מורה נבוכים לפרס גפן

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה מורה נבוכים לפרס גפן

מציג 12 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161566 הגב
      ???
      משתתף

השנה יש רשימת מועמדים גדולה מאוד ל]אב גפן הראשון לספר מקורי . כפי שציינו בצדק רוב האנשים לא קראו כלל את הרוב המוחלט של הספרים ולכן לא ידעו במה לבחור להוציא ספר אחד או שניים שקראו .
      ובכן אני קראתי את הרוב המוחלט של המועמדים ואולי כמעט את כולם .
      דבר ראשון אני רוצה לציין שכדאי לעשות הבחנה בין פרס לספר מד"ב מקורי וספר פנטסיה מקורי .
      וזה די קל לקבוע איזה מבין כולם הם הטובים והראויים באמת לפרס .
      אז לתועלת הקהל אלה מבין המועמדים שבאמת כדאי לכם לקרוא מבין שפע הספרים המוצעים הם :
      בתחום הפנטסיה
      עלילות גלגמש . מאת ש. שפרה .( ראוי לפרס )
      אודיסיאה .מאת אלקס אפשטין .( ראוי לפרס)
      מתכוני חלומות . מאת אלכס אפשטיין ( ראוי לפרס)
      זיעה מתוקה . מאת רועי רוזן ( ראוי לפרס)
      שיר טהירה . מאת אמיר אור . ( ראוי לפרס)
      הגיאגרפיה של סוף העולם מאת מיכאל עומר.
      התקפת הברווז . מאת אותו הסופר.
      הדלת של פולי . מאת גליה שנברג
      ומבין ספרי מדע בדיוני :
      איס . של אסף גברון
      הנוכרי בסבך הגדה מאת שריאל שי
      לפעמים זה אחרת מאת טוכטרמן.( ראוי לפרס )
      הדרך לגן העדן מאת גיל הראבן ( ראוי לפרס)
      צחוק של עכברוש . מאת נאוה סמל( ראוי לפרס)
      הארץ המובטחת מאת ברי פריגת ( ראוי לפרס)
      בארצות השמים מאת שלמה שובל ( ראוי לפרס)
      ביצה של שוקולד מאת מנואלה דבירי
      צדוק ב נפתולי התשוקה . של דרור פויר ( בבל 2002 ) שעוסק באינטליגנציה מלאכותית מנקודת המבט שלה ( ראוי לפרס) .
      אישה זרה . מאת שלמה לניאדו( את ספרו החדש "אדום " שיתכן שהוא ראוי לא קראתי ) .
      אבנר ברנר מאת דרור בורשטין
      רוח אנושית בכוכב מאת אבי סגל .( ידיעות אחרונות , 2002) ספר על משפחה דתית והתמודדותה עם חיזירם בכוכב אחר.
      זוהי הרשימה המלאה של הספרים היותר מעניינים .
      יש גם ספר מדע בדיוני הומוסקסואלי של יותם ראובני בשם "ההיסטוריה העולמית של אהבת גברים" ( נמרוד 2002 ) שיצא גם כסי די רום . אבל לא קראתי אותו

• #171421 הגב
      NY
      משתתף
    • #171442 הגב
      elric win 1
      משתתף

האם לדעתך הוא לא מגיע אפילו לקטגוריה של ספרים הראויים לקריאה?

• #171445 הגב
      ???
      משתתף

עד כה לא קראתי אותו .
      כל מי שמוציא לאור ספר מד"ב או פנטזיה מוזמן לשלוח אותו אלי וזה יגדיל את הסיכויים לחשיפה שלו שכן על ספרים שמוצאים חן בעיני במיוחד ( או שאני מתעב במיוחד ) אני כותב באופן קבוע ביקורות באינטרנט ( באתרים כמו "קולמוס נט" ) ובעיתונות .
      כתובת למשלוח :
      אלי אשד
      קרן היסוד 3
      גבעת שמואל
      54051

• #171447 הגב
      יעל
      משתתף

אם אתה נותן רשימה של מומלצים, לפחות רשום איזה מהספרים לא קראת – כדי שאנשים ידעו שאתה לא מעביר עליהם ביקורת רעה בכך שאתה לא מתייחס אליהם.

זה נחמד שאתה מבקש מסופרים לשלוח אליך ספרים בחינם – אבל אם הם לא עושים את זה, זו לא סיבה להעניש אותם ולגרום לאנשים לחשוב שאתה לא אוהב ספרים שלא קראת.

• #171448 הגב
      רני
      משתתף
    • #171449 הגב
      Kipod
      משתתף

אני מניח שיש עוד לא מעט ספרים ברשימה שאלי לא קרא. אז מה? לציין בכל רשימת ההמלצות את כל הספרים שמישהו לא קרא זאת מטלה סיזיפית, ובלתי סבירה.

• #171450 הגב
      NY
      משתתף

ולספר לנו, הבורים, מה טוב לנו. הוא גם טוען בפירוש שהוא קרא/מכיר את "כל או רוב" הספרים. הוא יכול לנקוט, אם כן, בשתי דרכים:
      א. לכלול ברשימתו את *כל* הספרים הקיימים.
      ב. להוסיף הערה כגון "כמו כן קיימים ספרים שלא קראתי ואשר עליהם איני יודע דבר".

• #171454 הגב
      Kipod
      משתתף

אתה קטנוני.
      א. מי שמאמין באורים ותומים – מגיע לו כל מה שיקבל בתמורה.
      ב. הוא ציין במפורש שלא הכל נקרא. מה עוד אתה רוצה?

• #171455 הגב
      יעל
      משתתף

העניין הוא שהוא לא נתן רשימת קריאה כללית, אלא לקח רשימה מוגבלת (המועמדים לפרס גפן) ומתוכה המליץ על מבחר ספרים. מה יחשוב הקורא הסביר? שכל השאר אינם ראויים בעיניו של אלי, בעוד שזה לא המצב, שכן את חלק מהספרים שלא נזכרו אלי בכלל לא קרא. ואילו היה קורא, אולי הם היו ברשימה. באמת קשה לי להאמין שאלי לא היה ממליץ בחום על "הצד האפל", אילו היה קורא אותו.

ולכן כשמדובר ברשימה מוגבלת (ועוד במועמדים לפרס) ההגינות מחייבת לציין בסוף הרשימה את שמות הספרים שהוא לא קרא, כדי שהקורא ידע שהם לאו דווקא גרועים בעיניו של הכותב.

• #171467 הגב
      ???
      משתתף

ובכן יש הרבה ספרים שלא ציינתי שקראתי והם גרועים בעיני ואינני רואה טעם למנות אותם אחד לאחד .
      לגבי הספר של חסון יש איתו בעיה מלבד זאת שלא קראתי אותו ,הוא מתורגם מאנגלית ולא בידי המחבר כך שטכנית הוא אינו יכול להיות חלק מהרשימה של ספרי המד"ב המקוריים "בעברית" .
      וכן כן אני יודע שזה אינו באמת משנה ושגיא חסון ימשיך להיחשב כחלק מהספרות המקורית של מד"ב אבל העובדה היא שטכנית הספר אינו עונה על הקריטריון לקטגוריה ועדיף להכניסו לקטגוריה של ספרות מתורגמת .

• #171468 הגב
      Boojie
      משתתף

ואני ממש לא מסכימה אתך. מטרת פרס גפן היא לעודד כתיבה מקומית. גיא חסון הוא כותב מקומי – ואם יורשה לי להוסיף, מהטובים שבהם – והוא בדיוק מה שפרס גפן רוצה לעודד. אני מאד מקווה שככל שהוא יצליח יותר בארץ הוא גם יכתוב יותר לקהל המקומי, וכולנו נצא נשכרים מזה. כרגע, הוא אחד מאנשי המד"ב הבודדים שאני מכירה בארץ שמתייחסים לכתיבה שלהם בצורה מקצועית באמת. כן ירבו.

• #171469 הגב
      יעל
      משתתף

או לא. כרגע הוא ברשימה, וזו עובדה.

אתה לקחת רשימה של X ספרים, ואמרת ש Y מתוכם משובחים וראויים בעיניך לפרס. נשארו Z ספרים שלא הזכרת בכלל. מניסוח ההודעה עולה כאילו קראת את כולם, וציינת את המומלצים בעיניך, ומכאן נובע שהשאר אינם ראויים. עד פה בסדר.

אבל פתאום עולה שחלק מ Z הספרים שלא הזכרת בכלל לא קראת – וזה אומר שאתה לא יכול לדעת מראש אם הם ראויים להכלל ברשימת המומלצים שלך או לא. מאחר שמדובר ברשימה מוגבלת, אין בעיה וגם הגון יותר לציין את הספרים שלא קראת, כדי שהקורא ידע שאין לך מושג על האיכות שלהם. והשאלה אם הספר של גיא חסון צריך להיות ברשימה או לא, בכלל בכלל לא קשורה לעניין.

לא אמרתי לך להזכיר את הגרועים, אלא רק את אלה שאין לך מושג עליהם, כדי לא להטעות את הקוראים ולא לגרום עוול לסופרים.

(אם לא היית מנסח את ההודעה שלך כרשימת המלצות להצבעה, הבעיה בכלל לא היתה מתעוררת, שכן היינו מבינים שחלק מהרשימה לא נקראה).

מציג 12 תגובות משורשרות
מענה ל־מורה נבוכים לפרס גפן

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: