האם שמעתם על הארגון החדש?

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה האם שמעתם על הארגון החדש?

מציג 53 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161219 הגב
      גל
      משתתף

Scifan – ארגון חובבי מד"ב ופנטזיה בישראל.
      שיהיה להם בהצלחה ובתקווה לשיתוף פעולה עם הועד החדש.

• #168361 הגב
      גרומיט
      משתתף
    • #168363 הגב
      Ange noir
      משתתף

זה גוף שמקושר ישירות לסטארבייס (כולל פיננסית) ומשמש כגוף בת למועדון לנושא הפנטזיה וכל מה שהוא מד"ב אבל לא סטר טרק.
      אני לא יודע עד כמה המידע הזה אמין (מקורו בהנהלה של סטרבייס, אבל המקור לא אמין במיוחד) אבל זה מה שסיפרו לי.
      מי שיודע יותר בבקשה שיספר

• #168364 הגב
      גל
      משתתף
    • #168365 הגב
      ???
      משתתף
    • #168366 הגב
      אמבר
      משתתף

שהחליטו שהם מעדיפים לפעול במסגרת סטארבייס.

כמו שפעם בשטעטל היו לכל שני יהודים שלושה בתי כנסת, אז כאן לכל שני חובבים יש שלוש אגודות.

• #168367 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #168368 הגב
      ???
      משתתף

הארגון בשלבי בחינת כדאיות הקמה. ברגע שיוכרע שלב ה – Go/No go כולם ידעו.
      החברים בארגון ישמחו לכל שת"פ עם האגודה.
      אם יש אנשים אשר מסיבות שונות ומשונות הינם – אנטי אגודה, מסורבי אגודה, או מה שלא יהיה, הם מוזמנים להצטרף לארגון, אם וכאשר יוקם.

• #168369 הגב
      אמבר
      משתתף

הקימו את הארגון הזה כי הם לא רצו שום שת"פ עם האגודה והם לא רצו לעבוד במסגרת האגודה. אז שלא יקשקשו עכשיו על רצון לשיתוף פעולה.

• #168370 הגב
      אהרון
      משתתף

יש קישור לאתר של סטארבייס, ואין קישור לאתר האגודה. אני מניח שזה לא במקרה.
      מי שחושב שבמצב הנוכחי של המד"ב בארץ הדבר הטוב ביותר הוא פיצול כוחות – שיהיה לו לבריאות. אם לאנשים האלה היה באמת חשוב קידום המד"ב בארץ, היו צריכים לפעול במסגרת האגודה.
      אבל, בהמשך לדבריה הנכונים של אמבר, גם ברחוב וולפסון בת"א כולם רוצים להתפרנס ממכירת נברשות דווקא…

• #168371 הגב
      ???
      משתתף

את יודעת מי הם ?
      מה הם רוצים ?
      למה הארגון קם ?
      מה המטרות שלו ?

• #168372 הגב
      ???
      משתתף

אם האתר הזה היה רשמי… הוא היה מתפרסם.
      כרגע הוא בבניה.
      ובצד הימני יש קישור למועדון, ואילו במרכז יש קישור למועדון לאגודה ולאיגור !!

• #168373 הגב
      Dragoran
      משתתף

תחתי? זה גורם לזוג לינקים להראות כאחד…

• #168374 הגב
      אמבר
      משתתף

בעיקר כיוון שאף אחד מהם לא טרח לבוא ולהשמיע את טענותיו כלפי האגודה ישירות לאנשי האגודה או לספר על תכניותיו.

אבל הם כמובן מוזמנים לספר מיהם, מה הם רוצים ולמה הם קמו.

• #168375 הגב
      ???
      משתתף

והאתר עדיין בבניה

• #168376 הגב
      ???
      משתתף

זה לא ממש דבר שאפשר לבסס עליו דברים.
      הם ישמיעו את דעתם, ברגע שיוחלט מה קורה עם הארגון.
      ואז כולם ישמעו על הארגון. עז אז, קצת סבלנות .

• #168377 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #168378 הגב
      ???
      משתתף

שהם מאוכזבי אגודה ? מנועי אגודה ?
      קמה קבוצה של אנשים שרוצה לפעול. וגל כתב יפה "שיהיה להם בהצלחה ובתקווה לשיתוף פעולה עם הועד החדש".
      אז נכון – לחלק מהם היו בעיות עם האגודה. אבל זה לא רלוונטי לכלום.
      כתוב באתר הלא רשמי (!) שחברי הארגון מוקירים את פעילות האגודה, ולא מעוניינים להכנס לנישות שלה, אלה לפעול במקומות שבהם האגודה לא פועלת כיום.

• #168379 הגב
      NY
      משתתף

כלומר, כל מה שיש לנו כאן זה אתר לא-רשמי, או שמא לא-אתר רשמי, או אולי לא-אתר לא-רשמי, על כל פנים – *משהו* זה או אחר, מגובה בשמועה עקשנית ותו לא.
      חברים – נראה לי כי אנחנו יכולים לנוח על שמרינו בשקט. (שקט, גל!)

(ואני כבר רואה את הידיעה העתידית בעיתון:
      "יחידת הקומנדו הימי של האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה השתלטה הבוקר על ספינת מבריחים של ארגון הטרור SciFan. במסגרת הפשיטה, שהתנהלה ללא חילופי אש, נתפסו יותר מ-400 בובות מתנפחות בדמותו של קפטן פיקארד. יו"ר האגודה: 'מדובר בהסלמה'; מטה SciFan: 'זה לא אנחנו היינו!'; מפקד כח הפשיטה, קפטן ר.ג.: 'מכרתי את זכויות ההסרטה להייאו מיאזאקי!'; אנשי SB972 מאיימים לסגור את השגרירות במחאה")

• #168380 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

הצהירו על מטרות דומות לאלו של סייפאן (קרי, עידוד וקידום הקמת תאים וקיום פעילויות בכל הארץ), ובמידה והועד החדש אכן ינסה לקדם מטרות אלו, כולי תקווה שבאמת יהיה שיתוף פעולה ולא תחרות.
      כי תחרות עשויה לפגוע בתאים המקומיים ואנו לא רוצים זאת, נכון?

• #168381 הגב
      אהרון
      משתתף

NY, רחמנות, כמעט נחנקתי!

• #168382 הגב
      אמבר
      משתתף

בשביל שיתוף פעולה הם לא צריכים להקים אגודה נפרדת.

אם הם רצו ליצור פעילויות בפריפריה, הם היו יכולים לארגן פעילויות כאלה במסגרת האגודה.

• #168383 הגב
      NY
      משתתף

לקרוא את מטרותיה המוצהרות (רשמית וחוקית!) של האגודה, בעמוד "אודות האגודה" שלנו.
      ביחוד שימו לב לסעיפים 4 ו-5.

• #168384 הגב
      גל
      משתתף

*חייבים* שיתוף פעולה.
      לכן, ברגע שתפתח ההרשמה לסייפאן, אני ארשם . מישהו מהאגודה צריך לרג…אה, להיות מעורב :-)
      (מה שמזכיר לי, אני צריך גם להרשם לסטארבייס. :)

• #168385 הגב
      ???
      משתתף

אבל בסעיף 4 כתוב שה"אגודה" תסייע בהקמת ארגוני מד"ב ופנטסיה נוספים, אז אני לא מבין – למה יש למישהו בעיה עם הרעיון של סייפן ואדרבה, למה ה"אגודה" לא תומכת ברעיון, כפי שמתחייב מהתקנון?

• #168386 הגב
      שלמקו
      משתתף

כשיוצא מוצלח, יוצא מאד מוצלח…

• #168387 הגב
      אמבר
      משתתף

ליתר דיוק – ההקמה של סאי-פאן נשמרה בסוד במשך כמה חודשים, עד שסטארבייס הודיעו על כך באופן רשמי. ובכלל, סאיפאן הוא לא ארגון חדש, הוא חלק מסטארבייס.

ואגודה חדשה לא מקימים סתם כך, בשביל שיהיה אתר אינטרנט מגניב או שיהיו אנשים שיוכלו לקרוא לעצמם "יו"ר" ולהרגיש חשובים.

• #168388 הגב
      ???
      משתתף

אני ממש לא יודע מאיפה (אם בכלל) את מקבלת את העובדות הללו.
      אבל הם ממש לא נכונות !

• #168389 הגב

בשיחות לא רשמיות עם חברי מועדון מסויים ההתיחסות לפורשים (?) מאוכזבים (?) חברי מפלגת המרכז (?) היא כאל בדיחה לא מוצלחת, בסגנון תנו לילדים להשתולל, הם ירגעו… בלווית אנחה כבדה.

קפה? עוגיות, מישהו?

• #168390 הגב
      ???
      משתתף

אני לא מבינה. לאגודה יש איזשהו מונופול על הקמת אירגוני מד"ב?
      צריך לבקש מהאגודה רשות לפני שמקימים ארגון חובבי מד"ב?
      ממה שאני רואה יש כאן ניצנים של הקמת ארגון אחר שלא מנסה להתחרות באגודה, לא מתיימר לאיים עליה בשם צורה, למה ההתקפה הנבזית הזו על קבוצה של אנשים שקרוב לוודאי שאינך מכירה? פספסתי משהו? למה אני מקבלת את התחושה שאת רואה את זה כפגיעה אישית בך?

• #168393 הגב
      ???
      משתתף

מדובר, אגב, בדמי של ספינת חלל דמויית נעל ספורט, שגררה אחריה צינור באורך 83 מ"מ ובו כל הבובות הנ"ל, מעוותות קמעה מצפיפות יתר.
      ניר, בחייך. שאתה תשכח את האלמנט?!?

• #168394 הגב
      תומג'י
      משתתף

כרשמי וקיים.

בפנזין המועדון "סטארבייס 972". יותר פרסום מזה?

חוץ מזה, כולם כרגע מדברים עליו.
      אז אם לארגון (הלא מאורגן?…) אין מה להגיד, מתבססים בינתיים על מקורות יד שניה.

• #168395 הגב
      ???
      משתתף

מדבריך בדף תעמולת הבחירות משתקף האופי האליטיסטי (שים לב, לא כמילת גנאי) שהיית רוצה לשוות לאגודה.

האם הקמתם של ארגונים "המוניים" יותר שאינם קשורים לאגודה אינה משרתת את מטרתך בכך שהם עשויים למשוך את אותו קהל הנוהה אחרי ההמוניות הרדודה ולהותיר את האגודה עם אותו קהל שאתה מכוון אליו?

• #168396 הגב
      אמבר
      משתתף

אף אחד לא צריך לבקש רשות כדי להקים אגודה חדשה, אני חושבת שזה די ברור.

אבל יש פה איזה טענה שמשום מה האגודה * חייבת * לעזור לסאי-פאן. מישהו באמת חושב שהאגודה תשקיע מהזמן שלנו וממשאבים אחרים של האגודה כדי להקים אגודה חדשה במקום לקדם את הפעילויות של האגודה הקיימת? למה בדיוק?

ובכלל, הרי אותם אנשים הקימו אגודה חדשה כי היו להם טענות נגד הישנה, אז מה פתאום הם צריכים בכלל עזרה בדיוק מאותם אנשים שהם לא רצו לעבוד איתם?

• #168397 הגב
      ???
      משתתף

אין לי מושג מי קם,מה הוקם, למה מוקם ועל מה הנקם. מה שהשכל הישר אומר לי די פשוט – מי שעוסק במד"ב , בכוונה ציבורית, צריך להשקיע לכל הכוונים, לתכנן ולעבוד קשה ולאורך זמן.
      אני לא רואה מקום להתרגשות או לסערת רוחות. הלוואי ומדובר בגוף שיקים פעילויות לתפארת, בכל כותרת שלא תהייה. גם מי שעוסק בנושא למטרות רווח בלבד עדיין יכול להצליח. אנחנו לא מגנים את מי שיצר את היום השלישי או שאר סרטים, וחלק מיוזמות המד"ב החשובות נדחפו ע"י גורמים מסחריים כמו הוצאות ספרים.
      אם הם גוף אינטרסנטי, ולא יהיו רציניים – הרבה פעילות לא תצא מזה. מקסימום, סערה בכוס אספרסו בקפה יוקרתי בת"א: הרבה רעש ופרסומות, מעט טעם וריח.
      אז בכל מקרה – שיצליחו, וכמו שאמר סאם – "שיהיה להם לבריאות, מר פרודו".

• #168398 הגב
      ???
      משתתף

ככה הם מתכוונים לחשוף אותו לקהל חדש?

אגב, האם מדובר בארגון שצויין פה כבר?

• #168399 הגב
      גל
      משתתף

ולא חד צדדית.
      בסדר, אז אלו אנשים שהחליטו שפעילויות האגודה לא טובות להם והם רוצים עוד/אחר.
      אני עדיין טוען שמלחמה (או סתם התעלמות) זו לא הדרך.

• #168401 הגב
      ???
      משתתף

אבל לשם כך יש לשנות את הצהרת מטרות האגודה כפי שהזכיר ניר.

[ כמובן שאפשר להשאיר את המטרות על כנן ולא לפעול לפיהן אבל אז האין זו צביעות? ]

• #168402 הגב
      ???
      משתתף

את כן מכירה אותם ?

וחוץ מזה, מי ביקש עזרה מהאגודה ?
      גל שאל מי מכיר, ואת הגבת בחריפות נגד הארגון, שעדיין לא עשה כלום, לא ביקש כלום ובטח לא טען כלום.

• #168403 הגב
      איה
      משתתף

אין לי מושג איך וכיצד את מגיעה לתובנות שכאלו. אף אחד לא לוקח שום דבר באופן אישי, אלא פשוט התעוררו כאן כמה תהיות בעלות בסיס בנושא.
      עלו כאן כמה טענות מעוררת מחשבה. באמת מדוע לפתוח מועדון/תא/עמותה/אגודה חדשה כשכבר קיימת אחת. אין כאן שום מונופול, אבל זה בהחלט היה מקל על המארגנים החדשים להיעזר בגופים קיימים. ולא רק מקל, אלא אני מאמינה שהיו מגיעים לתוצאות טובות יותר, ובפחות זמן.
      לדעתי האישית, להקים גוף חדש ולומר אנחנו לא צריכים אף אחד, הוא דבר ילדותי וטפשי. זה שולח מסרים סותרים בקשר להצהרות הגוף החדש.

ולסיום, למה למכור נברשות כשאפשר למכור רהיטים ברחוב הרצל?

• #168404 הגב
      איה
      משתתף

והשתרבבה איכשהו לכאן.

• #168405 הגב
      שמואל
      משתתף

אני כתבתי תגובה ארוכה ומנומקת נגד העניין הזה (הפיצול) אבל האקספלורר קרס…
      רק אגיד שלדעתי עוד אגודה למד"ב ופנטזיה שתגבה תשלום תבוא בהכרח על חשבון אחת האגודות האחרות ואם היא לא תגבה תשלום היא לא תצליח לעשות הרבה ולכן לדעתי הקמה של אגודה חדשה זה פשוט עניין מיותר…
      בגרסה הקודמת זה נראה הרבה יותר טוב…
      לעזאזל עם האקספלורר…

• #168406 הגב
      רני
      משתתף

1. מדוע אין חבריו ומקימיו חשים שאין הם יכולים להתבטא במסגרת האגודה? (אשמח לקבל דוגמאות ספציפיות)

2. מה מטרותיו של הארגון החדש הזה וכיצד הוא מקווה לממש אותן?

3. מדוע אין חבריו מנסים להשפיע על האגודה ודרכה (אם זו אינה נראית להם) מתוך האגודה, וע"י כך לאחד כוחות, במקום להקים ארגון מתחרה שהוא בשלב זה (אלא אם כן אני טועה) חסר אמצעים?

4. כיצד חושב הארגון החדש לממן את פעילויותיו? האם יגבו דמי חבר? האם יגבו דמי כניסה לאירועים אותם הוא חושב לארגן?

5. מיהם האנשים העומדים בראש ארגון זה?

6. כיון שהצהרתם שיש צורך ביותר משני כנסים גדולים בשנה, מהו לדעתכם המספר הרצוי של כנסים שיש לערוך בשנה אחת?

7. כיצד אתם חושבים לממן כנסים אלו? (מתקשר גם לשאלות 2 ו-4)

8. האם זהו ארגון דמוקרטי? (כלומר: האם חברי ההנהלה/וועד נבחרים בבחירות חשאיות, או שיש הנהלת גג נוסח סטארבייס)?

9. מה עמדתכם בנוגע למדיניות קידום המד"ב בארץ?

אני מודע לכך שאלו הן שאלות רבות וכבדות משקל בחלקן, אולם נראה לי שלפחות על חלקן כבר חשבתם, שהרי הקמת הארגון נובעת, מן הסתם, משאלות כגון אלו. אשמח לקבל את המידע, וכך גם האחרים.

תודה.

• #168407 הגב
      אמבר
      משתתף

בכתובת הדואל שלו, כך שגם לא ניתן היה ליצור איתו קשר.

• #168408 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #168409 הגב
      ???
      משתתף

דרך אגב, גל – אם האתר שלהם עדיין לא פורסם, מאיפה הישגתה את הלינק אליו?

• #168410 הגב
      גל
      משתתף
    • #168412 הגב
      Ange noir
      משתתף

אגודה/אירגון/עמותה/מועדון הם גופים גדולים, ארציאים (או לפחות מכסים אזור רחב בארץ, כמו גוש דן לדוגמא) רשומים אצל רשם העמותות, בעלי תקציב ומשלמי מיסים.
      תא/קבוצה/חוג לעומתו הוא גף קטן בעל הקף עירוני ומטה (להוציא את תא נהלל שטוען לכסות את כל עמק איזרעל אבל זה אזור דליל אוכלוסין), בעל תקציב מוגבל עד לא קיים (SFiR לדוגמא חיים על חסד רשות המתנסים ברחובות, ופה ושם אירוע מצומצם), כוח אדם פיצקי ושאיפה לטיפול בבעית המד"ב אזור המידי שלהם, לא יותר ולרוב פחות.

• #168413 הגב
      ???
      משתתף

ברגע שיהיה כזה ארגון.

• #168414 הגב
      רני
      משתתף

מסוג זה אמורות להקדים את הקמת הארגון ולו רק כדי שניתן יהיה לדעת מה מטרתו של האירגון.

• #168415 הגב
      Boojie
      משתתף

1. ארגון שמכריז על עצמו שהוא מעוניין לקיים שיתוף פעולה עם האגודה, הייתי מצפה מאנשיו לשתף את האגודה, ולו גם בראשי תיבות, במתרחש. העובדה שאיש בועד האגודה לא עודכן בהקמתו של הארגון החדש הזה אומרת דברים רעים מאד לגבי התוכניות שלו לשתף פעולה עם האגודה.
      2. הארגון הזה מכריז על עצמו כארגון ל"מסורבי האגודה" או איך שלא תקראו לזה. במילים אחרות זה "התעצבנו על מה שהולך באגודה אז החלטנו להקים לנו ארגון משלנו". זה גם לא בדיוק מריח מרצון לשיתוף פעולה. עד כאן, הרצון הזה לשיתוף פעולה נשמע כמו מס שפתיים ולא יותר.
      3. ארגון כזה יחליש את כוחה של האגודה. כוחה של האגודה, והסיכויים שלה להשיג תקציבים ותמיכה ממסדית, מבוססים על מספר חבריה ועל היותה מייצגת את חובבי הז'אנר. אם שני ארגונים כאלה יתחרו על החברים ועל התקציבים, יש לי חשש עמוק שכולם יפסידו מזה. וב"כולם" אני מתכוונת לחובבי המד"ב בארץ. למשל, תחשבו על מה שיקרה במשרד החינוך אם שני ארגונים מהסוג הזה פונים אליהם במקביל כדי לקבל תמיכה. בעיני, התסריט הסביר ביותר, זה שאף אחד מהם לא יקבל.

• #168434 הגב
      Kipod
      משתתף

תחרות היא דבר טוב. היא גורמת לעליית רמה מצד אחד, ולהתמצקעות והתמקדות מצד שני.

אין לי בעיה עם כך שהם יסחפו איתם צופי סדרות נמוכות, וישאירו לנו פעולות רציניות יותר. גם אם ההיקף שלהן יהיה נמוך יותר.
      אין לי בעיה עם היקף פעילויות נמוך יותר, אם הוא יקלע לטעמי יותר מהנוכחי, דבר שאני צופה שיקרה אם תהיה תחרות שכזאת "איתם".

מאידך, כאשר יש תחרות חברות רובות טורחות לספק לקהל דברים היותר קולעים לטעמו, ובכלל מתייחסת טוב יותר לצרכנים. נכון שיש כאן סכנה של מחנהמשותףנמוךביותר, אבל אני מאמין שלא זה יהיה המצב, ומקווה כן.

מי יודע? אולי אם אכן יקום ארגון מתחרה, האגודה תתחיל לייחס יותר חשיבות לאיזורי הפריפריה? אולי האגודה תשבור את המעגל, ותתחיל לפנות לקהלים חדשים, אליהם עד כה לא ניסתה לפנות?

ולפני שכולם קופצים – כן, זאת דעתי האישית בלבד, היא שלי, והיא לא מחייבת אף אחד אחר.

• #168438 הגב
      Boojie
      משתתף

תחרות היא אכן דבר טוב, בשוק שיכול להרשות את זה. כרגע, המצב העגום הוא שאם תהיה תחרות, שני הגופים יבואו זה על חשבון זה, בשוק קטן מדי. אני מאמינה שהאגודה מספיק מבוססת כדי שזה לא יחליש אותה, אבל אני חוששת שזה יכול לפגוע בהתרחבות שלה.

• #168449 הגב
      אמבר
      משתתף

כסף וכוח אדם.

כסף מגיע מספונסרים, מפעילויות ומדמי חבר. כוח אדם – נו, אתם יודעים מאיפה הוא מגיע.

כרגע המצב הוא שאין לנו מספיק משניהם, ומי שנפגע בעיקר אלה הפעילויות בפריפריה וההתרחבות לתחומים חדשים. תחרות בין שני גופים על אותה עוגה תביא לכך שלשניהם יהיה פחות. אין מה לעשות, כסף וקהל מביאים עוד כסף ועוד קהל.

וזו התפתחות מצערת כיוון שדווקא בתקופה שבה הארגונים הקיימים מנסים לתאם ביניהם, וליצור מודלים לפעולה משותפת בדיוק כדי להנות מהיתרון לגודל, אז פתאום מגיע גוף שפועל בדיוק נגד המגמה הזו, מסיבות שלי עדין טרם הובהרו בצורה ברורה.

מציג 53 תגובות משורשרות
מענה ל־האם שמעתם על הארגון החדש?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: