פרס גפן ופנטסיקון

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה פרס גפן ופנטסיקון

מציג 31 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161608 הגב
      ???
      משתתף

בפתיל של הבחירות צוין שאולי ניתן להכניס עוד נושאים לדיון באסיפה הכללית.
      אני לא בטוחה שכאן צריך לפרסם את זה…אבל לא מצאתי מקום טוב יותר.
      אני מציעה להעביר את אירועי פרס גפן לפסטיבל פנטסיקון החל מהשנה הבאה.
      סיבות:
      כפי שצוין, פנטסיקון הוא פסטיבל בלעדי של האגודה, בניגוד לאיקון. את פרס גפן (אם הבנתי נכון) בוחרים רק חברי האגודה. לכן, מה הטעם לעשות אותו בפסטיבל שאינו רק שלנו ? הוא תופס מקום בלו"ז שלא יכול לכלול חלק נרחב מציבור המשתתפים (כנ"ל לגבי האסיפה הכללית דרך אגב).
      סיבה נוספת היא התדמית של פנטסיקון-זהו כנס צעיר (מבחינת ותק) ולי יש הרושם שאין לו את "המשקל" שיש לאיקון.
      העברת אירוע חשוב כמו גפן יכולה לתרום לשינוי המצב.
      אז איך מכניסים נושאים לאסיפה הכללית ?

• #171711 הגב
      ארז
      משתתף

סדר היום לאסיפה הכללית הינו:

1. דוח פעילות האגודה בשנה החולפת
      2. דוח כספי לשנה הקודמת
      3. בחירות וועד חדש

כדי להעלות נושאים לסדר היום צריך לשלוח אותם אל יו"ר האגודה, עד 10 ימים לפני האסיפה.

נושאים שלא נשלחו במועד – האסיפה תדון בהם לאחר גמר נושאי סדר היום המתוכנן לאסיפה, במידה ויהיה זמן.

לגבי הרעיון שהעלית – בהחלט שווה דיון.

• #171713 הגב
      אמבר
      משתתף

בועד, לא חושבת שלאסיפה הכללית יש ענין באיזה כנס יתקיים האירוע, ומצד שני – יש לזה היבטים טכניים לא פשוטים, שעדיף שהועד יקבל עליהם החלטה.

• #171714 הגב
      Boojie
      משתתף

עד שפרס גפן יצבור קצת תאוצה? אם נעביר אותו לכנס קטן (וכן, פנטסי.קון, לעומת אייקון, הוא כנס קטן, עם יחסי ציבור קטנים) מי בכלל ישמע ממנו? עד שסוף סוף הצלחנו למשוך אליו תשומת לב, אז להעביר אותו לאירוע קטן יותר?
      להפך. פרס גפן צריך להיות בכנס הגדול ביותר. כך הוא יזכה ליחסי ציבור, יהיה סיכוי רב יותר שהוא יזכה לתמיכה (כמו השנה), ומגוון המצביעים יהיה רחב יותר. ואם כבר מדברים – לדעתי, לאור העובדה שפרס גפן הוא פרס בחירת הקהל, עדיף בהרבה שהוא ייצג את הטווח הרחב של חובבי מד"ב שמיוצג באייקון, ולא טווח מצומצם יותר.
      מי יודע, אולי בעוד כמה שנים נוכל לעשות לפרס גפן אירוע נפרד, עם סעודת התרמה חגיגית, נואמים נכבדים, נציגי העיתונות והטלוויזיה ופרס כספי רציני. :-)

• #171715 הגב
      רני
      משתתף

לפנטסיקון דווקא עכשיו תהיה שגיאה איומה וכריתת הענף שהצמחנו במו ידינו. חלק ניכר מהתנופה של הפרס השנה קשורה גם לאייקון וגם לעובדה שקארד מעניק חלק מהפרסים. אני לא בטוח שהיינו מקבלים איזושהי תמיכה אם הפרס לא היה מתקיים במקום יוקרתי כמו הסינמטק.

עם כל חיבתי העזה לפנטסיקון, לא שם מקומו של פרס גפן.

• #171716 הגב
      אמבר
      משתתף

ממפעל הפיס בגלל שקארד מגיע. לא בגלל פרס גפן, ולא בגלל שום דבר אחר.

• #171717 הגב
      רני
      משתתף

מגישת פרס גפן באחת מקטגוריות המקור מטעם מפעל הפיס תהיה תמר גיא, יו"ר הועדה שאישרה את התמיכה לאייקון, לאירוח קארד ולפרס גפן בקטגוריות המקור.

• #171718 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #171719 הגב
      רני
      משתתף
    • #171720 הגב
      בייזל
      משתתף
    • #171721 הגב
      ???
      משתתף

דווקא בגלל שגפן מקבל תמיכה חשבתי שכדאי להעביר אותו לפנטסיקון-שקצת מההילה והתהילה תעבור גם לפנטסי.
      לגבי קהל הבוחרים-כפי שציינה בוג'י, בלאו הכי לאייקון בא קהל גדול יותר שאינו יכול להצביע, אז מה זה משנה ?
      מאחר והאסיפה מתחילה רק ב 22:00 אני לא אעלה את הנושא הפעם, אבל אשמח אם הוועד יוכל לשקול אותו באחת מפגישותיו.

• #171722 הגב
      ???
      משתתף

באייקון, כולם יכולים להצביע לגפן. ההצבעה מוגבלת לחברי אגודה בלבד רק בשלבים המוקדמים.

