ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › רבותיי – הגזמתם ובגדול.
- This topic has 23 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 4 חודשים by אהרון.
-
מאתתגובות
-
-
Anakinמשתתף
השאלה האם יש להקרין סרטי מד"ב ישראליים בכנס איקון 2001 או לא? נידונה באחרונה בפורום זה באופן נרחב. מאחר ובוועד הכנס נתגלעו ויכוחים בנושא זה ומאחר ולדעתי הנושא של קידום מדע בדיוני ישראלי הוא נושא חשוב העומד בבסיסה של התפיסה שלשמה קמה האגודה מלכתחילה. ומאחר ולא כל חברי וועדת התוכן שותפים לדעתי זו – הגיע הנושא בסופו של דבר לפורום.
הנושא של סרטים ישראליים כן או לא לכשעצמו, הפך ללא רלוונטי שכן הקרנות הסרטים הישראליים אושרו, והן תתקיימנה ביום שישי – יומו האחרון של הכנס בשעות הבוקר. אך אופי הדיון והאופן (בניגוד לתוצאה החיובית) בו הסתיים, מעורר שאלות נוקבות.
רק אם תחפשו היטב תוכלו למצוא פיסות עשנות ונטולות כל קשר בניהן לויכוח זה, ולויכוח שבא בעקבותיו בפורום, שכן לאחר דיון ארוך הופיעה בפורום הודעה מטעם ארז אשר לפיה "לא יפורסמו עוד תגובות או הודעות בנושא זה והודעות שיפורסמו יימחקו"!
בעקבות הודאה זו נמחקו מהפורום כל ההודעות הנוגעות לעניין וזאת לא רק בהמשך להודעה אלא גם באופן רטרואקטיבי. או אז, החל ויכוח נוסף שנושאו היה האם יש למישהו את הזכות להורות – אילו הודעות יפורסמו ואילו לא – במיוחד כאלו הרלוונטיות לפורום הזה.
לצערי, באורך פלאי למדי – וללא כל הודעה מוקדמת – כפי שהיה במקרה הקודם – הרי שגם ויכוח זה הוסר כלאחר כבוד מפורום האגודה (כפי שאני בטוח שיקרה גם להודעה זו) וכפי שכתבתי הרי שאם תחפשו בכל הפורום (ואתם מוזמנים לנסות את מזלכם) לא תמצאי אלא שרידים חרוכים מהוויכוחים הללו שכן כנראה שהפורום הזה נועד לקונפורמיסטים בלבד והאחראים עליו אינם מעודדים חופש ביטוי או דעות המנוגדות להחלטות ה"וועד".
צר לי שעלי לפרסם הודעה כה בוטה אך לאחר שיחות עם ארז ועם ניר שבהם הובטח לי מפורשות כי מחיקת ההודעות – בטעות יסודה – ולאחר הבטחה מפורשת (ובכתב) שקיבלתי מניר כי אין הוא מתכוון למחוק שוב הודעות מהפורום (אלא במקרים קיצוניים) הרי שמייד לאחר מכן ולאחר שירד קצת העשן, נעלמו גם השאריות של הוויכוח – אשר נותרו בפורום לאחר המחיקה הראשונה של ההודעות – בדרך אותה אני מגדיר כחוצפה יוצאת מגדר הרגיל של מנהלי האתר הזה.
כפי שכתבתי כבר נראה כאילו יש אנשים המאמינים כי האתר הזה והפורום שלו הם החצר האחורית שלהם וכי הם יכולים לעשות בו כבשלהם. הכל – כל עוד הוא עומד בקנה אחד עם רצונותיהם הם – מותר.
אני סבור כי על חברי האגודה לקום ולהעמיד את הדברים על דיוקם.
1. זהו אתר של אגודה ישראלית למדע בדיוני ופנטסיה. הוא אינו שייך לאיש זה או אחר גם אם נבחר לתפקיד זה או אחר בוועד האגודה, ואסור שיהיה כפוף לגחמותיו של איש.
2. האגודה בהיותה גוף ציבורי אינה רכושו האישי של איש – כמו גם אתר האגודה והפורום המצורף לו ועל נבחרי הציבור שנבחרו בבחירות דמוקרטיות, לכבד ולשרת את האגודה ולא להכתיב מלמעלה את הוראות השעה.
3. אין לאיש את הזכות לקבוע מה יתפרסם ומה לא יתפרסם בפורום כל עוד הדברים נמצאים במסגרת כללי הפורום.במידה ואינני היחיד החושב כך אני פונה אל חברי האגודה להביע את דעתם בקול רם וצלול.
אשמח מאוד אם אתגלה כנביא שקר אך אני סבור כי עצם קיומה של האגודה כגוף אוטונומי ועצמאי עומד כרגע בסכנה. זאת לנוכח השתלטות בוטה ובלתי מתחשבת של בעלי השררה באגודה על הפורום, וניסיון לשנות את דעת הקהל על ידי מחיקת הודעות שאינן מוצאות חן בעיני מי מבעלי התפקידים באתר או באגודה.
הצורך לשנות את ההיסטוריה כדי לשפר את חזות הכל, היה והנו כלי שמקומו לא יכירנו באגודה המתיימרת להתנהל לפי אמות מידה תקינות בחברה דמוקרטית ונאורה.אינני יודע מי האחראי למדיניות זו שכן כפי שכתבתי למעלה הן ארז והן ניר הבטיחו לי בכתב ובעלפה כי הדבר ייפסק ולמרות זאת מלאכת הקודש נמשכת ובגדול, אך יש לדאוג שמדיניות זו תשונה ומייד וכי האחראים למדיניות זו ייחשפו לדעת הקהל של חברי האגודה.
-
fffמשתתף
-
Anakinמשתתף
-
???משתתף
"כפי שכתבתי כבר נראה כאילו יש אנשים המאמינים כי האתר הזה והפורום שלו הם החצר האחורית שלהם וכי הם יכולים לעשות בו כבשלהם. הכל – כל עוד הוא עומד בקנה אחד עם רצונותיהם הם – מותר."
או בהיפוך – ציטוט קטן מההודעה למעלה.
הבה נחליף את המילה "פורום" בשם של כנס מסויים?
דווקא אתה, מכל האנשים, צריך לדעת יותר טוב! -
Anakinמשתתף
אבל אם אתה רוצה תשובה כדאי אולי שתכתוב עברית בסדר הנכון ושתפרש את רמזיך שלצערי לא הבנתי.
-
????משתתף
כפי ששמתי לב לא מכבר, למערכת הזו של הפורומים יש נטיה להעלים פתילים במעבר לעמוד אחורה, ולהשאירם תלויים בין שמיים וארץ עד שיבואו נוספים וידחפו אותם.
או במילים אחרות..נסה את הלינק הזה..אם לא עובד..לך להודעה הכי תחתונה בפורום ולחץ על נושא הבא.
כל כך הרבה דברים שיש לנו להסתיר ולמחוק -
איהמשתתף
הפורום תמיד מעלים דף אחד אחורה. אולי באמת כדאי לבדוק אם זו תקלה ולא קונספירציה מרושעת כפי שאנאקין חושב.
-
Anakinמשתתף
אני אשמח מאוד לגלות שאכן זו הבעיה ושהימים האחרונים פשוט הפכו אותי לפרנואידי במקצת!
השאלה הנשאלת היא מדוע אני פרנואידי והתשובה טמונה אולי בהשתלשלות העניינים עד כה. -
????משתתף
כי ממנו אפשר ללכת לנושא הבא ולגלות שאריות דיון(לא אחפ"י, לא הדיון הזה) על סרטים מדוברים
-
NYמשתתף
א. מעולם לא הבטחתי כי לא ימחקו הודעות בפורום, ואני שומר לבו'גי ולעצמי זכות זו מכאן ועד לעולם הבא, ומצב זה של העניינים *שריר וקיים ולא ישתנה*.
ב. הבהרתי, עם זאת, כי מחיקת הודעות אינה מתחביבי, וכי איני *מתכוון* למחוק הודעות נוספות.
ג. מאז המחיקה "ההיא" *לא* נמחקה *אף* הודעה בפורום זה.
ד. על מנת לודא, מעבר לכל ספק, אם הודעה או עץ קיימים, יש להקיש על "קפל עצים" ולחפש את העץ הרלוונטי ברשימה שתופיע.
ה. קצת חוש טכני, חבר'ה.
ו. על מנת למנוע אי נעימויות שכאלה בעתיד, אני ממליץ לכל המעורבים, חמים כקרים, לנסות את מזלם *בדואר אלקטרוני* לפני שיקפצו לקלחת.
ז. אני אמנם מתפתה למחוק עץ זה, אך מעדיף להשאירו על כנו לדראון עולם, להראותכם מה שכרו של חפזון.
ח. באהבה: נ. זועם, הדיקטטור השכונתי שלכם… -
Anakinמשתתף
ובכן ראשית צר לי על שחשדתי בכשרים (הפעם).
על כל פנים ניר, מה שחבל באמת הוא שכרגע, כאשר נעלמת הודעה מהפורום, כלל לא עולה בראשי המחשבה שהמדובר בבעיה טכנית אלא מייד אני אץ לשולחני כדי לחדד את עפרונותי.
מסתבר שהדבר הרלוונטי שנותר מתיאורית הקונספירציה הוא השאלה כיצד הגענו עד הלום.לסיכום, סליחה על הטעות.
נ.ב.
ולא ניר, אנא, לא עוד מחיקות נוספות, אפילו לא של העץ – מביך משהו – הזה. -
רנימשתתף
נו, עכשיו משכולם (דיקטטורים ונשלטים) גמרו להתבוסס בבוץ אפשר כבר לפרוש למיטה עם איזה ספר, או שעדיין יש טעם להישאר דבוקים למוניטור ולחכות להתגוששות הבאה?
-
שלמקומשתתף
זה תלוי… אתה רוצה שאני אעליב מישהו? אפרסם הודעה לא רלוונטית ומלאה שגיאות כתיב? אגיד שבוג'י סתם עושה את עצמה מפחידה? כי אני יכול לעורר מהומה קטנה, אתה יודע. רק תלוי אם יש לזה ביקוש.
-
Anakinמשתתף
ובכן, למהומות יש ביקוש תמידי ברוב המקומות, כך שהתשובה לשאלתך היא כן.
יחד עם זאת העובדה שהודעתי למעלה בטעות יסודה אינה הופכת את השתלשלות המאורעות קודם לכן למשהו משעשע או נחמד – אך זה כמובן לדעתי האישית – ונראה לי כי בנושא זה נאמר כבר הכל, וכיוון שהועמדתי על טעותי הרי שאין טעם להמשיך ולדוש בו. -
אהרוןמשתתף
דומני שאפשר לסכם את הויכוח הסוער בנושא זה, פחות או יותר, באופן הבא (סלחו לי על הניסוח ה"כבד" משהו שאשתמש בו להלן בתוקף אחריותי כחבר ועד:
הדיון בנושא מסוים הקשור באייקון "פרץ" לפורום בזמנו בצורה מוגזמת (גלש להתנצחויות מיותרות) ובאופן שלדעת חלק מהועד הפריע לפעולתה התקינה של ועדת אייקון. בעקבות אי-היענות לפניית היו"ר לחדול מהמשך העיסוק בנושא בפורום, פורסמו הודעות של היו"ר ומנהל האתר בדבר מחיקת הודעות נוספות שיישלחו בנושא. בפועל נמחקו גם הודעות אחדות מהעבר. נוסח ההודעות בדבר המחיקה, ועצם פעולת המחיקה, עוררו חילוקי דעות חריפים בקרב הועד, בויכוח ער שהתנהל מחוץ לפורום (וכצפוי גרר תגובות מחאה בפורום). חלק מחברי הוועד, ואנוכי ביניהם, סברו שהמעשה היה קיצוני מדי, נוסח ההודעות של בעלי התפקידים הרלוונטיים היה בוטה מדי, וכל העניין הותיר תחושה מעיקה של אי-כיבוד עקרון חופש הביטוי בפורום. אחרים סברו שהמעשה היה לגיטימי לאור הנסיבות. דומני שמנהל האתר עצמו הגיע בשלב מסויים למסקנה שלפחות הנוסח והסגנון של ההודעות המסוימות לא היה מוצלח (אם להתנסח בלשון המעטה).
חופש הביטוי הוא עיקרון שיש לשמור עליו מכל משמר, במסגרת המגבלות המקובלות (כיבוד כללי הפורום, נימוס אלמנטרי, וכו'). אני בטוח שלדעתי זו שותפים כל חברי הוועד, וכן מנהלי האתר והפורום. אוסיף עוד שלדעתי כל תחושה אמיתית או מדומה של פגיעה בחופש הביטוי תזיק יותר מכל דיון (אפילו מעצבן או משעמם) בנושאי האגודה.
אני סמוך ובטוח שכל המעורבים, לרבות חברי אגודה (הנחפזים מדי, לפעמים, בכתיבתם לפורום) הפיקו את הלקחים הראויים. -
NYמשתתף
אך למרבה הצער לא שמור לי עונג זה בויכוח הנוכחי. סיכום הסיכום:
א. אין חיה כזו "חופש הביטוי" – לא בפורום הזה ולא בפורומים אחרים. לפורום כללים ספציפיים, ולמנהלתו ולי הזכות המוחלטת והבלתי מעורערת למחוק הודעות אשר אינן עומדות בהן, על פי שיקול דעתנו הבלבדי. מנהלי אתר/פורום שאינם עומדים על זכות זו (ומשתמשים בה בעת הצורך) מועלים בתפקידם.
ב. עצם אי המחיקה של *כל* ההודעות הבלתי קשורות אינו מעלה ואינו מוריד בכל הנוגד לזכות זו, כלומר, כל טענות ה-"למה מחקת את זה ולא את ההוא" הנן עקרות. זה שיקול דעת ההנהלה, וזהו.
ג. לו היינו מוחקים כל הודעה "מעצבנת או משעממת", היה עץ זה שרוף וקבור כבר מזמן, כמו גם עצים רבים אחרים. ההודעות שנמחקו הכילו *עלבונות*, *חרפות* ונושאים *שאינם קשורים לפורום*. מי החליט כך? *אני*, בתוקף סמכותי. תמהני, האם מישהו כאן (ואיני מתכוון דוקא אליך ספציפית, אהרון) טרח לחשוב – מה האינטרס של ניר במחיקת הודעות? האם יש לו דעה מוצקה בעניין הכללת סרטים ישראליים באיקון? (לא); האם הוא שונא את אלי הרשטיין? (לא); האם הוא מרגיש צורך עז במהומה? (כן, אבל לשם כך הוא זועם בדרכים…); או שמא, פשוט, ההודעות הנ"ל הדרדרו לידי ויכוח מכוער שמקומו לא כאן?איני מתכוון לכתוב עוד על נושא זה. היות ואתה ואני יודעים איש את דעת רעהו וממשיכים לא להסכים בעליצות (מצב נדיר, כמדומני, שראוי לשמרו ולו בשל איכותו המוזיאונית), איני רואה טעם בהמשך הויכוח, ודאי שלא באופן פומבי. אם יש למישהו נימוק חדש ומלהיב, יתכבד וישלח אותו לכתובת הדואר האלקטרוני המופיעה בראש הודעה זו.
אני סיימתי. -
אהרוןמשתתף
מר האופטמן? מי זה?
אכן, לא היו ואין בינינו כל חילוקי דעות בנוגע להודעות שהכילו "עלבונות, חרפות ונושאים שאינם קשורים בפורום", כפי שאפשר להיווכח בקריאה חוזרת של הודעתי הקודמת.
אז גם אני סיימתי. (עד שתהיה לי סיבה טובה לכתוב שוב -
NYמשתתף
הידעתם, חברים, כי "האופטמן" פירושו "רב סרן" בגרמנית?
כנמפקד! -
אהרוןמשתתף
עבור לנוח.
מאיפה הגרמנית שלך, חייל? פריץ לייבר, או פריץ החתול?
הפרוש המילולי של "האופטמן" הוא "איש ראשי" (לתשומת לבך, זועם!). וזו אכן גם דרגה בצבאם, אך סרן ולא רב סרן (כשהייתי סגן בצה"ל שקלתי לעברת ל"סרן", אך התאפקתי. כשהייתי סרן, חשבתי על זה שוב, ושוב התאפקתי. לשמחתי, לא עליתי יותר בסולם הדרגות…)
ועכשיו הסקופ האמיתי: הידעת ששם המשפחה הקודם של אבי אחד/ת מחברי/ות הועד היה אף הוא האופטמן? (לא, אני לא מגלה מי!) -
NYמשתתף
או משהו. אחת מהלהקות בהן הייתי חבר סבלה מקבעון גרמני מסויים, ומשם נובן רוב (חוסר) הידע שלי בשפה. למרבה הצער, מדובר בגרמנית על-פה ולא בכתב, וכך אין לי מושג עד היום איך לאיית Schnell!, למשל. Ja?
באשר לשם המקורי של חבר הועד המסתורי – *זה* המידע הסודי שניסינו להסתיר כל הזמן! -
גרומיטמשתתף
-
ארזמשתתף
הוא מדבר על אחת מחברות הוועד, לא חברי הוועד.
-
NYמשתתף
או שאמחק לך את העץ…
-
אהרוןמשתתף
אין אצלי אפליה על רקע מיני! דיברתי על חברי/ות הועד
-
-
מאתתגובות