גפן 2003 – קטגורית ספרי מקור

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה גפן 2003 – קטגורית ספרי מקור

מציג 60 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161564 הגב
      רני
      משתתף

כידוע לכולכם, החל מהשנה תתווסף קטגוריה נוספת בפרס גפן, המיועדת לספרי מקור. הפרס בקטגוריה זו יחולק פעם בשנתיים כדי שניתן יהיה לצבור מספר מועמדים גדול יותר בכל פעם בה יחולק הפרס בקטגוריה זו.

יחד עם זאת, כיון שהשנה יחולק הפרס בקטגוריה זו בפעם הראשונה הוחלט, באופן חד פעמי, כי השנה יחולק הפרס לספרים שהתפרסמו משנת 1997 ועד לתום שבוע הספר האחרון.

בימים אלה אנו מרכיבים את רשימת המועמדים הסופית, שתתפרסם באופן רשמי ביום 18 באוגוסט.

יחד עם זאת, על מנת לוודא שלא החמצנו אף ספר, מתפרסמת פה הרשימה שהורכבה עד כה. במידה והחמצנו ספר, אנא הודיעו לנו כדי שניתן יהיה להכניסו לרשימה לפני פרסומה הרשמי.

ניתן להודיע לי על כל ספר שלדעתכם צריך להיות ברשימה לתיבת הדוא"ל שלי:
      rani_g@netvision.net.il

על ההודעה להכיל את הפרטים הבאים:
      שם הספר
      שם הסופר
      שנת ההוצאה
      כמה מילים על עלילת הספר, כדי שנוכל לקבוע אם הוא אכן עומד בקריטריונים.

שימו לב!
      רק ספרים שיצאו החל משנת 1997 (כולל) יכנסו לרשימה. אין טעם לשלוח שמות ספרים שהתפרסמו לפני כן!!!

והנה הרשימה, לעיונכם:

גל אמיר:
      לילה אדום

ורד טוכטרמן:
      לפעמים זה אחרת

אדי בן מיור:
      ללא מילים

גייל הראבן:
      הדרך לגן עדן

גלעד עצמון:
      מורה נבוכים

חמוטל שבתאי:
      2020

אורלי תורן:
      נשיקת מוות

אלכס אפשטיין:
      אודיסאה – רומן

אמיר אור:
      שיר טאהירה

יעל ישראל:
      סוף סוף

מנואלה דבירי:
      ביצה של שוקולד

שריאל שני:
      נוכרי בסבך הגדה

רועי רוזן:
      ג'וסטין פרנק

ג. גולדפלוס:
      ישראל בשנת 2000

אסף גברון:
      אייס

אגת יעל בר:
      מסע קרקור עובר כל גבול

ברי פריגת:
      הארץ המובטחת

גיא חסון:
      הצד האפל

גיא חסון:
      הצל של אלוהים (פורסם בפורמט אלקטרוני בלבד)

שלמה שובל:
      במדינות השמיים

שלמה שובל:
      למה העב"מים טסים בדרך כלל בשלשות ומדוע החייזרים לא אוהבים להצטלם

רז קולר:
      הבוגד ממנדגן

נטלי בלהסן:
      קרני אור

קרלוס בן-נון:
      האמת

• #171378 הגב
      רני
      משתתף

rani_g@netvision.net.il

ואפשר פשוט להשתמש בלינק המופיע בשמי שבראש כל אחת מההודעות שלי.

• #171379 הגב
      גל
      משתתף

מה שגורם לו להעלם, ולסמן את שאר הטקטס בקו תחתון.
      רצוי להשתמש בתיבת הקישורים למטה (לכתוב mailto ונקודותיים במקום http)

• #171380 הגב
      רני
      משתתף
    • #171381 הגב
      ???
      משתתף

עוד כמה.

חיים חיימוף – החווה.
      זמורה ביתן, 1998
      שנת 2050, השתלות איברים.

ברטי – המסע ללאגאדו
      הוצאת מגי – 2003.
      סיפור נינו של למואל גוליבר, היוצא אף הוא למסע. ביקורת עליו תתפרסם באתר בקרוב, אי"ה.

שניהם לא מאוד מומלצים לקריאה.

• #171382 הגב
      Boojie
      משתתף

ספרו של רועי רוזן נקרא זיעה מתוקה ולא ז'וסטין פראנק.