• #171723 הגב
      אמבר
      משתתף

תעבור יחד עם פרס גפן לפנטסי.קון. כמו שאני אמרתי כאן, התמיכה לפרס גפן ניתנה במסגרת של אייקון, וכנראה בגלל ההגעה של קארד. שנה שעברה כשרצינו תמיכה – הם אפילו לא הסתכלו על הבקשה.

• #171724 הגב
      רני
      משתתף

הראשונה נפתח גם פתח לפעמים הבאות. אבל זה לא בטוח בכלל, וגם אם נפתח פתח ומפעל הפיס יעניק תמיכה לפרס גפן בשנה הבאה, לא בטוח כלל שהם יעשו זאת אם זה יהיה במקום פחות יוקרתי מהסינמטק. אחד הדברים שמאד חשובים למפעל הפיס (ובצדק גמור!) הוא הפרסום שמתלווה לתמיכה שלו, וה"מכובדות" שמתלווה לתמיכה. כנס שלא יערך בסינמטק לא בטוח שיחשב בעיניהם כמספיק "מכובד" ו"תרבותי" וזה בהחלט עלול להשפיע על ההחלטה שלהם.

אני ממש לא הייתי משחק עם זה בשנים הראשונות שבהן פרס גפן רק מתחיל לתפוס תאוצה.

• #171725 הגב
      אמבר
      משתתף

קובעים שתמיכה תינתן מקסימום שלוש שנים רצופות

• #171726 הגב
      רני
      משתתף

לנענע את הספינה בשלב כה מוקדם.

ובכל מקרה, ובלי שום קשר לתמיכה, מקומו של פרס גפן באייקון. פרס גפן מוענק לספרי מדע בדיוני ופנטסיה כאחד, בשעה שפנטסיקון מיועד לפנטסיה בלבד.

אייקון הוא כנס הדגל של המד"ב בארץ ופרס גפן חייב להיות חלק ממנו.

פרס גפן אינו אמצעי כדי למנף כנסים או מטרות אחרות, אלא מטרה בפני עצמה – והכנס בו הוא מתקיים חייב לתמוך בפרס, לא להיפך.

ובס"ה אין לי שום התנגדות (להיפך) לדון בפרס במהלך ישיבות הועד הקרובות, אבל הייתי רוצה שעמדתי תהיה ברורה כבר עכשיו.

• #171727 הגב
      נחום
      משתתף

רני אני רוצה להבין.
      האם אתה מעוניין שפרס גפן ינתן בסינמטק או שפרס גפן ינתן במסגרת איקון.
      מה קורה באם האייקון לא יערך בסינמטק?

• #171728 הגב
      רני
      משתתף

אם השאלה תעלה אני מניח שיהיו לנו גם נתונים נוספים כגון: היכן במקום הסינמטק, מתי זה יקרה (כי אולי עד אז מעמדו של הפרס כבר יהיה מבוסס יותר) ועוד שאלות שיכנסו למערכת השיקולים אם כל זה יתרחש.

ולכן אין ממש טעם לענות על השאלה כרגע. כאמור, מצב תיאורטי לחלוטין.

• #171729 הגב
      יעל
      משתתף

צריך לערוך את פנטסיקון בהיכל התרבות!

רק בדיחה… לא ברצינות…

• #171730 הגב
      ארז
      משתתף

אולי… בעתיד. מי יודע.
      רני, תתחיל להכין חליפה.

• #171731 הגב
      יעל
      משתתף

לא על זה מדבר כל הפתיל?

דרך אגב, אני חושדת שגם בנייני האומה בירושלים יספקו את מפעל הפיס. רצוי גם להזמין את הנשיא.

• #171732 הגב
      יעל
      משתתף

זה יהיה שוס אמיתי ויתן נופח של פנטסיה לכנס המד"ב והפנטסיה… :-)

• #171733 הגב
      נחום
      משתתף

זה באמת יהיה משהו לא מהעולם הזה.
      מישהו מתנדב לחפור?

• #171734 הגב
      רני
      משתתף
    • #171735 הגב
      ארז
      משתתף
    • #171736 הגב
      Boojie
      משתתף

לדעתי על זילזני.
      (שהוא נופח פנטזיה).

• #171737 הגב
      בייזל
      משתתף

אני מנדב בשמחה את המכ"ז הנמצאת במרתפי האגודה…

• #171738 הגב
      גרומיט
      משתתף

הלך למכ"ז הסטארטר, יש דליפת שמן במחוג השניות, והטכנאי הקבוע שלנו יצא לחופש לתקופת החגים.

• #171739 הגב
      בייזל
      משתתף

כשייסתימו הבחירות, איך מעבירים את הבעלות ליו"ר החדש (ואל תגיד לי שהמכ"ז שייכת לכל החברים)? הרי ע"פ המידע שהגיע אלי, המוסד לרישוי ופיקוח על מכ"ז הוקם רק עוד 253 שנים….

• #171740 הגב
      יעל
      משתתף

משתמשים במכ"ז כמובן!!! איזה ראש קטן…

• #171742 הגב
      גרומיט
      משתתף

253 שנים יספיקו בשביל למצוא זמן פנוי ביומן של טכנאי ישראלי גאה? אני בספק.

• #171743 הגב
      יעל
      משתתף

אתה לא חייב להגביל את עצמך ל 253 שנים. אתה יכול לנוע גם שש מאות שנה (ולקוות שמישהו עדיין זוכר איך מתקנים את הענתיקה הזו…)

מציג 31 תגובות משורשרות
מענה ל־פרס גפן ופנטסיקון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: