ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › כיצד אתם רוצים לנסח במצע מפלגה
- This topic has 45 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 19 שנים, 11 חודשים by
???.
-
מאתתגובות
-
-
חן כהן –
משתתףפוליטית . תמיכה באירגוני המדע הבדיוני .
ובכן אני דיברתי עם מזכיר המשמרת הצעירה במפלגת העבודה
והוא אמר שאין בעיה להכניס במצע מפלגת העבודה שיהיה כתוב.מפלגת העבודה תומכת בתרבויות המדע הבדיוני ומעודדת
בלה בלה בלה ורואה חשיבות בקריאת ספרים ופיתוח הדימיון בלה בלה ומעודדת בלה בלה
שזה תורם לחברה בלה בלה בלה .
(כמובן זה רק ניסוח לא מחייב כמו שאומרים שבעד השלום בעד הכלכלה ובעד הבלה בלה)
אבל העיקר מבחינתי שיהיה כתוב במצע מפלגת העבודה "מדע בדיוני" ואולי גם במפלגות אחרות אם ירצו.הוא אמר לי רק שאני צריך לנסח את זה בצורה מכובדת .
זה שיכנס למצע מפלגת העבודה המילים "מדע בדיוני" זה סגור . כלומר יש לגיטימציה מסויימת.
השאלהאיך לנסח ולזה אני מבקש את עזרתכם.בכבוד רב חן כהן
-
גרומיט
משתתףכן, זה רעיון טוב למצוא תמיכה לקידום המד"ב גם בקרב מקבלי ההחלטות במדינה, אבל מה שאתה מתאר זה מילים ריקות ותו לא, כפי שממחישים גם ה"בלה-בלה" הרבים שמופיעים בהודעתך. עם כל הכבוד, זה נשמע לי מאוד לא רציני.
-
אמבר
משתתףמי שרוצה להכניס דבר כזה למצע של מפלגה או מי שמאמין שהם באמת יעשו את זה?
-
יעל
משתתףא. אני לא חושבת שצריך להכניס נושא תרבותי כזה לתוך מצע של מפלגה.
ב. אני לא חושבת שזה רעיון טוב להכניס פוליטיקה לתוך האגודה (וזה מה שיקרה אם אתה מערב מפלגות).
ג. אני לא רוצה שהמדע הבדיוני ישמש כלי לניגוח של מפלגות. גם ככה התדמית של הז'אנר בעיני הציבור הרחב ירודה. תכניס אותו למצע של מפלגה וזה יחזור אליך כמו בומרנג.
ד. עם כל החיבה שלי לז'אנר – ל"מפלגת העבודה" (וגם לאחרות) באמת יש נושאים יותר חשובים לדאוג להם. -
אמבר
משתתףבכנסים, אולי כדאי להתחיל בזה שכמה מקורבים לא יבקשו כרטיסי חינם?
-
גרומיט
משתתףאת נושא התרבות.
רק מה – מצעי מפלגות הן אותיות מתות – אפילו בבחירות אף אחד לא מתייחס אליהם ברצינות, ואילו אחרי הבחירות הם עפים היישר לאמניר, מקומם הראוי.אין כל רע בעצם המעורבות בפוליטיקה. הכנסת והממשלה הם המקום שבו ניתן להזיז דברים, שם נמצאים הכסף והכוח. האגודה נהנית כבר היום מתמיכה בכתב העת שלה מטעם מנהל התרבות של משרד החינוך, ונהנתה בזמנו ממענק של מפעל הפיס, אם כי בשני המקרים מדובר בהחלטות מקצועיות לחלוטין, ללא מעורבות פוליטית. מאידך, אין כל פסול בהקמת לובי פוליטי לעידוד יוזמות אלה ואחרות. אני רק לא רואה את זה קורה בזמן הנראה לעין, וגם לא רואה את המטרות הספציפיות שניתן יהיה לקדם בהצלחה באמצעות לובי כזה.
בקיצור, אין רע בהכנסת הסעיף למצע "העבודה", אבל… אז מה? רוצה לקדם את המד"ב באמצעות הפוליטיקה, לך על מסלולים מעשיים, לא הצהרתיים-בלבד.
-
אמבר
משתתףהצהרה לאיזה ז'אנר תרבותי הם מחוייבים. האם לספרי ילדים כן ולרומן רומנטי לא? או שמא הם יצהירו שהם תומכים במחזות של חנוך לוין אבל לא של יהושע סובול?
בקיצור, להכניס דבר כזה למצע של מפלגה נראה לי לא מכבד את המפלגה (שזה לא ממש מענין אותי) אבל בעיקר לא מכבד אותנו. ובעיקר – לא מועיל במיוחד.
-
חן כהן –
משתתףיתמוך באגודת הסטודנטים וגם לחצתי על העיריית ת"א לתמוך בכנסים של אירגוני המדע בדיוני
אני זוכר את עימנואל אמר לי שאין שום סיכוי שהממשלה ומשרד התרבות יתמוך במדע בדיוני
ועכשיו כבר כולם התרגלו ושכחו אז שלא הייתה תמיכה בכלל.
אפשר להקים לובי בקלות רבה פשוט צריך אנשים נכנסים לתוך המפלגה ולוחצים לקדם אינטרסים זה קורא בכל אירגון בכל מקום . הינה אני לובי פוליטי של איש אחד והצלחתי לשגע את כל המערכת אני לבד דפקתי את המוח לעיריית ת"א ולמשרד החינוך ולתרבות שאז היה שם מתן ולנאי אז בבחירות 99 והצקתי למפלגות פשוט באתי אליהם וניסיתי לשכנע אותם שאם הם יתמכו במדע הבדיוני יתמכו בהם חובבי המדע הבדיוני שהם בעיקרון קולות צפים
אני אז דיברתי על 10 אלף איששזה כולל גם את משחקי תפקידים וסטארק טרק .
ואשכרה דיברתי מה זה טוב לכו נסו לשכנע אנשים שמדע בדיוני זה טוב
אני ניסיתי להסביר להם מה זה מדע בדיוני עכשיו אני רוצה שאתם תסבירו לי מה זה מדע בדיוני למישהו שאף פעם בחיים לא שמע ? ותאמינו לי שלא מדובר בהחלטות מקצועניות מדובר בפוליטיקה ואני פעלתי באופן פוליטי ואפילו ניסיתי לשכנע את התקשורת לתמוך .
וזה התוצאה תמיכה באגודה ובכנסים מטעם משרד התרבות ועיריית ת"א שלפני זה לא ידעו על הקיום בכלל של קהילת מדע בדיוני.
המטרות הינם מטרות כלל אונברסיליות ואני בעיקר דיברתי
שתמיכה במדע הבדיוני זה מניעת אלימות נטו שכן ככה בני הנוער עסוקים בדברים חיוביים ולא משתעממים
וכן גם זה עידוד הקריאה ופיתוח הדמיון
ותאמת עכשיו במבט לאחור אני נדהם מן החוצפה שלי ללכת למפלגות ולדרוש תמיכה במדע הבדיוני ואז אמרו לי כולם שזה מאוד שולי וקודם הם רוצים לעשות שלום וכל מיני תירוצים. -
חן כהן –
משתתףכמו שאף אחד לא יכול לנגח את נושא איכות הסביבה
תארו לכם ברק יוצא חוצץ כנגד המדע הבדיוני
הוא יצא מטומטם או ביבי יגיד מה המדע הבדיוני פוגע בבטחון המדינה?
כולם יצחקו עליו
יש חובבי מדע בדיוני מימין ומשמאל ואפשר להקים לובי קטן לקידום האינטרסים
זה אומר אפילו עשרה אנשים בליכוד ועשרה אנשים במפלגת העבודה וזהו לא צריך יותר
האנטי כלפי הפוליטיקה היא בעוקרי כל אזרח שכן הפוליטיקה היא מה שמקדמת עניינים
זה לדעתי. -
Boojie
משתתףאת "החזית לשחרור המדע הבדיוני" או משהו כזה? או שאני מערבבת?
-
אמבר
משתתףבהתחשב בזה שאני הלכתי לשבת עם מנהל התרבות ולשמוע את התנאים כדי לקבל את התמיכה, ואספתי את החומר להגיש את כל המסמכים. אני בטוחה שזה גם ישעשע את רני, שהציג את הבקשה מול הועדה הרלוונטית, וגם את ארז שמילא את כל הטפסים, ושיגע את הרו"ח, וצבר אלפי שעות טלפון עם מינהל התרבות. ואני בטוחה שזה גם ישעשע את דובי ואורי שישבו לעירית תל אביב על הוריד.
איש יקר, אין לי מושג מי אתה, אבל כדאי שתזהר כשאתה לוקח קרדיטים, מישהו עוד עלול לבדוק אותך.
-
אמבר
משתתף -
Boojie
משתתף -
חן כהן –
משתתףזה שעשיתם את המעשה הסטנדרטי כדי לקבל תמיכה זה נכון וטוב ואי אפשר לקחת מכם
אבל אל תשכחו שכל החלטה היא בעצם החלטה פוליטית ואני דרשתי מן הפוליטיקאים שר התרבות ושאר הפוליטיקאים לתמוך בנושא המדע הבדיוני ואף לשלב אותו במערך הלימודים של בתי הספר (שכמובן לא צלח לפחות כרגע)
ואך רציתי ליזום משהו כמעיו תנועת נוער למדע בדיוני ופנטזיה -שבעצם תאחד בצורה כזו או אחרת את הפעילות של משחקי התפקידים ושאר אגודות המדע הבדיוני ויכרזו על זה כעין תנועת נוער – במטרה לקבל תקציב והכרה מן הממסד.
שאני בעיקר מנגן על זה שאם הנוער והצעירים יעסקו במדע בדיוני תחביבי לא מזיק אז תהיה לה השפעה חיובית . וזה יכול לשמש חלק מן המאבק באלימות וכדומה.
אינני לוקח מכם את הזכויות היא שלכם לגמרי על זה שהאגודה נתמכת ע"י מינהל התרבות
אני לא באתי לחפש זכויות כאלו ואחרים אני פשוט מצביע על אפשרות שאירגוני המדע הבדיוני ובראשם האגודה צריכים לחשוב עליו ותו לא. -
חן כהן –
משתתףשיחרור המדע הבדיוני ? ממה בדיוק? אפילו לי זה נשמע מעט מוזר.
אני יזמתי את הקמת חבורת אמבה – אוהבי המדע הבדיוני המאוחדים
ואני רציתי ליזום תוכנית טלויזיה בערוץ הקהילתי על בסיס של תרבות המדע הבדיוני אך איכשהו זה הלך לאיבוד והתפקשש.
אבל זה היה רעיון טוב ואני סבור שעדיין זה רעיון טוב ורלוונטי ושיש לקדמו.
אני יזמתי עם עוד כמה אנשים טובים ומעולים מהאגודה בשנת 98 ביום מדע של בית הספר עירוני ה – דוכן של מדע בדיוני וזכינו במקום ראשון והייתה התלהבות מאוד גדולה
ועכב כך חשבתי שיש מצב להמשיך בנושא ולקדמו גם בבתי ספר אחרים אך איכשהו גם יוזמה זו די התפקששה . -
חן כהן –
משתתףסליחה זאת קהילה של מדע בדיוני – אז אני סבור שאפשר להאמין בבלתי אפשרי
או לפחות לנסות..
טיפש יהיה מי שלא האמין ויראה שהם יעשו את זה ויאכל את הכובע! -
גרומיט
משתתףהתמיכה של העיריה באייקון ושל מנהל התרבות ב"מימד" (וכך גם התמיכה של מפעל הפיס בפרס גפן לפני שנה) היו כולם החלטות של הדרג המקצועי במוסדות הנ"ל, וכל שנה עלינו להיות איתם בקשר מתמשך, עם שלל בירוקרטיה, טפסים וריצות, כדי שיימשכו. לפוליטיקאים לא היה כל חלק בהשגת התמיכה ממנהל התרבות ומהפיס. בזו של העיריה אני לא בקיא מספיק כדי לומר, אבל אני בטוח שגם אם היתה לחולדאי יד בעניין, הקשר החשוב ביותר היה עם הדרג המקצועי בעיריית תל-אביב.
רוב הפוליטיקה היא דיבורים ריקים (תאמין לי. הייתי בעבר פעיל פוליטי. אני מכיר). מי שרוצה להשיג ממנה משהו ממשי, חייב לשלב אותה עם מגע עם הבירוקרטיה הממשלתית והעירונית – שם מצויים האנשים הטובים שמבצעים את הדברים בפועל, וההמלצות שלהם קובעות בפועל את חלק הארי של חלוקת תקציבי התרבות. הפוליטיקאים טובים כדי לפתוח דלתות לדרג המקצועי, וגם זה בעיקר כשיש להם אינטרס ממשי לעזור.
-
חן כהן 1
משתתףאני דיברתי גם עם ראש אגף נוער ותרבות ונפגשתי ודיברתי גם איתם אחרי הפנייה של הפוליטיקאים לדרג המקצועי.
אמרת ואני תומך
הפוליטיקאים יכולים לפתןח דלתות או לסגור אותם לפי צרכיהם
ודיבור עם הפוליטיקאים הינו לדעתי חשוב
ולידיעתך פוליטיקה זה דיבור – מה עושים פוליטיקאים מדברים
ומה עשיתם מול ראש מינהל החינוך והתרבות דיברתם וניסיתם
לשכנע שתרבות המדע הבדיוני הינה ראויה לתמיכה – והצלחתם
(ואני פשוט פעלתי בצורה אחרת שאולי סייעה לכם במעט אוקי אבל אני לפחות העלתי למודעות של הפוליטיקאים גם מהשורה הראשונה את הנושא של תרבות המדע הבדיוני
ואני אישית רואה בכך השג – רק על זה שהם דיברו על הנושא הזה .
ואני סבור שזה זלד לגורמים המקצועים –
ואני אשמח אם תוכלו במשגרת הפגישות שלכם לשאול כיצד הם קיבלו את ההחלטה שלהם לתמוך – והאם לפוליטיקאים היה איזשהו מילה בעניין
(אני תמכתי ברון חולדאי שרץ לבחירות המקומיות ודרשתי תמיכה במדע הבדיוני ואני חושב שהייתה זליגה מסויימת מכייון התחום שפעלתי בו – ואני חייב לציין פעלי בצורה די חובבנית מאוד
בן 18 בא ודורש לתמוך במדע בדיוני והם לא יודעים מאיפה זה בא להם).
ואני סבור שלפוליטיקאים יש כוח להשפיע פשוט צריך לדעת איך ואיפה ללחוץ. -
חן כהן 1
משתתףמבחינת קהילת המדע הבדיוני זה יהיה הישג עצום – לגיטימציה של הממסד
ואני מאמין שידונו בכך בעיתונות ובבחירות
-היי תראו מה יש במצע מפלגת העבודה משהו מוזר – תמיכה בתרבויות המדע הבדיוני
מה זה? בואו נזמין לאולפן ערוץ 2 10 1 וכדומה נציג מהאגודה שיסביר לנו בעצם מה זה תרבות מדע בדיונ מה זה אגודה למדע בדיוני ומה היא עושה.
וזה אומר חשיפה וזה אומר קידום האינטריסים של האגודה
לפחות ככה אני חושב
הבלה בלה זה שלי שאני באתי להתייעץ עם קהילת חובבי המדע הבדיוני
זה שאני יודע שצריך לכתוב את זה בצורה רצינית ומתקבלת על הדעת של הפוליטיקאים ו
כדי להכניס למצע של מקבלי ההחלטות
אז אני פשוט ביקשתי שמישהו ינסח משהו רציני ויפה .
זה לא חשוב בשבילם זה אמור להיות חשוב בשבילנו -לגיטימציה הכרה קידום אינטרסים וזהו.
ואם אנו נצליח בזה אני סבור שהאנשים באמריקה ששם התרבות היא יותר גדולה ומפותחת אולי ינסו לחקות ולהכניס למפלגות שם תמיכה ממשלתית בתרבויות המדע הבדיוני.
וזה יכול להיות מעניין. לדעתי.
. -
אמבר
משתתףמאוהבי כי משונאי אזהר בעצמי"? וואלה….
-
חן כהן –
משתתףואני סבור שבאופן כזה או אחר הנושא הזה ריאלי ואני פשוט רציתי להתייעץ עם חברי האגודה / קהילת המד"ב
ואם מועצת וועד האגודה תחליט שהיא איננה מעוניינת בזה וזה יהיה נזק מבחינתה או שזה לא יועיל לה
ואני מדגיש לא מתכוון לעשות זאת בלי אישור של האגודה כמובן ובניגוד לעמדת ועד האגודה
ואם אפשר יהיה לכניס למצע אישהי מפלגה אז זה יהיה כמובן לפי נוסח שיאושר בידי ועד האגודה
ורק בגלל זה העלתי את הנושא לדיון פה
אני לא מתכוון לעשות דברים בלי אישור- וזהו.
ואני סבור שאפשר ומותר לעשות דיון קטן בועד האגודה בנושא ולהחליט אם כדי לעשות זאת או לא לעשות זאת.
את ההחלטה אני משאיר בידיכם.ואיך וגם נאמר
"סייג לחוכמה שתיקה"
"ומכל מלמדי השכלתי" -
גרומיט
משתתףלגיטימציה? ברור שמדע בדיוני הוא לגיטימי, ואף אחד לא מתחנן כאן להכרה. היינו רוצים שיכבדו אותן יותר, למשל בממסד הספרותי (כך שיותר הוצאות יפרסמו מדע בדיוני ויותר במות יהיו פתוחות לכותבים ז'אנריים מקומיים), אבל בממסד הפוליטי? הממסד הזה בעיקר אדיש כלפינו, כפי שהוא אדיש כלפי התרבות כולה, בלי אפליה.
פעולה בממסד הפוליטי תתקבל בברכה, אבל מה שאנחנו מחפשים זה מעשים, לא הצהרות ריקות מתוכן. יש לך דרך לסייע בהשגת תקציבים – למימד, לכנסי חובבים, לאירוח סופרים זרים? אם כן, פנה ליו"ר האגודה ותאם איתו את המאמץ המשותף הדרוש להשגת התקציבים הנ"ל. יש לך קשרים בועדות *המקצועיות* של משרד החינוך? טוב לא פחות – תאם את זה עם אנשי הועד. הצהרות ריקות מתוכן, כמו זו שאתה מציע, אולי לא יזיקו, אבל זה נראה לי כבזבוז מוחלט של זמן, שמוטב אם תנצל אותו לדברים שגם יועילו לאגודה ולחובבי המדע הבדיוני בארץ. אף אחד לא קורא מצעי מפלגות – אפילו לא מי שכתבו אותם – ואף אחד גם לא מתייחס אליהם ברצינות. ומעבר לזה, בשביל הסברה ותדמית, יש לאגודה יחצ"ן. קשרים פוליטיים, אם יש, מוטב לנצל לאפיקים מעשיים, לא להסברה.
ולשם ההבהרה, כל מה שכתוב כאן הוא דעתי האישית. איש לא פנה עד כה בנושא הזה לועד האגודה.
-
רני
משתתףכן יכניסו, לא יכניסו, זה לא ישנה שום מצב קיים. המקום לפעול בו, כפי שגרומיט ציין בצדק רב, הוא הממסד הספרותי, לא הפוליטי. ובלי להעליב, מי שרוצה לפעול בממסד הספרותי זקוק לכושר ניסוח מצוין, וזו רק דרישת קדם. נראה לי שיש לך עוד מה לשפר בתחום הזה.
הממסד הפוליטי, לא משנה איזה מפלגה, אדיש לכל תרבות שהיא (לצערי הרב) כך שאנחנו בחברה טובה ולא מופלים לרעה.
-
רני
משתתף -
רני
משתתףאתה באמת רואה את ביבי או ברק או מי שלא יהיה מתייחס בכלל לנושא? והאמת: למה שיתייחסו? הרי הם לא מתייחסים לשום סוג של תרבות (אלא אם כן זו אמירה כללית מאד שמתייחסת לתרבות כולה ולא לאיזה ענף ספציפי שלה). אף אחד לא ינגח את המדע הבדיוני כי לאף אחד אין ענין לנגח או לא לנגח את המדע הבדיוני, או כל סוגה ספרותית אחרת.
אני חושש שאתה מטפס על כל העצים הלא נכונים.
-
???
משתתףמה פתאום? אני המומה לחלוטין מהפתיל הזה!
"הצקתי למפלגות פשוט באתי אליהם וניסיתי לשכנע אותם שאם הם יתמכו במדע הבדיוני יתמכו בהם חובבי המדע הבדיוני שהם בעקרון קולות צפים אני אז דיברתי על 10 אלף איש"?
ברצינות? אתה מכיר אותי עד כדי כך טוב כדי שתרשה לעצמך להבטיח את הקול שלי למישהו?
מאיפה אתה בכלל יודע אם אני קול צף? ולמי אני מצביעה? ואם אני מצביעה, אתה חושב שאני אצביע למפלגה בגלל שהיא תתמוך במדע הבדיוני? בחייך.
בשם מי בדיוק אתה מפזר הבטחות? באיזו זכות? מי שמך לנציג הקהילה?
אם כבר, אז בקהילה יש גופים מאורגנים שונים, אבל לא כל חובבי המד"ב/פנטזיה/משחקים בארץ קשורים בהכרח לגופים הללו… צריך באמת להסביר את זה?הרבה אנשים טובים עבדו קשה בשביל ה"תמיכה", כפי שאתה קורא לזה, בשביל קידום הז'אנר ובשביל מליון דברים אחרים, ועדיין עובדים קשה, ואף אחד לא שכח כלום. לא מאיפה התחיל, ולא לאן הגיע. אני לא מכירה אותך, אבל אני במקומך לא הייתי ממהרת לקחת קרדיט (ולא סתם, אלא "אני לבד") על ההישגים שלהם.
עמדתי האישית – אין ולא צריך להיות שום קשר בין חובבי הז'אנר לפוליטיקה. איני מאמינה שיש צורך, ואפילו קלוש, שמפלגה תצהיר שמד"ב הוא לגיטימי והיא תומכת. א. אינני צריכה את אישורה של מפלגת העבודה, תודה. ב. להיות חובב מד"ב זה לגיטימי, תודה. ג. המפלגה לא תעשה כלום בנושא ולא תתבטא בנושא אפילו לשניה, אם כבר רק תבזה את עצמה על כך שהיא דוחפת כל מה שאומרים לה למצע.
מה השגנו כאן? כלום. גחמה.
עדיף להתרכז, כפי שציינו כאן רבים וטובים לפני, בתחומים שגם יעזרו באמת לקידום הז'אנר בארץ, כמו התחום הספרותי.קח כמה צעדים אחורה, בבקשה. אתה מפזר רעיונות גדולים באויר (מפלגות, תנועות נוער…) וממש, אבל ממש, לא עוצר לחשוב עליהם. ניכר בבירור שאתה רוצה לקדם את הנושא בארץ, אבל יש דרכים קצת יותר פרופורציוניות (וקצת יותר יעילות) לעשות זאת. הגופים השונים בארץ מחפשים מתנדבים כל הזמן, ולא רק בנושאים קטנים. אני מציעה שתפנה באופן רשמי (ולא בפורום) לאגודה עם רעיונות, כי על כל רעיון כזה צריך לדון עד הסוף, על *משמעות* ועל *השלכות* ועל *יכולת* ועל *חשיבות וצורך*. וכן הלאה. אם ועד האגודה ימצא לנכון לנסות דרך זו או אחרת, הוא יעשה כמיטב יכולתו, וגם אז – הוא ייצג את חברי האגודה ש*בחרו בו*, ולא את כל החובבים בארץ.
זה יופי שאתה רוצה לעשות, אבל מה לעשות, צריך לחשוב קודם. -
מתולתלת
משתתףמכיוון שאתה לא מגיב בפורום אורט וכן הגבת כאן אז הנה דעתי בהודעה שהשארת באורט וחשוב שתראה אותה:
התגובה באורט:
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=2200137
-
אמבר
משתתףתרצה לדעת, אבל לא כאן.
-
חן כהן –
משתתףוברעיוניות בכל ההבטים ולכן אני הבאתי אותם פה כדי להתחיל ולדון בהם
אני רוצה לציין שאני ניסתי ואני ממש לא התכוונתי להצליח פשוט חשבתי שזה רעיון מעניין ואני אמרתי אז שאם תכתבו במצע שלכם מדע בדיוני אז אולי חלק מחובבי המדע הבדיוני יצביעו בשבילכם אני כמובן לא אמרתי ואני גם לא אומר למישהו להצביע למישהו . פשוט שאלו אותו אם נכניס אז מה אתה יכול לתת? ואני אמרתי להם שאני אישית כלום , כולה בן 18 לפני צבא מה אני כבר יכול לתת . אמרתי שהם פשוט יכולים לקחת והערכתי את כמות חובבי המד"ב בכ10 אלף איש וזהו.
כדי לקדם את התחום הסיפרותי צריך להגדיל את כמות האנשים המתעניינים במד"ב או שהתעניינו פעם אך לא יודעים איך ומה
כדי שיצרכו הן בהשאלה והן בקנייה את הספרים והתרבות ובכך יגדילו
את המכירות שיגדילו את מספר התרגומים והכדאיות של הספרים החדשים וכן הלאה.
ואני אפנה לאגודה באופן רשמי – ומסודר.
תודה – ואני מקבל את הדעות ואחשוב על זה. -
חן כהן –
משתתףזאת גניבת סוסים משעשעת במקרה הרע –
שיהיה כתוב במצע אבל אף אחד לא יתייחסו
וקידום האינטרסים במקרה הטוב – שיתיחסו ויעשו משהו קטן מאוד.וזה שהם לא יתייחסו זה רק מקל על העניין – לדעתי
הם יתיחסו אל זה כנושא נחמד אבל מאוד זניח ואני סבור שלא יהיה איכפת להם להכניס למצע (ואני מדבר על כל מפלגה).
ואני לא מטפס על שום עץ ואני לא אתפוס בצוואר ואכריח את ביבי או את ברק בכוח לתמוך במדע הבדיוני – פשוט חשבתי להציע זאת
ואיך ביבי אמר .
ירצו – יקבלו
לא ירצו – לא יקבלו
אם
קיבלו- סבבה
לא קיבלו- לא נורא לא קרה דבר.
וזהו -
רני
משתתףאף בן אדם נורמלי, חובב מד"ב או לא, לא יצביע למפלגה כלשהי בגלל שהיא שמה במצע שלה שורה על מד"ב. אני בכלל בוחר מרץ, אתה חושב שאני אצביע פתאום לעבודה בגלל שהיא תתייחס למד"ב? יש הרבה בוחרי ליכוד בין חובבי מד"ב, אתה חושב שהם פתאום יצביעו למפלגה אחרת?
כשמצביעים למפלגה מתייחסים לענינים חברתיים / מדיניים/ בטחוניים וגם תרבותיים. אבל שורה במצע זו לא התייחסות לתרבות. במיוחד אם השורה הזו לא תהיה שווה את הנייר שעליו היא תודפס.
פרט לזה אין לך שום מנדט להביא קולות לאף אחד, לאף מפלגה, ואם אתה חושב שבגללך מישהו יצביע למפלגה מסוימת הרי שיש לך בעיות גדולות בחיים.
מצטער על הבוטות, אבל תרד מהר מהעץ שטיפסת עליו כי כבר שומעים את צלילי מסורי הכריתה מלמטה.
-
רני
משתתףשווים לתחת וכולם יודעים את זה. והאמת: אם זה יהיה כתוב במצע זה רק יזיק לקהילה יותר משיתרום לה. המקום לעשות מעשים הוא להתקשר לאנשים המקצועיים במשרדי החינוך ומשרדים אחרים, והקשר הזה כבר קיים מזמן, ולך לא היה שום קשר אליו. אני אומנם כבר לא חבר ועד, אבל לו הייתי הייתי מצביע בעד להתנער ממך כדי שחס וחלילה לא יקשרו את האגודה, או כל גוף אחר הפועל בתחום, אתך.
ואם המטרה שלך היא להיכנס לפוליטיקה (ככל הנראה במפלגת העבודה) לך תחפש סוס אחר לרכב עליו, כי קולות מפלגת העבודה לא תראה מזה. אל תשכח להזכיר גם את זה כשאתה מדבר עם המפלגה הזו (או כל מפלגה אחרת) בפעם הבאה.
-
Boojie
משתתףאני בעד שמפלגות יכניסו למצע שלהן תמיכה בתרבות באופן כללי, או בספרות באופן כללי. לא הייתי רוצה שמשיכת תשומת הלב אל הז'אנר הספציפי תהיה דרך מפלגה מסוימת. אם האגודה תתמוך ביוזמה להכניס את המד"ב למצע של מפלגת העבודה, נאמר, הרי שמבחינת הצופה המרוחק, זה יקשר את האגודה עם מפלגת העבודה – וממש לא הייתי רוצה שביום מן הימים תומכי מפלגות אחרות ירגישו שהאגודה זה לא בשבילם או מד"ב זה לא בשבילם, כי זה מזוהה עם ההעדפה הפוליטית הלא נכונה.
מעבר לכך – אני לא רואה מקום לכך שמפלגות יכניסו למצע שלהן תמיכות בז'אנרים ספציפיים. זה לא רציני. למרות כל הערך האידיאליסטי שאני מייחסת למד"ב, זה תחביב, לא נושא פוליטי.
מצבים שבהם כן הייתי מוכנה לקבל את זה: אם זה היה בא כחלק מסעיף של "קידום החינוך המדעי" או "קידום החינוך לפתיחות מחשבתית". כלומר, כחלק ממטריה רחבה יותר שתתייחס לחינוך. -
???
משתתףתרד מזה. אף פוליטיקאי לא היה מעורב בהחלטה של העירייה לעזור לאייקון. זה לא מגיע לרמות האלה. כל התמיכה שאי פעם קיבלנו (אני מדבר על אייקון) גם מהעירייה, גם ממפעל הפיס, גם מהשגרירות וכל מקום אחר היתה כתוצאה ישירה ובלעדית של המגעים עם הדרגים המקצועיים באותם גופים.
אם אתה מכיר מישהו בדרג ה"פוליטי" של חברות גדולות דוגמת פלאפון, תנובה וכד', אני אשמח לדעת. זה יכול להיות מאוד יעיל, אבל בבקשה, תשאיר את העובדות בנושאי העירייה ומפעל הפיס למי שאשכרה *עשה* אותם, וזה לא אתה.
-
חן כהן 1
משתתףאין לי מנדט לכלום מנדט ואני גם לא מציע לאף אחד דבר
ואני לא חושב שמישהו בגללי יצביע למפלגה מסויימת בגלל שורה במצע.
ואני גם לא הצעתי לאף אחד להצביע בניגוד לרצונו
ואני גם ניסתי לבקש להכניס למצע של הליכוד ולכל מפלגה שמעוניינת לי לא איכפת איזו מפלגה.
אפילו עלה ירוק.
פשוט הצבעתי על משהו שנראה לי מעניין לעשותו ורציתי לעלות לדיון
ואני מציע במקום לתקוף אותי בספקולציות על זה שהרעיון שלי לא יתקבל אז אבקש להתייחס לעניין עצמו.
ותאמינו לי אבל באמת ש אני לא מתכוון לעשות קרייה פוליטית על סמך קולות של חובבי המד"ב
זה עצמו נשמע לי מוזר לגמרי ומעולם לא חשבתי על כך .
פשוט אמרתי שכל אחד במפלגה שלה הוא מצביע או חבר בין היתר יקדם את העניין בצורה כזו או אחרת ותו לא. -
חן כהן 1
משתתףאני ציינתי את מפלגת העבודה מכייון שהיא על הקרשים ואפשר שם להזיז עניינים (לדעתי)
ורק בתור התחלה
ואני כמובן רוצה שגם הליכוד ושאר מפלגות הימין והשמאל יתמכו בצורה כזו או אחרת.
כמו למשל הנושא של איכות הסביבה שכל המפלגות תומכות אבל כל אחד לפי העניין שלה
וזה לא מזיק לנושא. -
אמבר
משתתףעד כמה שהרעיון הזה לא ישים, לא חכם ולא כלום (וזה עוד במלים עדינות). רד מזה.
-
עופר 2
משתתףשבפוליטיקה יש הרבה רגשות אישיים, כך שאם משהו מופיע במצע של מפלגה X, סביר להניח שכל המפלגות שמתנגדות למצע שלה פשוט יחליטו שהן לא שמות את אותו סעיף אצלן, מה שיגרום לזיהוי הסעיף הנ"ל עם המפלגה ויהפוך אותו לפוליטי.
-
???
משתתף -
חן כהן 1
משתתףובכן זאת הגישה שצריכה להיות ולא כמו כל הצנונים שמנסים להסביר לי שאין כל סיכוי ושאני לא מתנהג בהגיון –
ובכן הנשוא מסובך גם וגם
אני חשבתי על אמבה שמתפשת לכל כיוון ומשנה את הצורה שלה לפי השטח כלומר amoeba
ככה שהמד"ב יתפשט לכל כיון לפי הפעילים ולפי רצונם בגמישות כמו אמבה
אך מבטאים אותה אמבה כמו עמבה
כי זה טעים
וגם כדי שכל ילד יוכל להגיד אימא אבא אמב"ה –
כדי להפיץ את המד"ב –
ופה נכנס הקטע של הבמבה –
שתיאורתית התרבות המד"ב אמורה להיות טעימיה ופופולרית כמו הבמבהבעיקרון אני לא סגור על זה ואני פשוט זורם
ומה את חושבת איך לבטא? -
חן כהן 1
משתתףלעשות . וגם אם זה טעות אני רוצה לטעות ורוצה להיכשל .
ואוייש לך בעצמך
אל תגיב להודעה הזאת אם זה מפריע לך ואל תנסה להפיל עלי את הדיכאון שלך
וכן אני מכיר אנשים פוליטים בחברות וכן אני אעזור לאגודה.
אני רוצה לגחך לתמימותך
ו
אף פוליטיקאי לא היה מעורב בהחלטה לעזור לאייקון – בכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה
כל החלטה היא החלטה פוליטית בגדול וגם העירייה היא פועלת משיקולים כאלו ואחרים ומי שחושב שלא הוא או תמים או לא יודע איפה הוא חי.
אבל בסדר שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה – דמוקרטיה -
אמבר
משתתף -
???
משתתףא. כותרת ההודעה שלך צריכה להיות: "אני אעשה מה שאני רוצה…" ולא אני *יעשה*. קפיש?
ב. לאחר שהטפת לדובי ש*אתה* תעשה מה ש*אתה* רוצה, אתה לא יכול להגיד לו שלא יגיב להודעה הזו. גם דובי יכול לעשות, בדיוק כמוך, מה שהוא רוצה. קפיש?
ג.אתה רוצה לטעות? אתה רוצה להכשל? סבבה. תטעה ותכשל כמייצג של עצמך בלבד, ולא של חובבי המד"ב באשר הם. קפיש?
ד. דובי לא סובל מדיכאון ו/או תמימות ודובי יודע איפה הוא חי. אני יודע. אני מכיר אותו. ויש לו קבלות. אתה, לעומת זאת, גם דיכאוני, גם תמים, גם לא יודע איפה אתה חי וגם חסר יכולת ניסוח מינימלית. מוטב שתשב קצת בשקט, תקשיב, תלמד ותחכים. אולי עוד יצא ממך משהו. קפיש?
ה. דמוקרטיה, הא? מדוע לא תצטרף, בצורה דמוקרטית, לאגודה? מדוע שלא תגיע, בצורה דמוקרטית, לאסיפה השנתית? מדוע שלא תתמודד, בצורה דמוקרטית, על תפקיד בועד האגודה? או אז תוכל להוכיח את כשרונך ויכולתך האדירה לקדם את המד"ב באמצעים פוליטיים. ודמוקרטיים. ועד שאותו יום יפציע מעלינו, היזהר מלשאת את שם הדמוקרטיה לשווא. קפיש? -
???
משתתף -
חן כהן –
משתתף -
???
משתתףלנהנחלהנמחהנחלהננינהינהבינךהינךהינהיהינהחךינחהינהבחלךיףבחךינהחךהינהחילפםןוטאררק'/שדגכעעיחללךףף,,.ץתצמנההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
-
-
מאתתגובות