• #171383 הגב
      רני
      משתתף
    • #171386 הגב
      ???
      משתתף

בעיקרון אני מוצא את הרשימה המוצעת של מועמדים לפרס גפן משביעת רצון . אני הייתי מכניס גם את "אישה זרה" של שלמה לניאדו ( הוצאת ידיעות , 1999 ) שעוסק בעולמות מקבילים .
      עוד ספר רלבנטי של שלמה לניאדו הוא " אדום ". ידיעות אחרונות . 2003 .)
      על זוג חסוך ילדים שמשבט את האישה . הספר מוגדר במפורש על העטיפה כספר שאינו מד"ב אלא כספר "שיכול להתגשם בעתיד הקרוב" אבל אנחנו יכולים להתעלם מכך .
      ספר שזוכה לתשומת לב של הביקורת הספרותית בכלל לאחרונה שמגדירה אותו כבר כספר הטוב של השנה וכולל סיפור מד"ב הוא ספרו של
      דרור בורשטין. אבנר ברנר (בבל 2003) סיפור חייו של של צעיר דתי משולב בסיפור מד"בי על מסע ארוך שנים של כלי רכב חללי קטן לטריטון ירח של נפטון ומסתיים בסיפור פרי עטו של הגיבור על אביו של סופרמן.

הייתי מכניס גם את שני ספרי הפנטסיה של מיכאל עומר "הגיאוגרפיה של סוף העולם ( אופוס 1997 ) ו"מיתקפת הברוז " ( ירון גולן 1999 )
      את ספרו של שלמה בן צור "נשורת מילולית " ( חלונות 2000 ) שהוא ספר מד"ב סוריאליסטי שמבוסס על הפואמות של דויד אבידן
      את ספר הפנטסיה של אלכס אפשטיין "מתכוני חלומות " ( בבל , 2002) יצירה משובחת שבהחלט זכאית לכל פרס.
      ספרה של ש. שפרה "עלילות גלגמש " ( עם עובד, 2000) ספר פנטסיה לנוער שזכה במדלית אנדרסן הבינלאומית .
      ספרה של גליה שנברג "הדלת של פולי " ( בית אור וילנאי 2001 ) פנטסיה לנוער על עולם מקביל שבו שולטים ההאלים המצריים שחודרים משם לעולמנו.
      יש עוד אבל הם בהחלט אינם רואיים לכל פרס ואני משמיט אותם יש כבר מספיק ספרים מועמדים.

• #171387 הגב
      רני
      משתתף
    • #171388 הגב
      anakin 3
      משתתף

סיגלית דיל, תלתלים מכושפים, הוצאת עם עובד 2002.

• #171389 הגב
      anakin 3
      משתתף

הרפתקאות בחלל – סיפורי מדע בדיוני מאת ג'ול דיימונד
      סדרת סיפורי המד"ב של רויטל יהלום, הוצאת קוראים – דור.

הבעיה עם הספר הזה כפולה,
      ראשית כנראה שזה ספר מקור – אין שם מתרגם וגם התוספת על רויטל יהלום רומזת לכך. שנית, אין עליו שנת הדפסה.
      למיטב זכרוני (המצוי במצב עגום באופן כללי…) הוא אכן ראה אור בחמש השנים האחרונות
      ניתן אולי למצוא פרטים בפקס של ההוצאה- 03-5283535
      או בהפצה- דני ספרים טל 07-6818555 07-6812225
      כל הפרטים מתוך הספר – שאגב, אינו ראוי למאכל אדם.

• #171390 הגב
      ???
      משתתף

איש אינו אשם מאת ריצ'ארד שילה
      הוצאת אופוס 1997
      לא קראתי אבל למיטב ידיעתי הוא שייך לז'אנר

• #171391 הגב
      ???
      משתתף

אבל אתם התעקשתם על 1997.
      ובכן:
      גדעון פלד, צחוקו של צבוע ועוד סיפורי כשפים, הוצאת הד ארצי 1997,

• #171392 הגב
      רני
      משתתף

ולא מעניקה אפילו את הפרטים הבסיסיים של תרגום או מקור – שאמורים להופיע על כל ספר – אין שום סיבה שאנו נתייחס אליו אחרת. לאיכותו של הספר אין כל נגיעה לעניין, את זה יקבעו הבוחרים.

• #171393 הגב
      ???
      משתתף

טיאמה והטנגה סנגה – י.ר. רומאנו, הוצאת ספרים תיאמה (הוצאה עצמית) 2001

והערה נוספת:

הספר ישראל בשנת 2000 של ס. גולדפלוס ראה אור לראשונה בהוצאת "הספר" בשנת תרפפו!
      (בעצם זה היה ב תשי"א – אולי מישהו יודע לתרגם את זה לעברית) לעניות דעתי, זה קצת כמו להעמיד את מכונת הזמן של ה'.ג'. וולס לפרס ההוגו כי הוא יצא במהדורה מחודשת.

• #171394 הגב
      רני
      משתתף

שיצאו בהוצאה מחודשת ולא היו מועמדים בעבר יהיו מועמדים. בגלל אותה הסיבה גם "סולאריס" יהיה מועמד השנה בקטגורית המתורגמים. אין שום סיבה להפלות את ספרי המקור.

• #171395 הגב
      anakin 3
      משתתף

האם תקנון פרס גפן קובע גם כללים בנוגע לכבוד אותו צריכות ההוצאות המועמדות לרכוש למוצר אותו הן מפרסמות?

• #171396 הגב
      anakin 3
      משתתף

בפורום הזה הן התנגחויות וקטטות רחוב, יחד עם זאת מתוך חמש הודעות שלי על חמשה ספרים בחרת לענות דוקא על שתיים בהן הצלחת לפסול את דבריי. האם יש אפשרות (אולי) לקבל תשובה גם על שאר ההצעות?

• #171397 הגב
      רני
      משתתף
    • #171398 הגב
      רני
      משתתף

לשיקול דעתה של הועדה המנהלת את הפרס.

הועדה סבורה, השנה, שאם הוצאה מסוימת לא טרחה לספק פרטים כה בסיסיים בנוגע לספר שהוציאה, עד שאפילו לא ידוע אם הוא מתורגם או מקורי, ובכך הפגינה זילזול תהומי בקוראיה, ועדת הפרס – והאגודה – לא צריכים להתאמץ עוד יותר ממי שהוציא את הספר.

• #171399 הגב
      ???
      משתתף

זה די ברור מהספר, וגם מהשם.

• #171400 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #171401 הגב
      יעל
      משתתף

אז אולי כדאי שאותו מישהו ישלח להוצאה אימייל, ויבקש מהם להכנס הנה ולתת את הפרטים המדויקים.

אני מסכימה עם רני בקטע הזה. הוצאה שלא טורחת לרשום על הספר שלה אפילו מתי הודפס, לא צריכה שועדת הפרס תרדוף אחריה. אם להוצאה חשוב שהספר ישתתף בתחרות, שתשלח לועדה מידע מהימן לגבי תאריך הוצאת הספר והכותב שלו.

ולגבי העניין עצמו: אני קראתי עד עכשיו רק שני ספרי מקור חדשים מד"ביים (נחשו איזה). על רוב אלה שברשימה ובתוספות בכלל לא ידעתי. אני לא מתכוונת להצביע. זה לא הוגן כלפי הספרים האחרים. יש מישהו שכן קרא את הרוב ומתכוון להצביע?

• #171402 הגב
      רז
      משתתף

"לפעמים זה אחרת", "הצד האפל" ו-"לילה אדום" ("לפעמים" ו-"הצד" נפלאים, "לילה אדום" לא רע בכלל). אולי עד ההצבעה אני אספיק לקרוא גם את "הצל של אלוהים". ואלה הספרים שיקבלו את הקול שלי, מטעמי חוסר היכרות עם המועמדים האחרים (לכמה ספרים צריך להצביע בשלב המוקדמות?).
      אין ספק, יש כאן בעיה (עבורי לפחות). אבל את הויכוח בנושאם האלה אני משאיר לאחרי פרסום ההתפלגויות בהצבעה.

• #171403 הגב
      anakin 3
      משתתף

המסע ללאגאדו, מאת ברטי (אברהם דיסקין), הוצאת מגי בע"מ 2003

• #171404 הגב
      אמבר
      משתתף

שנת הוצאה – אז אי אפשר לדעת אם זה עומד בקריטריון של ספרים שיצאו החל משנת 1997.

צריך לקחת בחשבון שאם אנחנו לא מסננים החוצה ספרים שיצאו לאור בהוצאה עצמית – אז יהיו לנו הרבה מקרים כאלה.

וסתם שאלה – גם ספרי ילדים נכללים בפרס גפן? כי נדמה לי שזה כמה מהספרים המאוזכרים כאן.

• #171405 הגב
      רני
      משתתף

בבדיקה. יתכן מאד שיכנס לרשימה.

• #171406 הגב
      רני
      משתתף

זכאי להיכנס למועמדות, גם אם הוא ספר ילדים. השאלה היא לא אם זה ספר לילדים ובני נוער (גם "המצפן הזהוב" הוא כזה) אלא אם הוא ספר ז'אנרי, להבדיל מספרים שרק כוללים כמה אלמנטים ז'אנריים אבל הם לא ספרי ז'אנר של ממש.

• #171407 הגב
      anakin 3
      משתתף

אם ניתן לברר מצויין, אם לא – אז את כמובן צודקת.

באשר לספרי ילדים, אני מניח שאת לא מתכוונת לספרים לבני שנתיים או ארבע – כאלה אינם מופיעים ברשימה, אם את מתכוונת לספרי נוער הרי שכן, חלק מהספרים הנם ספרי נוער אבל כאלה הם גם 'אליסה בארץ הפלאות', 'הקוסם מארץ עוץ' ו'סדרת נארניה' שראתה אור בסדרת מרגנית, סדרת הנוער של זמורה ביתן, יחד עם סדרת 'הקוסם מארץ ים' ועוד כהנה וכהנה יצירות פנטסיה.

באשר להוצאה עצמית, אני חושב שאם אדם קם והשקיע מכספו, והוציא ספר בהשקעה כספית ניכרת, המעט שניתן להעניק לו (וזאת מבלי להתחשב בדעתי האישית על יצירתו, שם אני נוטה להסכים איתך) הוא הכבוד של מועמדות לפרס גפן.

הנקודה היא שכאשר מתחילים לצנזר, היכן שמים את הגבול? עדיף לדעתי להביא את הרשימה המלאה (והלא כל כך ארוכה) לחברי האגודה ואני סומך עליהם שיבחרו בספר נאות.

• #171408 הגב
      anakin 3
      משתתף
    • #171409 הגב
      רני
      משתתף

קיימת הגבלה לגבי סיפורי מקור, המאפשרת רק לסיפורים שעברו עריכה מקצועית להשתתף בתחרות. כיון שהגבלה כזו לא קיימת לגבי ספרי מקור (פשוט עקב חוסר מודעות לכך שישנם, באופן יחסי, לא מעט ספרים כאלה) הוחלט לנהוג מנהג בית הלל ולהניח להם להשתתף. עם זאת, פרס גפן אמור לעודד הוצאה מקצועית של ספרים, ובדעתי להציע לועד בשנה הבאה שינוי תקנון שיאפשר רק לספרים שעברו עריכה מקצועית (הווה אומר יצאו בהוצאה שאינה עצמית) להתמודד בתחרות.

• #171410 הגב
      אמבר
      משתתף

שלא הוכרע לשום כיוון. יש עוד כמה שאלות שנשארו פתוחות כגון גורלם של ספרים שהם לא ספרי ז'אנר באופן מוצהר ומובהק.

ועד כמה שאני יודעת, בפרס גפן מעולם לא נכללו ספרים שיצאו לאור כספרי ילדים או אפילו כספרי נוער.

• #171411 הגב
      אמבר
      משתתף

אם תשווה את זה לתוצאות הסקר הנוכחי באתר האגודה

• #171412 הגב
      גרומיט
      משתתף

אבל קראתי מספיק ספרים טובים בשביל להתלבט קשות (שני הספרים של גיא חסון, לפעמים זה אחרת, ביצה של שוקולד והספר של גיל הראבן). קראתי גם 2 ספרים ישראליים לא טובים, אבל זה כבר לחוד.
      ואולי אספיק עד אייקון לקרוא את חמוטל שבתאי. נראה.

• #171413 הגב
      anakin 3
      משתתף

ילדים או נוער.

שנית, לא אחזור על מה שכבר כתבתי, מעט כבוד לעבודתם של אנשים אחרים, מקצועית או לא מקצועית ככל שתהיה, לא תזיק לאיש.

שלישית, כאמור, כרגע אין הגבלה בעניינים אלו ואולי כדאי שלא לפתוח שוב בדיון שבו עמדות הצדדים ידועות והוא אינו מוליך באמת לשום כיוון.

כרגע הספרים הללו צרכים להיכנס מכיוון שאין כל מניעה לכך בתקנון – ואני סבור שעל כך יש הסכמה.

במידה ויוחלט בועד האגודה לשנות את התקנון, הרי שזו זכותו של הועד להכתיב את חוקי המשחק בפרס המוענק מטעם האגודה, ואז יהיה צורך להתייחס לכללים החדשים – להתווכח עליהם בקולי קולות וכמובן לנהוג לפיהם.

• #171414 הגב
      Kipod
      משתתף

מהסיבה הפשוטה שהסיפורים בספר רעים כולם.
      אנילא אאבק בעבור מועמדות לספר גרוע. גם כך יש יותר מדי ספרים מועמדים.

• #171415 הגב
      רני
      משתתף

לפרס גפן 2000.

"המצפן הזהוב" של פולמן מועמד השנה, אני מאד מקווה שאת לא מציעה לפסול אותו.

לפי אותו הגיון ספרי נארניה לא היו יכולים להיות מועמדים – לו היה פרס גפן קיים בשנים שהם יצאו – משום שהם ספרי ילדים ובני נוער. ואם הם יכולים מועמדים כספרים מתורגמים, הרי שעיקרון זהה חייב להיות קיים גם לגבי ספרי מקור.

• #171416 הגב
      רני
      משתתף
    • #171417 הגב
      רני
      משתתף
    • #171418 הגב
      אמבר
      משתתף

שמבוגרים יכולים לקרוא. לפחות בחו"ל הוא יצא בשתי עטיפות – לילדים ולמבוגרים והיה מועמד גם לפרסים הרגילים של הז'אנר.

ועם כל הכבוד לנרניה, הויכוח הוא לא אם הספר הוא טוב או לא (כי זה לחלוטין לא רלוונטי ), אלא האם לכללו במועמדים לפרס גפן.

והתשובה שניתנה לכך בכל השנים שחולק פרס גפן היא שספרי ילדים ונוער לא נכללים בפרס גפן. רשימות המועמדים מעולם לא כללו ספרי ילדים ונוער מהז'אנר, אחרת הם היו כפולות באורכן מהרשימות שפורסמו. וגם השנה רשימת המועמדים לא כוללת ספרי ילדים ונוער , פרט לאותו אחד שציינת.

וכן, אני מציעה להיות עקבית. או שאף ספר ילדים לא נכנס לרשימה או שכולם נכנסים לרשימה.

• #171419 הגב
      Kipod
      משתתף

שספרי ילדים לאאמורים להכלל.

מצדשני, אין ליספק שהדיון עקר, מאחר ולא נראה כאילואפילו אחד מהנימוקים יוכל לשכנע את ועדת הפרס, שקיבעה כבראת דעתה.

• #171420 הגב
      רז
      משתתף

ודומני כי בהשוואה למצביעים האחרים (בקטגוריית המתורגמים) זה מעט…

• #171422 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא יצא לאור בתקופת המעבר שבה לאופוס לא היה עורך, ועבר רק עריכה לשונית והגהה, שזה, לפי מה שהבנתי, פחות ממה שעבר "הבוגד ממנדגן".
      (ובמילים אחרות: "הוצאה עצמית" עוד לא אומר העדר עריכה, ו"הוצאה מוכרת" עוד לא אומר עריכה משובחת).

• #171423 הגב
      Boojie
      משתתף

מהר לקרוא.

• #171424 הגב
      Boojie
      משתתף

ולא היה גם איזה חיקוי "צמרמורת" ישראלי?

• #171426 הגב
      רני
      משתתף

והפעם הבאה בה יחולק פרס לספרי מקור תהיה בשנת 2005. עד אז יכולים לחלוף הרבה מים במיסיסיפי, התנאים יכולים להשתנות ואולי אפילו יהיו אנשים אחרים שינהלו את פרס גפן :-) אז בואי נסכים שלא להסכים בשלב זה (כי הייתי יכול לפתח פה פתיל ארוך ארוך על הנושא) ונתווכח שוב כשזה היה רלוונטי שוב.

• #171427 הגב
      רני
      משתתף

ספר ז'אנרי יכנס – ספר לא ז'אנרי לא יכנס. ובכל מקרה הכוונה אינה להכניס ספרים לילדים אלא רק ספרים המדברים לקהל בוגר יותר, כזה שכבר קורא את הארי פוטר והמצפן הזהוב.

• #171428 הגב
      רני
      משתתף

המצפן הזהוב
      קורליין

• #171430 הגב
      אמבר
      משתתף

אז אוטומטית אתה זכאי להכלל בפרס גפן? או שזה ספר של אופוס? או שועדת הפרס החליטה שאתה ספר טוב?

או שספרי ילדים ונוער נכללים ברשימת פרס גפן או שהם לא נכללים. אם הם נכללים – אז כולם צריכים להכלל, למשל – ההוצאה החדשה של אגדות המלך ארתור (שאני בטוחה שגם לה יש אפיל למבוגרים), ואז צריך לפנות גם להוצאות שמפרסמות ספרי ילדים ולבקש להכליל גם אותם בפרס גפן.

אם הם לא נכללים – אז אף אחד לא צריך להכלל, אפילו לא ניל גיימן.

• #171431 הגב
      רני
      משתתף

ולא קשור בכלל לטיבו של הספר: בפרס גפן כבר נכללו ספרים לבני נוער (הארי פוטר וכו…) ולכן אין שום סיבה שלא להכליל אותם עכשיו. קורלין והמצפן הזהוב פונים לאותה שכבת גיל, פחות או יותר, כמו קורליין – וכולם יחד פונים גם למבוגרים (אני בטוח שכולנו מכירים לא מעט מבוגרים שקראו את כולם או חלק מהם) ולכן אין שום סיבה שלא יכלל במועמדות לפרס. ואת זה לא אני החלטתי, החליט מי שניהל קודם את פרס גפן והכליל את הארי פוטר ברשימות המועמדים. ובצדק.

בקשר לאגדות המלך ארתור: תודה על הטיפ, אני אבדוק.

• #171432 הגב
      Kipod
      משתתף

כשאני הייתי אחראי, ה"פ 3 היה ברשימת המועדים. הוא נכנס לאחר ויכוחים עכובים מדם, והנימוק הקובע היה בעיקר ששנה קודם ה"פ 2 היה מועמד. זה ממש לא היה כלאחר יד.

הקו צריך להיות – האם זה ספר שפונה גם למבוגרים. גם במקרה של קוראליין, וגם במקרה של הארי פוטר התנאי מתקיים. לפיכך, לעניותי אין כאן בעיה.

• #171433 הגב
      רני
      משתתף
    • #171434 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #171435 הגב
      Kipod
      משתתף

אם עדיין לא יעבוד, ההוראות פשוטות –
      א. הולכים לדיבוק.
      ב. מחפשים ספרים שנכתבו ע"י "אלי חללי".

נסיון נוסף.

• #171436 הגב
      רני
      משתתף
    • #171437 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #171438 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #171439 הגב
      גרומיט
      משתתף

ואפילו לא לבני נוער. זה ספר ילדים "פרופר" (בשונה, למשל, מ"הארי פוטר").
      על המצפן הזהוב אדע לכשאקרא אותו.

• #171441 הגב
      רני
      משתתף

יבינו לגמרי. זה נכון שהספר נכתב לילדים, אבל יש בו יותר – ולכן הוא עומד בדרישה.

• #171443 הגב
      יעל
      משתתף

אוקי, קראתי שלושה. אני לא חושבת על הצל של אלוהים בתור ספר, לא יעזור כלום.

טוב, אולי אני כן אצביע להם בסוף. אני נורא רוצה שגיא או ורד יזכו. אבל אני עדיין חשה שזה לא הוגן כלפי אלה שטרם קראתי (ללא מלים, לילה אדום) ושאני כנראה אקרא רק אחרי תום המועד להצבעת שלב א', וגם כלפי אלה שכנראה לא אקרא גם אחר כך (כל השאר…).

• #171444 הגב
      יעל
      משתתף

עובר עריכה מקצועית מאוד. אני בהחלט יכולה לדמיין מצב בו אדם שיש לו די והותר כסף, כותב ספר ז'אנרי, לוקח את אחד העורכים הכי טובים בארץ באופן פרטי – נותן לו יד חופשית – ומוציא את הספר לבד. למה? כי הוא יכול, ולא בא לו על הוצאה מקצועית.

לדעתי הקריטריון צריך להיות נוחות העבודה של ועדת הפרס. אם הספר מכבד את עצמו ויש בו את כל הפרטים הרלוונטים לועדת הפרס (המחבר, שנת ההוצאה, שם ההוצאה), יש להכניס אותו לתחרות. אם לא, ועדת הפרס לא צריכה לשבור את הראש. גם ככה יש לה מספיק עבודה.

מציג 60 תגובות משורשרות
מענה ל־גפן 2003 – קטגורית ספרי מקור

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: