ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שאלות על התנדבות ועזרה
- This topic has 4 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 2 חודשים by ג'וני.
-
מאתתגובות
-
-
ג'ונימשתתף
שלום,
כמה שאלות שלא מצאתי להן מענה בקריאת האתר הזה, והם ללא ספק כתובים איפה שהוא בכל זאת, אבל אני טיפש:
1. אני רוצה להתנדב, לעזור ולעשות במסגרת האגודה. למי פונים ועם מי מדברים?
2. באלו תחומים *צריכה* האגודה עזרה, מלבד בכנס אייקון הקרוב? אלו פעילויות, שוטפות או חד-פעמיות, צריכות ידיים עוזרות?
3. איזה פעילים צריכה האגודה, ולאיפה? רוצה לומר: האם צריכים אנשי ניהול ואדמיניסטרציה? כותבים? מתכנתים? אנשי שטח או אנשים לעבודות פיזיות? כוורנים? סנדלרים?
4. האם האגודה יוזמת מדי פעם פעילויות "חדשות", שלא נמצאות כרגע בארסנל הקבוע, והאם האגודה פתוחה ליוזמות כאלו מהשטח?
ולבסוף:
5. האם אני צריך לאהוב את באפי בשביל להצטרף?ג'
-
Boojieמשתתף
האגודה פתוחה ליוזמות חדשות, א-ב-ל – מי שבא עם יוזמות חדשות ורוצה שמשהו ייצא מהן, רצוי מאד שיכין הצעה מפורטת ומעשית, ולא רק רעיון באוויר, ובמיוחד יביע נכונות לבצע את העבודה בעצמו, או יביא איתו כמה מתנדבים לביצוע העבודה. הצעות מפורטות, שמראות התייחסות אמיתית לבעיות הארגוניות שעומדות בבסיס רעיונות חדשים, ולא רק רעיונות באוויר, זוכות להתייחסות רצינית יותר. ומכיוון שלאגודה אין ממש כוח אדם שהיא יכולה להקצות לרעיונות חדשים (יש לזכור שאנשי הביצוע העיקריים של האגודה עסוקים כבר מעל הראש בפעילויות השגרתיות של האגודה), הצעות עשויות ליפול אם הן מוצעות ללא תשתית של מבצעים, פשוט מכיוון שלא יהיה מי שיוציא אותן אל הפועל.
אחרון חביב: רצוי מאד להתייחס גם לשאלה התקציבית. לאגודה תקציב מוגבל ביותר, וכל הצעה לפעילות שדורשת השקעה תקציבית תתקבל יותר בברכה אם ינתן בה מושג לגבי התקציב הנדרש ומקורות להשגתו.
התשובה, אגב, לא רשמית כי אני לא מאנשי ועד האגודה, אבל היא מבוססת על נסיון עבר בדברים כאלה.
ואגב, ככל שזכור לי אין דף כזה, אז אולי כדאי לצרף לדף ה"פעילויות" קישור לדף הנחיות להצעת רעיונות חדשים? שיכיל את כל מה שאמרתי לעיל וכל תוספת שתראו לנכון להוסיף? או אפילו טופס קבוע שיכיל התייחסות לכל הנושאים הנ"ל? -
NYמשתתף
ומידע עליה נתן למצוא בעמוד "כתבו לנו" של האתר.
ואני מצטרף לדבריה של Boojie בכל הנוגע להגשת רעיונות לאגודה. -
גרומיטמשתתף
רוצים אותך. בוא (-:.
האגודה זקוקה למתנדבים, ועוד יותר מכך היא זקוקה לאנשים עם יוזמה ויכולת ביצוע. להפעיל את הפרויקטים הקיימים אנחנו פחות או יותר יודעים עם כוח האדם הקיים, כשיש להוציא כאן מן הכלל את תפקידי הניהול (בעיקר כנסים וארועים גדולים אחרים) – באלה תמיד יש מחסור באנשים טובים ומתאימים.
אם כך, תשובות:
1. להתנדבות בכנסים ובארועים דומים אני מניח שאתה כבר יודע את הכתובת: תמר, רכזת המתנדבים שלנו. בשביל להציע רעיונות או עזרה בעניינים אחרים ובניהול פרויקטים, הכתובת היא חברי ועד האגודה. כתובות של כולם ניתן למצוא באתר זה ובפרסומים רשמיים אחרים של האגודה.2. האגודה צריכה עזרה בכל, אם כי מה שיותר מהותי זה פרויקטים פוטנציאליים שלא מופעלים כרגע עקב היעדר כוח אדם – למשל הקמת תאים סטודנטיאליים בקמפוסים נוספים (כרגע יש בטכניון ובבאר-שבע), רדיפה אחרי תרומות, ארגון הרצאות במתנ"סים וספריות ועוד שלל רעיונות שפועלים כיום, אם בכלל, על אש קטנה בלבד.
3. כן.
כלומר – קודם כל צריך כוורנים (עיקר ההכנסות של האגודה בא ממכירת דבש לסתירת טעם הגאח שמחלקים הטרקרים לאנשים חפים מפשע). הדבר השני הכי חשוב הוא אנשים שיזמו פרויקטים ו'או ינהלו אותם. מטבע הדברים, מוטב שיכירו את יכולותיך בארגון פרויקטים קטנים לפני שיתנו לך לנהל, נניח, את אייקון 2004.4. כן, וכן. בוג'י כבר הסבירה טוב את העניין – אנחנו מעוניינים מאוד ביוזמות, ומעוניינים עוד יותר שהמציע ידע למה הוא נכנס ולא יניח שאם יש לו רעיון טוב, האגודה כבר תדאג לבצע אותו. כאידיאל, אנחנו תמיד רוצים לבצע רעיונות טובים שמציעים לנו, אבל בפועל זה לא יקרה אם לא יימצא אדם שייקח את הארגון על עצמו.
5. בודאי.
את באפי או את האח הגדול, כרצונך. -
ג'ונימשתתף
סבבה, תודה רבה, במיוחד על שאישרת את מה שחשדתי כל הזמן — שהאגודה היא בעצם פרונט לפעילות כוורנית חתרנית.
-
-
מאתתגובות