ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שאלה מתיימרת.
- This topic has 25 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
היי,
לצערי כי רב, הדרך שלי לעקוב אחרי אייקון הייתה דרך הרשת ומתוקף ניסיוני בכל מיני מסגרות אחרות, עלתה בי השאלה (ועמה התקווה הזעירה) הבאה:
האם יש סיכוי שלטובת בעלי העבודה/ילדים/אינסוף מחוייבויות אחרות ושאין להם דרך להגיע יוכלו אנשי האגודה הנכבדים להעלות חלק מהתכנים שהוצגו בכנס על הרשת ?אני מדבר על הרצאות/מצגות/סרטי תוכן (כלומר הרצאות שצולמו) וכל הבא ליד.
אני פשוט מוצא עצמי משתוקק אל ההרצאות בנושאי מד"ב גרידא וכתיבת מד"ב ואין לי שום סיכוי שיכולתי להגיע אל האייקון האחרון.התשובה הקלה – אני יודע – תתאמץ. אילו יכולתי, הייתי מגיע.
אני אישית מוכן להתנדב ולתחזק אתר שיהיו בו תכנים כאלה והעלאה/תחזוקה שוטפת או כל עזרה שתדרש לצורך העניין.אז… יש סיכוי ?
-
גרומיטמשתתף
נדיר שמרצים מכינים הרצאות שלהם בצורה שמאפשרת פרסום פשוט במאמר. מפנטסי.קון הקודם יצא מאמר אחד ב"מימד" הנוכחי – מאמרה של הדס שמע על קוני ויליס, המבוסס עמומות על חלקים מההרצאה שנתנה בפסח – וגם זה דרש ממנה עבודה מפרכת והרבה מאוד זמן.
יתכן שניתן יהיה לפרסם חלק קטן מתכני הכנס גם ברשת ובכתבי העת המודפסים של הקהילה, אבל זה לא יהיה מהר ולא בקלות.
-
???משתתף
אני מוכן להיות לעזר (טכני כמובן, יכולות העריכה שלי מוגבלות ביותר) .
והתכוונתי יותר לתכנים גסים, צילום של הרצאה, הקלטה קולית שלה או אולי מצגת ששימשה להרצאה (עם כמה הערות). דברים מהסוג הזה. כמובן שהם דורשים תכנון מראש, אבל זה רק רעיון.
-
NYמשתתף
שמע, אני יודע שזה נורא ואיום, אבל כנראה תאלץ לבוא לכנסים…
-
???משתתף
-
קוסם נחשמשתתף
שאם יעלו את כל התכנים של אייקון לרשת לאחר סיומו- למה להגיע אליו?
-
אמברמשתתף
זה רק חלק קטן מאוד מהכיף של אייקון. לא קרוב אפילו להעביר את החוויה.
-
???משתתף
בעבר, ביקשתי מכל מי שבא להרצות בבאר, להכין גם סיכום של ההרצאה שניתן לפרסם באתר הבית (היה לנו כזה דבר לחודש בערך).
אפשר לפנות למרצים, ומי שיוכל יערוך את ההרצאה שלו לכדי מאמר – היו הרבה מרצים, אפילו אם רק 5 יענו לקריאה הרי שהרווחנו. -
Boojieמשתתף
סליחה שאני אומרת את זה, אבל המשפט שאמרת היה אחד המשפטים המטופשים ביותר ששמעתי בימי חיי, ואני ממש מקווה שאמרת אותו בצחוק.
-
קוסם נחשמשתתף
את יכולה לישון בשקט…..
פעם הבאה אני אנסה לנסח את הבדיחות שלי ביתר בהירות. -
???משתתף
אני מוכן לאסוף את החומר מהמרצים ואפילו לערוך אותו. הבעיה היא שאני לא בטוח יותר מדי בכישורי העריכה שלי.
למי אני פונה בכדי להתחיל משהו כזה (או לסיים אותו אחת ולתמיד) ? -
???משתתף
תמר :jadis42@hotmail.com
להסביר לה את הבקשה ושהיא תעביר אותה למרצים -
???משתתף
חושב שקיומו של אתר שכזה רק יעגן את מעמדו של אייקון (וכנסים אחרים) וימשוך קהל.
אבל זאת רק דעתי הכלל לא מלומדת.
(ד"א אם למישהו יש התנגדות/תמיכה עקרונית לפני שאני עושה מאמצים – אשמח לשמוע) -
NYמשתתף
ולהפוך הרצאות למאמרים, ולאחר מאמצים רבים הצלחתי לשים את ידי על רשימות של מרצה או שניים.
תשאל – נו, אז איפה המאמרים באתר? התשובה: הם לא הועלו מעולם. הם לא נכתבו. הם לא קיימים.
למה?
ובכן, הרי לך דוגמה בדיונית אך נאמנה למציאות של רשימות מרצה תיאורטי אך אופייני מאד, לאכזבתך הרבה ולהנאתך הבלתי מתפשרת:
*טרולים בעידן המודרני*
רשימות להרצאה
[נכתב בכתב יד בלתי קריא כמעט לחלוטין ע"ג מפית מוכתמת של בית הקפה שבלובי הסינמטק]א. ימי הביניים. דת, אמונה, אמנות. להזכיר את הסיפור המצחיק שסיפר לי פרופ' א' על ה[בלתי קריא]
ב. תחילת המאה העשרים. הטרולים בראי הקפיטליזם המוקדם. לא לשכוח להביא שקף [שקף לא מצורף לרשימות, ואף אחד מהנוכחים בהרצאה לא זוכר שקף כלשהו].
ג. מהפכות – מארקס ולנין כדוגמאות ל[כתם קפה] בהתפתחות הטרול המודרני.
ד. הטרולים כגורם להתמוטטות ההגמוניה של הפיסיקה הניוטונית. הקוביה של איינשטיין לעומת הקוביזם. הטרול של שרדינגר.
ה. השוואה אנליטית בין טיפוסי טרולים אופייניים לבין רשימת זוכי פרס נובל לספרות. להעיר בסרקסטיות על מנת המשכל של [בלתי קריא], שלא לדבר על עורכי [כתם בלתי מזוהה החשוד כהפרשה גופנית זו או אחרת] באספמיה.
ו. התיאוריה של פרופ' א' על הקשר בין טרולים לחורי תולעת.
ז. דנידין וצ'יפופו כטרולים במסווה – [בלתי קריא]???
ח. פואמה משעשעת על טרולים ומגדר שהתפרסמה בכתב העת "המימד העשירי", גליון 20.
ט. דברי סיכום. לא לשכוח את האנקדוטה המשעשעת של פרופ' א'!
אני יודע שכמה ממבקרי פורום זה ישמחו לקבל את סיכום ההרצאה הנ"ל בדמות מאמר, אך למרבה הצער הרמה העיתונאית הגבוהה עליה מתעקש כותב שורות אלה אינה מאפשרת לו לפרסם טקסטים כדוגמת הנ"ל. -
יעלמשתתף
-
ailaGמשתתף
אולי מישהו יתנדב לתמלל הרצאות?
אגב, יש גם בעיות של זכויות יוצרים, אבל אני משערת שרוב המרצים לא יהיו קטנוניים. -
Boojieמשתתף
זה היה יוצא אחלה מאמר שבעולם. באמת.
-
ailaGמשתתף
"אני יכול להסביר במדויק את ההגיון הפיזיקלי מאחורי סדרת המדריך הטרמפיסט ולפתור את בעיות המסע בזמן .. אבל ההסבר ארוך מדי למפית זו ולכן כתבתי אותו ב[כתם קפה]"
-
ailaGמשתתף
-
NYמשתתף
-
גרומיטמשתתף
המספר 42 נכנס בקלות לכל מפית מצויה (-;
-
kennyמשתתף
בגיליון 20 של המימד התפרסם מאמר המסתמך על ההרצאה שלי באייקון שעבר על ברוס סטרלינג. הוא *אינו* זהה להרצאה, ועוסק באופן מעמיק יותר בחלק קטן ממנה.
-
???משתתף
אבל ברצינות, מי יודע, אולי יש כאלה שיש להם תיעוד יותר מפורט ושיש בו פחות ערך קלורי משיש לשלך.
ובכל מקרה, א. מרצים לא עונה לי בכלל, אז זה לא מתקדם לאף כיוון.(ודרך אגב, הפואמה ההיא המוזכרת, קיימת איפה שהוא ברחבי הרשת?)
-
NYמשתתף
בדיוק במקום בו היא אוזכרה. בעמוד 58. אם אתה חבר אגודה, כמדומני שלא צריכה להיות לך בעיה להשיג אותה – אפשר להזמין (אני כמעט בטוח) גליונות של המימד מחבר הועד האחראי, רמי שלהבת. כתובת הדוא"ל שלו מצויה בעמוד "אודות האגודה".
אם אתה לא חבר אגודה… ובכן, הגיע הזמן!באשר לתיעוד מפורט יותר: בדרך כלל הוא לא קיים. מרצים נוטים לכתוב לעצמם תזכירים, תזכורות וקיצורים, ולא את חומר ההרצאה עצמו, אותו הם בדרך כלל יודעים על-פה (וביחוד הותיקים שבהם). המאמץ הדרוש להמרת רשימת תקצירים כזו למאמר של ממש גדול עוד יותר מזה הנדרש לכתיבת המאמר ללא "חומר העזר" הנ"ל.
-
???משתתף
מה, יש לכם גליונות מודפסים בעודפים?
-
NYמשתתף
-
-
מאתתגובות