מסירת ספרי מד"ב.

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה מסירת ספרי מד"ב.

מציג 18 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161830 הגב
      גדליה
      משתתף

שלום לכם
      ברשותי אוסף של ספרי מד"ב המכיל את כל הספרים שיצאו בעברית בערך משנת 1980 ועד לפני כ-3 שנים.
      אני רוצה למסור את הספרים למישהו רציני שידע להעריך אותם.
      בברכת שנה טובה
      גדליה

• #173378 הגב
      גדליה
      משתתף

שלום לכולם.
      מצטער לאכזב את ציבור המתענינים, אבל, הזוכה בספרים היא "האגודה הישראלית למד"ב ולפנטסיה".
      שנה טובה וחג שמח.
      גדליה

• #173379 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #173380 הגב
      גרומיט
      משתתף

עכשיו אולי נוכל סופסוף להריץ את הרעיון שעלה בעבר לספריית השאלה לחברי האגודה. רק צריך מישהו שיוכל להפעיל אותה.

• #173387 הגב
      ???
      משתתף
    • #173398 הגב
      נעם
      משתתף

מה בדיוק חסר בשביל שהרעיון יקרום עור וגידים?
      (כן, אני יודע, השאלה הזו היא הזמנה לצרות.)

• #173399 הגב
      גרומיט
      משתתף

צריך מישהו שיחזיק את הספרים אצלו (או ימצא מקום איחסון), ידאג לקיטלוג שלהם ולנהלי השאלת הספרים (אין לי מושג מה הם יוכלו להיות. השכל הישר אומר שיהיה קשה להרים פרויקט פתוח לכל חברי האגודה ללא משלוח ספרים בדואר, אבל אז השואלים יצטרכו לשלם לאגודה את דמי המשלוח, והאחראי לנושא ימרוט את שערותיו מהתסכול שבסחיבת ספרים שבועית לסניף הדואר וממנו. וכמובן, זה ידרוש מהאחראי לנושא לרדוף דרך קבע אחרי מאחרים, ללדאוג לקבל פקדונות מכולם, ושאר ירקות.

לחלופין אפשר למצוא מקום ולפתוח ספריה "אמיתית" שאליה יבואו אנשים לשאול ספרי מד"ב. איכשהו, לא נראה לי שהאופציה הזאת תועיל למישהו. ספריות רגילות יש כמעט בכל מקום ישוב – ואנשים לא באים אליהן כמעט )-:

• #173400 הגב
      נעם
      משתתף

מקום האיחסון נראה לי הכי בעייתי ברשימה (עד עכשיו). אבל נניח לשניה שאפשר לפתור אותו (למשל, ע"י בחירת מדיניות שבה הספרים נשראים רוב הזמן אצל אנשים ולא ב"מחסן").

מה הלאה?
      אם הולכים על שליחת ספרים דרך הדואר (גם אני לא חושב שאפשר לפתוח ספרייה "אמיתית", למרות שאני דווקא כן מנוי לאחת, פשוט כי זה לא יהיה הוגן), אז צריך גם דרך ליידע אנשים אילו ספרים זמינים בכל רגע – נניח דרך האתר או משהו וליידע אותם במייל לגביי דברים אחרים.

הנה עוד נקודה למחשבה: הייתי רוצה להאמין שלא יהיה חבר באגודה שיחליט (חס וחלילה) "להעלם" לו עם הספר שלקח מהספרייה. אבל מאחר ואני ציניקן באופיי, אני אעלה את הנקודה הזו בכל זאת. אני מציע לפתור אותה ככה:

כל אחד שרוצה להצטרף לספרייה משאיל לספרייה (כדמי רישום חד-פעמיים) ספר משלו שאותו הוא יקבל חזרה עם סיום חברותו (ככה שהמוטיבציה "להעלם" פוחתת). דמי רישום שנתיים צריכים לחסות את עלויות השליחה בדואר.

זאת לא שיטה חסרת פגמים – אם אני נעלמתי עם הספר של מנוי כ"ג ועכשיו מנוי כ"ג רוצה לסיים את חברותו בספרייה – הספרייה בצרות.

למשהו יש רעיון יותר טוב?

• #173401 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #173402 הגב
      נעם
      משתתף

ואיזה סכום סמלי כדמי רישום שנתיים?

• #173403 הגב
      נעם
      משתתף
    • #173406 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

רעיון ממש מצוין. אם אכן תקום ספריה כזו היא יכולה למשוך המון אנשים חדשים לתוך האגודה. במקרה בו הספריה תכיל המון ספרים נדירים שקשה למצוא ורק חברי האגודה יוכלו להיות חברים בספריה זו- תהיה סיבה ממש מצוינת לאנשים להצטרף אליה.

בעניין האכסון- הספרים לא יוכלו להישאר רוב הזמן אצל חברי האגודה- מאחר ואם מישהו אחר ירצה אותם הוא יאלץ לחכות עד שהאדם שיהיה אחראי על הנושא יבקש את הספר מהאדם שאצלו הספר נמצא בזמן הנתון. לאחר מכן יצטרכו לחכות עד שהאדם הזה ישלח לאדם האחראי את הספר עצמו וכו וכו..
      אפשר להחליט שהאדם שאחראי על הנושא רק יתווך בין האנשים והם ישלחו אחד לשני- אבל אז מתחיל בלבול וחוסר ידע איפה נמצא ספר בכל רגע נתון וכדומה. שלא לומר שהפרטיות של אנשים נפגעת- לא שיש עניין גדול לשמור בסוד על הספרים שכל אדם קורא- אבל בכל זאת…

כעקרון בעית המיקום נראת לי הרצינית ביותר. אולי ניתן להחליט שהמיקום יהיה בבית האגודה (יש כזה?). ניתן יהיה להזמין ספרים כל הזמן ואחת לשבוע האדם האחראי ישלח את כל הספרים לכל האנשים שמבקשים.
      בשביל לקרא ספר מוצלח ונדיר אנשים יסכימו לחכות כמה שבועות…

אני אשמח לקחת חלק בפרויקט הזה- ואם אחד מחברי הועד סבור שניתן לקדם אותו אשמח אם הוא יפנה אלי במייל.

• #173408 הגב
      יעל
      משתתף

בטח ימצאו במרתפים קצת מקום לספרים ליד מכונת הזמן…

(לא, אין בית אגודה. עדיין לא).

• #173410 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

אז האגודה מתנהלת מביתם של היו"ר והועד?
      מעניין.

אני מניח שלהשכיר מקום יהיה הוצאה כספית נכבדת ומיותרת…
      אז מה יהיה עם הספריה?
      זה פרוייקט נפלא וממש חשוב לדעתי.
      אולי אפשר להכניס את הספריה לאחד מספריות בתי הספר?
      ככה התלמידים יחשפו למגוון ענק של ספרי מד"ב וגם לאגודה יהיה מקום אחסון.

נצטרך לתאם נהלי שאילה של התלמידים ושל חברי האגודה- אך בכל זאת עדיף מכלום לדעתי!

• #173412 הגב
      גרומיט
      משתתף

אם אין בעיה עם גביית כסף על ההשאלות ע"י מלכ"ר כמונו. בכל מקרה, הדבר היחיד שאין מנוס מלגבות עליו כסף הוא דמי המשלוח בדואר. (ברוב הספרים זה יעלה 3.30 ש"ח, או יותר אם נשתמש במעטפות מרופדות או בדואר רשום).

ומפקדון כספי אין מנוס, כמובן.

• #173413 הגב
      גרומיט
      משתתף

האגודה תרמה כבר השנה לגורמים חיצוניים עודפי ספרים שתרמו חברי האגודה או שנותרו מדוכני המשומשים, ותעשה את זה גם בשנה הבאה. ספריה היא פרויקט אחר לגמרי ומוטב שלא יהיה תלוי בכלל במיזמים אחרים.

• #173419 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

אני לא מציע לתרום את הספרים ולשכוח אותם…
      אני מציע שמקום האחסון יהיה ספריה מסויימת. והאגף בו הם יאוחסנו- יהיה תחת האחריות של נציג מטעם האגודה. בתמורה לכך שהם מסכימים שנאחסן את הספרים אצלם- התלמידים (במקרה שזו ספרית בית ספר) יהיו רשאיים להשאיל את הספרים גם הם.

• #173424 הגב
      Boojie
      משתתף

לתרום תרומת ספרים מטעם האגודה לספריה כלשהי, וליצור איתה איזשהו קשר מתמשך והדדי (נניח, שלחברי אגודה תהיה הנחה במנוי באותה ספריה). זה לא מקל, כמובן, על הבעייתיות שבעובדה שכך הספרים יהיו זמינים רק באיזור מסוים (מן הסתם, כרגיל, באיזור ת"א) ולא בשאר איזורי הארץ.

• #173426 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

נכניס את זה לספריה שלא נותנת שירותים לציבור הרחב (כמו אוניברסיטה או בית ספר) ונאפשר לחברי האגודה לקבל את הספרים בדואר? במצב זה אנשים שגרים רחוק יקבלו ספרים בלי בעיה-והספריה הספציפית שתסכים לארח את הספרים תקבל מגוון מאוד גדול של ספרי מד"ב ופנטסיה להתגאות בו.

מציג 18 תגובות משורשרות
מענה ל־מסירת ספרי מד"ב.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: