמנות בקרוב לסגן יו"ר אירגון הסטודנטים הארצי – שזה משהו חשוב
אני אהיה בעיקרון אחראי על איכות הסביבה והלובינג פוליטי (שזה אומר שאני מבלבל לאנשים חשובים את השכל ומשגע אותם שזה התקדמות)
ואני קורא לסטודנטים חובבי מדע בדיוני ליצור איתי קשר מכל מכללה ליצור איתי קשר
ואולי נוכל לקדם כמה יוזמות.
בתודה
חן -
עופר 2משתתף
ראה את הפורום הבא בטכניון.יש גם תא סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון שנקרא "הבאר"
-
Odonataמשתתף
את ספי"ר- התא שפועל בפקולטה לחקלאות ברחובות.
-
הבאר הוא חוג ולא תא !
הקונוטציות המחתרתיות שיש למלה תא יותר גרועות מהקונוטציות (השגויות לטעמי) שיש לכמה אנשים מהמלה חוג.
הבאר פועלת כבר 5 שנים באוניברסיטת בן גוריון ואתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל המצורף.
שא ברכה
חגית -
Boojieמשתתף
(No pun intended.)
יש מונח שמקובל על החובבים, "תא". זה בסדר שתחליטי שהוא לא לרמה שלך, אבל התיעוב שבו את עושה את זה ממש לא לעניין. -
Odonataמשתתף
אני לא חושבת שכמה פגישות במרתף חשוך מול גלובוס וכמה דגמים של טילים גרעיניים צריכים לעורר קונוטציות מחתרתיות.
-
עופר 2משתתף
אתם רוצה לקרוא לעצמכם חוג, תקראו לעצמכם חוג.אני אישית מתייחס לזה ע"פ האימרה האנגלית הידועה If it walks like a duck, and quacks like a duck…. ומבחינתי מה שאתם עושים שם אתכם באותה קטגוריה של התא הטכניוני.
נ.ב.אם את חושבת שאתם לא חתרנים אני מבקש ממך להזמין לבאר את ליאור ג' שיעביר את ההרצאה שהוא העביר בפנטזיקון האחרון.
-
???משתתף
היא לא צורחת, היא מדייקת. ובתור מי שמנהלת את הבאר כבר חמש שנים, אם היא קוראת לזה חוג, זה חוג.
בבאר מתקיימת השנה פעילות שלוש פעמים בשבוע. לכל הרצאה מגיעים בין 20 ל- 90 מאזינים. יש לנו הכרה רשמית מאגודת הסטודנטים ואנחנו משולבים בפעילויות האוניברסיטה. תוכנית ההרצאות מגוונת ועשירה, והמרצים הם, ברובם, סגל ותלמידי מחקר מבן גוריון.
זה לא מחתרתי. זה לא תא. -
Boojieמשתתף
המונח "תא מחתרתי" הוא הומוריסטי. השם הרשמי הוא "תא", כמו "תא הסטודנטים", למשל, שנהוג במפלגות וכד'. אין בו שום דבר מחתרתי.
וחגית מבחינתי יכולה לקרוא לבאר "חוג", "ממלכה" או "קוקוריקו", אם זה מה שנשמע לה מתאים, כל עוד היא לא נוהגת בזלזול כלפי התאים האחרים – וזה בדיוק מה שהיא עשתה. האמירה "'תא' זה לא בשבילנו, כי אנחנו נאצלים יותר" היא מגעילה. אני זוכרת את ההתחלה (העלובה למדי) של הבאר, אני זוכרת מאיפה הבאר שאבה כדי להגיע לאן שהיא הגיעה, וזה ממש מכוער להתנהג ככה בזלזול כלפי הבסיס שעליו קמתם, ולא משנה כמה התרחבתם מעבר לו.
מבחינתי, זה רק מעיד על כך ש"הבאר" תפסה קצת יותר מדי תחת. כל הכבוד על ההישגים והכל, אבל תעשו טובה ותוציאו קצת אוויר חם מהאגו שלכם, שעוד מעט מתנתק מהקרקע. -
NYמשתתף
הבקשה או הדרישה לקרוא לדברים בשמם הנכון אינה שחצנית או שום דבר קרוב לכך. זכותו של ארגון להקרא בשם בו הוא מוצא לנכון להקרא, וזאת ללא קשר למקורותיו או תחילתו העלובה או המפוארת. חגית הסבירה באופן ברור מדוע היא לא מעוניינת בהגדרה "תא", וזאת ללא כל קשר לפעילותו של תא כלשהו. אם בקשה זו מוגדרת אצלך כשחצנות, הריני לברך את חגית על הצטרפותה למועדון מובחר הכולל (הפתעה!) את כותב שורות אלה ואף (הפתעה!) את כותבת ההודעה שלמעלה.
-
Odonataמשתתף
הרשה לי לתקן אותך.
אכן לחגית יש זכות לקרא לבאר חוג, אך היא כן ביקרה את השימוש במושג תא לתא הרחובותי.
וכפי שכתבת יש לי את הזכות לקרא לתא שלי תא. ועד כמה שאני מכבדת את חגית, היא לא זו שתחליט מה שמו הנכון של דבר. -
Boojieמשתתף
על הקונוטציות שיש למילה "תא". לאור העובדה שכבר כמה שנים טובות שחובבי המד"ב מריצים תאי חובבים, כל קונוטציה שיש למילה "תא" לא יכולה להיות חופשית מההיסטוריה הזאת.
זה מזכיר לי את האנשים שטוענים נחרצות שהספרים שלהם הם "לא מד"ב", בגלל הקונוטציות שיש לשם "מד"ב". שיבחרו לסווג את הז'אנר שלהם איך שבא להם, אבל אמירה כזאת יש בה כדי ללכלך על הספרים ש*כן* מסווגים מד"ב. וכידוע לך, אף אחד לא שואל אותם אם הם מסווגים את עצמם כמד"ב או לא. יש משהו שנקרא מד"ב, יש לו הגדרות מסוימות, הספר מתאים להגדרות האלה – הוא מד"ב. זין על מה שהסופר אומר.
באמירה של חגית יש כדי ללכלך על התאים ש*כן* קוראים לעצמם "תא". ומילא זה, אבל למילה "תא", בז'רגון החובבים יש משמעות מסוימת – התארגנות חובבים מקומית באיזור מסוים בארץ. אם הבאר אוהבת את ההגדרה ואם לא – היא תא, ולא משנה עד כמה הפעילות שלה מקצועית, מושקעת או גרנדיוזית.
ולכן אמרתי, שאם הבאר רוצה, היא יכולה מצדי לקרוא לעצמה גם "קוקוריקו", בדיוק כמו שאם אני רוצה אני יכולה לקרוא לעצמי "קיסרית-עילאית". זה לא ישנה את העובדה שעל פי השפה המדוברת בפי הציבור, הבאר היא תא, ואני עורכת כתב עת. אם זה הולך כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז ונראה כמו ברווז – זה ברווז, אפילו אם הוא מתעקש לקרוא לעצמו באובב החולות. -
NYמשתתף
חגית פרסמה הודעה אחת בלבד בפתיל זה, והמלה "רחובות" והטיותיה נעדרות ממנה. ההודעה של חגית עוסקת אך ורק בחוג הבאר ולא בשום דבר אחר. כל השאר מצוי, חוששני, בדמיונם הקודח של המגיבים שבכאן. חד וחלק.
-
NYמשתתף
לבין איזו מסורת מפוקפקת משהו של קריאת ארגון זה או אחר בשם "תא". בדיוק כפי שהאגודה אינה "תא", גם הארגון של חגית יכול להבדיל בין עצמו לבין "תא", ואין בבקשה להבחין בהבדל הנ"ל משום כל שחצנות, בדיוק כבמקרה של הבקשה לקרוא לאספמיה "כתב עת" ולא "עלון".
אם לדעתה של חגית יש למלה "תא" קונוטציות שליליות בכל הנוגע לפעילות הבאר (ותו לא – ובזאת בדיוק עוסקת הודעתה), הרי זו זכותה לבקש שלא להשתמש בה בהקשר זה.
ומי שנפגע מזה… טוב, נו. כרגיל, יש לו בעיה. -
Odonataמשתתף
לאחר קריאה חוזרת של הפתיל ראיתי שאכן הביקורת לא התייחסה ישירות לתא הרחובותי.
-
Boojieמשתתף
כתב עת ולא עלון. לפרטים נא פנה למילון הקרוב למקום מגוריך.
ואתה יכול לטעון שזה "מסורת מפוקפקת", אבל העובדה היא שכשיש קבוצה גדולה של אנשים בעלי עניין משותף, כמו חובבי מד"ב, אכן נוצרת שפה משותפת וכולם יודעים למה הכוונה, ומונח שיש מאחוריו כבר יותר מחמש שנים בשימוש הוא הרבה יותר מאשר "מסורת מפוקפקת". "תא" היא מילה שיש לה משמעות ברורה ומוגדרת בעגת החובבים, ממש כפי ש"עגבניה" היא מילה שיש לה משמעות ברורה ומוגדרת בשפה העברית. וזה שמישהו אומר שהוא "לא תא", עוד לא הופך אותו ל"לא תא", ממש כמו שעגבניה שתגיד שהיא לא עגבניה עוד לא תהפוך בגלל זה למלפפון.
זה כמו שמחר נגיד שהאגודה היא בעצם לא "עמותה", כי אנחנו לא אוהבים את הקונוטציות של המילה "עמותה", ואנחנו מעדיפים להיות "חברותא". אז יופי לנו להיות חברותא, אבל עדיין כל העולם ימשיך לקרוא לנו "עמותה", ובצדק. -
NYמשתתף
ואספמיה הוא אכן "כתב עת" – ולא אחרת. ויתכן שלמילה "תא" יש משמעות כזו או אחרת בעגת החובבים, אבל באותה מדה יתכן שחוג הבאר חורג מהמשמעות הזו. אני בטוח שחגית תשמח להאיר את עינינו בנושא.
-
עופר 2משתתף
די נעלבתי מהצורה שחגית דיברה, משום שהיא לא אמרה בנימוס ורגיעה משהו בסגנון "אנחנו מעדיפים להיקרא חוג" היא עשתה את המקבילה האינטרנטית של *לצרוח* את זה- וכשמישהו צורח שהוא לא משהו, אני אישית חושב שהוא נעלב מזה, מה שאומר לי שלדעתו אותו שם הוא או לא הגון, או מתחת לכבודו(או שניהם).וכשאני חבר בהתארגנות שכזו, ויודע שהיא בסך הכל התארגנות חובבים שלא רק שאינה מזיקה אלא גם מועילה לקידום המודעות למד"ב בארץ, אני נעלב- ובמיוחד כאשר מדובר בחברת וועד שאני כחבר אגודה בחרתי ומצפה ממנה לנהוג בצורה שקולה ועניינית.
נ.ב. נא לשים לב- אני לא טוען שדעתה של חגית מייצגת את האגודה, אני רק טוען שכפונקציונרית נבחרת של האגודה היא אמורה להתבטא יותר בנימוס כלפי חובבים, במיוחד שחלקם בחרו בה.
-
Boojieמשתתף
סוג הארגון? עמותה.
ממש כמו ששמה של הבאר הוא "הבאר", וסוג הארגון שהיא משתייכת אליו – כן כן, תא חובבים. -
Boojieמשתתף
זה שהתא הבאר-שבעי, שלימים צמח והיה לבאר, נעזר בימיו הראשונים (ולא רק בהם) בנסיונו העשיר של אחד מבוגריו של… כן, כן, התא החיפאי. מדובר בווינסנט, החיפאי שערק לבאר שבע, שהיה בדור המייסדים של הבאר לאחר שהיה בדור המייסדים של התא החיפאי, ושיש לו גם איזשהו קשר מסתורי (אהמ) לחגית.
אז התא החיפאי היה טוב בתור השראה, בתור בסיס ללמוד ולצמוח ממנו, ולשאוב מהנסיון שלו. אבל פתאום עכשיו "תא" זו מילה עם קונוטציות רעות. "אנחנו לא תא, אנחנו חוג".
כל דבר אפשר להגיד בצורה סבירה ובצורה לא סבירה. להגיד "אנחנו מעדיפים לא להיקרא תא, אלא חוג" זה לגיטימי. להגיד את זה בצורה שישתמע ממנה זלזול בכל מוסד התאים (כי למילה יש "קונוטציות שליליות") – זה לחלוטין לא לעניין. במיוחד כשזו הקרקע שהבאר צמחה ממנה מלכתחילה. -
Boojieמשתתף
כמו שלהגיד "מהיום אייקון לא נקרא כנס, אלא פסטיבל, כדי לקבל תמיכה" זה בסדר, אבל להגיד "אנחנו מעדיפים לקרוא לאייקון פסטיבל ולא כנס, כי למילה 'כנס' יש קונוטציות שליליות", זה לא בסדר. למה? כי זה יאמר של"כנס עולמות" יש קונוטציות שליליות.
-
NYמשתתף
מי שמחפש להיעלב – יעלב. תמיד.
שאשכנע אותך שחגית לא התכוונה להעליב אותך? מה פתאום. אני לא פסיכולוג, וגם לא הדובר של חגית. חורה לי מעט הסוג המסוים הזה של PC-עלק, אבל יאללה, אני חי איתו כבר מספיק זמן.
וכמובן – השאלה כיצד התחיל חוג הבאר ומה ההיסטוריה שלו לא רלוונטית כלל, בדיוק כפי שאיש כיום לא יעלה בדעתו לכנות את כתב העת 'חלומות באפסמיה' בשם "פאנזין" – מה שבהחלט אפשר היה לקרוא לו בגליון 1 (ואני אומר זאת, כדי למנוע עלבונות לא נחוצים נוספים, ומתוך צער רב על כך שאני צריך לעשות זאת, במלוא הכבוד וההערכה ליוצרי גליון 1 האמור ובייחוד לכותב ההקדמות החתיך).
על כל פנים, המטא-דיון הזה בנושא מה מותר להגיד וכיצד די מיצה את עצמו, לטעמי. אני סיימתי. ישחקו הנערים. -
עופר 2משתתף
ויעידו כמה דיונים שהלכו פה ושתקתי בהם נמרצות.ושאלה אחרונה- למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על "PC-עלק"?אם אתה מדבר על הזכות שלי לצפות מפונקציונרים נבחרים (שמבחינתי הם אנשי ציבור, ולו של הציבור הקטן של חברי האגודה) שישמרו על רמה מסוימת של נימוס כשהם מדברים על הבוחרים שלהם, אז אוי לאוזניים שכך שומעות- זה שמישהו זכאי להשמיע את דעתו לא אומר שכל צורה שהוא משמיע אותה ראויה.והריני להדגיש- חגית זכאית לדעתה לא פחות ממני, ולא ממש מפריע לי שאנחנו לא מסכימים בנושא הספציפי הזה, אבל יש הבדל בין חוסר הסכמה תרבותי של "אני חושב שאתה טועה, אתה חושב שאני טועה, ולכל אחד מאיתנו הזכות לנסות ולשכנע את השני", לבין "הדעה שלי צודקת כי ברור שהדעה שלך לא נכונה"- סוג הדיון שנראה היה, לי לפחות, שחגית פתחה בנוגע לנושא הזה.
נ.ב. סביר להניח שלא הייתי מקים קול זעקה כ"כ גדול אם חגית לא היתה חברת וועד- לדעתי חברי וועד, מכוח היותם פונקציונרים נבחרים של האגודה מחוייבים להתנהלות טיפה יותר מנומסת ואדיבה- כמו שאומרים לנו המתנדבים כל כנס "אתם הפנים של הכנס", מבחינתי חברי הוועד הם הפנים של האגודה.
נ.נ.ב.ניר, פעם הבאה בבקשה תכלול נושא, אי אפשר לגשת בנוחות להודעה שלך אם אין לה נושא (קיפוד, אם אתה קורא את הפתיל, האם זה באג או חלק מכוון של תכנות הפורום?)
-
עופר 2משתתף
מה אם היית קורא ל"חלומות באספמיה" במהלך שיחה עם השועל "פאנזין" ולא מגזין בערך בסביבות הגיליון השלישי, כשאז זה עדיין לא היה ברור אם הוא "כתב עת" או "פאנזין", והשועל היה מתפרץ עליך בכעס "כתב עת לא פאנזין!פאנזין אומר שזה חובבני!"?הבעיה שלי פה היא לא שהבאר קוראים לעצמם חוג- זכותם להעדיף את השם הזה, אבל אין לחגית כל זכות שבעולם להגיב בצורה שמכתימה את כל התאים רק משום שהם בוחרים לקרוא לעצמם תאים.
-
היו כמה אי דיוקים כאן אז הנה כמה תיקונים :
1.לא השוואתי בין הבאר ובין שאר הגופים העוסקים במד"ב בערים השונות. ביקשתי רק לקרוא לבאר חוג מכיוון שמהרגע הראשון (ותכף נגיע למתי זה היה ומי היה נוכח שם) כך קראנו לו.
2.הבאר לא שכחה מהיכן הגיעה, ודווקא ספיר הם אלו שצריכים להודות בכך-כשביקשו עזרה נידבנו את כל מאגר המרצים וההרצאות שהיה לנו, נתנו לכרמל המלצות ועצות ואפילו שלחנו את מרצה הבית שלנו להרצאה שם.
3.כנ"ל אגב עם הרצאות גפן ואפילו עם התא הטכניוני – אנחנו בקשר עם שניהם ומעבירים להם המלצות למרצים.
4.ההתחלה של הבאר הייתה לפני "העריקה" של גיא לב"ש.כך שלמעשה הוא כלל לא היה בהקמת הבאר ובטח לא נחשב בדור המייסדים. מאז שהגיע מכהן גיא בתור מרצה הבית של הבאר, דבר שממנו מרוויחים כולם מכיוון שחלק מההרצאות הללו הוא מעביר אח"כ גם בכנסים. אני לא יודעת מאיפה לקחת את העובדות שלך, כדאי שתבדקי אותן שוב.
5.מהרגע הראשון התנגדתי לכינוי תא. הסברתי בתחילת הפתיל למה אני מתנגדת לכינוי הזה. אם כמה חובבים רוצים לקרוא לחוג שלהם תא – שיבושם להם. הבאר היא לא תא אלא חוג כפי שהרצאות גפן אינן תא אלא סדרת הרצאות. כפי שיעל כתבה, אנחנו נתפסים כחוג בעיני משרד תרבות של האוניברסיטה המאפשר לנו פעילות תקינה (חדר עם ברקו וצילום המודעות).
6.אני באמת לא מבינה על מה המאומה – ספיר רוצים לקרוא לעצמם תא – שיקראו, טכניון – תא, שיקראו, אבל מה ההתנגדות העזה למלה חוג ?
7.אין איזה כלל פורומי כזה שלא חושפים שמות ? אני כתבתי תמיד חגיגה, הפנייה האישית שלך ורד, גורמת לי להרגיש שיש לך איזו בעיה פרטית איתי ולא עם הבאר. אז בבקשה להבדיל – אני מוכנה לקבל השמצות אישיות אבל לא השמצות נגד הבאר, ועוד ממישהי שמעולם לא השתתפה באף אחת מפעילויות החוג. -
עופר 2משתתף
החלה- מסימן הקריאה שהוספת לכותרת ההודעה שלך.לפי מה שאת אומר, אני מניח שזה היה בהיסח הדעת, אבל עבור מי שקורא זה נשמע כאילו את צורחת. אם את לא מאמינה, תשאלי את וינסנט פעם איך הצורה הנכונה להקריא סימן קריאה, בתור כותב הוא בטוח יודע.כל הבעיות(לפחות שלי אישית) התחילו מזה שנראה היה כאילו את מתנגדת לעצם הרעיון שהבאר יכולה להיקרא תא, וטוענת שכל מי שקורא לקבוצה שלו תא נותן לה קונוטציות של מחתרת אנטי ממשלתית ופשיעה. בתור חבר בתא הטכניוני אני חושב שאת טועה, אבל פחות הפריעה לי שאנחנו לא מסכימים (אם כולם היו מסכימים על הכל היה לנו עולם הרבה פחות מעניין אלא יותר הנימה שאיפשהו התחילה מהכותרת שלך וצבעה את כל ההודעה בנימה של "אני צודקת וכולם טועים"- גישה שאני אישית אלרגי אליה בצורה קיצונית, וכמו שאמרתי קודם, אם לא היית חברת וועד היה פחות אכפת לי, אבל מחברי וועד אני מצפה ליותר נכונות להקשיב.
הערת אגב: החובבים אמנם חותרים נגד הממסד, אבל זה לא המימסד הממשלתי אלא זה הספרותי/תאגידי- ואם את לא מאמינה את מוזמנת לשאול את ליאור ג', יש כמה סוציולוגים שכתבו על זה ספרים ,ולא לרעתנו- הסוציולוגים האלה חושבים שחתרנות זה טוב.
-
צר לי עופר, אבל אני לא באמת בודקת עם וינסנט כל מה שאני כותבת (אם כי הרבה תגובות שאני מפרסמת אני כן נותנת לו לקרוא כדי למתן אותן).
סימן הקריאה נועד להזכיר (שוב) שמסיבות שפורטו קודם ע"י יעל ועל ידי שהבאר איננה תא אלא חוג.
מה עניין חברותי בועד כאן לא ממש ברור לי…אבל, העיקר שהדברים ברורים וכולי תקווה שלא אנשי רחובות ולא אנשי הטכניון נפגעו מעצם קריאת הבאר בשם חוג. -
Boojieמשתתף
ולא אחזור על הכל מחדש. תשמחו על זה.
רק דבר אחד: אם לא היית חותמת על הודעתך "חגית", לא הייתי פונה אלייך בשם "חגית". לאור העובדה שחתמת על הודעתך בשם "חגית", אין לי מושג מה לעזאזל את רוצה ממני. -
Boojieמשתתף
אכן, כבר מתחילת פעילותה של הבאר התנגדה חגית לשם "תא". כמו, נגיד, בהודעה הזאת. או בזאת.
הממממ. *כל כך* קשה לשכתב את ההיסטוריה כשיש מנוע חיפוש פועל.
-
עופר 2משתתף
מבחינתי- מה שיותר חשוב הוא שתביני את העיקרון, שכשמישהו קורא משפט שמסתיים בסימן קריאה, ההבנה שלו היא בדר"כ שאם זו היתה שיחה המשפט הנ"ל היה נצעק. ואולי היה אפשר להתחשב בזה שלא כל האנשים ביקום יודעים שאתם מעדיפים להיקרא חוג ולא תא?אני בהחלט לא ידעתי עד עכשיו, ומעכשיו זה השם שבו אני אציין אתכם בהודעות שלי.
את רוצה להעיר, תעירי.אבל כמו שכבר אמרתי לכל דבר יש צורה- ופה עניין חברותך בוועד. מבחינתי כחבר אגודה הוועד הוא "הפנים של האגודה" אם להשאיל את אחד המשפטים שמשננים(ובצדק) למתנדבים בכנסים.רק תשאלי את עצמך מה היית חושבת על מתנדב שצועק על מבקר כנס.עכשיו תיישמי את זה לעצמך- כחברת וועד אני מצפה ממך לשמור על טון טיפה יותר רגוע ושקול, לא כי את דוברת האגודה(כמו שאני, כמתנדב, איני דובר הכנס) אלא כי זה מה שראוי, על אחת כמה וכמה שמדובר בפתיל שפתח מישהו שחדש בפורום ולכן סביר להניח שלא ממש מכיר איך אתם מעדיפים להיקרא ולמה את כ"כ מתרגשת מזה.
-
???משתתף
לא הייתי כותבת "תא הבאר" במכתבים החודשיים. חבל שלא אמרת לי. P-:
-
NYמשתתף
כתבתי שם משהו תוך שימוש בסימנים שהפורום התקשה לאכול. סליחה.
אם מישהו היה קורא לאספמיה "פאנזין", הייתי בהחלט מבין התפרצות תקיפה של רון בעניין, מסיבות מובנות. מה עוד ש"פאנזין" אכן משדר חובבנות. באשר למה שחגית אמרה – אני מציע לך לקרוא בעיון ובדיקדוק את הודעתה המקורית, וגם את ההסבר שלה בפתיל זה ממש. ואם אתה עדיין לא מסכים, אתה מוזמן למצוא אותי בכנס עולמות ונלך על זה מכות, המנצח על ארבע, המפסיד על הרצפה. -
Boojieמשתתף
למיטב זכרוני, בפורום הזה זה אפשרי.
-
-
מאתתגובות