רוברט שקלי בארץ!

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה רוברט שקלי בארץ!

מציג 18 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161780 הגב
      גל
      משתתף

ראיתם את הידיעה הזו ב-ISF?

ערוץ הוט ספייס מביא לארץ את רוברט שקלי השבוע.

האם האגודה ניסתה בכלל ליצור קשר עם ערוץ הוט ספייס ברגע שנודע על הקמתו?
      האם לפחות תנסו עכשיו?

• #173105 הגב
      אמבר
      משתתף

ומהטון הביקורתי שלהן, במיוחד כשהן מגיעות מאנשים שלא מזיזים אצבע אבל מלאים בביקורת (לא אתה, אנשים אחרים).

האגודה ניסתה ליצור קשר עם הוט ספייס מרגע שנודע על הקמתו. ניסינו לעשות את זה שוב בימים האחרונים אחרי ששמענו על הגעתו של שקלי. כמה אנשים ניסו, מכמה כיוונים ללא הצלחה.

ההבאה של שקלי, יחד עם סופרי המד"ב הרוסיים היתה רעיון של משרד הפרסום שהיה אחראי לפרסום הערוץ לשוק הרוסי, ומכאן גם חוסר הפרסום של הנושא לקהל דובר העברית.

זה מרגיז, זה מעצבן בטירוף, במיוחד את קבוצת האנשים הענקית שכרגע רודפת אחרי ספונסרים לאייקון ולאירועים אחרים. אבל זה המצב.

• #173106 הגב
      גל
      משתתף
    • #173107 הגב
      אמבר
      משתתף

אפשר להפנות כלפי כמה אנשים שידעו מראש על העניין וזה ולא סיפרו כלום לאגודה ולא עשו שם מאמץ לעשות אירוע גם עבור הקהל דובר העברית.

• #173108 הגב
      גל
      משתתף

הרוסית בארץ לבינינו. לפי מה שקרה כאן נראה שיש להם יותר כוח מאיתנו, ואפשר לנצל את זה לטובת שתי הקהילות אם רק יהיה שיתוף פעולה. עלה לי רעיון ואני מתכוון לנסות משהו קטן, נראה אם זה יעבוד.

• #173109 הגב
      אמבר
      משתתף

טהור. זה לא אירוע קהילתי שאורגן על-ידי מתנדבים, אלא על -ידי משרד פרסום.

• #173110 הגב
      גל
      משתתף

לקהילת המדב הרוסית בארץ ויש להם מידע מיהם הסופרים הפופולריים וכדומה. ז"א שלפחות היה לו קשר עם כמה נציגים בקהילה הזו (סופרים או בעלי הוצאות ספרי מדב רוסיים וכדומה).

• #173111 הגב
      יעל
      משתתף

הפרסום היה זה שיזם את האירוע. זה די הגיוני שהם מכירים את הקהילה הרוסית.

יולי למשל מאוד התלהבה מהשמות של הסופרים הרוסים, שלי לא אמרו שום דבר. מאוד יכול להיות שהאנשים שיזמו את האירוע לא מכירים את הקהילה דוברת העברית פשוט מפני שהם מעורבים בקהילות הרוסיות.

זה באמת כזה פספוס.

(למרות שאני מודה שאני באופן אישי מכירה את שאקלי בתור "זה שכתב עם רוג'ר זילאזני" – ואני לא משתגעת אחרי היצירה המשותפת שלהם).

• #173114 הגב
      elric win 1
      משתתף

בייחוד אלמוות בע"מ הנהדר.

• #173115 הגב
      בנימין 1
      משתתף

משום מה לא מצוין בידיעה.

• #173116 הגב
      ???
      משתתף

חיפשתי אתמול בכל מקום ברשת, ולא מצאתי שום אזכור אפילו ל'בוקסטור' הזאת באלנבי! מישהו? איפה היא נמצאת שם?

• #173117 הגב
      ???
      משתתף

זאת חנות ספרים רוסית. וקוראים לה משהו בסגנון "דון קישוט".

• #173118 הגב
      ???
      משתתף

לא הייתי מוצא את זה בלעדיך.

• #173127 הגב
      שלמקו
      משתתף

אחרי וויכוח ארוך ומתלהם בפורום אורט, נשארה לי שאלה רצינית אחת.

למה לא הועברה הידיעה על הביקור לחברי האגודה?

אני מבין שהביקור לא תואם עם האגודה. אני מבין שנודע על כך לבעלי התפקידים באופן בלתי רשמי וכאשר היה מאוחר מכדי לעשות משהו. אבל בכל זאת: אחת ממטרות האגודה המוצהרות היא להביא סופרי ז'אנר לארץ. כאשר סופר שכזה, ואפילו מקליבר די רציני, מגיע לארץ לביקור רשמי, האגודה צריכה לכל הפחות להודיע לחבריה על הביקור. הודעות (למידע בלבד, אפילו) באתר האגודה וברשימת התפוצה הן המינימום, ויכולות להעשות בהתרעה מינימלית. הוספת ידיעה למכתב החודשי, אם יש זמן. הודעה רשמית בהרצאת גפן או כל אירוע רשמי של האגודה, אם קיים (לפי מה שהבנתי, היה ידוע על הביקור לפני הרצאת גפן).

לא על כל ביקור של סופר האגודה תוכל לדעת. לא על כולם היא תוכל להשפיע. אבל חברי האגודה בהחלט ראויים לדעת על ביקורים שכאלו.

• #173132 הגב
      ???
      משתתף

לדעתי, חבל לא פחות ששאקלי עוזב את המדינה תחת הרושם שחוץ ממהגרים מרוסיה אין קהל של חובבי מד"ב בארץ.

• #173134 הגב
      ???
      משתתף

הוא אמור להיות פה עד יום רביעי, עד כמה שאני זוכר.

הוא הגיע למטרה מסחרית גרידא, שילמו לו על הטיסה, השהות, שכר טרחה ובילויים, וכל זה כדי שהוא יוכל להגיד "תודה ובהצלחה להוט", שזה לגיטימי. ההגעה שלו, צריך לזכור, היתה כחלק מקמפיין הוט-ספייס לפלח השוק הרוסי. לפי סמנכ"ל התוכן של הוט, הם עשו סקר שבו השתתפו יותר מ- 250,000 איש. בקרב הקהילה הרוסית, יותר מ- 70% אמרו שהם רוצים ערוץ מד"ב. המספר בקרב הישראלים הוא הרבה הרבה יותר נמוך.

ואגב, פרסומים בפורומים השונים שהוא מגיע לארץ הופיעו גם בפורום אורט, גם ב- YNET, גם ב- ISF.

• #173135 הגב
      שלמקו
      משתתף

כל עוד לא מדובר במטרה פרטית, האגודה צריכה לכל הפחות ליידע את החברים. האגודה לא צריכה להודיע לחבריה באופן רשמי שיש ערוץ מד"ב חדש, אבל העובדה שיש בארץ סופר מד"ב מפורסם ושאפשר לפגוש אותו לחתימות במקום א' בזמן ב' היא אינטרס של האגודה.

• #173138 הגב
      רני
      משתתף
    • #173145 הגב
      ???
      משתתף

שלום.

אפשר לצחוק על הביקורת (המאד בונה, אגב) שנכתבה כאן (אין לי מושג בנוגע לפורום אורט), או, לחילופין, אפשר להגיד שלוקחים את זה לתשומת לב. משפט ממש פשוט וקטן, שלצערי עוד לא נכתב כאן.

בתודה,
      אסף (חבר גם באגודה).

מציג 18 תגובות משורשרות
מענה ל־רוברט שקלי בארץ!

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: