ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › על ג'אק אס ועל התעטשויות
- This topic has 28 תגובות, 13 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 2 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
anakin 3משתתף
הדס, שאת תדברי ככה? לא יפה – יפת נפש שכמותך. וחוץ מזה,לא ידעתי שכל כך איכפת לך.
חוץ מזה, רבותי, צר לי מאוד אם נדמה למישהו שהביקורת שאני מותח היא הטלת רפש.
אני מותח ביקורת היכן שנראה לי שהיא מוצדקת – וגם למי שלא נבחר לוועד יש את הזכות לעשות זאת.הסדרה הזו היא תועבה, היא רפש טהור ואם היו עושים לה בדיקת קוליפורמים היא הייתה מוכרזת לא ראויה למאכל אדם.
אני לא מתלונן על כך שסרט זה מוצא חן בעיני ואחר לא. אני חושב שסדרה מסוג זה מקומה לא יכירנה באירוע של האגודה. אם כבר חוצים גבולות למה למשל לא להקרין איזה סרט סנאף קטן או שניים – אני בטוח שיהיה לזה רייטינג. הסדרה הזו היא מין של סנאף תרבותי דוחה וככזו יש להתייחס אליה.
כתבתי ואני חוזר וכותב – הכנס בכללו נראה כמו כנס טוב ומעניין. זה שחבורה קולנית של פיות גדולים בוחרת להוציא משפט אחד שלי מהקשריו ולבחור להתעלם מכל השאר רק אומר שכנראה יש לזה סיבה טובה וברורה – לדברים הענייניים פשוט אין להם תשובה!
אני לא אמרתי מילה אחת רעה על ניהול הכנס – מה שאמרתי הוא שהשיטה להתעלם מדעות חיצוניות היא שיטה פסולה ושיש אולי מן החוכמה לשמוע מה אומרים אלו שאינם מסכימים עם חברי ועד אייקון המהוללים.
מלבד זאת "תמונה גדולה"? אל איזו "תמונה גדולה" בדיוק אתם מדברים? – האם הסדרה הזו היא לב הכנס והסיבה לכל העבודה שהושקעה בו? – אולי באמת אני לא רואה את התמונה הגדולה.
התמונה האמיתית היא שהיו מספיק סרטים שלא היו לטעמם של חברי הוועד ולכן נפסלו – גם את הסדרה הזו ניתן היה וניתן עדיין – שלא לומר יש צורך דחוף – לפסול! כנראה שדובי היקר מייצג את מי שדחף מלכתחילה להקרין את הסדרה האיומה הזו ולכן "התמונה הגדולה" שלו שונה כל כך מזו שלי.
לבסוף עניין ההתנדבות – לאחר שכולנו נסיים לצחצח את נעליו וללקק את בהונותיו של כל מי שהתנדב לאגודה – אולי כדאי שנזכור שהמדובר באגודה התנדבותית. אם למישהו נדמה שבאגודה מסוג זה נתונה בידו הרשות לעשות ככל העולה על רוחו, אך ורק בגלל שלא משלמים לו כסף על כך – אולי זה המקום להעמיד אותו על טעותו.
חוסר שיקול הדעת במקרה זה היה חמור באופן קיצוני ועל כן אני ממשיך גם כעת לטעון בתוקף שהאגודה אינה יכולה להרשות לעצמה חוסר טעם כה בוטה – אפילו אם המדובר באירוע בודד אחד. כן אהרון, אם אתה היית מביא הרצאה שבה היה המרצה יושב כל העת בתנוחה עוברית ומשמיע קולות של אוראנגוטאנג – הייתי מטיל ספק בכישוריך לארגן הרצאות נוספות.
זה המצב כאן!
לכן, ולמרות מחאותיהם של כל סותמי הפיות המקצועיים של האגודה, אני לא נבהל ממתקפה שלוחת רסן של ביטויים כגון לך תתעטש או כל ביטוי אחר לצורך העניין.
כל מה שאני יכול לומר על כך זה לבריאות.
-
ארזמשתתף
צודק לחלוטין. טעינו, עווינו, פשענו. מזל שיש את יום כיפור לפני אייקון, כך שנוכל לומר כולנו סליחות.
נכנס אירוע אחד שאינו תואם תקן אייקון. התגנב בלילה, בלי שאף אחד הרגיש, והתנחל בתוכניה. עכשיו בלתי אפשרי להורידו.
אנו נעמיד את כל וועדת התכנים של אייקון בשורה, ונירה בהם.
אני מניח שהאגודה הישראלית למד"ב תשרוד את המחדל הנוראי הזה, את הפשלה הבוטה הזו, את המעשה הנפשע והבלתי יסולח.
עכשיו, אפשר כבר להפסיק עם זה???!!!
(וסתם נקודה מעניינת שעלתה על דעתי: איך שזה שדווקא אלה שמתנגדים, מכירים את התוכנית הזו כל כך טוב? הייתכן שבשקט בשקט, בחשכת הלילה, מישהו צופה בתוכנית הנתעבת והנלוזה הנ"ל? ואולי, רחמנא ליצלן, אפילו נהנה ממנה?)
-
anakin 3משתתף
כיתות יורים, יום כיפור, עכשיו אנחנו מתחילים לדבר!
-
Boojieמשתתף
גם לי יש כמה מועמדים לכיתת יורים. מה, רק ליו"ר מותר להציע מועמדים?
אני מבקשת שהסעיף הזה ייכנס לסקר. -
רנימשתתף
אני בין אלה שיורים או בין אלה שיורים בהם???
-
anakin 3משתתף
-
???משתתף
אלי,
מצד אחד אתה אומר שזה לא עניין של טעם, ומצד שני כן. תחליט. דעתי, שהבעתי אותה לא אחת, שזו צביעות להגיד שבגלל שזה לא מד"ב זה לא צריך להכנס, כי יש בכל שנה תכנים שהם לא מד"ב. זה עניין של טעם חד וחלק, ועל טעם וריח, אתה יודע…בעובדה, יש לתוכנית קהל לא קטן, האווירה שלה היא, בהעדר מילים יותר טובות שאני יכול לחשוב עליהן כרגע, היא שטותית, כיפית, מצחיקה, ומטומטמת. יש חפיפה גדולה יחסית לדעתי בין הקהל שנהנה מסטאר-טרק/מד"ב – לבין אלה שיהנו מג'קאס. זאת הסיבה שיש דברים כמו מונטי-פיית'ון, רובוטריקים, סימפסונס, וכד'. אז לא מוצא חן בעיניך? רדוד מידי? אל תראה! המטרה של הכנס, בין השאר היא לדאוג שאנשים יהנו, ויש כאלה ממבקרי הכנס, אני חותם לך, שיהנו. חוץ מזה, ההקרנה בוודאות תביא אנשים נוספים לסינמטק, ואני מאמין שהאנשים האלה יבדקו את התכניה, שלא היו בודקים אותה אם לא היו "נמשכים" ע"י ג'קאס, ויגיעו גם לאירועים נוספים.
התמונה הגדולה, כמו שטרחת לזלזל, היא העבודה מול הסינמטק, הגרפיקאים, הפוליטיקה הבין-ארגונית וכד' וכד', שבאמת למי שלא יודע הרבה יותר קל לבטל את זה.
אם זה מעניין מישהו, אפילו שזה לא רלוונטי, לא אני הכנסתי את ג'קאס לתכניה. אני באופן אישי לא אוהב את התוכנית הדי-מפגרת הזו, אבל מבין את ההגיון, ההצדקה, הפוטנציאל והרווח (לאו דווקא הכספי) מהכנסת התוכן הספציפי הזה.
ותרד מעניין הוועד. אתה מבזבז ביטים מיותרים. הוועד של האגודה לא בחר את התוכן. היתה ועדת תכנים. אבל למה להכנס לקטנות אם אתה רוצה לרדת עוד קצת על הוועד החוטא. לתת לעובדות לקלקל לך? למה?
הבעיה העיקרית שלי, אלי, אם לא היה ברור, היא מעבר לזה שריח פוליטיקת-האגודה שנודף מההתחסדות הזו פשוט גורם למי שקצת מכיר מה שקורא לקרוא את זה קצת אחרת. ההחלטה התמוהה להעלות את הנושא הזה שוב אחרי שנטחן, נטחן שוב, נלעס, נבלע, חורבן ונטחן שוב לדיון מחודש גורמת לי לקרוא את הסאבטקסט. אתה באמת חושב שחידשת משהו למישהו? אמרת משהו חדש שלא קיבל 100 תגובות לפני? מה המטרה?
לא מוצא חן בעיניך אירוע אחד? אל תלך אליו. אמות הסיפין לא ירעדו והעולם ימשיך להסתובב. ויודע מה, יש תכנים בכנס שלא מוצאים חן בעיני., ויודע מה, יש דברים שאני חושב שמקומם לא יכיר בכנס. אבל אני מקבל את זה שלתכנים האלה יש קהל, שיהנה מהם, ושהקהל הזה די חופף את הקהל הרד-קור שלנו.
ואני עדיין לא מבין למה אנחנו ממשיכים לטחון מים אם לא בכדי לעצבן יותר את מי שכבר מעוצבן.
דובי
-
גם אם נוכיח שהכנסנו את ג'אקאס אחרי שהסינמטק הצמיד רובה לראשנו ואיים לירות אם זה לא יכנס לתכניה זה לא ישכנע את אנאקין ושכמותו. גם אם נוכיח באותות ובמופתים שזה יביא 50 חברים חדשים לאגודה זה לא יזיז לו.
יש אנשים שמחפשים רק את הרע בכל דבר, יש אנשים שלא מסוגלים לפרגן למה שאנשים אחרים עושים, יש אנשים שרק מחפשים איפה לקלקל ולפגוע.
פשוט חבל על הזמן (במובן הישן של המילה), ואני חוזרת על עצתי לכל מי שהאירוע לא מתאים לו:
א. שילך להשתפן.
ב. שלא יגיע לאייקון.
-
השועל בכרםמשתתף
הם כולם אתיאיסטים אוכלי שפנים, בעיקר ביום כיפור, ולכולם יש שכפ"ץ קרמי נגד כדורים.
אני מציע את הפתרון היחיד, האולטימטיבי, הצודק והנדוש.
"לפטר את הוועד!!!!1" וישא"ק. -
anakin 3משתתף
או קיי,
אז ראשית, אם השתמעה נימה פוליטית מדבריי אז הרשה לי לתקן אותך. וועד האגודה עושה לדעתי עבודה נפלאה בשנים האחרונות ובמישורים רבים. אני סבור שהעובדה שיש כיום שלשה כנסי מדע בדיוני מדי שנה, מימד גדול ומוצלח, אתר שמתעדכן תכופות, סדרת גפן, פרס גפן לסיפורים קצרים – כולם השגים מרשימים של וועד האגודה המדברים בעד עצמם.
רבותי, לא כל מי שמותח ביקורת על נושא מסויים מגיע עם אג'נדה נגד הוועד. הפאראנוייה המקארטיסטית הזאת יצאה לי קצת מהאף – ולכן אני שב ואומר – גם אם לכם יש את האג'נדות שלכם, אני אינני מועמד לוועד, אין לי דבר וחצי דבר עם הוועד הקיים מלבד הערכה מלאה לעבודה הרבה שהוא עושה.
כאשר יש לי נושא ספציפי שאני סבור כי הוועד אינו מטפל בו כראו יטרחתי להשמיע את קולי ברייש גלי כמו במקרה הפרסים לספרים עבריים, המחיקות באתר האגודה ועוד.
כדי לא לפתוח את הויכוח הזה שוב – אני סבור שהוועד בראשותו של ארז מתפקד מצויין גם אם לפעמים יש תקלות. הסך הכל של עבודת הוועד הוא יוצא מגדר הרגיל.
כעת, לאחר שהשארנו את הנושא הזה מאחור (אשריי המאמין – הרי מייד ימצא מי שימצא טעם לפגם במה שכתבתי עד כאן וכיצד זה מתייחס בזילזול למישהו) ניתן אולי להתייחס לנושא שלפנינו.
וכן דובי יקירי, למרות שאתה סבור שלא כך הוא הדבר, הרי שגם למונטי פייטון, גם לסימפסונז, וגם לכל תוכנית אחרת שהוקרנה מאז ומעולם בכנסי האגודה השונים היו יסודות חזקים מאוד של מדע בדיוני ופנטסיה.
אי אפשר לומר את זה על ג'אק אס. יתרה מזו ניתן לומר שלסדרה אין שום קשר בכל רמה שהיא למדע בדיוני, לפנטסיה, למשחקי תפקידים או לכל דבר אחר. לצורך הפרוטוקול אני מתנגד באותה מידה להקרין בכנס את האזרח קיין.
וסלח לי, אבל כאשר התוכנית היא גם אינה מדע בדיוני וגם אינה כה שטותית, כיפית, מצחיקה, ומטומטמת כהגדרתך אלא יותר נוטה לכיוון של חוסר אינטליגנציה ברמה של אמבה ממוצעת, כן, גם לזה יש עלי השפעה – מצטער שאני כזה סנוב אינטלקטואלי.
אם זה היה קשור בצורה המרוחקת ביותר למדע בדיוני ופנטסיה – קרוב לודאי שהייתי שומר את דעתי לעצמי או לפחות לא מביע אותה בפורום הזה. השילוב של השניים זה מה שהופך את התוכנית הזו לטעות.
כמו שכבר נכתב, לאגודה צרכים להיות קווים אדומים ואחד מהם, ללא ספק, נחצה בהחלטה הזו.
-
???משתתף
היא שעברנו כבר על זה. כל מה שאמרת, כל מה שאמרתי – נאמר כבר. שמתחילים דיון כזה מחדש יוצאים מנקודת ההנחה שהכותב כבר קרא את השתלשלות האירועים הקודמים. ובקשר לכל מה שכתבת על הוועד – בסדר, לא אכפת לי האמת… הרגיז אותי קצת שאמרת שהוועד הוא זה שבחר תכנים (או אישר אותם לצורך העניין).. פשוט אין קשר.
אף אחד לא ניסה להציג את ג'קאס כקשור למד"ב. וראה את תגובתי הראשונה לפתיל המפורסם באורט. ובתור זה שבחר את הפרקים של סימפסונס וסאות' פארק, אני אומר לך בוודאות שלא הלכתי על דברים שבהכרח יש להם הקשרים מד"ביים, וכנ"ל לגבי סרטי מונטי פייתון, שהם לא מדב"יים, אלא כיפיים, וכולם אוהבים אותם.
אז זה מגיע לרמה של "רמה". וכאן אני לא מבין על מה מתווכחים. לכל אחד יש טעם שונה. אני סבור שיש הסתברות גבוהה שכאלה שנהנים ממד"ב יהנו גם מג'קאס אם יתנו לזה צ'אנס. אני גם חושב שזה יכול להוות נקודת משיכה למישהו שלא הכי קשור לתחום וכך לצרף אותו למעגל החברים של הארגונים האלה. אגב "האזרח קיין" – או בהצעות של אנשים אחרים "הכל אודות אמא" או אלוהים יודע מה — אם סרט קלאסי יש לו משיכה לקהל הכנס וימשוך עוד אנשים להגיע ואולי להכנס לאירועים נוספים והוא מתאים לאווירה של הכנס שאנחנו מנסים ליצור (אווירה שיש בה גם רוח קרנבל, כיף, ולא רק הרבה אנשים בחליפות שמדברים ברצינות כל היום) – אני בעד. וחוץ מזה שזה אירוע *אחד* מתוך יותר מ- 55…. ומבחינת תכנים שהם לא מדב"יים — יש כל שנה דוגמאות… הקביעה שלא היה אף פעם היא פשוט לא נכונה. ושוב, דוגמאות יש בדיון העצום שהיה באורט.
מבחינת "קווים אדומים" וכיו"ב… אני חושב שזו טעות לחשק את המארגנים בהחלטות שלא נשקלו עד הסוף.. מחר יבוא מישהו ויגיד שאנימה זה לא מד"ב, או שסטאר טרק זה לא מד"ב.. ואז מה? אולי ההחלטה צריכה להיות "באירועים שהאגודה חלק ממנה יהיו רק דברים שפורום אורט אוהב"? לאגודה יש נניח 200-300-400 חברים … מתוכם שמענו אולי 20, ומתוך אלה 5 מתנגדים קולניים… לא ממש מדגם מייצג. אם פנטסיקון הבא יכיל 20 רצועות ג'קאס, יש סיבה אולי לזעקות השבר, אבל באירוע שמרימים שלושה ארגונים, סלוט אחד מתוך 55 הוא לא סיבה. ומילת הקסם היא פרופורציה.
-
NYמשתתף
שלום לכל המעורבים.
כמנהל הפורום, הצטערתי מאד למצוא, כשקמתי הבוקר, *עוד* פתיל בנושא הסדרה ההיא. ללא קשר לדעותי בנושא, אני מתרה כאן כי בפעם הבאה כשיפתח פתיל חדש על אודות נושא הקיים באותו עמוד, הוא ימחק על קרבו וכרעיו. ראו (וברור למי אני מתכוון) הוזהרתם.
-
NYמשתתף
חברי האגודה, חברי הועד והנושאים בתפקיד בכנס איקון – מתי תבינו? מתי תקלטו שאלי נהנה לחולל כאן מהומות, וכי הוא עושה זאת בעקביות מפחידה? מתי תצליחו להתגבר על תאוות התגובה הפועמת בכם ולתת לו ללהג ככל העולה על רוחו? מתי תפנימו, בשם אללה, את הביטוי "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"?
הרי אין זאת הפעם הראשונה שהדבר קורה כאן, והתדירות מתחילה לעלות באופן מדאיג.
ואני אומר – די! תנו לו להתבטא, שיהנה מזה! שישמח ויעלוז ויעלוץ ויחולל, אם הוא רוצה, אבל אל תתנו לו את התענוג שבידיעה כי הטרדותיו צלחו בידיו. אתם (נושאי התפקידים) בשלכם, ואם הוא מעוניין יש בידיו את הכוח (ככל חבר אגודה) לבחור ועד חדש.
הרי אפילו אתם טוענים כי דבריו אינם ראויים לתגובה, לא כל שכן תגובה שניה. אז באמת, ובבקשה – *די!* -
???משתתף
-
גלמשתתף
להשתתף בהטלת הרפש המסורתית של לפני אייקון/בחירות?
חוץ מזה, בהתחלה זה אמנם הרגיז אותי אבל עכשיו – עכשיו זה בעיקר משעשע (ויסלחו לי חברי הועד האחרים שאולי לא רואים זאת כמוני).
מצחיקות אותי הפאנאטיות, ההגזמות הפראיות והחסרות כל פרופורציה ("מועלים בתפקידם"), הפאראנואידיות ("מטרות אפילות" LOL), ושאר הברקות. -
גל מבולבלמשתתף
-
NYמשתתף
יגמרו לי הפעלים החלופיים?
-
???משתתף
-
???משתתף
-
Boojieמשתתף
הרי חוקי הפורום לא נחצבו בבטון מזוין. זה לא שחברי הפורום שולפים כלי זין זה כנגד זה, הם בסך הכל יוצאים לקרב מזויינים במילים. הרי גם סעיף זין למטרות האגודה מעלה על נס את שיפור חופש הביטוי של חבריה. שנאמר: כל המזדיין בסבלנות, כאילו מסדיין בזבלנות. או משהו.
-
איהמשתתף
-
יעלמשתתף
לדוגמה, לך להתחרבש, לך להתפקשש, לך להתקרצץ, לך להתג'אקסס ועוד היד נטויה…
-
NYמשתתף
-
שלמקומשתתף
תגדירו את ג'קאסס כ"מסע לעבר הטמטום", ומצאתם את הקשר לכנס!
-
ארזמשתתף
שימוש מזיבי כזה באות השביעית, בלי אף מילה מצוייצת אחת… הריני מזיר את כובעי, ומשועשע קשות.
ג'קעז שולת!!!!!11 -
ארזמשתתף
זה כבר משעשע. די מזמן, האמת. התוכנית הצוויץ צוויץ, ציף ציף ציף הזאת זכתה לכל כך הרבה פירסומת, שנראה לי שתזכה לקהל רב ואוהד. כמה כסף אנחנו מקבלים מהם?
-
איהמשתתף
זה כבר התחום של אבו-שלמקו.
-
שלמקומשתתף
פתילפלצת או לא פתילפלצת, אי-סדר צריך שיהיה!
-
???משתתף
-
-
מאתתגובות