ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פרס גפן 2004
- This topic has 22 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 5 חודשים by
???.
-
מאתתגובות
-
-
???
משתתף"איקון 2004" נפתח מחר, ויחד עמו – כבבכל שנה – תחלק האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה את פרס גפן לפרסומי המדע הבדיוני הטובים ביותר של השנה.
השנה יהיו שני סוגי טפסי הצבעה:
טופס הצבעה רגיל, כפי שהיה בכל שנה,צ וטופס נוסף – זהה בתוכנו לטופס הרגיל – שיופיע בדף האחרון (והתליש) של חוברת שתחולק בחינם ובה יופיעו כל הסיפורים המועמדים בקטגורית המקור, כמו גם שמות המועמדים בקטגורית ספר המדע הבדיוני המתורגם וספר הפנטסיה המתורגם.
את הטפסים יש למלא בהתאם להוראות ההצבעה ולהצביע באחת משתי הקלפיות: האחת בלובי הסינמטק, השניה בלובי בית אשכול פיס.
דוכני הפרס יהוו חלק מדוכן האגודה אבל ניתן יהיה לזהות אותם בקלות: הפקנו פוסטרים גדולים ומיוחדים עם לוגו הפרס ושמות המועמדים שיוצבו בדוכני הפרס. בנוסף, יסתובבו בין באי הפסטיבל מתנדבים שיגישו לכם טפסי הצבעה, אנא קחו את זמנכם והצביעו ליצירות שאהבתם.
השנה גם יוענק פרס כספי בסך 750 ש"ח לזוכה בקטגורית הסיפור המקורי מטעם חברת הביטוח "מנורה".
טקס הענקת הפרס יתקיים ביום שלישי ה 5 באוקטובר, בשעה 20:00 באולם סינמטק 1, ואורח הכבוד של הכנס – גאי גבריאל קיי – יעניק את הפרס לזוכה בפרס סיפור המקור. קיי עצמו מועמד גם בטגורית ספר הפנטסיה המתורגם הטוב ביותר לשנת 2004.
בהצלחה לכל המועמדים ושיהיה לכולנו איקון 2004 מוצלח ! ! !
-
קוסם נחש
משתתףהאם כל אחד מבאי הכנס יכול להצביע? גם אם אינו שייך לאחת האגודות המארגנות?
אם כן- כיצד אנו מונעים זיופים? ע"י שם המצביע? אז נוצרות 2 בעיות:
1. יכולים להיות שני אנשים בעלי אותו שם פרטי ושם משפחה- ופסילת הקולות שלהם תהווה עיוות של התוצאות.
2. אנשים יכולים להמציא שמות של אנשים דמיוניים ולעוות את התוצאות.כיצד בדיוק שומרים על אמינות ההצבעה אם כן?
-
יעל
משתתףיכולתי לקחת עשרים טפסים, לרשום על כל אחד שם אחר ולקדם את הבחירות החביבות עלי.
השנה אולי זה פחות קריטי – אבל בשנה הבאה, כשמועמדים ספרי מקור, כדאי לחשוב על משהו אחר. אולי רישום של המצביעים. מסורבל אבל לפחות יהיה אמין.
זה חשוב בשביל היוקרה של הפרס. כדי שלא יהיה מצב אחר כך שאנשים ירננו ש X זייף טפסים כדי לזכות.
-
קוסם נחש
משתתףאולי קצת מאוחר מידי- אבל עדיין אמינות התוצאות היא נמוכה (אלא אם כן מתקיימת דרך בדיקה שאיני מודע עליה).
יש לנסות לפתור את הבעיה לשנה הבאה, לא?
-
גרומיט
משתתףהמשקל היחסי שיש להצבעות כפולות הוא לא משמעותי במיוחד, ובייחוד אם אין הצבעה מאורגנת של קבוצה גדולה לקידום מועמד מסוים.
אני לא מבטל את הבעיה, כמובן, אבל איכשהו היא נראית לי קטנה יותר מהנזק של כל נוהל אחר שעולה על דעתי. הצבעה בקלפי רשמית עם הצגת תעודות והכל, למשל, תביא לזה שאנשים לא יצביעו בכלל לפרס. דרך אחרת לוידוא יעיל של זהויות לא ממש עולה על דעתי.
-
???
משתתףלבקש שאנשים יכתבו פרטים אישיים על הטופס. תמריץ לפרטים אישיים נכונים היה תלושי שי בשווי של שני ספרים לחנות ספרים כזו או אחרת.
-
קוסם נחש
משתתףבעיני גם טעות אחת בספירה- מורידה את הערך של הפרס לכמעט אפס.
זה שיש מעט מצביעים- לא אומר שיש לזנוח התנהלות תקינה של הצבעה.
מה הפרס שווה אם יש סיכוי (אפילו אם הוא קלוש) שהתוצאות הינן שקריות?עוד דבר, אותי מאוד העציב שחלוקת הפרס נעשתה בפני קהל של 100 איש (כאשר חצי מהם הם המועמדים ובני משפחותיהם). כולנו רוצים להפוך את פרס גפן ליוקרתי יותר ומשפיע יותר.
לדעתי יש להפוך את הכניסה לטקס (לפחות עד שהוא יקבל את המשקל הראוי לו- וימשוך צופים בזכות עצמו ולא בזכות סופר אורח) ללא תשלום. יש לשלוח לחברי האגודה מכתב המוקדש כולו אך ורק לטקס הענקת הפרס (בתוך המכתב יהיה הסבר לחשיבותו של הפרס ומדוע יש חשיבות להגיע לטקס הענקתו) עם תוספת של כרטיס חינם לטקס עצמו. יש לאפשר לחברי האגודה שלא מגיעים לאייקון להצביע דרך המייל או הדואר מאחר והם אלו שמחלקים את הפרס- אז למה לא?
וכאמור, יש למצוא דרך הצבעה בטוחה יותר. אולי במקום קלפי מקרטון שנמצאת על דוכן- יש להציב למקום הזה חדר משלו (עם סימני דרך מאוד ברורים ואנשים שילבשו חולצות של הפרס ויביאו אנשים להצביע). בחדר יהיו "אנשי מזכירות" שירשמו את הפרטים של כל מצביע וכדומה…
לא נשמע לי מסורבל בכלל……לסיום, יש איזושהי דרך רשמית לדבר עם ועדת הפרס?
-
Boojie
משתתףהוא נערך באולם סינמטק 2, מול מספר זעום עד בכי של משתתפים. האירוע הפך גדול במידה סבירה רק משום שהוא אוחד עם אירוע של הסופר האורח, מנהג שהוחל בו בשנה שעברה – ולכן הוא בתשלום. כך שהרעיון שלך אולי יפה, אבל לא קשור בשום צורה שהיא למציאות.
-
קוסם נחש
משתתףלמצוא שיטה חדשה להצבעה שתמנע זיופים?
אני מצטער שאני קטנוני על זה- אבל בתור חבר האגודה שמעניקה את הפרס אני לא יכול להסתפק בשיטה שלא נותנת לנו 100 אחוז אמינות. אי אפשר לקדם את הפרס מבלי לחשוב על שיטה אחרת להצבעה.אפשר להשאיר את הענקת הפרס ביחד עם אירוע בו מרצה הסופר. אבל שיהיה פתוח לקהל הרחב- ככה הוא יהיה מלא. זה יכבד יותר את הפרס ואת הסופר.
ומה בנוגע להצבעה דרך הדואר או המייל? זה בטוח יועיל יותר למספר האנשים שמצביעים לפרס, ויאפשר לחברי אגודה שגרים רחוק להשפיע על הפרס שהם מעניקים בשורה התחתונה.
אנשים לא באים כיום לאייקון בשביל להצביע לפרס, אלא בזכות תכניו של הכנס. לכן, אם נאפשר הצבעה דרך הנט- כמות האנשים שתגיע לכנס לא תפגע. -
Boojie
משתתףלא נראה לך שזה קצת חצוף מצדך, לאור העובדה שלא אמרתי מילה בסוגיה הזאת?
כבר בשנה שעברה אמרתי שצריך למצוא שיטה למניעת זיופים, ואפשר למצוא פה דיונים בנושא. ועדת פרס גפן ככל הנראה החליטה שזה מיותר. כמו שהיא החליטה ששלב המוקדמות מיותר (וזה אחרי ששלב המוקדמות נולד מדיונים באורך הגלות לגבי בעייה שעדיין לא נמצא לה פתרון אחר – המספר הגדול של הסיפורים המועמדים). כמו שהיא החליטה, כנראה, שהתייעצות עם חברי האגודה זה דבר מיותר.
אילו הייתי חושבת שיש טעם לומר משהו נוסף בעניין, מן הסתם הייתי אומרת. עד כה, לא נראה שזה עזר במשהו, אז למה לבזבז אנרגיה? בוועדת פרס גפן יושבים אנשים חכמים, שלא צריכים עצות מאף אחד, ככל הנראה, ושעד כה לא חשבו שזיופים זה בעייה. ובכנות – למי אכפת. -
אמבר
משתתףאייקון לא יקיים שום אירוע עם אורח כבוד מחו"ל בחינם. למה מה קרה? הבאת אורח כזה, כרוכה בהוצאות משמעותיות, ומישהו צריך לכסות אותן. מה שאומר שאנחנו לא מחלקים את אורח הכבוד בחינם (:
בסופו של דבר, לחלוקת פרס גפן, כאירוע, אין מספיק "בשר" בפני עצמו כדי להצדיק אירוע שלם. כמה נאומים, קצת דיבורים, צ'ק וזהו. כך שהצירוף שלו לאירוע אחר הוא צירוף נכון. ולחבר אותו להרצאה של אורח כבוד פופולרי היא שיקול נכון.
ולגבי הזיופים, אישית, אני לא לגמרי משוכנעת שהבעיה הזאת היא הבעיה הקריטית של פרס גפן. כרגע, הבעיה העיקרית של פרס גפן היא מיעוט המצביעים ומיעוט הענין שהוא מעורר אפילו בקרב חובבי הז'אנר המובהקים. השנה היתה התקדמות ניכרת, בעיקר בזכות מאמציהם של כמה אנשים יקרים לדחוף את פרס גפן לכל אדם שבמקרה נשם ליד, אבל עדין מספר המצביעים הוא נמוך מדי, ומקל על כל מי שרוצה להשפיע על תוצאות הבחירה, באמצעים כשרים או לא כשרים.
החמרת אמצעי הבקרה, דרישת תעודת זהות, סימון מצביעים וכיוצ"ב – יגרמו לכך שאנשים לא ירצו להצביע. אם במקום דקה של מילוי טופס בלובי הסינמטק, ההצבעה לפרס גפן תצריך תעודות זהות, המתנה בתור, בדיקות וכו' – יהיו הרבה פחות מצביעים. אז כמובן יוכל מועמד שרוצה לזכות, להתייצב בשמחה ובששון ליד הקלפי, עם כל משפחתו המורחבת, על נשיהם וטפם ולהצביע באופן לגיטימי לחלוטין עבורו.
-
יעל
משתתףאין באמת חשש לזיופים בתחום הספרים המתורגמים. החשש היחידי הוא מפני זיופים בפרס שמוענק לחומר מקורי.
בואו נניח לשם הדוגמה שבשנה הבאה ח. קוגל עולה לשלב הגמר וזוכה בפרס. הספר שלו פופולרי מאוד בקרב שכבת גיל מסוימת, ושכבת הגיל הזו מגיעה בהמוניה לאייקון. אלה עובדות. למרות הדעה הרווחת בכמה פורומים, יכול להיות שהוא יזכה בפרס *ביושר*.
אם הוא זוכה בפרס, אני באופן אישי לא רוצה שיהיו אחר כך רינונים שהוא זייף חמישים טפסים. אני לא מאמינה שהוא יעשה דבר כזה, אבל בהתחשב במשקעי העבר – אני גם לא חושבת שכדאי שיצוצו שמועות. בגלל זה עדיף לנסות לפחות למצוא איזו שיטה שתמנע זיופים, אפילו אם מספר המצביעים יפגע מעט.
שוב – לאו דווקא כדי למנוע זיופים, אלא בייחוד כדי למנוע שמועות לא מבוססות על זיופים שיפגעו במקבל הפרס.והרעיון שהוצע פה, לאפשר לחברי אגודה רשומים להצביע מראש באימייל – או במכתב – אפילו אם הם לא באים לאייקון, יכול להגדיל מאוד את מספר המצביעים, אפילו אם יבדקו תעודות זהות כתנאי להצבעה בכנס עצמו.
כדי שהפרס יהיה שווה משהו – אסור להרשות לשמועות להתרוצץ אחרי חלוקת הפרס שנה הבאה. אם לא תהיה בקרה על המצביעים, יהיו שמועות. גם אם יזכה אחד מאנשי הקליקה הדמיונית וגם אם יזכה מישהו אחר.
-
אמבר
משתתףלהפיץ שמועות – אז הם יפיצו שמועות. מה בדיוק יפריע להם?
-
רני
משתתף(בתאוריה) להכניס את ספרו לשלב א' (ובלי שלב זה אין שלב ב') הוא יצטרך לרשום הרבה מאד אנשים לאגודה (דבר לא רע בפני עצמו שגם יכניס קצת כסף לקופת האגודה) ואז לגרום לכולם להגיע לאייקון ולהצביע עבורו.
ושמועות? שמועות תמיד יש, על כל דבר. אז יהיו שמועות. ביג דיל.
-
קוסם נחש
משתתףניסיתי לעלות את הסוגיות שמפריעות לי בפרס לדיון.
מצטער אם נעלבת. -
Boojie
משתתף"שיטת ההצבעה הנוכחית של פרס גפן חשופה לכמה זיופים שתרצו, אבל זה לא באמת אכפת לנו".
נו, שיהיה. -
רני
משתתףכמה שיחות על מה שצריך לעשות בשנה הבאה, אבל ההחלטה על כך כבר מחוץ לידיי. בשנה הבאה אני מקווה להיות בצד השני של המתרס.
-
קוסם נחש
משתתףזה סדיוק מה שאתם אומרים!
איך למען השם אתם יכולים להיות מודעים לבעיה הזו- ולא לנסות לפתור אותה?
אם יהיו 10000 מצביעים לפרס גפן שנה הבאה- והשיטה תשאר זהה, למי איכפת?
רוצים עוד מצביעים? שנה הבאה אני מבטיח שאני מגיע עם 300 טפסים רק שאני מלאתי עם שמות בדויים של אנשים. אני מבטיח לכם שתהיו מרוצים- כי מספר האנשים שהצביעו יוכפל, לא?אישית, אני מעדיף 10 מצביעים ואמינות של מאה אחוז.
-
Boojie
משתתףובמילים אחרות: השם הוא Boojie, לא Boogie. אבל אני סולחת לך, בנדיבות לבי.
-
קוסם נחש
משתתף -
קוסם נחש
משתתף -
יעל
משתתףלהפך. אמרתי שאני לא מאמינה שהוא ינסה לזייף כדי לזכות בפרס. ואני אומרת את זה בשיא הכנות.
אבל בכנות – זה שחברי הקליקה הדמיונית לא אוהבים את הספר שלו, לא אומר שכך רוב חברי האגודה. להזכירכם – בשנה שעברה עלה לגמר ספר ישראלי שכולם קיטרו איך ספר נורא כזה יכול להגיע לגמר. ואז היו יותר מועמדים!
יכול להיות שהוא יעלה לגמר. בייחוד אם את הספר השני הם יעבירו עריכה יותר רצינית (למרות שאני סקפטית בנוגע לזה בגלל התרחשויות בפורום YNET).
אם הוא יעלה לגמר, ויקח את הפרס בשיטה הנוכחית שבה קל מאוד לזייף – זה יהיה פתח לחרושת שמועות שתעשה לאגודה המון נזק גם אם, כמו שאני משוכנעת, לא יהיה מאחוריהן דבר.
וזו סתם דוגמה. פשוט הדוגמה הכי קיצונית. (בינתיים). -
???
משתתףנכון, אמינות טוטאלית בהצבעה תהיה דבר רצוי, אבל מה לעשות, כרגע זה בלתי אפשרי בלי להוריד את כמות המצביעים לאפס, ולמרות מה שאתה אומר, בחירה של ספר ע"י כמות קטנה מדי של מצביעים היא דבר מאוד לא רצוי כיוון שהיא הופכת את הזכיה לעניין די מקרי – הפרס אמור לייצג את טעם החובבים בארץ, והזכיה במקרה של מצביעים מועטים מדי מאוד תלויה באנשים הספציפיים שהצביעו ולא בטעם הכולל של רוב החובבים. אז למרות שזו מטרה ראויה היא לא מטרה שניתן, פרקטית, להשיג אותה. בעסה אבל זה מה יש.
-
-
מאתתגובות