ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עידכונים באתר של SFiR, והכנות
- This topic has 37 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים by Preacher.
-
מאתתגובות
-
-
Ange noirמשתתף
האתר של SFiR עודכן העולו סיפורים, הוספו לינקים ופרוזה, ותודות, והחלפנו את תמונות הקרע (שלא עלו טוב) ותיקנו את השער
כמו גם יש מידע על ההכנות למסיבת הפרישה הקרובה של נעמי, אז נעמי יקרה, אל תיכנסי לאתר כי אחרת זה לא ילך
-
Ange noirמשתתף
SFiR
-
גלמשתתף
לפרסם את הסיפור של היינליין (אשר תוקף זכויות היוצרים עליו
עדיין לא פגו) ללא אישור?
ואשמח אם תוכל לסדר העברית כך שתתאים לגולשי נטסקייפ -
Ange noirמשתתף
פשוט נורא רצינו להעלות ספר לרשת וחיפשו סיפרי רשת, הביה שכולם היו או של ממו"ד או של איזה משחק תפקידים אחר אז בינתיים העלתי מה שהיה לנו זמין, עד העדכון הבא זה ירד וספרים שלא יתבעו אותנו על שימוש בהם יועלו, במיקרה הכי גרוע, נכתוב אחד בעצמנו.
אני אראה מה אפשר לעשות בנגוע לנטסקיפ, אבל בינתיים נסה עם אקספלורר או לך לפורום שלנו, דברים חשובים על פעילויות מועלם גם שם
-
גלמשתתף
יש גם אנשים כאלה, אתה יודע.
אם אתה רוצה אתה יכול לשים ספרות קלאסית
(כלומר ספרים ישנים – כאלה שיצאו לפני שנת 1930 או משו כזה).
אתה יכול להוריד מתוך פרוייקט גוטנברג -
Boojieמשתתף
כן, היא נורא יפה. מקסימה. משגעת. ולא מאפשרת בכלל לקרוא את הטקסט שמודבק עליה.
-
Ange noirמשתתף
היתה שם מקודם תמונה גם נורה יפה של שקיעה מעל הרים סגולים אבל זה היה די כבד ומילאו לי את הדוא"ל והתלוננו על זה הן פה בפורום והן בפורום של האתר, אז יצרתי תמונה שחור לבן וקצת צהוב והבהרתי כדי שטקסט כהה יראה ברור (ולפי דעתי הוא ברור אבל לי יש הפרדת צבעים מאוד גבוהה במסך) אבל עם זה מאוד מפריע לך אני אטפל בזה אישית בעידכון הבא, אבל עקב המדיניות שקבענו (חברי המועצה של SFiR) זה יהיה גם כן נוף, יש מאחורי זה סיפור די מרתק כי חיפשו תמונה שתאים לכל הנושאים שלנו ולבסוף החלטנו נופים כאלו כמו של עולםמות אחרים הכי מתאימים, אז… יש איזה נוף שאת הייתי רוצה לראות (או מישהו אמר באותו עניין)?
-
Ange noirמשתתף
איזה מחשב יש לך, כי כל PC היום לצערנו בא עם Microsoft world domination/windows 98/2000/ME, והאקספלורר הוא חלק אניטגרלי ובלתי ניתן להסרה (תאמין לי, ניסיתי). אז או שיש לך מחשב ישן (מסכן) או שיש לך Mac (לא הוגן, גם אני רוצה מערכת הפעלה שעובדת) או שאתה מתכנת מחשבים לא רע והצלחת להסיר את הIE (איך ד"א?), בכל מיקרה, בדקתי את זה עם הנטסקיפ שלי (גירסה 6 בטא) וזה עבד כמו שצריך, אז אני מציע לך לשדרג את הנטסקיפ שלך ואני אנסה לבדוק את זה עם גירסה ישנה ואספר לך מה יתגלה
-
גלמשתתף
שיש לי מק. ואני לא מתקין עליו גרסה 6.
-
Ange noirמשתתף
אני חשבתי שכולם יודעים מי זה טולקין וגיליתי לאכזבתי שיש הרבה שלא. ד"א מה רע בגרסה 6? אני מתכוון חוץ מזה שלוקח לה שנה לעלות והיא מכוערת להחריד ואני לא סובל אותה ושומר אותה רק למקרי חירום, מה רע.
חמ"ז יש דפדפנים אחרים, כמו אופרה או power. -
Boojieמשתתף
שיהיה קריא.
כרגע זה לא.
לדעתי יהיה לכם קשה למצוא תמונה מסוג כזה, אבל אם כבר, תנסו ללכת על תמונות כהות (נגיד, תמונת שמים עם כוכבים, תמונת לילה, תמונה של הרים או נוף מדברי בלי השמיים מעל, וכדומה) או לפחות על תמונות שהצבע בכולן פחות או יותר אחיד. כמו כן, צריך לקחת בחשבון שלא כל המוניטורים מציגים צבעים אותו דבר, אפילו באותן רזולוציות. באופן כללי, תמונה שיש בה קשת רחבה של צבעים (למשל, מבהיר לכהה) לא מתאימה להיות רקע. -
אסטרו-נעמימשתתף
אבל האמת היא, שרק הצצתי בתמונה והלכתי כדי לראות אם אפשר לראות את הטקטס.
ולפני שצועקים על האוף-טופיקיות: עדיף שלא תענה, נדבר ביום שלישי. -
Ange noirמשתתף
ד"א התמונה שהיתה קודם היתה בסדר (אם את זוכרת מה היא היתה) כי אני פשוט יכול להוריד לא את הרזולוציה ולהחזיר אותה או שכמובן אני יכול לנסות ליצור תמונות רקע חדשות או שפשוט ברגע שיוחל (וםא יצליחו להגיע להחלטה) נשים את הסמל שלנו כרקע, כבר אחשוב על משהו…
ד"א יש לך רעיון איך אפשר לבדוק שתמונה מתאימה למספר מסכים? -
Boojieמשתתף
פשוט הבחנתי שדברים נראים אחרת במסכים אחרים. למשל, במסך המזדקן שלי דברים נראים ממש אחרת מבמסכים אחרים, למרות שאני עובדת עם רזולוציה גבוהה גם של נקודות וגם של צבעים. והתמונה הקודמת היתה עוד יותר גרועה מהנוכחית.
-
שמואלמשתתף
במעבדת מחשבים בבי"ס או שאפילו כמה אנשים מהקבוצה יכנסו לאתר וידווחו.
-
Ange noirמשתתף
במיקרה הכי גרוע, בוג'י תתלונן שוב שבוע הבא
-
Ange noirמשתתף
החלפתי את התמונה בעמוד הראשי, תראי עם זה יותר טוב
-
NYמשתתף
א. סדר העדיפויות של האתר צריך להיות: 1. פונקציונאליות, 2. יופי. בסדר זה – *לא* ההיפך. הטקסט בעמוד הראשי שלכם עדיין לא קריא. הנוהל המקובל הוא: טקסט בהיר על רקע כהה, או טקסט כהה על רקע בהיר. באם לא נמצא פתרון – בטלו את התמונה לחלוטין, חד וחלק.
ב. רצוי *לא* להחליף פונט או גודל אות כל כמה שורות. הדבר גורם למראה "זול" של האתר.
ג. האם האתר בעברית או באנגלית? כך או כך – מצב בו התפריט באנגלית והתוכן בעברית הנו מגוחך למדי. גם הודעות ה-Under Construction איומות למדי.
ד. כדאי לבדוק את הניסוח באתר ביתר תשומת לב. "טוב, אז מה חדש…" לא עובד טוב, למשל, ביחוד כשהוא משמש לפתיחת *כל* פריט חדשות. אם החלטת לכתוב בגוף ראשון, משום מה, ציין בגוף הטקסט או בסופו *מי* אתה.
ה. מטעמי נוחות וחסכון במקום על המסך, אני מציע להעביר את הכותרת "SFiR" לעמודה השמאלית, בה נמצא התפריט. לחילופין, נתן לצמצם את גובהה לכמחצית מזה הנוכחי ע"י שימוש בפונט קטן מעט יותר, צמצום רווחים וביטול תת-הכותרת.
ו. ככלל – אני ממליץ על פחות התחכמויות (גרפיות וטקסטואליות) ויותר תוכן אמיתי, ברור, קריא ופשוט. -
Ange noirמשתתף
-
Ange noirמשתתף
כל הלילה לא עצמתי עין, ישנתי בעינים פקחותו ובעמידה מעביד בפרך את צבא שדונים התכנתים שגנבתי מהמרתף של טרי פראצ'ט, בפחד ואימה הם עמלו, שיננו את התלונות שלכם ועשו כמיטב יכולתם לבנות אתר טוב יותר… לכולם
-
Boojieמשתתף
> בדף שלפני הדף הראשי (דף ה"ברוכים הבאים") – Fantasy כותבים ככה ולא Fantesy. פדיחות.
> הפריים הראשי יוצא לי בג'יבריש, וזה מן הסתם כי חסר לו מטא-טאג שיגדיר את האנקודינג (כי אחרי ששיניתי את האנקודינג, זה בסדר). (איף, כמה מילים אנגליות במשפט עברי אחד!). כנ"ל גם בהמשך, בדפים אחרים שנכנסים אליהם.
> בפריים הראשי, צבעים הכהים כהים מדי. תוריד את דרגת הכהות של הטקסטים הכהים יותר.
> בפריים העליון, שמכיל את הכותרת – הכותרת תופסת יותר מדי מקום, ואצלי, ברזולוציה שלי, גם צריך לגלול כדי לראות את שתי שורות הכותרת. לצמצם, ומהר. כותרת צריכה לתפוס מקום מינימלי. ו- Rehovot כותבים ככה, ולא Rhovot (בחיי, תסתכל בשלטים).
> אני מסכימה עם ניר שרצוי לשנות גם את הכותרת והתפריט השמאלי לעברית. אין שום סיבה שהם יהיו באנגלית, ובמקרה הכי גרוע מכינים גיף קטן ונחמד בשביל להציג את הכותרות הדרושות.
> הרקע הרבה יותר טוב בדף של האזור הספרותי, אבל שוב, הפונטים כהים מדי וקשים לקריאה. על רקע כהה צריך פונטים בהירים.
בגלובלי, יש הרבה שיפור. סחתיין על העבודה, תמשיך ככה. -
יעלמשתתף
1.
הכנס לקוד ה HTML של העמוד הראשי שלך. בחלק של ה HEAD אמור להיות תג בשם TITLE. אם יש שם תג כזה, אז כתוב בפנים משהו משמעותי, שתרצה שיופיע בכותרת הכחולה שבראש החלון במקום NEW PAGE 1. זה גם מה שיופיע אצל מי שיצרף את הדף הזה לפבורייטס שלו. אם אין שם תג כזה אז בתוך חלק ה HEAD רשום:
What you want as the site's name
אל תשכח את הסגירה, זה מאוד חשוב.כרגע האתר שלך חסר שם, ומי שינסה להוסיף אותו לפייבורייטס, לא ידע למה יוביל אותו הקישור.
2.
חסרה לך הגדרת עברית באתר. אצלי זה הופיע באופן אוטומטי עם פונט אנגלי. הכנס לכל דף ודף ושתול תג META מתאים. אם אתה לא יודע איזה, אז נסה את זה:או את זה:
אני חושבת שהאחרון יכול ליצור בעיה במשתמשי MAC אבל אני לא בטוחה.
אם אין לך מושג על מה אני מדברת, אז המקום של התג הזה הוא מיד אחרי תג HEAD ולפני כל תג אחר שבא בתוך ה HEAD.
בהצלחה.
-
Ange noirמשתתף
ואם קצת מזל יהיה גם סיפור נחמד על העבודה מאחוריה הקלעים, ובענין רחובות באנגלית, זה משתנה משלט לשלט, אני גר שם זוכרת
ד"א, קראת את שלט התחת בניה החדש -
Ange noirמשתתף
את יודעת איך אפשר לעשות ג'וואה? אני רוצה להכניס איזה טקסט משתנה כדי לשכלל מעט את האתר
-
Boojieמשתתף
תעזוב ג'אווה. תתמקד כרגע בלנקות את הבאגים הקטנים שדיברנו עליהם ולעשות את האתר יותר נוח ויעיל.
יותר מדי אנשים ממהרים להוסיף קשקושי ג'אווה לאתר שלהם כדי שייראה נוצץ בעיניים. תעזוב נוצץ. תעשה נוח. -
NYמשתתף
-
Ange noirמשתתף
כל השאר זה לטווח ארוך, מה, אתם לא מתכננים לטווח של כמה שבועות/חודשים קדימה?
-
תומג'ימשתתף
שככה מאייתים את שם העיר… מן הסתם זה צריך להיקרא נכון, כלומר REHOVOT.
-
תומג'ימשתתף
למרות שהתאמצת יפה מאד, וניכר, אני מזכירה לך עניין עקרוני קטן: הקבוצה הוקמה ע"י _נעמי_. לבדה ובזכותה קיימת הקבוצה. משה כבודו במקומו מונח, אך הוא לא היה מעורב.
-
Boojieמשתתף
מהרעיון שמכיוון שבר' בתחילת המילה יש שווא, בלועזית כביכול לא אמורה להיות תנועה. רעיון דבילי (כי השווא נע ובהגייה יש תנועה, והתעתיק הלועזי אמור להיות תעתיק של ההגייה, לא תעתיק על פי כללי הדקדוק, כדי שאדם זר יוכל להתמצא), אבל יש מאחוריו סוג כלשהו של הגיון מעוות.
-
Ange noirמשתתף
-
יעלמשתתף
כן, אני יודעת. אחרי שתגמור לתקן את כל מה שקיבלת עליו הערות, אז פנה אלי באימייל, אם התיאור של מה שאתה רוצה, ואני אשתדל לתת לך איזה סקריפט.
דרך אגב, יש המון סקריפטים שמסתובבים באינטרנט עם הוראות תוכי, זאת אומרת, להכניס לדף ולהתפלל שזה יעבוד. אתה יכול לעשות חיפוש לפי DHTML או JavaScript במנועי חיפוש, ולראות מה תעלה ברשתך.
שוב בהצלחה.
-
Ange noirמשתתף
-
תומג'ימשתתף
-
Preacherמשתתף
המשתמש הוא המלך. התוכן הכי חשוב. אל תשכח את שני אלה.
אתה רוצה נופים – יופי. חתוך את התמונה לפס בגודל של פרסומת אינטרנט בערך ותשים אותה בראש הדף. לדף עצמו שים רקע חלק בגוון של התמונה. אפשר לשים את הכותרת על התמונה – שים את התמונה כרקע של תא בטבלה, ובטל את שולי הטבלה. או תשתמש ב-DIV אם אתה מכיר (כנראה שלא, אבל תחפש, זה כלי חזק מאוד)
כמה שיותר קונטרסט בין הרקע לטקסט – יותר טוב.
מזל טוב על המעבר לפרונטפייג', זה צעד בכיוון הנכון (כלומר, עדיף מ-וורד). עדיין יש קצת שאריות וורד בקוד, שאתה יכול לנקות.
שים פונטים קריאים יותר כמו ARIAL. תבחר פונטים עם תאימות לכל המחשבים לא רק למחשב האישי שלך.
דאג לזה שצבעי הלינקים והלינקים שכבר היית בהם יהיו ברורים על הרקע שבחרת.כשתרצה להתקדם עזוב ג'אווהסקריפט, תלמד CSS.
בקשר לאלה שמתלוננים על העברית הלוגית – שים עליהם XXX, עברית ויזואלית זה תחמון מחורבן ומי שמתעקש לא להתקין בראוזר שתומך בתקן הלוגי הנכון והפשוט שיהיה לו לבריאות.
-
יעלמשתתף
פיחס. אם כבר חייבים להשתמש באחת מהתוכנות האלה, אז למה לא Dream Weaver?
למרות שאני מסכימה, שהכל יותר טוב מוורד, ומי שאין לו זמן ללמוד html כמו שצריך, אז עדיף שישתמש בפרונט פייג' (אם אין לו משהו יותר טוב, זאת אומרת…)
דרך אגב, CSS בלי ג'אוהסקריפט לא שווה כל כך הרבה, אבל השילוב ביניהם הוא אדיר!
-
Ange noirמשתתף
האתר אליו
-
Preacherמשתתף
מקרומדיה זה אייייייחס.
כל המוצרים שלהם בנויים עם ממשק מחורבן ואנטי-אינטואיטיבי. התקווה היחידה שלי זה שיום יבוא ואדובי יקנו אותם ויעשו סדר בכל המוצרים המחורבנים שלהם.ובקשר ל-HTML, הכי טוב NOTEPAD.
-
-
מאתתגובות