חלומות באספמיה. גליון 2. מנויים.

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה חלומות באספמיה. גליון 2. מנויים.

מציג 37 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161426 הגב

ב 23/09/2002, יצא לאור הגליון הראשון של חלומות באספמיה.

חודשיים לאחר היום החגיגי ההוא, ב 20/11/2002, ייצא לאור הגליון השני של חלומות באספמיה.
      בגליון הקרוב יהיו 25 סיפורי מקור חדשים, סיפור מתורגם, מדור ביקורת, מדור חדשות, חידות נושאות פרסים ועוד ועוד.

לאור הגידול העצום בהיקפו של כתב העת, יועלה מחירו של הגליון ל 40 ש"ח.
      *אך אל דאגה!*
      אתם, כחברי אגודה ישראלית למדע בדיוני ופנטזיה, תוכלו לרכוש את הגליון במחיר מיוחד של 25 ש"ח בלבד.
      יתרה מזאת. אלו מבינכם שירכשו מנוי שנתי לשישה גליונות, יקבלו 50% הנחה ויתבקשו לשלם רק 20 ש"ח לגליון.

חברים המעוניינים לקבל את הגליון הקרוב מיד עם צאתו לאור, בדואר (ללא חיוב עלות דמי משלוח), מתבקשים לשלוח שיק ע"ס 25 ש"ח עפ"י הכתובת הרשומה להלן, ולציין את שמם, כתובתם, ומספר החבר באגודה.

חברים המעוניינים לעשות מנוי שנתי ולקבל את הגליונות הבאים מיד עם צאתם לאור, בדואר (ללא חיוב עלות דמי משלוח), מתבקשים לשלוח שיק ע"ס 120 ש"ח (ל 6 גליונות, מס '3 עד מס' 8, שיצאו לאור במהלך 2003) או ע"ס 140 ש"ח (ל 7 גליונות, מס' 2 עד מס' 8), ולציין את שמם, כתובתם ומספר החבר באגודה.

מי שאינו חבר אגודה יתבקש לשלם עבור מנוי מחיר שנתי של 160 ש"ח (26.66 ש"ח לגליון).

עקב מדיניות המיסוי של האוצר, כל ההצעות הנ"ל מוצעות עד סוף השנה ללא עלות נוספת בגין מע"מ (עוסק פטור), ואולם החל מינואר 2003 נאלץ לגבות מע"מ בגין כל עיסקה, ולכן יעלו מחיר הגליון ומחיר המנוי ב 18%.

למען הסר ספק, יובהר כי גם במהלך 2003 כל חבר אגודה יוכל לרכוש בכל עת כל גליון שייצא לאור במחיר של 25 ש"ח + מע"מ (29.50 ש"ח) ללא עלות חיוב בדמי משלוח, ומבלי צורך להתחייב על מנוי שנתי.

אלו מבינכם העושים במלאכת הפקת הגליון מתבקשים לקחת בחשבון כי במהלך 2003 לא יחולקו יותר גליונות חינם למי שיתרמו מזמנם, מרצם וכשרונם למען הוצאתו לאור של כתב העת, ובמקום זאת הם יתוגמלו כספית באופן ראוי ונאות.

כתובת והוראות משלוח:
      נא לשלוח שיק משורטט (קרוס) לפקודת "חלומות באספמיה", ולציין "למוטב בלבד".
      חלומות באספמיה
      ת.ד 424
      גבעתיים 53103

• #170138 הגב
      Boojie
      משתתף

באתר כתב העת, בדף "קניה".

• #170140 הגב
      השמ
      משתתף

ואם כבר מדברים על מספר חבר באגודה, האם זמני זה "מספר לחיים" , טוב אסביר, נרשמתי בכנס וקיבלתי כרטיס זמני… עד מתי ?
      כעת אני אפילו לא מספר …

• #170141 הגב
      אורי עייף
      משתתף

כי בדרך כלל אתה אמור לקבל עמו את הכרטיס.

• #170142 הגב
      השמ
      משתתף

מתי נשלח ?
      בערך שבוע לא אספתי דואר, אז , אם הוא היה צריך להגיע מזמן אז… לא קיבלתי
      ואם הוא היה אמור להגיע בימים אלו, אז אולי הוא שוכן לו לבטח יחד עם כל החשבונות בתא הדואר (מסכן בטח משעמם לו).

• #170143 הגב
      אורי עייף
      משתתף

בדוק למטה את התאריך..כמעט כולם קיבלו באותו יום.
      כך שאלא אם אתה חי באיזה יישוב נידח, זה בטח כבר בתיבת הדואר שלך.
      ואם לא, יש את גל להציק לו.

• #170144 הגב
      השמ
      משתתף

חודשי מטעם האגודה (-:
      ו… ישוב נידח, אני יודע… ראש העין זה לא כזה סוף העולם… טוב אני אאלץ לקחת דואר מהתיבה (עוגמת הנפש מהחשבונות עליך !) בכדי לזכות בזכות להציק לגל, מה אני אפספס הזדמנות לגיטימית להציק ?
      להציק סתם זה כיף, אבל להציק באופן לגיטימי זה פשוט תענוג נדיר (-: (ניתן גם אדיר)

• #170145 הגב
      יעל
      משתתף

אם המטרה היא לצבור קהל מנויים לא היה עדיף להוזיל את המחיר?

(אבל אני מניחה שחשבתם על זה, אז אני לא אתעקש על הנקודה.)

• #170146 הגב

:-)

א. עשרים ש"ח זה זול. יותר זול מזה אי אפשר. זו העלות.
      ב. חוץ ממכורים, אנשים רוצים "עובי" ו"בשר" לחוברת שהם קונים.
      ג. רשתות ספרים דורשות כחמישים אחוז רווח, וזה מה שקבע למעשה את המחיר לצרכן.
      ד. אני מאמין שעם מבחר גדול יותר, הסיכוי של אנשים לאהוב את החוברת גדול יותר.
      ה. היו לנו הרבה סיפורים, אז הכנסנו את כולם.

• #170149 הגב
      ???
      משתתף

ישנם ספרים טובים שניתן להשיג בזול מכך.

• #170150 הגב
      אורי עייף
      משתתף

מושקעת.(ולא, ידי לא במעל)
      זה בלי לציין בכלל את התמלוגים הכספיים שאמורים לבוא מתישהו לכותבים ולעוסקים במלאכה.

• #170152 הגב
      יעל
      משתתף

ואגיד שלדעתי התמלוגים לעוסקים במלאכה צריכים לבוא לפני התמלוגים לכותבים – פשוט כי העוסקים במלאכה עובדים יותר קשה. זה לפחות הרושם שקיבלתי. (הרבה יותר קשה אפילו).

• #170153 הגב

אכן כך סוכם והוחלט, וכך אכן יהיה.

• #170155 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170156 הגב
      Boojie
      משתתף

למה צריך להיות תשלום לעוסקים במלאכה לפני שיהיה כזה לכותבים – יותר קשה להשיג אותם.
      אדם שכותב יכתוב בכל מקרה. ואדם שכותב ישמח לכל הזדמנות לפרסם את הסיפור שלו. עצם פרסום הסיפור הוא תגמול כשלעצמו. אנחנו מקבלים כל הזמן *המון* סיפורים מאנשים שכותבים ולא היה להם איפה לפרסם, ונורא שמחים עכשיו שיש.
      לעומת זאת, אלה שעושים את העבודה השחורה והלא זוהרת נדירים יותר, וקשה יותר להשיג כאלה שהם טובים. העורכים שלנו, יברך אלוהים את נשמתם על העבודה המבורכת והנפלאה שהם עושים, עורכים את הסיפורים האלה בין עבודות אחרות, ויכולים להקדיש לזה יחסית מעט זמן.
      אז קשה יותר למצוא עורך מקצועי שיערוך בהתנדבות מאשר כותב חובב שיכתוב בהתנדבות. לכן דחוף יותר לתגמל אותם, כדי שלא יברחו לנו (אם כי רובם, לדעתי, לא יברחו בכל מקרה…) :-)

• #170157 הגב
      NY
      משתתף

נראה אותך משיגה ספר טוב במחיר *הזה*!

• #170160 הגב
      השמ
      משתתף

אשרי וטוב לי כעת אני מספר !
      ויש לי גם את המכתב החודשי.
      עכשיו אני יכול להזמין את חלומות באספמיה עם מספר (וואלה, איזה שינוי סטאטוס מהותי, אני חייב להתרגל לסטאטוס החדש).

• #170161 הגב
      השמ
      משתתף

גם 40 ש"ח עבור תמורה, שאני מקווה לא תיפול בטיבה מהחוברת הראשונה אינה סכום יקר, סה"כ מה בדיוק ההבדל בין ספר המכיל סיפורים קצרים (ב 40 ש"ח ????) לחוברת המכילה סיפורים קצרים ?
      אם התכנים טובים אז………

• #170164 הגב
      אמבר
      משתתף

ג'ק איש הצללים של זילזני עלה 45 ש"ח. הוא קצת יותר ארוך ושל סופר קצת יותר מפורסם.

• #170167 הגב
      Boojie
      משתתף

על מה תצטערי יותר שלא קנית כשהייתה לך ההזדמנות, את "ג'ק איש הצללים" או את הגליון השני של "חלומות באספמיה"? nuff said.

• #170169 הגב
      יעל
      משתתף

איך נשכנע את הקהל בחנויות הספרים לקנות את החוברת תמורת 40 ש"ח?

אז נכון שבעוד עשר שנים נוכל לנופף מולם בחוברת ולומר להם: "אהה, לא קניתם! נא ונא לכם!" אבל אנחנו דווקא צריכים שהם יקנו את זה עכשיו.

לחברי אגודה יש הנחה, למנויים יש הנחה – הכל טוב ויפה, אבל למה שמישהו בחנות יקנה את זה? הוא הרי לא מכיר את הכותבים, לא את העורכים, לא את המעצבים, אף אחד. אם אנחנו לא מסדרים איזו ביקורת מצוינת באחד מהעיתונים הגדולים…

• #170170 הגב
      NY
      משתתף
    • #170173 הגב
      Boojie
      משתתף

זה שהמחיר הוא בגדר נתון. זה לא לבחירתנו, ואנחנו בהחלט היינו מעדיפים למכור את החוברת במחיר של עשרים וחמישה ש"ח לגליון. אבל יש גורמים שלא מאפשרים את זה.
      אז כן, אני לגמרי בעד ביקורת באחד העיתונים הגדולים. את מארגנת את זה?

• #170177 הגב
      יעל
      משתתף

לגבי הצלחה אני כבר לא יודעת.

• #170178 הגב
      השמ
      משתתף

קודם כל, נכון זילאזני "קצת" יותר מפורסם, אבל גם 45 ש"ח זה לא בדיוק המחיר הממוצע של ספר חדש בשוק כיום.
      ומעבר לכך, ע"י מנוי וכחבר אגודה המחיר יותר זול וכאחד שקרא מס' סיפורים בחוברת יותר מקריאה אחת, אני מרגיש שקיבלתי תמורה מלא לכספי, כל עוד הרמה תישאר גבוהה (סיפורים איורים עריכה הקדמות…) אני סבור כי ההשקעה שווה, ולדעתי אם המוצר יהייה טוב גם יהייה לו שוק.
      אני בכלל לא בטוח שעל עניין השקלים תקום או תיפול החוברת, נראה לי שהאיכות וכל עוד החוברת לא תעלה יותר ממגש פיצה משפחתית…

ימים יגידו (-:

• #170180 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170181 הגב
      יעל
      משתתף

עדיין לא יצא לי לטעום מהפלא, אבל ממה שסיפרו לי… שווה הרבה יותר מפיצה של זילאזני…

• #170182 הגב
      ???
      משתתף

ע"פ הבנתי היא ממוקמת חזק בין הגנים התלויים ופרמידה של חופו (-:

• #170184 הגב
      גרומיט
      משתתף
    • #170191 הגב
      אמבר
      משתתף

שאקרא אחד מהם (:

אבל ברצינות, אם ההערה שלך מתייחסת לערך האספני של "חלומות" בעוד עשר שנים לעומת ערכו האספני של ג'ק איש הצללים בעוד עשר שנים – ערך אספני אף פעם לא ענין אותי במיוחד, וזה לא סיבה בעיני לקנות משהו.

• #170194 הגב

מחיר העלות של החוברת הוא 20 ש"ח, וזה המחיר לחברי אגודה מנויים.

לחברי אגודה לא מנויים, הוספתי את עלות הטיפול החד פעמי והמשלוח, בסך 5 ש"ח, דהיינו 25 ש"ח. מינואר 2003 זה גם יעלה בסכום המע"מ, אבל זה לא בשליטתי.

כדי לעודד אנשים להצטרף לאגודה, קבעתי את מחיר המנוי ללא חברים על סכום גבוה יותר – כ 26.6 ש"ח (שאם מישהו רוצה לדעת מאיפה המחיר – זה 6 גליונות במחיר 4, לעומת 6 במחיר 3 לחברי אגודה).

כדי לקבל 20 ש"ח שזה מחיר עלות, במצב בו רשתות ספרים דורשות 50 אחוז רווח מלמעלה, אני חייב לקבוע את המחיר לצרכן על 40 ש"ח. מה יותר פשוט מזה?

בכל גליון יהיה כרטיס הצטרפות למנויים. מצידי שמישהו יקנה פעם אחת בחנות ויהפוך למנוי. מצידי שלא יימכר בחנויות לאחר מכן. הרבה יותר נכון (כלכלית) לבסס את הגליון על מנויים, ולא על אנשים שהיום קונים ומחר לא.
      כמובן, שאם מישהו חושש שהאיכות תרד, הוא רשאי לרכוש גליון אחד בכל פעם.

למה שיקנו בחנות בפעם הראשונה?
      הגליון ייראה יפה, כך אני מקווה. הוא יהיה עבה. על החזית שלו ייכתב כי הוא מכיל 25 סיפורי מקור, וכן סיפור מתורגם של סופר ידוע ובעל שם. בתור חובב מד"ב, אני מצפה מחובבים אחרים לקחת את החוברת ליד, גם אם הם לא אוהבים את אותו סופר בעל שם באופן ספציפי. על חזית הגליון ייכתב גם כי הוא מכיל כתבות, ביקורות וחדשות מד"ב. בסה"כ, שער הגליון יהיה מאוד מפתה לחובב מד"ב.

אני לא יודע מה איתכם, והאמת שאני לא יודע מה אם שאר אזרחי המדינה. אבל אני יודע ש*אני* הייתי קונה את הגליון בלי לחשוב פעמיים, גם במחיר של 40 ש"ח, ובשנה הבאה, גם במחיר של 47.20 ש"ח כולל מע"מ.
      אני מניח שבקרוב אנחנו נגלה *כמה* חובבי מד"ב יש *באמת* בארצנו.

• #170195 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מתייחסת לעשרות האנשים שהיום חובטים את הראש בקיר על העובדה המצערת והמעצבנת שלפני כך וכך שנים לא היה להם השכל לקנות את כל הגליונות של פנטסיה 2000. על כל האנשים שזוכרים את זה בנוסטלגיה ובגעגועים. על זה אני מדברת.
      אבל באמת: אני לא רואה טעם לשכנע אנשים. לא רוצים לקנות את הגליון ב-40 ש"ח, או ב-25 ש"ח (מחיר לרכישה בדואר דרך האתר) או ב-20 ש"ח (מחיר מנוי)? אל תקנו. לא נכריח אתכם. אני מקווה שיהיו מספיק אנשים שזה כן ייראה להם שווה לקנות מגזין מד"ב ישראלי, אמיתי ומקורי, ושזה ייראה להם קצת יותר שווה מאשר עוד ספר אחד מני רבים.

• #170196 הגב
      ???
      משתתף

צדק מי שאמר שכותב מתחיל יקפוץ על כל הזדמנות לפרסם את עבודותיו. בין אם יקבל על כך תגמול כספי ובין אם לא. אז אולי במקום תגמול כספי יותר כדי לתת חוברת אחד חינם לאותו כותב שסיפורו ניכנס לתוכה? כדי שלפחות לא יצטרך לרוץ ולקנות משהו שקיים בעצם בזכות זה שהוא וכמוהו שלחו את הסיפורים?

• #170197 הגב
      יעל
      משתתף
    • #170198 הגב
      Boojie
      משתתף

נשתדל ליישם אותו כבר מהגליון הקודם…
      P-:
      (כן, זה מה שאנחנו עושים בכל מקרה.)

• #170199 הגב
      ???
      משתתף
    • #170211 הגב
      Ange noir
      משתתף

מתי יעלו הפרטים על גליון 2 אליו

• #170215 הגב
      Boojie
      משתתף
מציג 37 תגובות משורשרות
מענה ל־חלומות באספמיה. גליון 2. מנויים.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: