2 פניות לועד

מציג 38 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161009 הגב
      ???
      משתתף

הפניה הראשונה שלי היא בקשר לבחירות. שנה שעברה העלתי את ההצעה הזו אך מאחר ולא התקבלה החלטה כנראה שההצעה נשכחה :
      הבחירות יתקיימו באיקון אך הועד החדש יכנס לתפקיד רק בתום תקופת הכהונה של הועד הנוכחי (שזה יוצא בינואר או משהו כזה ?) ובינתיים הועד הנוכחי יחנוך את החדש, יעזור לו להבין את איך האגודה פועלת מבפנים וכו'. או שלא יחנוך וימשיך בתפקידו עד תום הכהונה.
      הקדמת הבחירות תאפשר לאנשים רבים יותר להשתתף בהן. בשם חברי הבאר הלומדים בבאר שבע (משהו כמו 12-15 קולות) אני יכולה להבטיח שמאד מאד יקשה עלינו להגיע לת"א רק בשביל ההצבעה.
      נכון – אפשר לטעון שאם זה מספיק חשוב אז נגיע, מצד שני, גם הלימודים חשובים (אולי טיפה יותר אבל לא בהרבה). ולכן יותר הגיוני לערוך את הבחירות באיקון – כי עדיין חופשה ובלאו הכי האנשים שם.

הפניה השניה שלי נוגעת להצעה לפתוח ספרית השאלה של סרטי וידאו ודיוידי לחברי האגודה. ההשאלה תהיה בחינם, או בסכום סמלי על מנת שיהיו מרשרשים לרכוש סרטים, אך הספריה תהיה מבוססת בעיקר על הקלטות מטלויזיה (כבלים לווין) וומעותקים של חברים.

• #166491 הגב
      צור 4
      משתתף

1. לגבי הבחירות – הנושא עלה גם בישיבות בוועד וגם כאן כמה פעמים, הפתרון יהיה כנראה הצבעה מרחוק ע"י מחשב ותוכנת אבטחה. הקצוות עדיין לא סגורים.
      אישית אני לא מרוצה מהרעיון של דחיית בחירות ואסיפה, למרות שיש בזה יתרונות רבים: אייקון הינו מדד להצלחת ועד, ותוצאותיו – הן מבחינת שביעות רצון החברים והן מבחינה כלכלית – חשובות מאוד לגיבוש דעה ולהמשך מאזן האגודה. ישנם "זנבות" רבים שצריכים מעקב וטיפול, והכי טוב שמי שעשה הסכמים או טיפל בדברים ימשיך מול הגופים השונים עד סיום מלא של כל הגרורות. המדד לטיב אנשי הוועד הוא ברמת ביצועיהם , ההישגים שהגיעו אליהם ומאזן האגודה שהותירו: כל אלה מתקבלים סופית רק חדשיים – שלושה אחרי אייקון.
      כמו כן, שנה הינו זמן מועט יחסית ליצירה והובלה של תהליך ארוך טווח, וחבל לבזבז רכישת נסיון בהחלפת אנשים מהירה: אך עדיין ישנה – וצריכה להיות – תחלופה מסויימת בוועד, אם מטעמי חוסר שביעות רצון החברים ואם מטעמים אישיים של אנשי הוועד.
      חסרונות – ההגעה מחדש, צמצום כמות המצביעים שיגיעו והטרחה לחברים. גם אם נפתור את עניין ההצבעה מרחוק, עדיין מי שלא יהיה יפסיד את מה שעשתה האגודה בשנה שעברה.
      פתרון הביניים שהצעתי כלל תקופת כהונה של שנתיים, עם "תחנת יציאה" של שנה. הצעה זו, כמו ההצעה שלך – שהיא מאוד מעניינת וראויה לשיקול מחדש – תעלה לדיון גם בישיבת הוועד הקרובה וגם באסיפה הכללית.
      תוכן הדיון בוועד בנושא זה יפורסם כאן, ונתייחס לכל בקשה או הערה לגביו. בנוסף, אזכיר לך שכל חבר אגודה יכול להצטרף לדיוני הוועד ולהביע עמדה אישית, או לשלוח מייל לאחד מחברי הוועד ולבקש להציג עמדה בקשה כלשהיא בכל נושא.
      2. לגבי ספריית השאלה – רעיון טוב, ביצוע קשה. החלפה יכולה להתבצע רק בדואר: מישהו צריך להקליט, לנהל רשימת מלאי, לנהל רשימת השאלה…לא פשוט. גם אם נתעלם משאלת זכויות היוצרים של העתקה, זה די מסובך ברמה ארצית.
      אפשר לחשוב על רמה מקומית – 3-4 ספריות בערים המקומיות בארץ, הארגון, ניהול ואיסוף החומר על בסיס התאים המקומיים. הגעה ומסירה פיזית. יש מתנדבים?

• #166493 הגב
      ארז
      משתתף

הבחירות יהיו הפעם, באופן חד פעמי, בינואר 2002.
      הסיבות לכך הוזכרו מספיק פעמים, כולל מה שצור הזכיר.
      הבחירות שלאחריהן יהיו שוב באייקון.

כדי לפתור את הבעייה של החברים הרחוקים, שעסוקים בבחינות וכדומה, ייתכן ונצליח לארגן הצבעה ללא צורך להופיע, גם אם צור לא יצליח לארגן תוכנת זיהוי והצפנה של שבע מאות ביט.

בכל מקרה, סקירת פעילויות האגודה, האירועים וההישגים (או הכישלונות) יפורטו באתר זה לפני הבחירות, כך שכל חברי האגודה הנמצאים און ליין יוכלו להתרשם, לצד זה או אחר.

• #166494 הגב
      איה
      משתתף

תוכנת הזיהוי וההצפנה של שבע מאות ביט נמצאת ברשות שירות הביטחון הכללי של מלזיה.
      אבל אני מקווה שהבחירות בינואר ילווו במופע זיקוקין מרהיב, וקוסם. :-)

• #166495 הגב
      ???
      משתתף

שולחים לכל אחד מכתב שבו יש איזושהי "סיסמה" שמוגרלת בצורה אקראית על ידי מחשב (יכולה להיות באורך שבע-מאות ביט אם חייבים). מסדרים דף אינטרנט שבו יש טופס עם שדה "מספר חבר", שדה "סיסמה" וטופס html שבו מסמנים את החברים בהם אתה בוחר. כפתור "שלח" וזהו.

• #166496 הגב
      ארז
      משתתף

עניין השבע מאות ביט היה בדיחה, כמובן.

• #166498 הגב
      NY
      משתתף

כחודש לפני הבחירות מגישים חמישים וארבעה אזרחים שונים את מועמדותם ברשת. במסגרת קרב ההכפשות המקוון שנוצר כתוצאה מכך מאבדים אחוזים ניכרים מחברי האגודה את תומתם, מזגם הטוב ו/או בתוליהם (מחק את המיותר). תהליך ההצבעה עצמו נמשך רק מעט יותר משבועיים, וזאת עקב תהיות, היסוסים ושאלות נוקבות הנוגעות לחוקיות פתקי ההצבעה, אמינות הססמאות ומוסריותו הבלתי מעורערת של מנהל אתר האינטרנט של האגודה. סיומו המהיר של התהליך נגרם כתוצאה מהתפוצצותו הבלתי צפויה של מחשב ההצבעות, המלווה בשיגור מפעילו למסלול גיאוסינכרוני (זורח מעל אפריקה פעם ב-42 דקות, נתן לקלוט ביפ-ביפ-ביפ ב-84 קילוהרץ או לזהות בעין בלתי מזוינת לפי הזיקוקים).
      לאחר מכן מכונסת ישיבה כללית של האגודה, וכל עניין ההצבעה מוסדר תוך שעה וחצי.

• #166499 הגב
      אהרון
      משתתף

זורח כל 42 דקות? מסלול גיאוסינכרוני? גיאו? סינכרוני? בוש והיכלם!

• #166500 הגב
      ארז
      משתתף

אבל תמצית הדמוקרטיה היא הבלגן.

• #166501 הגב
      ארז
      משתתף

אנא התקשר אלי טלפונית.
      הודעה זו כאן מאחר וכבודו לא מקשיב להודעות המשיבון.
      הודעה זו תימחק בעוד 5 שניות…

• #166502 הגב
      ???
      משתתף

לשנות נושא ולגלוש לדברים אחרים לגמרי.
      הבאר מוכנה לארגן ספריה – חברים מאזור חיפה, אשדוד, פתח תקווה ואילת מוזמנים ליצור קשר.
      מה דעתכם על יפוי כוח ?
      מישהו נייטרלי שמתכננן להגיע להצבעה יקבל הצבעות מעד 5-6 אנשים.

• #166503 הגב
      אמבר
      משתתף

שכל ישר. תודה ניר.

• #166504 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #166505 הגב
      שלמקו
      משתתף

מה שמעורר את השאלה- בחלל, עוברים קולות?

• #166506 הגב
      ???
      משתתף

שאינם מגלים שכל ישר? התואילי לנמק? כמובן שעם ההגיון המעוות שלי אני כנראה בכל זאת לא אבין אבל אולי אם ניר יסביר לי ממש לאט ותוך הפגנת בורות טכנולוגית אז יש סיכוי שמשהו בכל זאת יכנס.

• #166507 הגב
      ???
      משתתף

אבל אהבתי את הקטע שמפעיל המחשב משוגר לחלל.

• #166508 הגב
      Boojie
      משתתף

אם עץ נופל בחלל ואין בסביבה אף מקור כבידה, האם הוא עדיין נופל?

• #166509 הגב
      NY
      משתתף

צ"ל "צורח מעל אפריקה כל 42 דקות". שגיאת הקלדה תמימה…

• #166510 הגב
      NY
      משתתף

תמצית הדמוקרטיה היא הדיקטטורה.

תאמין לי.

אצלי זה עובד.

• #166511 הגב
      NY
      משתתף

הרשה לי לדלג על ההסבר מתוך תקווה לאחד משני התרחישים הבאים:
      א. Time is the Traitor: עוד זמן מה תבין
      ב. Time Enough for Love: עוד זמן מה עדיין לא תבין, ומישהו שוחר טוב יואיל ויסביר לך

למרבה הצער איני יכול, במצבי המאושר הנוכחי, להתרכז במתן הסבר מפורט יותר ומשעשע פחות.

• #166512 הגב
      Boojie
      משתתף

מלחמה היא שלום, עבדות היא חירות, בערות היא כוח… היו עוד כאלה?

• #166513 הגב
      ???
      משתתף

חופשה (לחודש) המבטיחה שמי ששלח קיבל מסמך יקבל אותו בדיוק כמו שהוא, לא נעשו בו שינויים תוספות בדרך, ואי אפשר לשנותו אח"כ.
      מיועדת בעיקר לחוזים מרחוק, מידע רגיש ו- במקרה שלנו – גם הצבעות.
      אני לא מת על זה, ואם לא צריך הצפנה – מה טוב!

• #166514 הגב
      ???
      משתתף
    • #166515 הגב
      שלמקו
      משתתף

מדובר בעץ שקד או צפצפה?

• #166516 הגב
      ???
      משתתף

מה שכתבתי הוא שאתה מדבר שטויות.

• #166517 הגב
      ???
      משתתף

אין לנו בעיה של הצפנת תוכן הטופס הנשלח כיוון שהבעיה שלנו היא לא שמישהו יתחבר לארון התקשורת שאליו מחובר שרת האגודה ויתחיל לזייף פקטים. הבעיה העומדת בפנינו היא בעיה פשוטה של זיהוי המשתמש. ומכיוון שעומד לרשותנו ערוץ בטוח יחסית (דואר ישראל) אין צורך להשתמש בפרוטוקול מורכב להחלפת סיסמאות. הגרלת סיסמא באופן אקראי היא, תחת ההנחות שהדואר והאינטרנט בטוחים, הדרך האופטימלית לזהות את המצביע.

חוץ מזה, אני חושב שאתם צריכים לקבל אישור מחברי האגודה על מנת לאפשר הצבעה מרחוק כהצבעה חוקית לועד. כך שבכל מקרה צריך כנראה איזושהי ישיבה באיקון.

• #166518 הגב
      ???
      משתתף

במקרה שלנו, זו פשוט דרך להבטיח:
      א. זיהוי שולח (חתימה "אישית" ובלתי ניתנת לחיקוי)
      ב. וידוא תוכן – שלא ישנו את תוצאות ההצבעה של השולח אח"כ ע"י קאט אנד פייסט.
      אבל שוב, כל אמצעי זיהוי פתרון אחר, פשוט יותר, קביל – ברצון אוותר על התענוג להיות מרכז תמיכה ל- 50 משתמשים חדשים…

• #166519 הגב
      NY
      משתתף

וביתר פירוט:
      נתון: אתה טוען כי אני מדבר שטויות, ואילו חברי הועד שבכאן טוענים כי כתבתי דברי טעם.
      *אפשרות א*: חברי הועד הנם אנשים ממוצעים, רגילים, בינוניים, ואם אפילו הם הבינו את ההגיון שבדברי, כנראה שיש בהם טעם ולכן אין מה להתמקמק עם בחירות ממוחשבות.
      *אפשרות ב*: חברי הועד הנם גאונים נדירים, עילויים, אנשי אשכולות רבי פעלים, ורק עקב תכונותיהם אלה הצליחו להשכיל ולהבין את המשמעות החבויה בדברי. במקרה כזה, כמובן, לא יתכן ועד טוב יותר, ועל כן אין טעם לערוך בחירות כלל…

Q.E.D

• #166520 הגב
      ???
      משתתף

נראה לי שאתה בדעת מיעוט בכל מקרה. לא נראה לי שאכפת לועד מהחברים מחוץ לגוש דן שקשה להם להגיע להצבעה. אני בכל מקרה חושב שהחפיפה בין הועד היוצא לנכנס תהיה גבוהה למדי אז באמת נראה שאין טעם להתאמץ.

• #166521 הגב
      i8086
      משתתף

רק בעניין הספריות – הייתה לי תוכנית פעם למשהו מקומי גיאוגרפית, שנראה לי שיכולה לעבוד.
      אני לא משוכנע שכאן זה המקום, אז אם מישהו מעוניין בדעתי – כתובת הדואר שלי מופיעה כאן למעלה.

• #166522 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #166523 הגב
      ארז
      משתתף

לוועד בהחלט איכפת מכל מי שמעוניין להצביע, בכל מקום בו הוא נמצא.
      ננסה ללבן את הנושא בישיבת הוועד הקרובה.

• #166524 הגב
      ארז
      משתתף

לפחות המשפט הראשון.

• #166525 הגב
      Boojie
      משתתף

למה אי אפשר למצוא דרך לקיים את הישיבה השנתית וההצבעה לוועד באייקון עצמו, תוך קביעה שהוועד ייכנס לתפקידו רק חודשיים מאוחר יותר. זו נראתה לי דווקא כמו הצעה טובה וסבירה בהחלט.
      אני לחלוטין לא מתלהבת מהרעיון של הצבעה מרחוק. כחברת האגודה, נדמה לי שזכותי להשתתף בישיבה השנתית, לשמוע דיווחים, להתעדכן וגם להביע את דעתי בקולי קולות במקרה הצורך.

• #166526 הגב
      נחום
      משתתף

אהההה?
      עצי האינטגלים שמעת?

• #166527 הגב
      Boojie
      משתתף

עצי האינטגרלים נמצאים תחת השפעות הכבידה של ווי. ציינתי במפורש שמדובר במקום שאין השפעות כבידתיות.

• #166528 הגב
      אהרון
      משתתף

כבודו (מי זה, כבר שאלתי פעם) אכן לא מקשיב כנראה. אני כן (גם בבית וגם במשרד). וגם קורא דוא"ל, אגב, כמה פעמים ביום.

• #166529 הגב
      Kipod
      משתתף

שאינך מבינה למה רעיונות טובים לא מתקבלים.
      אני בטוח שאם תתאמצי, יעלו בראשך כמה סיבות למה רעיונות באמת טובים, כמו זה, לא יתקבלו.

וכן, גם אני תומך ברעיון.
      (אין כמו ישיבה מרוכזת, בה סותמים לכולם את הפה עקב חוסר זמן, כדי לערוך הצבעות. חבל, נכון, אבל זה הטוב ביותר.)

• #166533 הגב
      יעל
      משתתף

כדאי שתבדקו אם זה חוקי. אני מאוד בספק לגבי השאלה הזו. יש כאן משפטן בסביבה?

אבל אולי שווה להקים ספרייה שמבוססת על קניית קלטות ודי וי די ברשיון. דמי ההשכרה יוכלו לכסות את העלויות ועוד קצת, כדי שאפשר יהיה להמשיך ולגדול. (עדיין יהיה פחות מאשר בספריות הוידאו המסחריות שכבר קיימות).

מציג 38 תגובות משורשרות
מענה ל־2 פניות לועד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: