ברכות, וכמה תהיות טכניות

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה ברכות, וכמה תהיות טכניות

מציג 26 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161551 הגב
      רז
      משתתף

מאחר והנושאים הנדונים בהודעה זו הופיעו במכתב החודשי שהגיע לתיבת הדואל שלי, אך טרם הופיעה עליהם הודעה רשמית באתר, אני רואה לנכון להעלות אותם כאן.
      ראשית – ברכות לרייסט על המינוי למזכירת האגודה ובהצלחה בניהול הפאן.קון.

שנית – בנוגע לפרס גפן.
      לאחר אינספור דיונים ופתילים מפלצתיים בנושא, הוחלט, על פי הנאמר במכתב החודשי, להעניק את פרס גפן בקטגוריית הסיפור הקצר המקורי בשיטת הסופרמרקט – להעמיד את *כל* הסיפורים המקוריים שהתפרסמו בשנה החולפת לבחירת חברי האגודה בשלב המיון המוקדם.
      ואני תוהה – האם הצבעה בשיטה הזו היא לא הפתרון שנפסל על ידי פחות-או-יותר כל מי שהשתתף בדיונים כאן? האם ההסכמה הכללית הכמעט-גורפת שמדובר בשיטה לא-יעילה היתה למעשה הסיבה לפתיחתם של אותם דיונים?
      אני מפנה אתכם להודעתו של חבר הועד רמי שלהבת לצורך הסברים על הבעייתיות של שיטה זו. בעיה ההופכת לגדולה עוד יותר כאשר ישנו סעיף המאפשר לכל חבר אגודה *להוסיף* לרשימת המועמדויות שלו סיפורים שאינם מופיעים ברשימה הקיימת אותה תפרסם האגודה.
      ברור לי כי תקנון ההצבעה לפרס בשנה הקרובה כבר קבוע, אך לצורך דיון רציני בנושא לקראת חלוקת הפרסים בשנה הבאה, אני קורא לחברי ועדת פרסי גפן לפרסם בפומבי את התפלגות הקולות בין קרוב-למאתיים המועמדים בקטגוריה. אשמח לגלות כי הבעייתיות ממנה אני חושש לא קיימת – אך אם היא אכן קיימת, יש צורך בשינוי יסודי בשיטה.
      אגב, מאחר ולא נאמר כל דבר בנושא – האם ההצבעה בקטגוריית ספר המד"ב הישראלי הטוב של שש השנים האחרונות פתוחה גם היא לחלוטין להצבעת חברי האגודה?

• #171180 הגב
      רני
      משתתף

ומהסוף להתחלה:

1. בחירת ספר המד"ב הישראלי של שש השנים האחרונות אינה פתוחה, והיא מתבצעת באותה הדרך שבה מתבצעת הבחירה בשאר הקטגוריות, למעט סיפורי המקור הקצרים. הבחירה היא רק מתוך הרשימה שתפורסם.

2. בנוגע לסיפורים הקצרים: למרות מספר חסרונות בשיטה, הרי בסופו של דבר זו יש לזכור כי פרס גפן הוא פרס בחירת קהל ולא של וועדה כזו או אחרת, וזה צריך להתבטא לכל אורך הדרך. השיטה הזו מבוססת בחופשיות על שיטת המועמדויות של ההוגו, שגם היא אינה נקייה מחסרונות, ובכל זאת מצליחה כמעט תמיד בבחירת סיפורים משובחים הן כמועמדים והן כזוכים.

העובדה שגם בפרס גפן של השנים הקודמות (בכל הקטגוריות) זכו יצירות משובחות מלמדת כי פרס המבוסס כולו על בחירת הקהל הוא פרס ראוי ביותר, ולי עצמי אין כל חששות בנושא.

3. בשלב זה אני לא רואה מקום לפתוח את תקנון הפרס, אבל כולנו נהיה חכמים יותר באוקטובר, לאחר שנעבור את התהליך כולו. ואכן,לאחר שהפרס יוענק, אין שום מניעה לפרסם את התפלגות הקולות בכל אחד משלביו. האגודה מבוססת על הליכים דמוקרטיים ושקיפות מוחלטת, בכל נושא שהוא, וממש כשם שכל חבר אגודה רשאי לדרוש לראות את פרוטוקולי הישיבות, את תקציב האגודה ואת ההסכמים שהאגודה קשורה בהם, כך אין כל מניעה לפרסם את התפלגות הקולות. להיפך.

• #171181 הגב
      גרומיט
      משתתף

פשוט משום שרוב חברי האגודה יקבלו אותו רק היום. אתה הייתי בקבוצה של החמישים הראשונים שידעתי שלא אספיק להכניס בזמן לרשימת הדיוור שלנו ביאהו.

אני בכלל הייתי מעדיף בחירה של הרשימה המצומצמת על-ידי ועדת מומחים, בדיוק מהסיבה שציינת בהודעה שאליה צירפת קישור. חברי ועדת הפרס הכירו את השיקול הזה וחשבו אחרת, מסתבר, כך שאנראה לי שמוטב לדחות את השקילה מחדש של שיטת הבחירה לאחרי שנראה איך השיטה שלהם תעבוד.

• #171182 הגב
      יעל
      משתתף

ז"א, כל מי שרוצה להצביע להוגו יכול. (אלא אם כן, אני ממש טועה פה).

במקרה של גפן, השלב הראשון פתוח רק לחברי אגודה, בעוד שרובם המכריע של הסיפורים המקוריים התפרסמו באספמיה, שלא כל חברי האגודה מנויים עליה. אם אני זוכרת נכון את מה שאמר השועל, רוב חברי האגודה לא מנויים על אספמיה.

זה נותן יתרון נורא לא הוגן לסיפורי הדוגמה ולסיפורים שהתפרסמו בבלי פאניקה כי הם נגישים לחברי האגודה ואילו הסיפורים שהופיעו רק בדפוס לא.

(וכן, אני יודעת שהשנה כבר מאוחר, אבל כמו שאמרו צריך גם לחשוב על השנה הבאה).

• #171183 הגב
      רני
      משתתף

בעובדה שחברי האגודה הם אלה שישפיעו על דרך מתן הפרס.

ואת ממש טועה בנוגע להוגו: רק מי ששילם עבור חברות ב"וורלדקון" רשאי להצביע עבור ההוגו.

• #171184 הגב
      Kipod
      משתתף

אז הוא פתוח לכל מי שישלם. למה זה רלבנטי לגבינו? אם לקחנו את התבנית הבסיסית, זה לא אומר שלא נוכל לפתח אותה בהתאם לצרכינו.
      מאידך, מפריעה לי ההנחה הסמויה בדבריו של רני בדבר העובדה שפרס גפן חייב להיות פרס של "בחירת הקהל, לאורך כל הדרך". במקומות שזה לא מתאים, עלינו להתאים את השיטה לצרכינו.

ומאחר והובהר לי שאת שיטת הפרס השנה לא ניתן כבר לשנות, אשמור את האש שלי עד לאחר חלוקת הפרס. אז גם נהיה חכמים יותר, כולנו.

• #171185 הגב
      Kipod
      משתתף

אתם רציניים? בקטגוריית הספרים המקוריים יועמדו לבחירה ספרים שיצאו בחמש שנים האחרונות? יש הערכה בדבר כמות הספרים המדוברת?

• #171186 הגב
      רני
      משתתף

פרס גפן היה מראשיתו פרס בחירת קהל, וקצת קשה לי לקבל את ההנחה הסמויה (או הגלויה) שבדבריך שיש בכך איזשהו פגם. עד היום כל בחירות פרס גפן, שכולן התבססו על בחירות קהל (ב 2 שיטות שונות) היו בחירות ראויות ביותר, דבר שאינו מפליא כלל בהתחשב שמדובר בקהל שמכיר את הז'אנר היטב.

עד עכשיו אני לא רואה שום צורך להוציא איזשהו חלק מהפרס מידי ה"קהל", ומקסימום נשנה את שיטת בחירת הקהל לפעם הבאה, במידה ויהיה איזשהו כשל, אבל לא נוציא איזשהו שלב מהפרס מידי ה"קהל".

• #171187 הגב
      רני
      משתתף
    • #171188 הגב
      יעל
      משתתף

סיפור של שני מחברים נחשב כסיפור של כל אחד מהם?

ז"א, אם אני ארגיש ששניים מהעשרים הטובים ביותר הם של בוג'י לבדה ושל בוג'י וגיא לבדם, האם אפשר להצביע לשניהם?

• #171189 הגב
      רני
      משתתף

תתייחסי לזה כמו לכל מערכת חוקים אחרת: כל עוד לא נאמר שמשהו אסור, הרי הוא מותר.

• #171190 הגב
      רני
      משתתף

למחבר, שמן הסתם גרמה לך לחשוב על השאלה, לא היתה אמורה להיות שם והשתרבבה למכתב החודשי עקב טעות, מגירסה מוקדמת יותר שלו שמישהו נלוז שכח למחוק.

וכמו שנאמר בהמון מסמכים אחרים:
      אם יש איזושהי סתירה בין הוראות המכתב החודשי להוראות שיתפרסמו באתר בעת פרסום שמות המועמדים, ההוראות שבאתר האגודה גוברות.

גם אנשים מושלמים טועים, מה שדי הופך אותם לכמעט מושלמים.

גררר…

• #171191 הגב
      יעל
      משתתף

סליחה שאני מנג'סת עכשיו, אבל אני רוצה להתחיל לתכנן את ההצבעה כבר עכשיו, פשוט כדי שאני אוכל לעבור יותר מהר על החומר שאני לא מכירה כשהוא יופיע בפרסום.

• #171192 הגב
      רני
      משתתף

התחרות היא תחרות בין סיפורים, לא מחברים. הרעיון להגביל את כמות סיפורי המחברים עלה באיזשהו שלב וירד. מישהו, כאמור, שכח לעדכן את הקובץ שנשלח למכתב החודשי. אותו מישהו יענש קשות.

• #171193 הגב
      Boojie
      משתתף

ואני מוכנה לעזור בעניין העונש. יש לי כמה רעיונות זדוניים במיוחד.

• #171194 הגב
      רני
      משתתף

ואם העונש הוא כל דבר שאינו מבוסס על אכילת פיצות או ליטף מאד עדין של קרחות, אז פשוט…תשכחי מזה.

• #171195 הגב
      ???
      משתתף

האם שימוש בנייר שיוף גס נכלל בקטגוריית "ליטוף עדין של קרחות"?

• #171196 הגב
      רני
      משתתף

"לא ישייף מועמד לפרס גפן ו/או חבר ועד ו/או חבר אגודה ו/או כל אדם אחר את קרחתו של רני בכל אמצעי שהוא למעט אצבעות עדינות ולא מסוקסות. העובר על סעיף זה דינו עבודת פרך בועד האגודה וליקוק בולים עבור המכתבים החודשיים במשך עשר שנים רצופות ללא אפשרות חנינה".

עונה על השאלה?

• #171197 הגב
      יעל
      משתתף

הרי עברתם לאימייל. אז אין משמעות לליקוק הבולים. ממש מעט אנשים מקבלים את זה בדואר היום.

הייתי ממחליפה את ליקוק הבולים בשליחת המכתב החודשי ללא שימוש ברשימת דיוור ובלי אפשרות לרשום יותר מנמען אחד בשדה הכתובת…

• #171198 הגב
      NY
      משתתף
    • #171200 הגב
      Kipod
      משתתף

לא מאמין שלא פספסתם ספרים, ביחוד מאחר וחלק ניכר מהספרים הרלבנטיים לא יצאו רשמית כמד"בפנטסיה.

אז מתי תועלה רשימה ראשונית כדי שאנשים יוכלו להוסיף ספרים שנשכחו?

• #171202 הגב
      Kipod
      משתתף

אבל מאוחר מדי. בוא נפתח את הדיון מחדש כאשר זה יהיה רלבנטי.

• #171203 הגב
      ???
      משתתף
    • #171204 הגב
      רני
      משתתף

תויגו כספרי פנטסיה או מד"ב.

• #171205 הגב
      רני
      משתתף

מדובר פה על עיקרון, כך שלתאריך הדיון אין חשיבות גדולה.

• #171206 הגב
      Kipod
      משתתף

-מתי-, היתה השאלה, מתי תפתח הרשימה לעיני הקהל, למקרה וכן הצלחתם לפספס ספרים?

• #171207 הגב
      רני
      משתתף

יחד עם זאת, כל מי שירצה להציע ספר שלא הופיע ברשימה ידרש להמציא את הפרטים הבאים:

שם הספר
      שם המחבר/ת
      שם ההוצאה
      שנת ההוצאה
      תקציר מינימלי (כדי שנוכל להחליט אם אכן הספר הוא ז'אנרי, או לא).

מציג 26 תגובות משורשרות
מענה ל־ברכות, וכמה תהיות טכניות

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: