ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פרס גפן לשנת 2004 – ההכנות החלו
- This topic has 33 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
רנימשתתף
ברגעים אלה פורסם דף פרס גפן אקטיבי, שיתעדכן מפעם לפעם, ואליו יתווספו כל מועמדי הפרס עד לחתימת הרשימה עם תום שבוע הספר בחודש יוני 2004.
-
???משתתף
נחמד לראות שהפרס כן ינתן לספר מד"ב מקורי בניגוד להצהרות קודמות.
אני מציע להוסיף לרשימה את הספרים הבאים שיצאו לאור בשנה האחרונה ( כמה מהם היו מועמדים בשנה האחרונה אבל הם יצאו ממש בחודשים האחרונים ויהיה זה רק הוגן להציג אותם שוב כמועמדים לשנת 2003) :
שלמה לניאדו. אדום . ידיעות אחרונות . 2003 .
ספר שנכתב בידי רופא בכיר שכבר פירסם ספר מד"ב על זוג חסוך ילדים שמשבט את האישה . הספר מוגדר במפורש כספר שאינו מד"ב אלא שיכול להתגשם בעתיד הקרוב.
דרור בורשטין אבנר ברנר . בבל 2003. סיפור חייו של של צעיר דתי משולב בסיפור מד"בי על מסע ארוך שנים של כלי רכב חללי קטן לטריטון ירח של נפטון ומסתיים בסיפור פרי עטו של הגיבור על אביו של סופרמן.
קרלוס בן נון . 2017 .
רז כדן . הלך הראה .מודן 2003.קובץ סיפורי מד"ב ופנטזיה
אלי שרייבר ( חתולי ) מותק . הוצאת ידיעות אחרונות . 2003.
אפוקליפסה..
נתן ארז ודורית זילברמן רצח עם קבלה. מח הפקות . 2003.
פנטזיה על חקירת רצח בעלת אלמנטים קבליים פנטסטיים.
משה יהלום מסע הרפתקאות במנהרת הזמן דור 2003. שני ילדים ופרופסוור יוצאים למסע בזמן בתולדות הציונות והמדינה.
ענת קופמן . כוכב צלמוות . ידיעות אחרונות . 2003. המשך ל"סוד קרני השמש" על עלילוץ ילדים בהרפתקאות פנטסטיות בכוכבים אחרים.
משה יהלום . הילדה שרצתה להיות מכשפה . . דור 2003 . פנטזיה בסיגנון הארי פוטר. -
רנימשתתף
עדיין לא הוחלט שהפרס ינתן גם השנה, הדף ישאר אקטיבי עד לחתימת הקטגוריה, בין אם זה יהיה בשנת 2004 או 2005.
-
Boojieמשתתף
לגבי שיטת מתן הפרס. ספציפית, מה שמטריד אותי, זה העומס המוגזם שהיה של ספרים בקטגוריית ספר המקור שלא מתאימים לשם. האם לא ראוי ללמוד מההוגו ולמצוא דרך לסנן את הספרים שאין שום סיכוי שמישהו בכלל יתייחס אליהם כאל מועמדים רלוונטיים, כדי שלא יהיה כזה עומס מבלבל על המצביעים לשלב א'?
-
רנימשתתף
חזקה כלפי מספר ספרים מסוים כבר בשלב א'.
בכל מקרה, גם בשנת 2003 היו ספרים שלא נכנסו לשלב א' – ואלה היו ספרי ילדים שאין בהם ערך מוסף למבוגרים.
ובקשה לכל המגיבים:
כדי שניתן יהי לרכז את כל הבקשות, הצעות והתהיות במקום אחד, אתם מתבקשים לשלוח כל תגובה לתיבת האימייל של הפרס:שצוינה במפורש לצורך זה ממש.
תודה.
-
אמברמשתתף
הזה ינתן אחת לשנתיים? ושוב, כדאי להבהיר את המדיניות לגבי ספרי ילדים.
-
רנימשתתף
ונכון לעכשיו הפרס אכן ינתן אחת לשנתיים. שום דבר לא שינה את זה, אלא אם כן הועד הנוכחי יחליט לשנות זאת. כרגע, לא נראה שזה עומד לקרות.
-
אמברמשתתף
והשאלה היא לא רק שאלה טכנית, אלא גם עקרונית – לפי איזה קריטריונים בוחרים את הספרים שנכנסים למועמדות, האם אנחנו מאפשרים גם לספרים שאינם ספרי ז'אנר מובהקים להכנס לרשימת המועמדויות.
-
רנימשתתף
לא נראה לי.
ואני מסכים שזו שאלה עקרונית ולא שאלה טכנית. אלא שבינתיים, לאחר שכבר פרס גפן 2003 מאחורינו, אפשר – אולי – ללמוד משהו מכך שספרים רבים מאד לא עלו לשלב הגמר, ואילו אלה שכן עלו קיבלו מספר קולות רב במובהק מהאחרים. מה אנו לומדים מכך? שאין צורך באמצעי סינון נוסף, וכי קהל המצביעים יודע לבצע את ההפרדה הזו בעצמו.
כמובן שהסקת מסקנות סופית בענין הזה בשלב זה תהיה פזיזה ונמהרת – כדי לקבוע מסקנות מבוססות יותר יש לעקוב אחר הדפוס הזה במהלך כמה פרסי גפן, ולא רק אחד.
בנוגע לספרי ילדים:
ספרי נוער וילדים שיש בהם ערך מוסף למבוגרים (קורליין, הארי פוטר וכו…) נכנסים.ספרים המיועדים לילדים רכים אינם נכנסים.
יתכן שבעתיד (הרחוק) יהיה מקום לחשוב על קטגוריה נפרדת מסוג זה – אבל בשלב זה עדיין מוקדם לדבר על כך. גם לפרס ההוגו לקח הרבה מאד שנים כדי להוסיף קטגוריות שונות, ואין שום סיבה שנעשה דברים במהירות ובחיפזון. גם כך הוספנו שתי קטגוריות בשנתיים, וזה הרבה מאד.
-
יעלמשתתף
הסיפור שלי מאספמיה 6 "הצבעים הנכונים" כבר היה מועמד לפרס גפן 2002 לאחר שפורסם בבלי פאניקה תחת השם "עיצמו את העיניים".
אמנם שיניתי לו את השם, ויש כמה שינויי עריכה (מאוד קלים), אבל זה ממש אותו סיפור.
אוח, למה אני כל כך ישרה… זה דווקא סיפור שזכה למכתב נורא יפה באספמיה 8…
-
Boojieמשתתף
הלב הרואה, מאת רז נדב, מודן 2003. עוד לא קראתי, אבל יש בו המון חתולים.
מידע נוסף אפשר למצוא באתר המחבר.
(וכן, שלחתי לך את זה גם באימייל, נודניק!) -
רנימשתתף
-
רנימשתתף
רונן בר ניב זכה להתמודד פעמיים בשנת 2003, כיון שפורסם בשתי גרסאות, נראה לי שאותו קריטריון יהיה תקף גם לגבי הסיפור הזה. (אלא אם כן תגידי לי שהשינויים הם קטנים ביותר ולא מהותיים, ואז הסיפור ירד. הנה מבחן יושר בשבילך )
-
???משתתף
השינוי הכי גדול זה בשם הסיפור.
אבל אם אתה מחליט להשאיר אותו, אני בוודאי לא אתווכח. ניקיתי את המצפון.
דרך אגב, אילו הייתי רונן בר ניב, הייתי דורשת להסיר מועמדות אחת, כי לדעתי זה פגע לו בסיכויים. ההצבעה התחלקה על שני הסיפורים. הרי אף אחד חוץ ממנו אולי לא הצביע עבור שתי הגירסאות בו זמנית. במקרה הזה כמובן אני מקבלת הזדמנות חוזרת ולא חלוקה של הקולות, ובאופן אישי ממש אין לי בעיה עם זה, אבל היושר…
-
???משתתף
אני חושב שכבר ברור שיש מספר מספיק של ספרים מתאימים כדי עבור מועמדות לפרס גפן כבר בשנה הבאה . אין שום סיבה לדחות אותם מעבר לכך.
-
רנימשתתף
-
רנימשתתף
הנטייה היא להעניק את הפרס בשנת 2005, כפי שהוחלט מראש.
וקרא שוב את הודעתי בפתיל זה הקובעת אלו ספרים נכנסים למועמדות ואיזה לא.
-
רנימשתתף
-
רנימשתתף
אם אתה רוצה יחס רציני לכל הצעה שלך שלח אותה גם במייל של פרס גפן:
לשם כך הוא נוצר.
-
אמברמשתתף
היא רק אומרת שמתוך נגיד 10 ספרי ז'אנר שיוצאים בשנה, אנשים קוראים בעיקר שניים ומתעלמים מהאחרים, מסיבות שלא ממש ברורות.
ובין הספרים שהתעלמו מהם היו כמה שהיו ספרי ז'אנר מובהקים (כמו ביצה של שוקולד של מנואלה דבירי, שהוא אוסף סיפורי פנטסיה משובחים עם זיקה לתרבות היהודית).
ולפחות לגבי ספר אחד בקטיגוריות המקור היתה טענה שלא ממש מדובר בספר ז'אנר. ולגבי שני ספרים בקטיגורית הפנטסיה – הם היו ספרי ילדים. ולטעמי, הקריטריון של "מדבר גם לקהל המבוגר" הוא מעורפל מדי מחד, ולא מסנן מספיק מאידך.
בכל מקרה, הסינון של הספרים המועמדים נעשה בכל מקרה על ידי ועדת הפרס והיא צריכה להחליט, על סמך קריטריונים ברורים, איזה ספרים נכללים ברשימה. נכללו הספרים ברשימה, שהקוראים ידרגו אותם איך שהם רוצים.
אישית, יש לי בעיה לתת מועמדות לספרים שאינם ספרי ז'אנר מובהקים. בעיקר בגלל שאני חושבת שהאגודה צריכה לעודד את מי שמצהיר בריש גלי שהוא כותב ספרות ז'אנר ולא את אלה שמחביאים את השתייכותם הז'אנרית. האחרונים מוזמנים לנסות את מזלם עם פרס ספיר.
-
Boojieמשתתף
שיצא בסדרה חדשה של אופוס ("הספריה הפתוחה") רק כדי לא לשייך אותו "רשמית" לז'אנר המד"ב?
אה-הא. למה לא. תענישי את הסופרים על זה שההוצאות שלהם לא רוצות לקחת סיכונים כלכליים. -
אמברמשתתף
ואני מודה שעיקר הבעיה שלי הוא לא בספרי המקור, כיוון שאני מודעת לבעייתיות שהעלית, אלא דווקא עם הספרים המתורגמים ובמיוחד עם הכללתם של ספרי ילדים במועמדים.
-
רנימשתתף
ספרים לבני נוער (להבדיל מילדים, שלא נכללים בכלל במועמדויות) שיש להם זיקה למבוגרים (שקונים אותם בהמוניהם – קורליין, המצפן הזהוב, הארי פוטר ואפילו שר הטבעות וההוביט) הם מועמדים לגטימיים בהחלט.
יכול להיות שהקריטריון הזה לא מוצא חן בעינייך – אבל הוא לגטימי וברור.
-
אמברמשתתף
אתם הרי לא עשיתם שום סקר על קניה וקריאה, זה הכל ניחוש, שמבוסס על מה בעצם? על החיבה האישית שלך לספרים? זה ש*אתה* קנית אותם לעצמך? מה זה זיקה למבוגרים? ולמה בעצם?
-
Boojieמשתתף
"ספרים שלחברי ועדת גפן נראים מתאימים, יהיו מועמדים". אין שום רע בקצת שיקול דעת ושיפוט עצמאי.
למשל, ספר ילדים טוב ועשיר יהיה לדעתי מועמד ראוי יותר מאשר ספר נוער עילג ומחורבן שהרקע המד"בי שלו עלוב. אני חושבת שאולי ראוי לסמוך על חברי ועדת גפן להפעיל שיקול דעת. -
רנימשתתף
מובנים, של הוצאות שאינן מוכנות לחשוף את הנתונים בפומבי, וזו זכותן, הם לא יתפרסמו. אבל כן: יש נתונים מאד ברורים שאינם קשורים לחיבה אישית.
-
רנימשתתף
-
אמברמשתתף
כאשר מדובר במקרים בודדים, הוא בעייתי כאשר מדובר בבעיה שחוזרת ונשנית כל שנה. וזו שאלה שחוזרת ועולה ולטעמי – יש הגיון לא להכליל בזה שום ספרי ילדים או נוער ובכלל לא להכליל בזה שום ספר שלא יצא לאור במסגרת סדרת מד"ב (פרט למקור, כמובן).
וכאשר מדובר בבעיה שחוזרת על עצמה, צריך לקבוע לה כללים ברורים ולא שאנשים רעים כמוני יתהו מה היה עולה בגורל קוראליין אם לסופר היו קוראים מוישה זוכמיר ולא ניל האליל.
-
רנימשתתף
א. בנוגע לספרות מתורגמת שאינה בעלת תווית מובהקת של מד"ב – מה שמשנה הוא האם הספר ז'אנרי או לא. (ממש כמו הקריטריון לספרות מקור. לא יכול להיות הבדל. הפרס, יש לזכור, מוענק לספר ולסופר – לא להוצאה).
ב. אני לא רואה מה הבעיה בספרים נוסח "קורליין" או "הארי פוטר" או "שר הטבעות" או "ההוביט". יש הבדל רב בין ספרי נוער שמיועדים גם למבוגרים, לבין ספרות ילדים לילדים.
ו"קורליין", רק לשם הדוגמא, היה מועמד בגלל התימות שלו, בין אם למחברו היו קוראים מוישה זוכמיר עם משפחה בחיפה, או ניל גיימן עם משפחה ב… אה, כן, גם בחיפה.
יתכן שקהל הבוחרים היה מתייחסת לספר אחרת אילו היה חתום עליו אחד מישה זוכמיר, אבל זה כבר לא קשור למועמדות.
-
Boojieמשתתף
שהספר עדיין לא עודכן בדף האקטיבי.
-
רני בתפקיד רשמימשתתף
וברצינות: הספר יעלה מאד בקרוב, יחד עם עוד שני ספרים שעתידים לצאת במהלך השבועיים הקרובים. (לא נרצה שניר יהיה יותר מדי אקטיבי )
-
Boojieמשתתף
ואם המייל לא הגיע, זה הזמן ללכת ולהכניס מכות לשרת הדואר האשם.
-
רנימשתתף
(אבל את המייל הוא עדיין לא מצא )
-
NYמשתתף
(נו, מה לעשות, זה מה שאפשר להסיק מכותרות הפתיל היפה שלכם. ובכן!)
-
-
מאתתגובות