ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שירי מד"ב
- This topic has 7 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 4 חודשים by ??? ???.
-
מאתתגובות
-
-
??? ???משתתף
בכנסים גדולים בחו"ל נהוג לתת פרסים גם על שירת מד"ב .
שירה כזאת ניתן למצוא גם בארץ,ויתכן שיבוא היום שהאגודה תחליט לתת פרס גם על שירת מד"ב.
עוד על כך : -
גלמשתתף
ראה כאן.
ואם התכוונת לתת גפן על פילקים….גרררררר -
??? ???משתתף
אני לא מבין את ההודעה שלך. התייחסתי במאמר לפילקים אם לא שמת לב וגם נתתי קישורים למאמרים שעוסקים בהם כאן ,אז מה בדיוק הבעיה שלך?
ואם כבר מדברים על פרס גפן ..אם יהיו בשנה הבאה שירים ( לא פילקים ) באיכות וכמות גבוהה מספיק (נגיד חמישה או עשרה) אני לא רואה שום סיבה למה לא לתת להם פרס מיוחד לצד הפרסים לתרגומים לסיפורים המקוריים ולספרים המקוריים. -
רנימשתתף
-
אמברמשתתף
-
???משתתף
בלינק שרני צירף מוזכרת תחרות (יודע – הדבר הזה שבו בוחרים את הפילק הטוב מכולם) שמארגנת האגודה. בהתחשב בזה שמדובר באמנות של חובבים, נראה לי שהפרס המוצע – כבוד ויקר בכנס חובבים – מתאים לקטגוריה הזאת לא פחות מפרס גפן.
באמת אלי – לא מוטב להשאיר את היוזמות והמאבקים לנושאים שבהם לא נאבקו על המטרה במקומך? קצת קשה להתווכח (או להסכים) איתך, כשאתה אפילו לא קורא את העובדות שמציגים בפניך.
-
NYמשתתף
אי אפשר לתת פרס לכל דבר – פשוט לא נתן. אין מה לעשות. עם זאת, יש לי רעיון אחר (לעתיד, כמובן – אני בהחלט בעד הגישה ההדרגתית בפרס גפן).
רשימת הפרסים העתידית יכולה להיות:
א. ספר מד"ב מתורגם
ב. ספר פנטסיה מתורגם
ג. סיפור קצר מקורי
ד. ספר מקורי
ה. יצירה מקורית
כאשר הסעיף האחרון יכלול את כל הפריטים *המקוריים* (קרי – שנכתבו בעברית במקור) שאינם נכללים בקטגוריות האחרות. למשל: סרטים קצרים (וארוכים, אם ירצה השם!), מוסיקה, קומיקס, אנימציה, תיאטרון(!) וכו'. כך נוכל לתת חשיפה מסוימת ליצירות שלא היו זוכות לה אצלנו בדרך כלל, ועם זאת להמנע מרשימה ארוכה של קטגוריות בעלות מספר מועמדים קטן.ובהערת אגב: כאדם שכתב והפיק את אלבום המד"ב הישראלי הראשון והיחיד (בינתיים – יש תכניות לעוד אחד, אך זה סיפור אחר ויסופר בפעם אחרת), אני יכול לגלות לכם כי לדעתי יש לי סיכוי טוב יותר לקבל פרס גפן על מפעל חיים (בסופו של דבר) מאשר למצוא לי מתחרה בודד בקטגוריה "אלבום מד"ב" בשנה הבאה. אלא אם כן, כמובן, אותו מתחרה יהיה אני עצמי. לא חראם?
-
??? ???משתתף
גרומיט לא טעיתי בהבנת הנקרא,אבל הסוג הספרותי שדיברתי עליו ,שיר , הוא מה לעשות דבר מעט שונה מפילק .
פילק זאת יצירה של חובבי מד"ב שהיא פארודיה מושרת על שירים ידועים ועל נושאי ויצירות ספרות מד"ב ידועות .שיר זאת יצירה ספרותית בעלת חוקים מיוחדים משלה שיכולה לעסוק בנושאי מד"ב ידועים אבל ללא התיחסויות פרטניות ליצירות מד"ב ספציפיות בצורה שאותה עושה הפילק ( ולרוב ) לא מושרת ואם כן אז נותנים לה לחן מיוחד משלה.
גל וגם אתה מתייחסים לדבר לא רלבנטי מבחינת הכתבה שבמכוון לא עסקה בפילקים ,וזאת משום שנעמי כבר אמרה בעבר כל מה שיש לאמר בנושא בכתבה משלה ,וניתן לכך קישור.
הערתי את ההערה לגבי פרס גפן כדבר שכדאי לחשוב עליו ,אבל אל תדאגו ,אני לא מתכוון לבזבז זמן ומאמץ בניסיון ליצור פרס גפן גם על זה,חברי הוועד יכולים להירגע.
-
-
מאתתגובות