שאלה לי בקשר לפנטזיקון.

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה שאלה לי בקשר לפנטזיקון.

מציג 44 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161451 הגב
      שלמקו
      משתתף

שמועות ששמעתי מראות על כך שבפסח הקרוב שוב יהיה פיצול, ומלבד פנטזיקון יהיה כנס נוסף, "חטא ועונש" נושאו, מאורגן ע"י הטרקרים (סטארבייס), הטולקיניסטים וחובבי באפי. לא רק זה, אלא שגם השנה יהיה יום חפיפה בין הכנסים.

האם שום דבר לא נלמד מהפסח הקודם? או שמא הוחלט להגשים את החלום הרטוב של כמה חברי וועד, ולבנות כנס שבו יהיו רק אירועים "כבדים", כאשר כל ההקרנות הפופולריות יהיו בכנס אחר?

• #170358 הגב
      אמבר
      משתתף

בחול המועד פסח יש רק שני ימי חול, לכן יתקיימו במקביל כנס פסח של המועדון ופנטסי.קון.

המגמה היא לעשות בפסח שני כנסים נפרדים, כיוון שיש דרישה לכך מצד הקהל של שתי האגודות.

וכן, התכנים של שני הכנסים יהיו שונים לגמרי, וכרגע המגמה היא לעשות את פנטסי.קון לכנס רציני יותר בעל תכנים כבדים יותר.

• #170359 הגב
      יעל
      משתתף

אם כמו ששלמקו אומר חובבי באפי הולכים עם המועדון, אני בסכנת עריקה איתם… זו תהיה בעיה רצינית…

• #170360 הגב
      ארז
      משתתף

לא ידעתי שיש למישהו מונופול על באפי….

• #170361 הגב
      אמבר
      משתתף

תכנים מעניינים נוספים.

• #170363 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170364 הגב
      יעל
      משתתף

אם את מדברת על הפרק בו דיאנה טרוי הופכת לערפד, והם חוזרים לעבר כדי שבאפי תוכל לחסל אותה, אז כן, זה קשור למסע בן כוכבים… (אוך, חסרים לי פה אמוטיקונים)

• #170365 הגב
      אמבר
      משתתף

יש למה לצפות

• #170366 הגב
      ארז
      משתתף

לפעמים קשה להבדיל. הערפדים האלה נראים כמו קלינגונים ביום טוב.
      לא?

• #170367 הגב
      שלמקו
      משתתף

אז החליטו לקיים שני כנסים בפסח, ובגלל שחול המועד מצ'וקמק השנה, הם חופפים. יש מקרה אחד בו תנוח דעתי (ודעתם של עוד כמה אנשים, שמה לעשות, לא ממש רוצים לבחור).

לקיים את הכנסים בקרבת מקום, גם אם בארגון שונה.

הכנס ה*הוא*, מכיוון שמן הסתם יהיה עשיר בהקרנות, יתחולל ככל הנראה בסינמטק.
      אם כך, במקום לקיים את פנטזיקון בביתו באולם מופת, האם יש מניעה לקיימו באשכול? מבחינת החדרים הרי אין הרבה הבדל. יבואו אנשים לפנטזיקון, וכשיהיה משהו שהם רוצים לעשות בסינמטק, הם ילכו את חצי הפארסק ביניהם, ולהפך. כך כולם יהיו מרוצים.

חוץ מהאנשים שיגידו שאשכול זה מקום לכנסים קטנים ולא לכנס השני בגודלו של האגודה.
      ולהם אני אגיד שבלי לראות את התוכניה, מכיוון שבכל מקרה הכנס השני יקרין דברים יותר פופולריים, פנטזיקון יהיה בכל מקרה הכנס הקטן בין השניים.

• #170368 הגב
      רז
      משתתף

לפני שאתה מחליט איפה יהיו דברים יותר פופולאריים, איפה יהיה כנס יותר גדול וגו' – חכה עד שהתכניה של האירוע תתפרסם, בסדר?

• #170369 הגב
      ???
      משתתף

יהיו אצלנו!

• #170371 הגב
      Boojie
      משתתף

בסדר, מכיוון שחברי ועד האגודה כולם חובבי מד"ב, ולפי המידע שנמסר לנו בעיתונים על חובבי מד"ב, אפשר לצפות שהם יהיו נפלים מבחינה אנושית. מוזרים, לא מתקשרים, לא משתמשים בדאודורנט, מרכיבי משקפיים ובתולים כרוניים. אולי אפילו לא שפויים לגמרי. אבל למרות כל זאת, אני לא חושבת שהם לגמרי מטומטמים.
      אז נניח שהייתה אפשרות לשלב איכשהו את הכנסים, כדי למנוע תחרות, בין אם מבחינה טכנית, מבחינת שיתוף פעולה בין הגופים, מבחינת היכולת לבצע שינויים בפרק הזמן הרלוונטי, מבחינת התכנות הרעיון או מה שזה לא יהיה. אתה ברצינות חושב שהם לא היו חושבים על הרעיון הגאוני בעצמם? אתה ברצינות חושב שהדברים האלה נעשים בלי שום מחשבה על כל הדברים שהועלו פה ובלי שום שיקול דעת מקדים?
      ולא, אין לי *שום* מידע פנימי, שום ידע מאחורי הקלעים, כלום. סתם, נראה לי שחברי הוועד שלנו לא לגמרי מטומטמים. מה נראה לך?

• #170372 הגב
      רני
      משתתף

על איכות ההקרנות.

למשל, אם סרט מוצג בקולנוע "רב-חן" הוא חייב להיות טוב, ואם ב"גלובוס", אז רע.

לכן החליט שאם הסרט מוצג בסינמטק הוא חייב להיות טוב, ואם במופת אז רע.

הגיוני מאד, נכון?

• #170373 הגב
      רז
      משתתף

די ברור מהודעה של שלמקו שהכוונות שלו הן טובות ואני בטוח שהוא לא ניסה לרמוז שהתכנים של פנטסי.קון יהיו פחות טובים מאלה של האירוע של המועדון.
      בואו לא נתחיל את הדיונים על פנטסי.קון בטון הזה.

• #170374 הגב
      עופר 1
      משתתף
    • #170375 הגב
      ארז
      משתתף

ההתחשבנות עם הסינמטק (ובמופת) היא על בסיס חלוקת רווחים. אשכול פיס רוצים תשלום פיקס מראש. ולא מעט.
      מישהו אכן מקדיש קצת מחשבה לדברים האלו.

• #170376 הגב
      ???
      משתתף
    • #170377 הגב
      שלמקו
      משתתף

אני יוצא מנקודת הנחה שחברי הוועד ומנהלי הכנסים לדורותיהם הם אנשים איניטיליגיניטיים, שינסו לעשות הכל בשביל שהכנס יצליח.

דווקא כשאני יוצא מנקודת ההנחה הזאת, מתחילות הטרוניות. אם הייתי חושב שאלו שאמורים לארגן את הכנס לא יודעים מהחיים שלהם, ולא למדו מהלקח של שנה שעברה, ולכן מתרחש מה שמתרחש- אז לא הייתי מעלה את הבעיה הזאת בפורום- כי מה לעשות, מול חוסר יכולת אנושית אני לא יכול, לא מוכן ולא רוצה לריב. אבל ברגע שאני יודע שהאנשים שמאחורי ההגה עשו כל שביכולתם בשביל למנוע את הפיצול והשידור החוזר של שנה שעברה, עצם הידיעה ששום דבר למעשה לא קרה היא זו שמכעיסה. ואפילו יותר גרוע משנה שעברה.

ואין לזה, דרך אגב, שום קשר לתוכניה. כששתי התוכניות יצאו, אני אוכל להחליט לאיזה כנס אני אלך באיזה יום. אבל אני עדיין אוכל ללכת רק לאחד מהם ביום נתון.

• #170378 הגב
      שלמקו
      משתתף

אמרתי שהתוצאה הסופית לא טובה. המחשבה שהושקעה מאחורי העניין מעניינת את תריסר האנשים שמתעניינים במה שמאחורי הכנס. התוצאה הסופית מעניינת את מי שירצה ללכת לכנס בפסח, ויראה שיש לו שניים חופפים.

• #170379 הגב
      שלמקו
      משתתף

בדיעבד, יכול להיות שאני אטעה. למעשה, הלוואי שאני אטעה. אבל.

כנס שיעסוק בצדדים כבדים יותר, כמו שאמור להיות פנטזיקון, יעניין את האנשים שאוהבים את הצד המחשבתי של מד"ב ופנטזיה. בחישוב גס, חברי האגודה ועוד אנשים שיראו בעיתון את המידע על פנטזיקון ויבואו (וקחו בחשבון שלאולם מופת יהיה מעט מאד פרסום יחסית לסינמטק). חישוב גס מאד, אולי 500 איש.

כנס שעוסק בעניינים הקלים יותר, ויהיה מרוכז יותר בהקרנות, יביא אליו ילדים ובני נוער (שלהם יש חופש בפסח, בניגוד לחלק מה"מבוגרים"), יביא אליו אנשים שרוצים רק לראות סרטים ופרקים על מסך גדול, יביא אליו מנויי סינמטק שיקבלו עליו הודעה ויתעניינו ואנשים שיהנו מהעובדה שדברים שמתרחשים בסינמטק נוהגים להופיע בעיתונים בתדירות מעט יותר גדולה. לא יכול לתחשב את מספר האנשים שיגיעו, אבל הפוטנציאל הרבה יותר גדול.

התוכניה, דרך אגב, כמעט ולא רלוונטית לשאלה הזאת. התוכניה נוגעת לאנשים שמחליטים האם להגיע על פי מה שיש. לעומת זאת, את מי שמגיע בכל מקרה (לא משנה מה יש), ואת מי שמגיע רק בעקבות פרסום מחוץ לחוגים שלנו, התוכניה תעניין פחות.

• #170380 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #170381 הגב
      ???
      משתתף

לא תהיה לך התלבטות לאיזה כנס יותר שווה ללכת.

נכון, התוצאה אולי לא ממש תהיה אופטימלית מבחינת הקהל והסגל. ואני מציעה שאת התלונות שלך תפנה גם בכיוון השני. אחרי הכל, זה לא אנחנו לחקות כנס שכבר קיים ולעשות אותו באותו זמן ובאותה מתכונת. אומרים שהמחמאה הכי גדולה זה החיקוי…. כך אני מתכוונת לקחת את הענין הזה.

• #170382 הגב
      ???
      משתתף

התכניה – אני מציעה לך שתחכה עד שתראה אותה. אתה תגלה שיש למה לצפות, ושיש שם הרבה דברים מעניינים ומקוריים .

ונכון, הסינמטק זה מיקום יותר מוצלח כדי למשוך קהל. אז מה? יש למופת כמה יתרונות אחרים שעושים כנס באוירה אחרת לגמרי.

• #170383 הגב
      רני
      משתתף

התוכניה?

ביקורת – גם קטלנית – היא דבר לגטימי, אבל אתה לא חושב שרצוי לדעת את מה אתה מבקר?

• #170384 הגב
      רני
      משתתף

פעלנו השנה מספיק בלשכת הראיס כדי להוריד את כמות פיגועי הטרור? כי זה מה שהיה בשנה שעברה.

• #170385 הגב
      רני
      משתתף

ופיירפליי ואפילו להיט הוליוודי חדש ומרתק, ועוד שני סרטי קולנוע מאד מדוברים. (ולא רק אלה). אני לא ממש משקשק. התוכניה שלנו מאד אטקרקטיווית.

• #170386 הגב
      שלמקו
      משתתף

כאשר אני אראה את התוכניה של פנטזיקון, ואת התוכנייה של הכנס של סטארבייס, אני אדע בדיוק להיכן אני הולך ובאיזה יום.

ואת התלונות שלי אני גם מפנה בכיוון השני. מה לעשות, שבפורום האגודה אני נמצא יותר זמן, ואילו במקומות הרלוונטיים לסטארבייס לא, ולכן רוב הלהבות שלי מלחכות אתכם? (במילים אחרות- כל הפתיל הזה הוא בערך סימן שאת האגודה אני אוהב יותר)

• #170387 הגב
      שלמקו
      משתתף

אני לא מבקר את הכנס עצמוץ לא את התוכניה, לא את בחירת הפרקים, לא את המרצים, לא את השעות, לא את החפיפה בין הרצאות להקרנות. אני מבקר את העובדה שיש שני כנסים, רחוקים יחסית אחד מהשני, שנערכים בדיוק באותו יום ומיועדים אחרי הכל לאותו קהל יעד מצומצם קמעה.

עכשיו תגיד לי רני, אני מבקר משהו לא נכון?

• #170388 הגב
      רז
      משתתף

כמו שציינתי קודם, אין לי ספק שהכוונות שלך הן טובות. בנוע לפיצול של הקהל בין שני האירועים – מה אני יכול להגיד, אתה צודק (ומוזמן, כפי שכבר נאמר כאן, להפנות את הטענות גם לצד השני). אבל אין מה לעשות.
      ולא, ההצעה שלך לא קבילה בכלל. והיא גם מעליבה ומקוממת, למרות שאין לי ספק שלא לזה לזה התכוונת. אתה מציע שפנטסי.קון יתבטל בפני הכנס של המועדון (קרא את ההודעה שלך שוב – זה *בדיוק* מה שאתה מציע). זה לא יקרה. למה שנעשה דבר כזה? כנס פנטסי.קון השנה הולך להיות כנס מצויין בלי קשר לאירוע של המועדון (אני לא עוסק בהשוואות) אלא *בפני עצמו*. ומשום כך הוא יערך באותו מקום ובאותו אולם שבו נערכו אירועים קודמים – בהצלחה, יש להוסיף – בשנים עברו.

• #170389 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #170390 הגב
      יעל
      משתתף

איך זה הגיע לפה? אני לא משתמשת בתצוגת עצים פתוחים.

• #170391 הגב
      יעל
      משתתף

הוא קרוב אלי הביתה, וחמש דקות הליכה מההורים שלי…

• #170392 הגב
      עופר 1
      משתתף

יש לי שתי שאלות על פנטזיקון שלא קשורות ישירות לפתיל הזה:
      1)האם תאורגן לינה (כפי שנעשה באיקון האחרון) לגרים במרחקים?

2)למי אני פונה אם אני רוצה להתנדב?

• #170393 הגב
      גל
      משתתף

1. סבלנות. אם כן תאורגן לינה, היה בטוח שניידע על זה לפחות כמה שבועות מראש.

2. סבלנות. קריאה למתנדבים תפורסם כחודש וחצי (פלוס מינוס שבועיים) לפני הכנס. אבל אם אתה מתעקש להרשם כבר עכשיו (למה?), אז שלח דואל לאחראית המתנדבים שלנו – תמר.

• #170396 הגב
      NY
      משתתף
    • #170399 הגב
      יעל
      משתתף

אני לא משתמשת בתצוגת מבט שטוח. רק בתצוגה הזו ההודעות אמורות לקפוץ.

• #170401 הגב
      Boojie
      משתתף

(כן, יש כמה ספרים שאני רוצה להיפטר מהם כבר).

• #170403 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #170408 הגב
      ???
      משתתף

קצת מטריד אותי כיצד באפי מצליחה להשתחל לכל כנס.
      בכנס פנטסיה – נו כמובן, אבל גם באיקון ?וכמה זמן מפנטסיקון השנה יוקדש לפרקי באפי ואנג'ל ? אם מתקימות הקרנות של באפי גם בכנס של ההם למה לא להביא לפנטסי תכנים קצת שונים, גם בסדרות אחרות יש הומור ומסרים תת הכרתיים ובעיות של גיל ההתבגרות.

• #170409 הגב
      גל
      משתתף

לפני שמתלוננים עליה?

• #170410 הגב
      שלמקו
      משתתף

באפי היא אולי סדרת הז'אנר הטובה והמפורסמת ביותר שמשודרת כיום. היא תפסה את מקומה של בבילון 5 על משבצת הזמן של "סדרת ז'אנר איכותית".

• #170411 הגב
      ארז
      משתתף

יהיו כמה פרקים איכותיים ביותר מג'קאס, בתוספת מערבונים ודודו תופס.

ואולי לא.

• #170412 הגב
      יעל
      משתתף
    • #170417 הגב
      Jadis
      משתתף

לצערי, אין לי אפשרות לבדוק מה קורה בפורומים באופן סדיר לאחרונה, אבל אתה – וכל מי שמעוניין להכנס לרשימת המתנדבים מוזמן בהחלט לדאל לי. מידע מפורט לגבי התנדבות יפורסם כחודשיים לפני הכנס (פלוס מינוס…).

מציג 44 תגובות משורשרות
מענה ל־שאלה לי בקשר לפנטזיקון.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: