מת"א לירושלים ובחזרה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה מת"א לירושלים ובחזרה

מציג 20 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160987 הגב
      אהרון
      משתתף

אתמול שמתי נפשי בכפי, נסעתי לפלנטה אחרת ששמה ירושלים כדי להרצות על "ממדע למד"ב ובחזרה", כאורח של האגודה הירושלמית של שוחרי אסטרונומיה. זה המקום להודות מקרב לב למארגן הארוע, מר יוני ישראלי. את רשמיו אפשר לקרוא כאן.
      נכחו 60-70 איש ואישה שעקב בעיות חשמל באולם המקורי נאלצו להידחס לחדר שתוכנן אולי ל 20-30 , עמדו בגבורה בחום ובמחנק, ועושה רושם שאפילו נהנו. (חוץ מאחד, שבמקרה ישב ליד סוכנת שתולה שלי באולם, ששמעה אותו ממלמל במשך חצי הרצאה: "מה זה בכלל קשור לאסטרונומיה?", עד שהמסכן נשבר ויצא).
      מה שחשוב יותר: כשאלתי את הנוכחים כמה מהם מגדירים עצמם כחובבי מד"ב, הורמו כ 40 ידיים. כמה מתוכם חברי אגודה? חמישה. זו דוגמה לכשלוננו הצורב והמתמשך בגיוס חברים.
      מובן שניצלתי את ההזדמנות כדי "לשווק" את האגודה (הכינותי מראש שקף על "אייקון" ועם עטיפת "המימד" האחרון), והשארתי טפסי הרשמה. מה ייצא מזה? אין לי מושג.

• #166216 הגב
      סידהרתא
      משתתף

העובדה שהגיעו רק חמישה חברי אגודה להרצאה.

נקווה שבפעם הבאה שמישהו מהאגודה ירצה יבואו יותר חברי אגודה.
      בייחוד הירושלמים, את התלאביבים אפשר להבין. ירושלים ותל אביב הם באמת שתי פלאנטות שונות.

• #166217 הגב
      ???
      משתתף

אי שם בירכתי מרתפינו השמורים והאפלים ישנה רשימת חברים מעודכנת. די פשוט לבדוק כמה הצטרפו בשנה האחרונה.
      לדעתי, נושא גיוס החברים בעייתי בעיקר בשל חוסר מודעות. הבנתי שארז סידר משהו עם הוצאת ספרים, שייתן לנו מודעות לטווח הארוך.
      מעבר לזה, אולי הגיע הזמן לפתוח במבצע קטן . כולנו מבקרים בחנויות הספרים האהובות עלינו. לתת לכל אחת 3 עותקי מימד למכירת נסיון, עם ערימת טופסי הצטרפות ושלט קטן עם לומינציה – "כאן אפשר להצטרף לאגודה הישראלית למד"ב ופנטסיה. פרטים כאן או ב WWW…".
      והיה ויסכימו בעלי חנויות אלו, במיוחד המשומשים, להעניק הנחה סבירה לחברי האגודה – עוד יותר טוב. והיה ונפרסם במימד, באופן קבוע, את רשימת החנויות מעניקות ההנחה – סידור הוגן.

האפשרות האחרת היא תקצוב ג'ינגלים ברדיו לאייקון. מאחר והספונסר המיליארדר שלנו נפטר לאחרונה, הלכה אפשרות זו עם הקדילאק של היו"ר.

• #166218 הגב
      גרומיט
      משתתף

בניגוד לדעתם של אחדים, האגודה נוסדה כדי לשרת את חובבי המד"ב – ולא להיפך.

חברי האגודה הירושלמים ידעו ברובם על האירוע. רובם, מסיבותיהם שלהם, בחרו לא לבוא. זכותםהמלאה, ובודאי שאירוע שהאגודה עצמה אינה היוזמת בו.

• #166219 הגב
      רני
      משתתף
    • #166220 הגב
      סידהרתא
      משתתף

אז למה היה רשום בדף שנשלח לחברים שהארוע זה שיתוף פעולה בין שתי האגודות?

• #166221 הגב
      אהרון
      משתתף

היוזמה היתה של "אגודת שוחרי האסטרונומיה בירושלים", אך הארוע לא היה מתקיים ללא שיתוף פעולה עם אגודתנו, שהתבטא בכך שחבר ועד האגודה, עבדכם הנאמן, הגיע עד לפלנטה המרוחקת הנ"ל. בדרך כלל כששני ארגונים משתפים פעולה, זה נולד עקב יוזמה של אחד מהם.

• #166222 הגב
      אהרון
      משתתף

אם תקרא שוב את הודעתי המקורית, תראה למה התכוונתי: שמתוך כמה עשרות ירושלמים שהכריזו על עצמם כחובבי מד"ב, רק 5 התגלו כחברים באגודה. חלק לא קטן מהנוכחים, אגב, מעולם לא שמעו על האגודה קודם לכן.

• #166223 הגב
      אבישי
      משתתף

הוא זה, שהעובדה שאדם מגדיר עצמו כחובב מד"ב אינה מספקת על מנת להירשם לאגודה. אני, למשל, חובב מד"ב גדול, נהנה לקרוא את פורום הסיפורים ואף לכתוב בו מדי פעם, מדבר עם אחרים על מד"ב, לא סובל את סטארטרק, מעריץ את ניר יניב (אפילו חשבתי להקים את אגודת The Knights Who Say NY) ו*לא מגיע לכנסי אייקון*. מכאן נובע שאין לי שום סיבה להצטרף לאגודה, כי זה עולה כסף. נשמע מגעיל, אבל ככה זה אצלנו. כבר יצא לי להתעמת עם הבעיה הזו: אני רוצה להצהיר על חובבותי, אני רוצה להשתיך לגוף הקשור למד"ב – אבל לא כשאני צריך לשלם על מנת להרגיש שייך.
      אז אני כותב בפורום.

• #166224 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

המימד הוא דוגמה טובה לכך.
      ויש גם אירועים אחרים של האגודה מלבד איקון
      למשל הקרנות באפי או מסיבות.
      והסיבה הטובה מכולן­ לתמוך באגודה כדי שתוכל להמשיך
      ולתפקד. 
      וסך הכל, זה לא כל כך הרבה כסף.
      מאה שקל לשנה? 

• #166226 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #166228 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #166231 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #166232 הגב
      NY
      משתתף

לאור גילוי לב נדיר זה של הכותב מעלה, הריני לקרוא למעריצי האחרים באשר הם: עורו, קומו ויסדו את האגודה המוצעת, ויפה שעה אחת קודם!

תרומות יתקבלו בברכה אף הן.

(Brave Sir Robin ran away; Bravely ran away away…)

• #166235 הגב
      אבישי
      משתתף

שהאגודה המוצעת לא תתפוס כל כך טוב, כי אף אחד לא ישלם כסף כשהוא יכול להעריץ אותך בחינם.
      אני לא מגיע לאיקון (י' אחת, זה סימן ההיכר שלנו באגודה) כי ראשית כל, אין לי זמן, ושנית, גיליתי שאני בדרך כלל לא אוהב כנסים כאלה, בגלל הכניעה ל"טעם הכללי" ששונה מאוד מטעמי שלי. דוגמה מצוינת לבעיה זו היא הקרנות באפי. אני לא אוהב באפי. לפחות לא אוהב מספיק על מנת לנסוע לאנשהו על מנת לראות את זה, אם כי אני בטוח שהייתי נהנה מהחברה. המימד דווקא נשמע מענין, ואולי אני אשקול את זה. בכל אופן זה פשוט רחוק ממני – אני יודע שאין הרבה סיכוי שאגיע לארועים מארועים שונים, בין הצבא לחוסר התחבורה. תמיכה באגודה על מנת שתתקפד נשמע לי הרבה יותר לעניין.

אבל עכשיו זה דורש צ'ק, שאין לי, ומההורים זה לא יבוא, ו…
      אתם מקבלים בנקט?

• #166239 הגב
      ???
      משתתף

א. דמי החבר באגודה נועדו לכסות הוצאות טריוויאליות. אגודה המקיימת פעילות לכמה מאות חברים זקוקה לקצת כסף – משלוח דואר, מימון הרצאות, הפעלת כנסים, פעילויות נוספות. כל זה עולה, וממומן מכיסינו, חברי האגודה. אנחנו משתדלים למצוא מקורות הכנסה נוספים מכל הבא ליד, ובעזרתם לעלות ברמת הביצוע: אבל הבסיס הוא דמי החבר.
      ב. דמי החבר סבירים ולמיטב זכרוני – ישנה הנחה לחיילים ולנוער.
      ג. גם אני הייתי חייל בלי תקציב מההורים, והצלחתי – בכל שנות השירות – לקנות ספרי מד"ב מהמשכורת הצבאית. אם זה מספיק חשוב, אפשר למצוא.
      ד. העובדה שפעילות מסוג זה או אחר לא מתאימה לך אישית לא מספיקה כדי לשלול את כל הפעילויות.

• #166243 הגב
      NY
      משתתף

תרומות יתקבלו בברכה כמובן, אך גם מעריצי העניים יותר יכולים לפעול, ללא כל התחייבות כספית מצדם. נתן, למשל, להעלות לזועם זבחים שונים, להפגין בכיכר רבין למען תנאי השירות שלו, להתראיין לעיתונות בנושא, לקיים פגישות סודיות בבתי חברי המחתרת, לכבוש את מצודת זאב ולהניף עליה את נס המרד, ועוד כהנה וכהנה שעשועים זולים ומהנים.
      קדימה!

• #166247 הגב
      ?? ???????
      משתתף

איזו מן פעילות היית רוצה שהאגודה תארגן כדי שיהיה כדאי לך להצטרף אליה? אמנם אין שום התחייבות שאם תפרסם את זה פה בפורום זה יקרה, אבל אם האגודה לא תדע מה אתה רוצה היא תתקשה לקלוע לטעמך.

• #166248 הגב
      אהרון
      משתתף

כמו שכבר התבטאתי לא פעם, למרבה הצער יש לפעמים אי הבנה לגבי מטרת החברות.
      לטעמי, החברות באגודה היא קודם כל לשם הזדהות עם מטרותיה וסיוע לקידום המטרות הללו (ע"י תשלום דמי החברות, ורצוי גם ע"י פעילות אישית ממשית). הטבות כמו הנחות בדמי כניסה לארועים שונים הם תוצר לוואי רצוי, אך לא מטרה בפני עצמה. אפילו ה"מימד" אינו מטרה בפני עצמה, אלא אמצעי לקדם את מטרות האגודה. ומה הן המטרות? לא יזיק להיזכר בהן מדי פעם. למי ששכח, שיעיין כאן. עקרונית, יכול להיות חובב מד"ב מושבע שאין לו עניין לקדם את המטרות הללו, ולכן גם אין טעם שיצטרף לאגודה. לדעתי, רוב חובבי המד"ב כן מזדהים איתן (או צריכים להזדהות), ועל כן אני מצפה מהם שיצטרפו. כמובן (כפי שציין רני בצדק), ליחצי ציבור יש בזה תפקיד חשוב.
      ועכשיו גם לא יזיק לעבור על המטרות אחת אחת, ולבדוק אלו מהן אכן מקודמות ואלו לא,ומה צריך לעשות בנדון. קדימה, לעבודה.

• #166299 הגב
      Yael
      משתתף

you are so right

• #166315 הגב
      אבישי
      משתתף

מסקנותי מהעץ: לא להביע דעה לפני שחושבים עליה קצת. אתם כולכם צודקים, כמובן. יקח קצת זמן, אבל אני אצטרף. אגודת האבירים האומרים ני תאלץ לחכות קמעה. או קמעא. אני אף פעם לא זוכר.

מציג 20 תגובות משורשרות
מענה ל־מת"א לירושלים ובחזרה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: