ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › Long overdue wakeup call
- This topic has 57 תגובות, 15 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by אבישי 1.
-
מאתתגובות
-
-
Drakeמשתתף
To whom it may concern.
Time and time again I found myself wanting to write this letter , but I stopped myself .
I have decided to break my "relationship of silence" with the Aguda and speak my mind after watching the same mistakes been done over and over again year after year.
The mistakes I am talking about is the Conventions the Aguda is making .
True, when we started doing those conventions (i.e. Sector 972- and not Icon as it is called now ) the Aguda was short on cash so we had to go with what we could find and thus the convention was stationed in the Cinematuqe with the main issue – screening of movies and episodes.
That was done due to pressure from the location's management – not due to our desire to display movies or ST episodes.I won't go into the events that followed to the inception of the Fantasy film festival ( i.e. the ancestor of what is called today "FantasyCon" ), But suffice to say – that the majority of the Aguda board at the time was against me even trying to do ANY Fantasy activity.
The years have passed and the Aguda has reasonable funds to put a REAL convention into being – so why do you dwell on a non convention format where the main issue is movie and episode screening ??
The word "Con " is from "Convention " – – which means a gathering of people to talk and meat and interact regarding a common topic.
I have watched the brochure for the upcoming Icon – and to my dismay you neglect to put the emphasis on the social aspect of the event.
The more social driven events are not mentioned in most of the publicity and most of the centralized events are still surrounding movies screening and episodes showing .The screening should occur – but as a SIDE thing – not main event – a small room with a round the clock screening of Sci-fi/Fantasy related movies/shows is what it should be – that is the way it is done in conventions all around the world.
I know that you may say – "this is what is expected , and that is what the audience wants " – of course that is what they expect – they do not know better – it is your duty to educate them – so the future generations will improve on that and not fall back to out_dated_format that should have perished after the first time it was used.
As to the argument -"what if people will be bored from " enter event here"? " – SO WHAT ? they will get back in to the hall form a group and talk about what they want – hurray – point achieved – people in a convention doing a social activity discussing a common topic – wow – what a concept.!!
Those are just a few points you should think about .
-
Boojieמשתתף
אנחנו רוצים הקרנות. אנחנו רוצים דברים שמעולם לא הגיעו לישראל, וסביר שגם לא יגיעו, על מסך גדול.
אתה לא. מה לעשות. -
אמברמשתתף
וסתם רציתי לדעת מה ההצעה החילופית? מה צריך להכניס במקום ההקרנות (או בנוסף)?
-
Drakeמשתתף
English – cause i find it eaiser to type in English then in utf8.
As for your question as to what to do instead – the possibilities are limit less :
Discussion groups about _whatever
seminars on creative Sci-fi /Fantasy writing
debates on the origins of myth or a specific idea
live presenation of a book with live audiance participants
invite guests from aboad – right it will cost more – but it will also enrish the expiriance.a short story cometpition held during the convention days.
a bring an buy second hand auction or standthose are just a few adeas of the top of my head
Drake
-
?? ???????משתתף
ההצעה היא לשנות את הפוקוס – לדחוק את ההקרנות לשוליים ולהפוך את ההרצאות והדיונים לתוכן המרכזי של הכנס.
לא אומר כי הרעיון אינו מעניין, אך יש אתו מספר בעיות. ראשית – האגודה ניסתה להרים כנס מהסוג הזה בעבר (ארמגדון.קון), שלא יצא לפועל מסיבות טכניות, אך ללא קשר – אנשים התלוננו על כך שהאגודה מרימה כנס המבוסס כמעט כולו על הרצאות ודיונים. שנית – הרעיון לפיו על האגודה "לחנך את הציבור" הוא נחמד בתיאוריה, אך לא יעבוד, חוששני, בארצנו הקטנטונת (ומי שמעוניין להיווכח בזאת – יגש נא לדוכן העיתונים הקרוב למקום מגוריו ויבקש ממוכר העיתונים את הגיליון הנוכחי של השבועון "כותרת ראשית"). -
אמברמשתתף
זה נחמד שנוח לך יותר לכתוב באנגלית, אבל לי זה לוקח הרבה יותר זמן לקרוא, וזמן זה דבר שממש אין לי.
אבל למיטב הבנתי, לפחות חצי מהדברים נעשים באייקון. כך שאני לא מבינה מה התלונה.
-
אמברמשתתף
רעיונות טובים על לא עוול בכפי אני רק יכולה להגיד שהרעיונות שהעלית הם מעניינים, וחלקם לפחות שווים התייחסות קצת יותר רצינית שאני לא יכולה לתת להם כרגע.
והזמן הנכון להתייחס אליהם הוא כשמתחילים את ההכנות לכנס חדש (והדגש הוא על "מתחילים", לא באמצע, לא מסיימים ולא מאוד רחוק, * כשמתחילים * ).
אני לא חושבת שזה תחליף לפעילויות המסורתיות של כנסים, אבל בהחלט שווה לחשוב על פעילויות שהן לא הרצאות או הקרנות בתור אופציה.
-
???משתתף
אבל אם כבר לכתוב באנגלית, שהיא ככל הנראה לא שפת האם שלך(או שכן, ראיתי גם מקרים כאלו), אז לכתוב נכון. וזה אומר לפחות איות שקפצו לי לעיניים טעויות שלך.
ולהביא אורח מחו"ל זה נראה לי ניצול של אחוז גבוה מהתקציב וגם מיותר. למה מיותר? לדעתי, מפגש עם סופר זה או אחר לא מעניין במיוחד. עם שחקנים זה כנראה פחות.
שוב, לדעתי.ואם אתה רוצה להרים פעילות באייקון, דבר עם האחראים בזמן המתאים. מתי זה הזמן המתאים? שאל את האחראים. למיטב ידיעתי זה יוצא קצת אחרי אייקון.
-
Boojieמשתתף
לזה שהפורום הזה ב*עברית*? נגיד, בגלל שאנחנו ישראלים, בגלל שנוח לנו יותר בעברית, ובגלל שמי שרוצה אנגלית, שיפנה לאתרים דוברי אנגלית? מה הקטע הזה???
יש לי כמה תשובות:
א. חלק נכבד מהאירועים שאתה מדבר עליהם מתקיימים בכנסים. דוכני יד שניה, דוכני מוצרי מד"ב, מכירות פומביות, פאנלים, תחרויות סיפורים, מפגש עם סופרים…
ב. חלק מהרעיונות שלך לא ראליסטיים. סופרים מחו"ל? מנסים. לא כל כך הולך. כרגע יש פשרה כלשהי, שזה הצ'אטים. הפעם האחרונה שנעשו צעדים משמעותיים להביא סופרים מחו"ל, זה היה בארמגדון קון, שהמימון לכל העסק היה של משכנות שאננים, והכל נגמר בקטסטרופה בגלל המצב הבטחוני. האגודה, למיטב ידיעתי, לא יכולה להרשות לעצמה כרגע לממן טיסה פלוס שהייה לאורחים מחו"ל, או לפחות זה לא יחזיר את עצמו.
ג. רוב הרעיונות שהעלית הם רעיונות שדורשים אנשים שיבצעו אותם. הם מבוצעים במידת היכולת, ככל שיש מתנדבים לכך (דיונים, פאנלים וכולי). אני לא חושבת שנוכל למצוא מספיק אנשים לכסות כנס שלם. קשה מספיק למצוא אנשים שיעבירו הרצאה של חמש עשרה דקות לפני כל הקרנה.
ד. כמו שציינתי בהודעה הקודמת, אולי בארה"ב, ארץ שיש בה כ-250 מיליון תושבים וקהילת מד"ב עצומה ושוקקת, עם כמה כנסים בשנה כולל כנסים מתמחים, אפשר לארגן כנסים שבהם אין הקרנות סרטים, או שההקרנות משניות. במדינה כמו שלנו, שאין בה ערוץ מד"ב בטלוויזיה, שחלק מסרטי המד"ב ומתוכניות המד"ב בכלל לא מגיעים, בהחלט יש צורך רציני בהקרנות של תכני מד"ב מיוחדים. חלק נכבד מההקרנות שמופיעות בתוכניה של אייקון בכלל לא הוקרנו או יוקרנו בארץ על מסך גדול, חוץ מאשר בכנסי האגודה. אנחנו *רוצים* הקרנות של סרטים. אנחנו *רוצים* לראות חלק מהסרטים שלא מביאים לנו לארץ, מהסדרות שלא מביאים לנו לטלוויזיה. זה חלק ממה שאנחנו (וב"אנחנו" אני מתכוונת לעצמי ולאנשים אחרים שאני מכירה) רוצים. כן, גם הרצאות, גם פעילויות מיוחדות, אבל גם סרטים שלא נראה אחרת.
בכל מקרה, נוצר אצלי הרושם שלא היית בשנים האחרונות בכנסים, או שלא ממש ראית מה היה בהם, כי רוב הדברים שציינת בהחלט מתקיימים בכנסים. אם אתה רוצה משהו שונה, אני מציעה שתתחיל לנסות לארגן. לא, אני לא אומרת שתארגן כנס שלם בכוחות עצמך, אבל אני מציעה שאם יש אירוע מסוים שנראה לך שצריך להיות בכנס כלשהו, תנסה להרים אותו בעצמך – לגייס אנשים, לארגן תוכנית, וכדומה. אני לא רואה שום סיבה למה צריך להגיד לאנשים אחרים מה לעשות, ולהסביר להם למה הם לא מנהלים את העניינים כמו שצריך, במקום לעשות בעצמך. -
אבישי 1משתתף
קודם כל, אפשר לרדת מהבחור המסכן. בסדר, עשה טעות, כתב באנגלית כי נוח לו ולא חשב עלינו. למרות שגם אני חשבתי לומר משהו בעניין, העובדה שהיו שלוש הודעות שמעירות על זה הניאה אותי. אחת או שתיים היו מספיקות.
שנית: הטון והניסוח אולי לא בדיוק מעודדים, אבל יש נקודה מסויימת במה שדרייק אומר. האם האגודה באמת תלויה עד כדי כך בסטארבייס? האם היא *חפצה* בכזו אינטגרציה עם סטארבייס? יש סיבה שמדובר בשני ארגונים נפרדים, למיטב הבנתי.
בלי להכנס כאן לטאקלים עם אף אחד, ובייחוד לא איתך, בוג'י, אני חייב לתקן את הרושם:
*אנחנו* (בניגוד ל"אתם"), *לא* רוצים סרטים והקרנות.
*אנחנו* לא חושבים שפרקים טובים (אפילו מצויינים, לדעת אנשים מסויימים) של מסע-בין-כוכבים או באפי הם המילוי האופטימלי לכנס מד"ב. קצת להיפך.
*אנחנו* חושבים שיש במד"ב יותר, הרבה יותר, מאשר טלוויזיה, קולנוע ו"ערוץ מד"ב".
*אנחנו* ציפינו מאוד לאייקון, וכשקראנו את התוכנייה גילינו שאין לנו סיבה ממשית לבוא – וזה מאכזב.אין כאן כל כוונה לבקר את מארגני אייקון או את התכנית: אני בטוח שהאחראים מעורים בנושא הרבה יותר ממני (וגם מ*איתנו*), מודעים יותר לבעיות הטכניותכספיות ובעיקר – לרצון הרוב. פשוט, חשוב לי להבהיר שלא כולם נופלים תחת הגדרתה של בוג'י ל"אנחנו". יש חובבי מד"ב שלא אוהבים מד"ב טלוויזיוני. שמעדיפים הרצאות, או, נניח, פילקים (כדוגמה לפעילות שהיא באמת קהילתית).
מצד שני 1: "פעילות "קהילתית" הייתה בפאןקון, עכשיו הזמן להקרנות". לגיטימי, אבל קשה לי להאמין שהכנסים באמת חולקו כך.
מצד שני 2: הנושא הזה (או דומה לו) עלה כבר מייד אחרי פאנקון, ודוסקס שם עד למבוי סתום, פחות או יותר. אני מודע לכך, ובכל זאת הנקודה נשארת בעינה: אין ספק שהיחס הקרנותדברים-אחרים נוטה מאוד לכיוון הראשונות.שאלה: איך ניתן להשפיע על תכנית אייקון הבא, בזמן?
-
אבישי 1משתתף
"הטכניות-כספיות" במקום "הטכניותכספיות"
"הקרנות מול דברים-אחרים" במקום "הקרנותדברים-אחרים".העניין הזה עם רוזוולה צריך להופיע איפשהו בצורה רשמית.
3. האנשים הללו רוצים להשפיע על אייקון הבא. עם מי לדבר? (שמות, לא "האחראים").
3. סטארטרק זה פיכסה. -
אבישי 1משתתף
-
Boojieמשתתף
תעלה רעיונות ישימים וניתנים לביצוע, שלא מבוצעים כבר. לפי דבריך, לא נראה שיש *משהו* שיוכל לספק אותך, לאור העובדה שבתוכניית אייקון השנה דווקא לא חסרים אירועים לכל טעם, ובשפע כמעט חסר תקדים, ובכל זאת לא מצאת שום דבר שיעניין אותך.
אפשרות שניה: תאסוף את ה"אנחנו" שלך, ותשתתפו בארגון הכנס. משום מה, עד עכשיו, קורעים את התחת בארגון הכנס דווקא ה"אנחנו" (שאגב, במקרה הזה לא בהכרח כולל אותי, לאור העובדה שבהחלט אי אפשר לומר שאני קורעת את התחת למען אייקון) שחושבים שהמבנה הנוכחי שלו טוב מאד. באופן טבעי, כשאנשים מסוימים חושבים שדבר מסוים עובד, והם אחראיים לארגון שלו, הם יארגנו אותו בצורה שנראה להם שעובדת. במיוחד אם אכן הכנס מלא ועמוס באנשים שככל הנראה שותפים לאותה דעה.
אני רק יכולה להגיד לך שה"אנחנו" שלך ככל הנראה לא עד כדי כך להוטים, כי ככל שאני יודעת, בפעילויות שהיו עד היום ששמו דגש על קהילתיות, או אינטראקטיביות, או מה שזה לא יהיה, היתה נוכחות מצערת. כך כשיש פאנלים, כך כשיש סופרים ישראליים שמציגים את עצמם (וזכור לרעה האירוע עם גיל הראבן, שמעט מאד אנשים הגיעו אליו. גם לפאנל הסופרים הישראליים בשנה שעברה לא ממש הגיעו הרבה אנשים, וכך גם לאירוע הסרטים הישראליים, ובדרך כלל גם בפאנלים באופן כללי אין ממש הרבה נוכחות), כך כשיש צ'אטים עם סופרים, כך כשמתקיימים כל האירועים האלה שנראים לך כל כך חשובים. עובדה שאפילו לאלה שמתקיימים באייקון השנה אתה לא מתכוון להגיע.
אני רואה פה שתי אפשרויות להסביר את המצב הזה:
א. ה"אנחנו" שרוצים הקרנות של סרטים שאין להם סיכוי לראות אחרת, רבים יותר בצורה משמעותית.
ב. ה"אנחנו" שרוצים הקרנות של סרטים וגו', טורחים להגיע לכנס, כשה"אנחנו" האחרים לא רואים בזה כל צורך, אפילו כשיש אירועים לטעמם.
בשני המקרים, אני לא רואה למה לשנות את כל הכנס כדי שיהיה לפי טעמם של ה"אנחנו" השניים. עד עכשיו, הם לא הוכיחו את עצמם כקהל מספיק גדול או מספיק פעיל כדי להבנות את הכנס בהתאם לטעמם. -
???משתתף
קודם כל, יש פעילות קהילתית באייקון.
היא לא מתקיימת באולמות והיא לא מופיעה בתכניה. אבל היא קיימת, דינמית ומשתנה מרגע לרגע ( אפשר לקבל פרטים על חלק מהאירועים בחלק של "הרצאות" באתר, אבל יש עוד), אפילו כנראה יהיה מעגל פילקים, אם נצליח לפתור כמה בעיות טכניות.
ובכלל, חצי מהדברים ברשימה של דרייק נמצאים באייקון, כך שאני לא מבינה מה התלונה. והתלונה על כך שלא מגיעים אורחים מחו"ל גורמת לי לתהות האם הבנאדם הוא קלולס לגמרי, ולא שם לב שאנחנו חיים במה שנחשב כאזור מלחמה, שרוב המדינות ממליצות להתרחק ממנו.
בשביל שתהיה פעילות מהסוג שאתם מעוניינים באייקון צריכים להתקיים שני תנאים:
1. שמישהו יהיה מוכן לארגן אותה, שיקח אחריות ויעשה מאמצים כדי להרים אותה.
2. שהרעיונות יהיו מגובשים בשלב שבו מתחילים לעבוד על תכנית הכנס (בערך חודש מעכשיו). יהיו הודעות בפורומים על חיפוש תכנים. מיילים אפשר לשלוח אלי ואני אעביר אותם לגורם הרלוונטי. אבל קחו בחשבון שלקיחת אחריות על לפחות חלק מהתכנים, תקדם את הסיכוי שהם יתקבלו.
-
???משתתף
לקרוא את המייל קצת יותר ביסודיות, נראה לי שכמעט כל הפעילויות המוצעות מתקימות באייקון:Discussion groups about whatever
לא צריך לארגן כאלה, הן מתארגנות באופן טבעי.seminars on creative Sci-fi /Fantasy writing
אנחנו מנסים לארגן כזה דבר. קצת יותר מסובך וקצת יותר יקר ממה שחשבתי. אולי בפעם הבאה.debates on the origins of myth or a specific idea
דווקא יהיה כזה דבר ואפילו יותר מאחר.live presenation of a book with live audiance participants
יהיה, בטח שיהיה. לא קראת את התכניה?
invite guests from aboad – right it will cost more – but it
will also enrish the expiriance.כן, בטח…..
a short story cometpition held during the convention days.
יש תחרויות סיפורים בפנטסי.קוןa bring an buy second hand auction or stand
יש ויש. -
Kipodמשתתף
בכמה מסתכמת ההוצאה של הבאת סופר ארצה?
-
Kipodמשתתף
מדי סוכות, יש את פסטיבל הסרטים של חיפה.
האם ניתן יהיה, בשת"פ עמם, להביא ארצה במאי הרלבנטי לצרכינו?
לחילופין, האם ניתן בתיאום מראש איתם לגנוב להם ליום את אחד האורחים? -
גרומיטמשתתף
מבחינת הטעם, נראה לי שאני די קרוב אליך ולדרייק. ועדיין, אייקון הנוכחי מספק לי לפחות ארבע או חמש הרצאות (אחת מהן סדנה בהשתתפות פעילה של הנוכחית) שאני רוצה מאוד להשתתף בהן, וככל הנראה גם סרט או שניים. הסדרות הן לא לטעמי, אבל מסתבר שיש הרבה חובבי מד"ב שאוהבים אותן. הרי לא תרצו שנשלול מהם את ההנאה של צפיה משותפת על מסך גדול בסדרה אהובה. פעילות כזו נהוגה כמעט בכל כנסי המד"ב בעולם, והיא מהווה כר פורה להתרועעות בין חובבים.
מבין הרעיונות של דרייק, חלק מיושמים כבר כיום – יש דוכני החלפת ספרים, דוכנים אחרים, סדנה לתרגום (נכון, אחת זה לא די), תחרות סיפורים (היו בארבעת הכנסים האחרונים. בנוכחי, מסיבות שונות, אין), מפגש עם סופרים ישראלים. חלק אחר ראוי בהחלט לשקילה. בהחלט, למשל, צריך לנסות למצוא דרכים לממן אירוח של סופר מחו"ל בשנה הבאה.
ושינוי מוחלט של מתכונת הכנס? לי, כרגע, אין ממש מושג איזה שינוי יכול לשפר את אייקון – השינויים שעולים על דעתי הם בעיקר קוסמטיים. עד כמה שזה תלוי בי, כחבר ועד לעתיד, אם מישהו משניכם (או מאחרים שאינם מרוצים מהמתכונת הנוכחית) יהיה מוכן לבנות מסמך עם הצעה קונקרטית ומפורטת יותר לשינוי, הוא ללא ספק יידון ברצינות: מה צריך לכלול כנס שנתי של האגודה? מה לא? מה היעדים של כנס מהסוג שאתם רוצים? מי צריך להשתתף בו? קשה מאוד לשנות דבר בלי אלטרנטיבה קונקרטית (ומוטב גם מפורטת) – ובעיקר כאשר אני והרב אנשים אחרים די מרוצים מהמצב הקיים.
-
Boojieמשתתף
קודם כל, לגבי סדנת כתיבה, כבר שנים מנסים לארגן את זה וזה בעייתי, אבל לפחות יש סדנה למתרגמים עם עמנואל לוטם, שמנסיון הפעמים הקודמות, תהיה מרתקת.
לגבי הצגה של ספרים, כמו שציינתי, יש את אירוע הסופרים הישראליים, ולא היה אייקון שלא היה בו דבר כזה – גם שנה שעברה היה אירוע סופרים, ובעבר היתה גיל הראבן, היה אירוע הסופרים הרוסיים, היה המפגש עם ההוצאות שהציגו את הספרים הצפויים, ובטוח היו עוד כמה שאני לא זוכרת.
שנה שעברה היתה תחרות סיפורים באייקון, וגם בפנטסי קון (הווה אומר, התחרות התקיימה לפני אייקון ופנטסי קון, הזוכים הוכרזו בכנסים). השנה הוחלט שבגלל שפרס גפן השנה כולל גם סיפורים מקוריים, וכדי למנוע חפיפה, משאירים את תחרות הסיפורים רק בפנטסי קון, ובאייקון מסתפקים בגפן. נשמע לי כמו החלטה סבירה בהחלט.
יש צ'טים עם סופרים מחו"ל, שזה כרגע הכי קרוב שאפשר להגיע לאירוח סופרים מחו"ל.
יש דוכן יד שניה, באופן קבוע באייקון. יש דוכני מכירה של פריטי מד"ב, כולל ספרים, משחקים, ושאר פריטים.
אני לא יכולה שלא לקבל את ההרגשה שהמתלוננים לא ממש היו באייקון, ולא עברו על התוכניה ביסודיות. כמעט כל מה שהם מבקשים נמצא שם.
אה, כן, אירוע פילקים? יוהו! מתי? -
אבישי 1משתתף
מצד שני…
לאסוף את האנחנו שלי ולהשתתף בארגון הכנס – בדיוק בשביל זה שאלתי למי לפנות, ובדיוק בגלל זה ביקשתי שמות, ולא הפניות ערטילאיות. אני מודה לך.זה שאלו שרוצים הקרנות "טורחים" להגיע לכנס, ואילו "אנחנו" לא – לא קשה לענות לטיעון מהצורה "אני לא בא לכנס כי הוא נראה כך" בתשובה "הוא נראה כך כי אתה לא בא לכנס". לא לכולם יש זמן להגיע לכנס שהארועים בו לא לטעמם רק כדי להוכיח שהם היו שם והארועים לא היו לטעמם. זה מעגל קסמים (בן דוד רחוק של בוחצלגיחצן). אני, ספציפית, כנראה כן אגיע ולו כדי לקבל זוית ראיה קרובה יותר על העניין (ואולי, חס וחלילה, ליהנות), אבל אני לא רואה איך זה תורם למצבי – להיפך: כך יש יותר אנשים שבאים לכנס "הקרנתי", מה ש"מוכיח" שהדבר מועדף על ידי רוב האוכלוסיה.
לגבי נוכחות מצערת בארועים "קהילתיים" – את צודקת, וזה כנראה באמת אומר משהו. מצד שני, על אף אחד מהארועים שהזכרת לא ידעתי (באשמתי, באשמתי. לא להתעצבן).
אף אחד לא ביקש לשנות את כל הכנס. רק ציינתי את עובדת קיומה של קהילה אחרת, שכנראה מהווה מיעוט, אבל בכל זאת – מיעוט שיש להיות מודעים אליו (גם אם אין חובה להתחשב בו). זה הכל.
עוד דבר קטן: ממה שנאמר על ידך ועל ידי אחרים, למטה, מתקבל הרושם שמתקיימות באייקון מספר מכובד למדי של פעילויות לא-הקרנתיות; ובכל זאת מעיון בתכניה מתקבל רושם הפוך. אם כך, אולי הבעייתיות היא בהצגת הארועים ולא בבחירתם (למשל, הצגת פעילויות סטארבייס, האגודה והעמותה ללא הפרדה ברורה יוצרת את הרושם שאייקון הוא כנס טרקיז-רולפליירז עם הרצאות לקישוט – וכך מי שאינו טרקי ואינו רולפלייר מרגיש שאין לו מה לעשות שם).
-
???משתתף
אבל אני רוצה להדגיש שכרגע הבעיה העיקרית היא המצב הבטחוני שבגללו אין סיכוי שמישהו ירצה לבוא לארץ.
-
???משתתף
אין להם אורחים (המצב הבטחוני, שוב). אבל זה רעיון מענין ושוה לנסות אותו בשנה הבאה.
-
אבישי 1משתתף
לא ביקשתי ואינני חפץ בשינוי גורף של מתכונת הכנס.
אייקון מספק גם לי מספר הרצאות מעניינות, אבל בשביל שעתיים כל יום לא לוקחים שלושה ימים רגילה. (מול התכנייה של פאןקון, למשל, הרגשתי שיש ערך ביום חופשה שלם, כיוון שרוב כמעט מוחלט של הפעילויות עניינו אותי).
-
???משתתף
את בעית החשמל
-
אבישי 1משתתף
1. אם בשלב הזה ניפול – אנחנו מבטיחים להיות בשקט להבא.
2. תודה לך על האינפורמציה, בדיוק זה המידע שחיפשתי.(3.) קצת קשה למצוא פעילות שלא מופיעה בתכנייה… לא? ראי גם תגובתי למעלה לבוג'י (פיסקה אחרונה).
-
Boojieמשתתף
יש דף *שלם* באתר הכנס שמוקדש להרצאות! דף שלם! איך אפשר לפספס את זה? *כל* מה שיש בשני אולמות אשכול פיס זה פעילויות כאלו! וגם חלק ממה שיש באולמות הסינמטק!
ולאור העובדה ש*יש* פעילויות שמתאימות ל"אנחנו" שלך, אין שום הסבר למה הם לא באים לכנס. לא, הכנס לא כולל רק סרטים. והפעילויות הללו מקבלות בדיוק את אותה רמת הדגשה כמו ההקרנות. למעשה, באייקון הראשון שהשתתפתי בו, אם נכנסתי לשתי הקרנות, זה היה הרבה. הייתי כל הזמן בהרצאות ובפאנלים.
כך שאני ממש לא מבינה מה לא בסדר. יש פעילויות כאלו. יש *הרבה* פעילויות כאלו. הן מפורסמות בתוכניה באותה מידת הבלטה כמו ההקרנות. איך זה ייתכן שלא ראית אותן? אתה בטוח שחיפשת?
נדמה לי שבנית לעצמך בראש תדמית לגבי הכנס, וזהו. לא טרחת לבדוק אותה יותר. -
???משתתף
יופיע בתכניה?
הכל כתוב באתר, כל הפרטים, כל מה שסגור כרגע ומה שיסגר מחר. וגם בכנס יהיו פרטים על כל פעילות שהיא. אבל לפי ההערות למעלה, זה נראה כאילו לא קראתם גם את הפרטים שכן מופיעים בתכניה.
-
גרומיטמשתתף
לא היה אפילו אירוע אחד בפאנקון שמשך אותי להגיע אליו.
מסתבר שקשה מאוד לספר בכנס אחד כל כך הרבה טעמים שונים
-
Kipodמשתתף
מצויינים לא מעט אורחים זרים. (סעיף אירועים מיוחדים)
אולי לא שמות גדולים, אבל, עדיין, אורחים. -
Kipodמשתתף
כי הטרקרים טוענים שאין מספיק דגש על הפעילויות שלהם, וכך גם הרולפליירים. כולם צודקים?
-
Boojieמשתתף
כל אחד היה רוצה לראות כנס שיהיה בו מאה אחוז ממה שהוא אוהב. כל דבר פחות מזה, זה פשרה.
עכשיו, מכיוון שאני אוהבת גם הקרנות וגם הרצאות, גם סטאר טרק וגם פאנלים, הכל הכל הכל חוץ ממשחקי תפקידים, אני מרוצה. יש לי המון מה לבחור, אפילו יותר מדי. כאילו שכל הכנס מורכב מהדברים החביבים עלי.
אבל מי שאוהב רק אחד מהדברים, ברור שיתלונן. וברור שייראה לו שיש פחות מדי.
הפתרון? להעמיד את כולם אל הקיר. *אחרי* שהם שילמו דמי חבר. -
אמברמשתתף
אנשים צריכים פשוט להוציא את הכפית מהעין
-
יעלמשתתף
להבדיל משנה שעברה, שלא יכולתי להגיע לפעילויות הבוקר ופעילויות אחר הצהריים לא נראו לי מספיק מעניינות – השנה יש שפע כזה של דברים מסקרנים שיש לי התלבטות על מה לוותר.
מעבר להקרנות באפי עליהן לא יעלה על הדעת לוותר, יש כל כך הרבה דברים מעניינים שחלקם גם נופלים זה על זה שאני די אובדת עצות – אפילו אחרי שהורדתי את כל הפעילויות הטרקיות שהן לא שיקול מבחינתי.לומר שזה כנס שחסרים בו דברים זה ממש פשע.
-
סידהרתאמשתתף
מי יודע, אולי ניפול על אחד פטריוטי במיוחד.
-
Boojieמשתתף
שהוא חי ועובד בחו"ל? אכן, זו פטריוטיות.
-
???משתתף
ראינו איך הם הגיעו לארמגדון.קון
-
יעלמשתתף
כדי לא לבייש את "לא לשם תהילה" שלו, הוא לא יוכל להרשות לעצמו להראות פחדנות.
מן הצד השני "לא לשם תהילה" זה ספר ממש רע, וחוץ ממנו קראתי עוד סדרה אחת שלו, שאני עדיין תקועה באמצע שלה כי היא התחילה להתדרדר נורא. אז על מה אני אדבר איתו?
בקיצור, חבל על הכסף… (למרות שאם הוא כבר יבוא לטייל בארץ בלי קשר, יהיה נחמד אם הוא יגיע). -
אבישי 1משתתף
אז ככה.
בחנתי ביתר עיון את עמוד ההרצאות ואכן, אתם (בעיקר אתן) צודקים (בעיקר צודקות). לא הכל הקרנות, יש מספיק פעילויות מעניינות (או לפחות מגוונות) אחרות. מכאן והלאה האשמה נופלת על בררנות-היתר שלי.
אלא מה? (לא, לא ויתרתי) – הרושם הקודם שהיה לי, גם אם היה מוטעה, לא נבע מדמיוני המעוות בלבד. עיון בתכניה בלבד עדיין יוצר אותו. כפי שאמרתי, זה כנראה בגלל הצגת פעילויות שלוש האגודות-עמותות-בסיסי-חלל ביחד, וזה כבר עניין פעוט מכדי להתלונן עליו ברצינות.
דעתי לגבי מד"ב עדיין שונה מדעת הרוב, כנראה, וכנראה שאני עדיין מייצג איזשהו מיעוט – אבל למיעוט הזה יש מספיק מה לעשות באייקון. אם כך, התנצלותי הכנה. סליחה.
-
???משתתף
-
אבישי 1משתתף
זה כבר יותר מסובך. כעיקרון, אני רוצה לבוא, אבל:
א. הארועים שמעניינים אותי מפוזרים בין שלושת הימים.
ב. היום הראשון של הכנס הוא גם תאריך יעד לפרוייקט שאני אחראי עליו, וכמנהגם של תאריכי יעד הוא כנראה יימרח לכמה ימים לפחות.
ג. אין לי הסעה.אם אני אצליח להגיע, זה יהיה כנראה ליום שלישי. עכשיו לחפש את הפתיל שעוסק בהסעות…
-
באייקון יימכר כתב העת "חלומות באספמיה" בהנחה, ולאור הביקוש חסר התקדים, ייתכן ולא יוותרו חוברות למכירה לאחר הכנס.
-
השועל בכרםמשתתף
יש לי רק שאלה אחת: *ומאיפה הכסף?*
כלומר, אייקון עולה כסף. החל מפרסום וכלה באולמות עצמם.
נניח שהסרטים והסדרות יצומצו למינימום.
מישהו מעלה על דעתו שאנשים ישלמו כסף לאגודה, כדי להכנס לאולם רחב ידיים, ושם להחליף ספרים משומשים?
מישהו מעלה על דעתו שאנשים ישלמו כסף לאגודה, כדי להכנס לאולם ולהשתתף בעצמם ברב שיח או דיון על וואט-אבר?מה לעשות, והסרטים והסדרות מכניסים כסף.
הכסף הזה מממן את כל השאר.
לא הבנתי *בדיוק* מה חסר לדרייק, פרט למינון גבוה יותר של חלק ממה שכבר קיים ממילא, ולכן לא ברור לי *בדיוק* מה הוא רוצה בפועל. -
גלמשתתף
ראה בהודעתו:
"True, when we started […] the Aguda was short on cash […]" ואז "The years have passed and the Aguda has reasonable funds […]" -
Boojieמשתתף
רק מה, זה עלול לחייב אותנו להוריד את תקציב הטיפול בקדילק של היו"ר. אני לא בטוחה שהיו"ר יסכים.
-
?? ???????משתתף
1) לאגודה לא היה כסף, אז היא עשתה כנסים הסובבים סביב סרטים וסדרות.
2) לאגודה עכשיו יש כסף, אז היא יכולה לעשות כנסים על טהרת ההרצאות והדיונים.
3) הכנסים האלה יביאו את האגודה לידי מחסור כספי נוסף.
4) בעקבות המחסור הכספי הנ"ל, האגודה תחזור לעשות כנסים הסובבים סביב סרטים וסדרות.
וחוזר חלילה.
-
ארזמשתתף
עשירים זה יחסי.
יש לאגודה יותר כסף ממה שהיה לה עד לפני שנתיים. זה לא אומר שהתקציב בלתי מוגבל, ולא צריך לחסוך בהוצאות מיותרות. כמו כן, כפי שצויין, רוב האנשים רוצים סרטים והרצאות, וזה מה שהם יקבלו. זה גם מה שמכניס את הכסף.
לגבי הנושא החברתי – כמי שבדרך כלל נמצא מחוץ לאולמות ההקרנה, אני רואה פעילות חברתית ענפה ביותר, בתוך ומחוץ לאולמות. אני לא רואה את הבעיה.לגבי הקאדילאק – אם יהיה אייקון מוצלח, נחליף אותו ליגואר.
-
Boojieמשתתף
האגודה צריכה לחנך את הקהל לרצות רק קונים שיסבבו סביב פעילות מד"בית-קהילתית. לפיכך, האגודה צריכה להפסיק לעשות קונים של סרטים וסדרות, ולהתחיל לעשות קונים קהילתיים. אם זה לא יילך, נצטרך להקים כמה מחנות חינוך-מחדש, כדי לחנך את חברי האגודה לרצות קונים קהילתיים בלבד. אולי נקבל לזה תקציב ממשרד החינוך?
-
גלמשתתף
"אילו פעילויות הכי מעניינות אותך באייקון÷"
הקרנות סרטים וסדרות
משחקי תפקידים
הרצאות
פאנלים
סדנאות
דוכנים
צ§אטים
לרבוץ בקפיטריה -
שלמקומשתתף
התוכניה (לפחות הזמנית, לא המודפסת) מטרתה לחשוף את אירועי הכנס לעיניים חיצוניות. אנשים שלא מעורים בקהילה. אנשים שאותם צריך לעודד להגיע. ואנשים כאלו לא יתעניינו, סביר להניח, באירוע שמעניין חובב פנאט. אנשים כאלו יכולים לחשוב לבוא לסרט של ספילברג, או שלא ניתן למצוא מעבר לאוזן השלישית, אבל פאנל תרגום לא ימשוך אותם. בשביל אנשים כאלו, התוכניה מלאה בהקרנות. בנוסף, בהתחשב בעובדה שבשביל הקרנה צריך אולם, בעוד בשביל פאנל צריך חדר (כמו שיש באשכול פיס, אגב), סביר להניח שהאולמות ינוצלו להקרנה.
אנשים כמו דרייק, שרוצים משהו שהוא לא הקרנה, *אמורים* לדעת (וכנראה אינם) שדברים כאלו נמצאים במסביב של הכנס, בדברים שאינם מלכתחילה בתוכניה.
אני חושב שהתוכנית השנה אינה משהו. הרבה הרצאות לא מעניינות, הרבה הקרנות שאני יכול לוותר עליהן, הרבה חפיפות בין הדברים שכן מעניינים אותי, ובנוסף כריתי לעצמי בור ומשמרות ההתנדבות שלי נופלות על הדברים שכן מעניינים אותי. אבל בכל זאת אני מתכוון להגיע כל יום מוקדם בבוקר וללכת מאוחר בלילה, בגלל שמאז סקטור972, אני יודע שאייקון הוא הרבה יותר ממה שמופיע בתוכניה.
ודרך אגב, ראיתי את התוכניות של שנים קודמות. יחסית אליהן, אין לנו השנה מס"ב _*בכלל*_.
-
Kipodמשתתף
מאיפה אנשים *אמורים* לדעת משהו?
שלמקו, לא לכולנו יש את החושים הללו שיש לך. -
שלמקומשתתף
לפחות בחודש האחרון דיברו על אייקון בכל פורום רלוונטי אפשרי. פתחו פתילפלצתים על ג'קאסס. ארגנו אירועים חיצוניים. התווכחו על כל פסיק מהתוכניה. אנשים שמעורים בקהילה (וכן, אפשר לומר שאני מדבר על אנשים שמעורים בקהילה הוירטואלית, לא הגבלתי או הרחבתי את זה מעבר לכך) מ הסתם קראו משהו שקשור ויודעים מה יש מעבר לכך. זה שהוא לא יודע? זו בעיה. מלבד העובדה שהוא בעצמו אמר שהוא מכיר את האגודה לא מהיום, ואא"כ הוא שמע על כל אייקון שהיה מאז סקטור אבל לא טרח להגיע, עולה השאלה איך הוא הצליח לפספס את הכל.
-
Kipodמשתתף
את גודלה של "הקהילה" הוירטואלית.
כמה עשרות אנשים, זה הכל.אל תצפה מכל מי שמעוניין לקרוא פתילפלצתים. הם לא יעשו חן.
אל תצפה מכל מי שמעוניין להתחבר לאינטרנט במיוחד בשבילך – הם לא יעשו כן.
או בקיצור, אל תצפה מכולם להביות כמוך. -
שלמקומשתתף
ואני עדיין עומד מאחורי זה. אני לא מצפה מכל אחד לדעת הכל. אני בהחלט מצפה ספציפית מהאנשים שמשתתפים בפ]תילים אלו להיות חלק מהקהילה הווירטואית, וממי שמאשים את האגודה בכל כל הרבה פירוט להכיר את מה שהוא מאשים עליו.
אבל למה לנו לריב? אנחנו צריכים לשלב כוחות ולהמיר את הכופרים.
-
אמברמשתתף
זה שאנשים לא תמיד קוראים ולא תמיד שמים לב, מה אני יכולה לעשות?
-
אבישי 1משתתף
האמת, זה רעיון בכלל לא רע. בכלל, בכלל לא רע. NY – לתשומת לבך (אחרי אייקון, כמובן).
-
Kipodמשתתף
לא יותר, לא פחות.
-
Boojieמשתתף
לא "איזה סוג אירוע את/ה מעדיף/ה?", כי אם "לאיזה סוגי אירועים הגעת באייקון?"
עם כל הכבוד, אני חושבת שדעתם של האנשים שמגיעים הלכה למעשה לאייקון חשובה יותר מהעדפתם ההיפותטית של אנשים שלא מגיעים לאייקון, אבל *אילו* הם היו מגיעים, הם היו מעדיפים פרקי מסע בין כוכבים, נגיד. -
אבישי 1משתתף
> עם כל הכבוד, אני חושבת שדעתם של האנשים שמגיעים הלכה למעשה לאייקון חשובה יותר מהעדפתם ההיפותטית של אנשים שלא מגיעים לאייקון.
באמת? למה? כי על פניו זה נשמע כמו אפליה בוטה. את מוכנה רגע להסביר לי את זה?> אבל *אילו* הם היו מגיעים, הם היו מעדיפים פרקי מסע בין כוכבים, נגיד.
וזו כבר אי-נחמדות לשמה, כאמור בכותרת, וזה באמת לא מגיע לי (אפילו אם אני לא אוהב באפי).
-
-
מאתתגובות