כתבו סיפור וטוסו אל הסופה הקוסמית!

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה כתבו סיפור וטוסו אל הסופה הקוסמית!

מציג 32 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161428 הגב
      אהרון
      משתתף

תחרות סיפורים יוצאת דופן הוכרזה ע"י האגודה בשיתוף עם "מסע אחר".
      פרס ראשון: טיסה אל "הסופה הקוסמית" ב-18 לנובמבר!

• #170136 הגב
      ???
      משתתף

אהרון, ענק!! מותר לנו להשתתף?
      סתם. וברצינות, על החלק המדעי ניתן לקרא גם באתר הסופה הקוסמית http://go.walla.co.il/sufa
      וגם באתר נאסא http://leonid.arc.nasa.gov (על התחזיות וכד'.)

מי שרוצה לשאול על הפרויקט מוזמן לשאול…
      עמי

• #170137 הגב
      שלמקו
      משתתף

טוב, לא ענק, סתם נחמד. תחרויות סיפורים זה תמיד טוב. סיפורים מדעיים זה נהדר.

שאלה- האם פרסום הסיפורים הוא רק באתר האגודה, או שיש למסע אחר כתובת למשלוח רגיל?

• #170139 הגב
      רני
      משתתף

היו כותבים אותם. אם אין, אז אין.

• #170147 הגב
      ???
      משתתף

הנושא שנתתם הוא מוגבל מדי. מה בדיוק אפשר לעשות איתו? בסופו של דבר, תקבלו חמישים סיפורים שהם אותו דבר בחמישים גירסאות שונות, ז.א. טסתי לסופה, חזרתי ועכשיו אני מחלים בבית החולים וכותב את הדו"ח לצה"ל שבו מוסבר למה אני לא צריך לשלם את הקנס של שלוש מאות מיליון שקלים גדולים על טיסה לא מורשית לתוך אסון קוסמי.(ובאותה הזדמנות, מה ראיתי שם)

• #170148 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל אני לא הייתי מרגישה גאווה גדולה לבוא ולכתוב הודעה בפורום פומבי שבסופו של דבר אומרת "תראו, חבר'ה, הדמיון שלי די עלוב וזה כל מה שאני יכול לדמיין מהנושא שנתתם". לא נראה לך?

• #170151 הגב
      יעל
      משתתף

זה שהם הדגישו שחשוב מאוד להכניס מדע בפנים. הם לא אמרו שזה חובה, אבל ה"עדיפות" שדיברו עליה די מרמזת על זה. ואני לא כל כך חזקה בשטח הזה, ואין כל כך הרבה זמן לשיעורי בית.

נו, לא נורא, נמשיך לשבור את הראש גם מחר.

(רק אלף מלים? מטורף…)

• #170154 הגב
      NY
      משתתף
    • #170158 הגב
      רני
      משתתף

ללכת וללמוד מדעים באוניברסיטה, מספיק להכניס רעיון מדעי או פסאודו מדעי או בכלל להמציא משהו אחר, אפילו מדע אחר. בסופו של דבר מה שיקבע זו איכות הסיפור.

• #170159 הגב
      יעל
      משתתף
    • #170162 הגב
      אהרון
      משתתף

על דבריו הנכונים של רני, אז ככה:
      אם יוגש סיפור שבו יסופר, נניח, שחלקיקי המטאוריטים הלוהטים אינם אלא הבל פיו של דרקון ענק אשר בהמשך בולע את המטוס, אז סביר להניח שהוא לא יקבל עדיפות.

• #170163 הגב
      אהרון
      משתתף

מאותה סיבה גם מעולם לא הכריזו על תחרות סיפורים על מסע אל המאדים. תארו לכם, 50 סיפורים שבהם אותו סיפור בגירסאות שונות: "קמתי התרחצתי והתגלחתי, המראתי למאדים, ראיתי יצור ירוק, היה משעמם נורא וחזרתי הביתה עייף אך לא מרוצה."

• #170165 הגב
      יעל
      משתתף
    • #170166 הגב
      Boojie
      משתתף

קצת מקוריים:
      "קמתי התרחצתי *ולבשתי את השמלה*, המראתי למאדים, ראיתי יצור ירוק, היה משעמם נורא וחזרתי הביתה עייפה אך לא מרוצה."
      זו *יכולה* להיות גיבורה, כדי לגוון!

• #170168 הגב
      יעל
      משתתף

ללבוש שמלה.

שוויון לאלתר!

• #170171 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170172 הגב
      אהרון
      משתתף

שאיש לא ראה אותי בביקורי האחרון במאדים!

• #170174 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170175 הגב
      יעל
      משתתף

אפילו אני חטאתי בזה מספר פעמים. לא בפרצוף, אבל במקומות אחרים…

• #170176 הגב
      NY
      משתתף
    • #170179 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מקווה, זאת אומרת.

• #170185 הגב
      Boojie
      משתתף

שמראה שכשרוצים זה אפשרי. למרבה הצער, הסיפור לא נשלח לתחרות.

• #170186 הגב
      ???
      משתתף

סופת הליאונידים- מה יהיה? האם יהיה? למה יהיה? כמה הבהרות

האם יהיה מטר מטאורים?
      איש כאמור לא יכול להבטיח בביטחון מלא. על פי חישובי האסטרונומים, כדור הארץ עובר דרך מה שהם מכנים: "עננה" של שברים ורסיסים שנפלטו על ידי כוכב השביט במעברו ליד השמש בשנת 1776. השביט טמפל-טאטל, כמו רוב השביטים, הנו כנראה גוש של קרח מלוכלך כאשר המרכיב העיקרי הנו כנראה קרח של מים. המעבר בקרבת השמש של שנת 1776 אמור על פי המודלים "להניב" מטר שברים שיגרום להופעת מטאורים בקצב של בין 2000 ל- 8000 ליאונידים בשעה. יש להדגיש שהקצב המחושב כאן הנו בשיא פעילות המטר, ואינו מהווה ממוצע לאורך שעות רבות. יש כאלה המעריכים שיהיו גם כמויות גדולות יותר, אולי 10,000 לשעה משך כעשר דקות בשיא ממש. האם זה יקרה באמת? איש לא יכול לדעת בוודאות. המודלים של אסטרונומים נותנים מקום לאופטימיות. הגולשים מוזמנים להציץ באתר נאסא בנושא מטר הליאונידים ובאתרים אחרים, על פי הקישורים המצויים בו. http://leonid.arc.nasa.gov/index.html

מה יהיה במהלך הטיסה?
      הרעיון הוא לנסות ולשתף את הנוסעים בחוויה המדעית. טיסה מסוג זה, בה מעורבים מדענים ואזרחים יחדיו, לא בוצעה, למיטב ידיעתנו, מעולם. על פי התכנון, צילומי הווידיאו שיתקבלו במצלמות המיוחדות במהלך הטיסה יועברו למסכי הנוסעים. מה שאמור לשתף את הנוסעים בזמן אמיתי, בספור שמתרחש בחוץ. בנוסף, נוסעים שירצו יוכלו להשתתף בפועל במחקר באמצעות תצפית ורישום הליאונידים שיראו מבעד לחלונות ממקום מושבם.

בכל זאת, 5 שעות טיסה..?
      לטיסה הוזמנו כמה מדענים ואנשי מפתח בתחום, לרבות מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית. יהיו דבורים במטוס (אנו מקווים). יינתנו גם הסברים מדעיים וכן לפחות 2 הרצאות מהתחום "החללי" עם דגימות וידיאו: אחת על חיים ביקום מאת פרופ' חגי נצר והשנייה על חיים בחלל: מאת סא"ל (מיל) יצחק (איזי) מאיו, שעבר הכשרה כאסטרונאוט בסוכנות החלל האמריקאית.

ומה באשר לירח?
      ראו הערותיו של ד"ר ברוש בפורום: http://community.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7324337

• #170187 הגב
      ???
      משתתף

הקישור הנכון לדברי ד"ר נוח ברוש בנוגע לירח:

http://community.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7324337

• #170189 הגב
      Nemo
      משתתף

עד כמה אפשר לגוון את הנושא?
      למשל יכול להיות שמסע אל הסופה הקוסמית הוא בעצם מסע אל חנות-מכולת שנמצא ביבשת אחרת?
      או האם הגיבור בעצם חייב לטוס לאן שהוא? או רק להיות קשור אל המסע עצמו?

האם המילה מסע יכולה להתפרש כהרבה דברים או שהכוונה היא בעצם לטיסה?

כן , כן אני יודע , הרבה שאלות

• #170190 הגב
      רני
      משתתף

ברגע שהסיפור ממש טוב, השאר כבר לא כל כך משנה.

• #170192 הגב
      שלמקו
      משתתף

5 שעות טיסה, מטוס סגור הרמטית, ואתם עוד מכניסים לתוכו דבורים?

• #170200 הגב
      ???
      משתתף

לאחר שכתבתי את הסיפור, אני חייב לשלוח אותו (באנונימיות) דרך הכפתור הקטן והחביב:

"פרסם תגובה לסיפור", באותו עמוד שמכריז על התחרות? במילים אחרות התגובה היא הסיפור?

תודה מראש על הסבלנות לאיטיות שלי…
      איתיץ.

• #170201 הגב
      Boojie
      משתתף

ל"איטיץ"? :-)
      וכן, את הסיפור אתה אמור לפרסם כתגובה למאמר שבו הוכרז על התחרות.

• #170202 הגב
      ???
      משתתף

אמת.
      אבל אז עלולים לבלבל אותי עם החייזר הירוק והחברותי.

איתיץ, שונא חייזרים ירוקים וחברותיים.

• #170205 הגב
      שלמקו
      משתתף

רק שלושה סיפורים, וכבר אחד מהם משתמש ברעיון מאד קרוב לזה של הסיפור שכתבתי, ושישלח אם לא יעלה לי רעיון טוב בהרבה יותר.

וכאן עולה שאלה לשופטים- אני נותן להם את מלוא הקרדיט להבין ששני אנשים הגיעו לאותו רעיון בנפרד, כך שלא יפסלו סיפורים על העתקה לכאורה. אבל האם תהיה להם הטייה כנגד סיפור שמשתמש ברעיון שהם כבר קראו בתחרות? (ומצטער על כך שנראה כאילו אני אומר שהשופטים לא יכולים להתעלם מזה, אין לי דרך יותר טובה לנסח את השאלה)

• #170209 הגב
      אהרון
      משתתף

וחזקה על השופטים שיתייחסו לאיכויותיו של כל סיפור, בלי קשר לכך.

• #170219 הגב
      יעל
      משתתף

וחמור יותר, נראה לי שאותו סיפור עומד לזכות (שיהיה בהצלחה למחבר/ת כמובן. זה חמור רק מבחינתי). זה קרה לפני שהתחלתי לכתוב, אז וויתרתי על הרעיון (תרתי משמע).

זה באמת נושא מאוד מוגבל, בהתחשב בכך שהוזהרנו מגלישה לפנטסיה – ומבחינתי גם ההגבלה על מספר המלים איומה. כבר עלו לי בראש שני רעיונות עם עלילה כמו של מלחמה ושלום…

מציג 32 תגובות משורשרות
מענה ל־כתבו סיפור וטוסו אל הסופה הקוסמית!

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: