ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אייקון 2002
- This topic has 46 תגובות, 13 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 6 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
ארזמשתתף
בפגישה שנערכה אתמול, 19,4,02 ובה נכחו חוץ ממני גם בני שלו, יו"ר מועדון סטארבייס, ואסף הרשקו, יו"ר העמותה למשחקי תפקידים, הוחלט על שיתוף פעולה בין שלושת הגופים באייקון 2002. צפו לאחלה כנס.
-
theoyמשתתף
רק עוד חצי שנה לדרך…
-
Ange noirמשתתף
כל שלושת היו"רים לא נכחו… לא פלא שהסכימו על שת"פ. יהיה מעניין
-
שלמקומשתתף
עכשיו נשאר רק להחליט על נושא (רצוי זה שאני הצעתי , הרצאות, הקרנות, פרסום, מתנדבים, אורחים, נאום הפתיחה…
-
רנימשתתף
-
יעלמשתתף
לא השקעה היסטרית מבחינת ציוד ומאמץ, אבל יכול להשתלם מאוד בעתיד, ולאפשר לאנשים שהחמיצו הרצאה בגלל סרט מקביל או התנדבות לשמוע אותה.
-
Ange noirמשתתף
אם מקליטים, אפשר אולי בוידיאו ואז למכור את הקלטות במחיר עלות (ברשות המרצה כמובן) או להכניס אותם לספריה/מאגר כאשר יום אחד יקום
-
NYמשתתף
שמירה של הקלטות והשימוש בהן, אם באינטרנט ואם בכלל, אם שמע ואם וידאו, יגרמו לסרבול איום ולאי נוחות. הדרך הטובה להעביר את החומר היא, כפי שציינתי כאן פעמים רבות מספור, אכסון החומר כ*טקסט*. זאת, שוב, מהטעמים הבאים:
1. טקסט מונע בעיות הבנה של הנאמר (תנאי שמע גרועים או דיקציה בעייתית, למשל)
2. טקסט מאפשר שימוש במנוע חיפוש (נניח שאני יודע שעמנואל לוטם דיבר בהרצאתו בת השעתיים על דרקוני פרן. בשמע/וידאו, אאלץ לבלות זמן רב בחיפוש. בטקסט, אקיש על חיפוש של "פרן", ואגיע מיד למיקום הרצוי)
3. מאמר שלם, בצורת טקסט, תופס כמה עשרות KB. דקת שמע תופסת כ-500KB והלאה. דקת וידאו… חבל"ז. אם נשתמש בטקסט המעוניינים לא יצטרכו לבלות שעות אינטרנט רבות בהורדת החומר
לכן, שוב – אל תבזבזו את זמנכם היקר על הקלטות למיניהן. רק טקסט. -
Boojieמשתתף
רצוי להקליט אותה קודם… (אלא אם כן המרצה מעביר לך העתק של ההרצאה).
-
NYמשתתף
איומה ונוראה. אם יש כאן כאלה האוהבים לעשותה – יהיו ברוכים וכתובתי נתונה מעלה. אך עדיף, לדעתי, לנסות ולהשיג את סיכום ההרצאה או את הטיוטות של המרצה.
או, כמובן, לשכנע אותו להגיש לך את כל העסק בצורת מאמר מלכתחילה…
על כל פנים, אני טוען כנגד אחסון ואגירת ההקלטות עצמן. לא אכפת לי כלל באיזה אופן יוצר טקסט המאמר – כתיבה במקור, כתבנות ע"פ הקלטה, סיאנס – אלא רק כי התוצאה הסופית הנה טקסט קריא ואינפורמטיבי. -
Boojieמשתתף
הווה אומר, כל מי שמרצה באירוע כלשהו של האגודה, לבקש ממנו מראש לדאוג להעביר גירסת טקסט של ההרצאה שלו למען דורות העתיד?
-
Ange noirמשתתף
-
Ange noirמשתתף
אולי סוף סוף יוקם המאגר כשחומר יתחיל לזרום
-
NYמשתתף
עם זאת, לעתים קרובות המרצים אינם מחזיקים ברשותם גרסה כתובה של החומר.
על כל פנים – אשמח לקבל גרסאות טקסט של הרצאות לפרסום כאן באתר, ללא קשר לדרך יצורן. -
יעלמשתתף
המרצים לא תמיד מחזיקים גרסאות כתובות של החומר, וכך הרצאות משובחות נעלמות לנצח בין שניות הזמן…
לא התכוונתי לשבת ולהקליד מהקלטה (ניסיתי את זה פעם אחת, זה היה איום ונורא), וגם לא התכוונתי לשים באתר קבצי אודיו (נורא כבד). כל מה שהתכוונתי הוא להכין קלטות שמע שנועדו לשמיעה ותו לא. טייפ טוב ומקרופון טוב יכולים לייצר הקלטה ברמה משובחת. אם רוצים ויש למישהו את הציוד המתאים (כמו בעבודה שלי) אז אפשר להמיר את זה לאיזשהו פורמט מתאים ולשמור על דיסק – מה שיתפוס אפילו פחות מקום מקלטת.
אני כמובן מסכימה שגירסה כתובה של ההרצאה טובה יותר משמיעת ההרצאה עצמה – למרות שלפעמים לשאלות הקהל יש ערך מעניין כשלעצמו.
אפשר יהיה לעבור לצילומי וידאו כשלאגודה יהיו חמשת אלפים חברים ויהיה ימבה כסף בשביל זה.
-
NYמשתתף
ועודפי תקציב תמיד אפשר להפנות לשכירת קלדן שיעתיק את תוכן ההרצאות, ובא לציון גואל…
באשר לשאלות הקהל – בהרצאות בהן נכחתי אני הן היו, בדרך כלל, איומות ונוראות. ביחוד בלטו אלה שנועדו להדגים כי השואל יודע, כביכול, יותר מן המרצה. מסיבה זו אני ממעט להגיע להרצאות לאחרונה – פשוט אין לי כח לשמוע את שאלות הקהל.
-
Ange noirמשתתף
"חובבים הם אוסף אדיר של פיסות טריוויה… הבעיה היא, שהם כל הזמן מראים את זה."
-
Boojieמשתתף
למה ניבן התכוון.
-
ארזמשתתף
-
נועהמשתתף
האם כבר היה אייקון בנושא מסע בזמן?
איפה אני יכולה לבדוק כאלו דברים ברשת? -
אמברמשתתף
ואת יכולה לבדוק את הנושאים והתכנים של אייקונים קודמים תחת הכותרת "פעילויות" באתר האגודה
-
???משתתף
-
אמברמשתתף
-
שלמקומשתתף
-
דותן דימטמשתתף
נשים במד"ב או משהו כזה?
מהודעת היו"ר(ים) עולה שנושא הכנס השנה צריך להיות נושא טוב לא רק למד"ב, לטרק ולפנטסיה, אלא גם למשחקי תפקידים.
דווקא מסע בזמן יש לו פוטנציאל, למרות שהוא קצת צר, לדעתי.
כנ"ל בינה מלאכותית. סופר-צר.
נושא טוב צריך להיות תמה (Theme), כלומר משהו אמורפי שיתן גוון ייחודי לכנס ובמקביל יאפשר לנו לארגן שם כל פעילות שנחפוץ… צריך משהו באותה רמת כלליות שהייתה ל"קונפליקט", "Onwards" ואפילו "אלוהות".– דותן
-
נועהמשתתף
אבל אם הנושא יהיה רק "זמן" בלי המסע, יהיה אפשר להתפרס על יותר נושאים.
ואם אני אתמקד דווקא על פרקים בתוכניות טלויזיה שעוסקים בזמן אז יש את ב'גולשים בזמן' את הפרק שבו כדור הארץ מסתובב יותר לאט ולכן השנה שם היא 1980 ומשהו.
פרקים במכושפות, באפי, תיקים באפלה ואני בטוחה שאחרים שבו היום חוזר על עצמו, מסע בזמן ברוזוול ובאחרים.
ואני בטוחה שיש עוד סדרות שנוגעות בסוגית הזמן.בספרים יש את הספר של וונגוט (רעידת זמן?) ורבים אחרים.
אולי בעסקבות הרעיון של זמן אפשר להתמקד קצת בהיסטוריה חלופית.
הנושא הזה אולי יותר צר מ'אלוהות' ודומיו, אבל הוא קצת יותר רחב ממסע בזמן.רק רעיון.
-
נועהמשתתף
דווקא בספרי פנטזיה זמן הוא גורם מאוד חשוב.
יכולה להיות מעניינת הרצאה בנושא זמנים בפנטזיה.
אם נסתכל על המסעות בפנטזיה האפית, הזמן שלוקח לאנשים לעבור מארץ לארץ.
אולי הזמנים בין ארוע לארוע.
כל כמה זמן יש מלחמה בין האור והחושך.
אפילו הגילאים של הגיבורים בפנטזיה וגם במד"ב מתקשר לזמן, אם אנחנו מספיק פתוחים לרעיונות.בקשר למשחקי תפקידים, זה לא הצד חזק שלי, אבל אני בטוחה שאפשר למצוא משהו.
-
שלמקומשתתף
במקום "מסע בזמן", תרחיב את הנושא ל"זמן- המימד הרביעי". אז נכון שהרוב יהיה מסע בזמן (כולל רצועה לילית של בחזרה לעתיד), אבל יש עוד הרבה דברים שלא עוסקים במסע בזמן אלא באספקטים האחרים שלו- אם לקחת דוגמה פחות מד"בית אבל שתתאים לקהל יותר חיצוני, "ממנטו" עוסק בזמן לא ליניארי. מלבד זאת ישנם המון פרקים של סדרות וסרטים שעוסקים בזמן (הקרנה משווה בין שתי הגרסאות של מכונת הזמן?), כולל הפרק ההוא של סליידרס, שלושה פרקים של ננס אדום (זמן הפוך, מסע בזמן ופראדוקסי זמן), וכמובן כל פרק בסגנון "לקום אתמול בבוקר".
בקשר למשחקי תפקידים? קח חבורה שלוחמת בעולמו של טולקין ותכניס אותה למשל לעולם של מרוצללים. כל משחקי התפקידים, בין השאר, מאד רגישים לעולם בו הם נמצאים- אם תבלבל בין הזמנים, תקבל כמה אפשרויות מאד מעניינות.
וכמובן, אם תתחיל להכניס היסטוריות אלטרנטיביות, זה לעולם לא ייגמר.
בסך הכל, "זמן" הוא נושא מספיק רחב. אמנם לא כמו "אלוהות" (וכולנו יודעים איזה אייקון יצא מזה), אבל עדיין מספיק רחב. נושאים כללים ביותר הם תמיד נדירים, ונושא פרטני שיחבר את כל הקשת מד"ב-פנטזיה-משחקי תפקידים יהיה מאד קשה למצוא. בכל מקרה, האינטרס של האגודה הוא שהנושא יהיה כמה שיותר מד"ב-פ' שאפשר, לא?
-
נועהמשתתף
וואו, זה היה מאיר עיניים.
אני צריכה לעבוד על זה.
-
יעלמשתתף
יש המון יצירות מד"ביות ופנטסיות שעוסקות בזה. המון חומר להרצאות כמו השפעת העבדות על החברה בעולם שלנו, לעומת עולמות בספרות וכו'.
פרקים מסדרות: אנג'ל, הפרק על השדים הגלדיאטורים, באפי הפרק הראשון מהעונה השלישית, גולשים בזמן לא ראיתי, אבל בטח היו כמה פרקים שבהם הם הגיעו לכדור הארץ עם עבדות, אני בטוחה שבמסע בן כוכבים יש פרקים על הנושא ועוד.
סרטים: מטריקס, גלדיאטור (גלדיאטור לא ממש פנטסיה, אבל אפשר להקרין אותו).
ספרים של היינליין, ג'ואל רוזנברג, ק.ס.לואיס (הסוס ונערו) ועוד
גם למשחקי תפקידים זה נושא נהדר.זה גם נושא שיכול למשוך מבקרים שלאו דווקא באים משטח המד"ב, וזה בהחלט יכול להכניס אותם לנושא הזה.
-
Boojieמשתתף
שאחרי שקיפוד הציע אותו כבר כמה שנים, נושא כזה יגרום לו להרגיש סיפוק ואושר למשך זמן מה לפחות…
-
גלמשתתף
חוץ מזה, הנושא מתאים לפסח, לא לסוכות
-
אמברמשתתף
הם חזרה על אייקון99 – קונפליקט.
מצד שני, זה נושא שמאפשר לנו לחזור על תרגיל דוקאביב, ולקבל המון פרסומת בחינם.
-
יעלמשתתף
-
???משתתף
גם מבחינת פעילויות וגם מבחינת מבחר תכנים!
-
Ange noirמשתתף
-
שלמקומשתתף
אבל הנושא הזה הוא די פרטני, וקשה לי לראות איך הוא מתאים לאג'נדה החדשה של שילוב האגודה, המועדון והעמותה. אבל בהחלט אפשר להכניס את זה למאגר הרעיונות.
דרך אגב, כבר יש תאריכים לכינוסי וועדת הארגון? עוד חמישה חודשים…
-
אמברמשתתף
להתכנס. למה?
-
יעלמשתתף
גם לסטארבייס (the prime directive), וגם למשחקי תפקידים. אפשר לבנות המון מערכות משחק יפות על נושא של לוחמה בקולוניאליזם, וכו'.
מן הצד השני, אולי כדאי לדחות את זה לאחד הכנסים בשנים הבאות. דווקא בתקופה הזו זה עלול לקבל צביון פוליטי בלי להתכוון. אני כבר יכולה לראות בדמיון את המאמר המסריח בעיתונים על ההטפה הימנית/שמאלנית (כל כתב רואה את הדעה המנוגדת לשלו) במסווה של כנס מד"ב תמים.
לא כדאי…
-
אמברמשתתף
ל"קונפליקט" שהיה הנושא של אייקון 99'.
-
יעלמשתתף
קולוניאליזם בדרך כלל יוצר קונפליקט…
-
Boojieמשתתף
צביון פוליטי זה הדבר הזה שמעלה אותך לכותרות העיתונים, גורם לאנשים להתווכח עלייך בכל מקום, ובאופן כללי גורם לאנשים לשמוע עלייך.
שזה, למיטב זכרוני, משהו שאנחנו ממש ממש רוצים. -
Boojieמשתתף
שלא משיק באופן כלשהו לנושא אחר שכבר היה באייקון? פרס למוצא הישר.
-
אמברמשתתף
אנשים לא יבואו אלינו בטענות? הרי אני מקבלת טענות על זה שאנחנו מקרינים דברים שאפשר למצוא באוזן, אז לא כל שכן – בקון
-
אמברמשתתף
-
Boojieמשתתף
-
Boojieמשתתף
האחראים על הכנסים חוששים להשתמש מחדש בחומר שהוקרן כבר באייקון, ששודר פעמים רבות בטלוויזיה או שהוקרן פעמים רבות בקולנוע. למה? מהחשש שהקהל לא יבוא. אני אישית חושבת שהם מקיימים את הכלל הזה קצת יותר מדי בנחרצות, אבל יש בו הגיון.
-
-
מאתתגובות