ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › המימד העשירי
- This topic has 7 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 7 חודשים by
Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
עופר לובזנס
משתתףהאם הנ"ל לא היה אמור כבר להגיע?אלי אישית הוא לא הגיע, למרות שראיתי המון הערות עליו.
ובנושא קשור – החברות שלי פגה ב1/8, מתי אני אמור לקבל טופס חידוש(אם בכלל)? -
גרומיט
משתתףחלק מהגליונות נשלחו אתמול והיום והאחרונים יישלחו מחר.
בגלל הבלגן שהיה לנו בענייני המזכירות מאז פנטסיקון, לא נשלחו הודעות לחידוש החברות בשלושת החודשים האחרונים (מחדל רציני ביותר, אני מודה). אני וטלי כהן, מזכירת האגודה החדשה, נדאג לשלוח לכל מי שצריך טופסי חידוש עד תחילת השבוע הבא. אתה מוזמן גם לשלוח לנו פשוט צ'ק עצמאית לת.ד. 21656 תל-אביב, 61216.
עוד פרטים על חידוש חברות, בקישור הזה.
וכמובן, סליחה על הבלגן. תוך שבועיים אמורות להיפתר כל הבעיות שהיו לנו בענייני המזכירות.
-
???
משתתףלגבי חידוש חברות – פשוט צלם את הדף הראשון של המימד, מלא את הפרטים ושלח בדואר.
ושוב אני מנדנדת בנושא התכנים של המימד. רפרפתי בו עכשיו – הוא היה ממש כבד!
חסרות לי כתבות נוספות, דוגמת זו על הנאצים והמיתולוגיה -שלצערי, היא כתבה לא מקורית של המימד
כתבות על הנעשה בארץ – כמו הכתבה על חוגי המד"ב שהופיעה באספמיה (5 כמדומני).מה עם מדור חדשות מהארץ ומהעולם ? מה עם ראיונות עם כותבים ישראליים וחו"ליים (אולי גרומיט ינדב את הראיון על וויליס) ?
נראה לי שהן המימד והן אספמיה ירוויחו מקצת תחרותיות, לפחות בעניין הכתבות.
אני יודעת שאספמיה משלמים לכותבים שלהם, אבל זה לא מנע מאנשים רבים לשלוח להם סיפורים לגליון הראשון, עליו לא קיבלו שכר.
חוץ מכתבות, אשמח לראות עוד טורים קבועים, כמו פינתו של הזועם בדרכים ומדור ספרים.בקיצור – אשמח מאד אם המימד הבא יהיה קצת יותר מאשר אוסף סיפורים מתורגמים.
רציתי לסיים בהצעה לכתבה שאוכל לתת למימד הבא, אבל ממש אין לי נושא/כתבה מוכנה…
בכל אופן, ישר כוח ובהצלחה בהמשך. -
גרומיט
משתתףהסיפורים המתורגמים, לפחות לדעתי (וככל הידוע לי גם לדעת רוב חברי המערכת האחרים) הם הערך המוסף העיקרי של המימד, ועליהם גם הולך נתח עיקרי מהתקציב שלנו. אחרי הכל, מדע בדיוני הוא קודם כל סיפורת, ובמה דומיננטית לפרסום סיפורי מקור כבר יש בארץ ב"חלומות באספמיה". באופון מקרי לחלוטין, בגליון הנוכחי יצא לקט "כבד" יחסית של סיפורים. הגליון הבא צפוי להיות בעל גוון רך יותר, עם לפחות סיפור אחד שלטעמי הקריאה שלו היא עונג צרוף.
עם כניסתו של ג'ו בראון למערכת התחלנו לחפש כיוונים חדשים וליזום בעצמנו מאמרים ל"מימד", במקום להסתמך כמו בעבר על חומרים שהגיעו אלינו מפה ומשם. כיוון שכל זה דורש זמן, טרם רואים את התוצאות בגליון הנוכחי. בגליון הבא אני כבר מקווה שיבחינו יותר ביד מכוונת בבחירת הכתבות, ובזה שאחריו עוד יותר. יש תכניות לטור קבוע על חידושים במד"ב בעולם הרחב ולשינויים בטורים הקיימים. חלקם יופיעו בגליון הבא, חלקם עוד לא – אבל יופיעו בסופו של דבר. יחד עם זה, בהחלט אמורה להישמר בכתב העת הדומיננטיות של הסיפורים המתורגמים לעומת שאר התכנים. מד"ב, אחרי הכל, הוא קודם-כל סיפורת.
וכרגיל, הצעות קונקרטיות לשינויים, לעזרה ולכתיבת מאמרים יתקבלו בשמחה.
-
Boojie
משתתףלא שיש לי משהו נגד תחרות, ואני מאד אשמח אם יהיה כתב עת מתחרה ל"אספמיה", אבל למה המימד? המימד הוא כתב העת של האגודה. ככזה, אני חושבת שהוא ממלא את הנישה שלו בכבוד רב. אבל אני לא חושבת שמישהו יכול להרשות לעצמו לשאוף שהוא יהפוך לכתב עת עצמאי של ממש. תקנו אותי אם אני טועה.
-
???
משתתףלא התכוונתי להפוך את המימד "לכתב עת עצמאי של ממש".
התכוונתי שבנושא הכתבות לא יזיק אם תהיה תחרות מסוימת (בלי חלוקת פרסי גפן בסוף…רגע בא לי רעיון! אולי אפשר יהיה גם להכניס קטגוריה כמו פוליצר על מאמרים מוצלחים במיוחד שהתפרסמו בנושאי מד"ב).
אם אנשים שלחו חומר לאספמיה, בהתחלה ללא מטרות רווח, למה שלא ישלחו חומר למימד ?
אם אנשים עושים סדרת כתבות לאספמיה אז למה לא למימד ?
למה לא לצאת בקריאה ציבורית לכתבות עבור המימד, כאלה שתגרומנה לעורכי אספמיה להגיד "לעזאזל, אני רציתי כתבה כזאת" ובמקביל באספמיה יתפרסמו מאמרים שבמרתפי המימד יזעקו "קיבינימט, המאמר הזה היה צריך להתפרסם כאן". זו התחרותיות אליה התכוונתי. אני מניחה שהיא קיימת במידה מסוימת בין אתרים – מאמרים שמתפרסמים כאן לעומת מאמרים ב ISF (מקווה שלא דרכתי כאן על יבלות…). -
גרומיט
משתתףולא ממש יעזור אם תהיה תחרות.
צוות המימד הספיק כבר ללמוד כמה דברים מצורת ההפקה של "אספמיה", והפיק לקחים גם לגבי השגת מאמרים, אם כי בנושא הזה טרם רואים את התוצאות. יחד עם זה, תחרות לא היתה ולא תהיה בתחום הזה – המטרה, אחרי הכל, היא לא לגנוב זה מזה מאמרים ונושאים למאמרים (המשמעות המיידית של "תחרות"). מה שכן צריך זה ללמוד מהדברים הטובים שאחרים עושים, ולנסות ליישם חלקים מהם אצלנו. את זה אנחנו כבר עושים.
-
Boojie
משתתףאתה חושב שרק צחקתי בסילי-קון כשהרחקתי אותך כל פעם שדיברתי עם מישהו על מאמר פוטנציאלי?
-
-
מאתתגובות