ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › גאי גבריאל קיי בישראל
- This topic has 23 תגובות, 14 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 10 חודשים by ניב.
-
מאתתגובות
-
-
גרומיטמשתתף
האגודה שמחה לבשר שסופר הפנטסיה היהודי-קנדי גאי גבריאל קיי אישר השבוע את בואו לישראל לפסטיבל אייקון 2004 שיתקיים בחול המועד סוכות בעוד תשעה חודשים. קיי ידוע כאחד מהאנשים שסייעו לכריסטופר טולקין בעריכת הסילמריליון, ובהמשך כתב סידרת פנטסיה "טולקינאית" אחת (מארג פיונבאר) ותרם רבות ליצירת ז'אנר הפנטסיה ההיבטורית, תוך לקיחת מוטיבית מההיסטוריה האמיתית ושילובם במסגרת פנטסטית.
עד כה יצאו בעברית חמישה מספריו: שלושת ספרי טרילוגיית פיונבאר, טיגאנה, והחלק הראשון מתוך צמד ספרי "הפסיפס הסרנטיני", כולם בהוצאת אופוס. החלק השני של "הפסיפס" אמור להתפרסם בהמשך השנה. עוד על קיי ועל ספריו ניתן למצוא בקישור המצורף.
-
יעלמשתתף
כל מי שעשה במלאכה וארגן את הגעתו של קיי – הערצתי שלוחה לכם!
-
בייזלמשתתף
אבל – האם אפשר לדעת אם זה היה סופר שבוקש ע"י הרבה במשאל שהיה בפורום זה לא מזמן?
-
elric win 1משתתף
שנה שניה ברציפות שמצליחים להביא שם בקנה מידה בינלאומי. יישר כוח.
-
אמברמשתתף
-
רנימשתתף
אחד מארבעת או חמשת הראשונים במשאל שערך הממסד האפל בטרם פתח, יחד עם גרומיט, במלאכת ההזמנות.
בכל מקרה, הגעתו של מי שכתב את "טיגאנה" ואת "הפסיפס הסרנטיני" ו"אריות אל-ראסאן" ו"מארג פיונבאר" לישראל היא הישג נהדר ובהחלט שם אותנו על מפת המד"ב העולמית. אורסון סקוט קארד ב 2003, קיי ב 2004 וגיימן ב 2006. רצף שמות לא רע בכלל, ומשהו אומר לי שגם ב 2005 לא נהיה חסרי אורחים.
-
elric win 1משתתף
(אופוס אולי?) תספיק לתרגם לנו גם את אריות אל רסאן לפני האייקון, והכל יהיה מושלם (וזאת בהנחה, כמובן, שהשלמתו של תירגום הפסיפס לפני האייקון היא עובדה מוגמרת).
-
???משתתף
הם רוצחים ספרים גם ככה. יהיה לי חבל לראות משהו יפה כמו אל רסאן מתורגם בזוועה האופיינית להם.
-
???משתתף
תירגמו את ארבון בלי ששמתי לב ?
-
ניר שיפרמשתתף
באמת כל הכבוד לממסד ולכל המעורבים.
-
NYמשתתף
אופוס של ימינו היא לא אופוס של לפני 10 שנים. קראתי לא מזמן את החלק הראשון של "הפסיפס הסרנטיני", ולדעתי (שנוטה להיות, כך אומרים, קטלנית למדי) מדובר בתרגום קולח ומוקפד, וברמת הפקה שעושה לספר רק טוב.
-
NYמשתתף
כל המעורבים – קבלו ח"ח עצבני.
ואני מציע, כדי לשמור על הרצף, לשכנע את פאוורס להגיע ב-2005… -
גרומיטמשתתף
כבר הוחלט להזמין לאייקון 2005 את אייזק אסימוב. משלחת מטעם האגודה תצא בקרוב לארצות הברית עם אתים גדולים ותדאג לכל הסידורים הלוגיסטיים.
-
יעלמשתתף
-
???משתתף
הוא סובל מתולעים… x-:
-
איתמר פארןמשתתף
מחיאות כפיים לעושים במלאכה, והמון תודה.
אין ספק כי יש הרבה מה לומר על יצירתו של מר קיי בהקשר לתמת הכנס, וכי יצירתו מסקרנת רבים וטובים.אז כל הכבוד לכל מי שהיה מעורב, והיות והעידכונים שהגיעו אלי הגיעו בעיקר ממר דידי חנוך, אזי כה לחי לממסד האפל, ומי ייתן ונורות חדשות ישלחו אל משרדיו בקרוב.
איתמר פארן
-
גלמשתתף
אז זה אומ שצריך לקרוא לפחות ספר אחד שלו עכשיו, נכון?
-
יעלמשתתף
-
אמברמשתתף
-
גרומיטמשתתף
דידי עמל קשות להביא את קיי, ובדרך צבר כמה וכמה סירובי "כן, אבל לא השנה" שבזכותם צפויים לנו עוד כמה אורחים מעניינים בשנים הקרובות. יש למה לצפות, אם כי מוקדם עדיין להזכיר שמות.
(ולכולם יש מניה!)
-
רזמשתתף
מה קרה? סיאנסים יצאו מהאופנה?
-
אמברמשתתף
בלי שום קשר להגעתו.
ביקורת על הפסיפס הסרנטיני
http://space.ort.org.il/sci/scripts/article.asp?item=575814598&pc=871964806
-
השממשתתף
הא…
ואיפה בדיוק מתחיל התור לחתימה על הספרים ?
או בקיצור …
כולכבוד יישר כח !! -
ניבמשתתף
אמממ…
רגע תנו לי כמה דקות להתעשת על עצמי.לעזאזל איתכם אתם גדולים ענקיים ואני מעריץ אותכם כמו שלא הערצתי אותכם בחיים…
מבחינתי שהתור על חתימות יתארך עד לחיפה אני אעמוד בו חמש שנים בשביל לקבל חתימה על העותק שלי של טיגאנה…
ניב/פלאפי שמעולם לא היה כל כך נרגש
-
-
מאתתגובות