ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › סקר קצר
- This topic has 36 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 6 חודשים by שלמקו.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
מי היה מעוניין שיהיה לאתר האגודה פורום נוסף, במתכונת זהה לפורום זה, שתכליתו היא דיון על מדע בדיוני ופנטזיה?
נכון, יש פורמים אחרים, אבל זה לא העניין, השאלה היא מי מעוניין שיהיה גם כאן אחד?
-
???משתתף
בוודאי שאנחנו מעוניינים.
כיצד זה לא נחנך פורום שכזה עם הקמת האתר של האגודה עדיין לא לחלוטין ברור לי. זה הרי הגיוני ומתבקש.אה, וכמובן, אם יורשה לי הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבכם ליעילות המופלאה של שתי פורומים חדשים במקום אחד.
הראשון יעסוק במד"ב ואילו השני יעסוק בפנטסיה.
בדרך זו לא אצטרך לקרוא שלושים הודעות על חרבות וכשפים כדי להגיע להמלצה על איזה מד"ב הרד-קור משובח. -
fffמשתתף
וכמובן שאני מצטרפת לתומכים.
גם הרעיון של Evil שווה מחשבה.
-
סידהרתאמשתתף
-
???משתתף
כמה אנשים זה "דרישה מספקת" על מנת לנסות לפתוח פורום מד"ב ופנטזיה?
נ.ב.
אני מקווה שאתם לא כועסים עלי, אני באמת אוהב את האתר ואני רק מנסה לעזור. -
יובל ארדוןמשתתף
מכיון שאני לא מכיר את האתר עדיין מספיק טוב, לא ידעתי שאין פורום כזה (לכן אולי לקח לי כל כך הרבה זמן לחפש אותו….) אני מאוד בעד, ואולי אני אפילו אצטרף להצעה של להפריד בין מד"ב ופנטזיה, למרות שאני דוקא מהצד השני – יותר של פנטזיה מאשר של מד"ב….
אבל באמת בכיף!!! -
גרומיטמשתתף
נראה לי שמה שאתה צריך זה שני דברים:
קודם כל – מישהו שינהל את הפורום. אתה מתנדב?
ושנית – מספר סביר של אנשים שמעוניינים בכך, והסבר למה הפורום הקיימים באורט, יואל, נענע ואחרים, לא מספקים אותם… -
???משתתף
ויכוח קטן על מהות הפורום כאן שהתחיל בעץ אחר: "מותר לבקש ביקורת על סיפור שכתבתי".
-
???משתתף
זה לא שהם לא מעניינים אותי, אבל:
א. הם מאד לא נוחים.
ב. אין לי זמן לדפדף בין ארבעה אתרי מד"ב, מספיק לי הטוב מכולם – וזה האתר הזה. למה שלא יהיה פה פורום מד"ב? לא נראה שזה שייך לאתר? -
גל מבולבלמשתתף
שנובעת רובה ככולה מפחד זעמם של עורך האתר ומנהלת הפורום
החלטתי להצביע בעד
וברצינותראשית , הפורמט של פורום זה הוא הנוח ביותר שמצאתי
שנית, המטרה הראשונה ברשימת מטרות האגודה היא לקדם ולעודד
את העיסוק במדעבדיוני ופנטזיה בישראל ואיזו דרך טובה
יותר מאשר פורום כנל באתר האגודה?
שלישית, הפורומים הקיימים לא כל כך נלהבים לקבל
גולשים חדשים בין שורותיהם כפי שניתן לראות מפעם לפעם
( לפחות כך זה באורט וקצת פחות בולט ביואל)
פורום באתר האגודה לדעתי יהיה פחות אה…אכזרי למבקרים חדשים
זהו.
עכשיו אני בורח. אוסטרליה זה מספיק רחוק? -
NYמשתתף
ערן היקר,
המינוח "שייך לאתר" מקורו בתפישה לא נכונה של המציאות. אין חיה כזו "שייך" באינטרנט. אפילו פורום זה, בו אנו כותבים כרגע, נמצא על מחשב אחר לגמרי מזה בו מנוהל שאר ה-"אתר". מהי אותה "שייכות" שאתה מחפש – צבע הרקע? הכותרת "אגודה ישראלית וכו'" למעלה? הכיתוב "sf-f.org.il" בשדה הכתובת? או שמא נוכחותי המציקה?
-
NYמשתתף
אבל ברצינות – אתה הראשון, עד עתה, שהעלה נימוק רציונאלי כלשהו לפתיחתו של פורום נוסף – פורום השונה באפיו מאלה הקיימים ביחסו לכותבים חדשים.
מתוך היכרות מסוימת של הפורומים הנזכרים, היחס ה-"רע" אינו כלפי כותבים חדשים אלא כלפי כותבים "רעים" – מציקים, ילדותיים או בעלי שאלות טיפשיות. לכן אני שואל – מה דמות תהיה לו לפורום החדש והחפשי המוצע על ידך? מנסיון העבר, נראה כי פורום חפשי שכזה יתמלא כהרף עין בילדים מלהגים על יתרונותיהן של יצירות מופת כ-"רומח הדרקון", "מסע בין כוכבים", "זינה הנסיכה הלוחמת" ושאר מרעין בישין.
ענה לי בכנות – האם תשמח להשתתף בפורום כזה? אני, על כל פנים, אדיר רגלי ממנו, ואף לא אתן יד להקמתו. -
גל מבולבלמשתתף
אני דווקא חושב הפוךגם אם יהיו כאלו ילדים מלהגים
כהגדרתך אני חושב שזה יהיה טוב לתת להם להתבטא,
בגבול הטעם הטוב כמובן, על *כל* נושא שהוא שקשור
למדב בפורום שלהאגודה. האגודה לדעתי צריכה לעודד את זה
ולא לדכא את זה, אפילו אם חברי הועד ושאר האנשים
שעוסקים במלאכה כמוך וכמו בוג'י מתעבים את הנושאים
האלו.
מלבד זאת ואולי אני תמים באומרי זאת, אני חושב שפורום כזה
יעזור לקרב את אותם ילדים מלהגים גם לנושאים אחרים. לחנך אותם
לדון ברצינות בנושאים מדבפיים.
עוד דבר חלק גדול מקהל היעד של האגודה הוא אותם ילדים מלהגים
אם אנו רוצים לקרב אותם לאגודה צריך לדעתי לתת להם דברים כמו פורום
גם אתה ואני לאמתעניינים באותו מדבפ שהם מתעניינים בו.
נקודה נוספת פורום נוסף באתר האגודה ימנע הודעות שאינן קשורות
לפעילות האגודה וכדומה בפורום הזה.
אז לסיכום כן, אני כן אנסה להשתתף בדיונים בפורום כזה,
גם אם הוא דן בנושאים כמו רומח או זינה. -
גל מבולבלמשתתף
יש לי רעיון מהפכני
לעשות פורום באנגלית
(בנוסף לפורום בעברית)
הסיבות?
אחד יש אנשים שיהיה להם יותר קל לכתוב באנגלית
מבחינה טכנית )כלומר מערכת הפעלה בראוזר וכיוב( כמוני למשל
או פשוט כי זו שפת אם שלהם לדוגמה אהרון שיר
שניים הילדים המלהגים סביר להניח שיימנעו מפורום באנגלית
שלישיתקשר יותר הדוק עם חובבים מחו"ל
נראה לי שאלו סיבות מספיקות בתור התחלה -
Boojieמשתתף
אל תערבו אותי בוויכוחים האלה. לא שרומח הדרקון מעניין אותי, אבל באמת אין לי שום התנגדות לפורום נוסף באתר זה, שיתמקד במד"ב ובפנטזיה, ומצד שני גם לא רצון מיוחד בהקמתו. אני לגמרי נייטרלית בסוגיה הזו.
אגב, פרט לאנשים שבעד הקמת הפורום, צריך להיות גם מתנדב לניהול (אם כי אני מניחה שזו לא צריכה להיות בעייה גדולה), כי אני מנועה מלנהל פורום כזה. קחו בחשבון שניהול פורום שנושאו מד"ב ופנטזיה מן הסתם ידרוש עבודה רבה יותר מאשר ניהול הפורום הזה, שהוא באמת נעים ונינוח (ועל כך תודתי לכולם כאן…) -
NYמשתתף
ראה: לטענתך, קירוב ילדים לנושאי מד"ב יתבצע ע"י ירידה לרמה שלהם. אני סבור, לעומת זאת, כי עדיף לדרוש מהם להעלות את רמת הדיון שלהם, לטובת כל המעורבים וביחוד לטובתם הם. פורומים "פתוחים" כאלה כבר קיימים, אגב – הפורום של ואללה הוא, כמדומני, דוגמה נוחה. קפוץ לבקר שם וחזור עם רשמים…
באשר לפורומים באנגלית: מסתבר כי רובו המכריע של קהל חובבי המד"ב בארץ נוטה לתקשר בעברית – השווה בין הפעילות ברשימת הדיוור (האנגלית!) שלנו לבין הפעילות בפורום אורט, למשל. למרבה הצער – אין מה להשוות. למרבה הצער – כי גם לי אישית נוח יותר לכתוב באנגלית. גם נושא ה-"קשר עם חובבים מחו"ל" נראה לי מפוקפק ביותר – לא חסרים פורומי מד"ב באנגלית, ולא נראה לי כי חובבים מחו"ל יטרחו לבוא ולבקר דוקא בפורום אנגלי שלנו (מעבר, אולי, לקוריוז התחלתי כלשהו).
אין מה לעשות, בנאדם, תעזוב כבר את המק הטיפש הזה ותעבור למחשב נורמאלי… -
NYמשתתף
מנהל פורום טוב שווה את משקלו בחמאה. מנהל פורום *רוצח* טוב שווה את משקלו בפלוטוניום. היות ובוג'י לא יכולה, אמבר עסוקה בניהול אורט ואנכי סובל מנטיה לתלות כותבים קלוקלים בתנוכי אזניהם, הרי שאנו נתקלים במחסור מסוים. שוב – פורום חפשי לא יהיה כאן, דרישה או לא דרישה.
-
גל מבולבלמשתתף
רגשית. או נכון יותר זה המחשב שיש לנו במעבדה
וזה המחשב הנגיש היחיד שיש לי מלבד
גיחות לפיסי של המיקרוסקופ
בסופשים בלילה לכתוב מאמרים לאתר …והמחשבה שלי הייתה לא לרדת לרמה שלהם אלא כמו שאמרת לנסות
להעלות אותם לרמה יותר גבוהה כמו זו שבאורט או יואל.
אבל עדיין לאפשר להם חופש לדבר על רומח או זינה.
אז ביקרתי עכשיו פעם ראשונה בוואלה וזה לא היה כל כך נורא
היה דיון אחד על רייסטלין(whoever that is© מול גנדלף
ורוב השאר היו די הודעות אישיות או סתם משפט וחצי על
ספר שקראו
לעומת זאת, כתגובה לסיפור פילים על נפטון שניים! מחברי
הפורום ענו באנגלית תקינה והיה עוד אחד שהמליץ לגרומיט
על סיפורים אחרים. לא ראיתי ממש התלהמות העלבות וכדומה
שציפיתי למצוא לפי ההערות שלכם על הוולאיסטים.
פורום של האגודה לדעתי לא יהיה בעל צביון כזה.
אלא שילוב של וואלה ואורט. זאת כמובן אם שני הצדדים
הניצים ישתפו פעולה.אני מאמין ששווה לנסות כי לדעתי האגודה תוכל להרוויח
מזה עוד חברים ועוד מבקרים באתר.לגבי מנהל פורום כמה השקעה דרושה בעבודה כזו?
למשל פורום אורט כמה שעות עבודה ביום צריך להשקיע?
מה בכלל עושה מנהל פורום? -
Boojieמשתתף
(ואני לא מדברת על הפורום הזה, שהוא פורום אדמיניסטרטיבי ולכן יותר קל לניהול).
> ראשית, החלק הטכני – לדאוג לסדר ונקיון בפורום. זה אומר לנכש, לעדור ולגרף, לטפל בעיצוב הפורום ובהגדרות שלו, למחוק הודעות מיותרות או (כשאפשר) להעביר הודעות תועות למקומן הנכון, לדאוג לתרבות הדיבור בפורום וכדומה. בדרך כלל זה לא נורא קשה, אלא כשמגיע מציפן (חברי אורט/יואל לשעבר זוכרים ישות מסוימת בשם המקק השחור, ואת מאבקו האמיץ של קיפוד נגדו), שאז זה כבר אתגר משמעותי.
> שנית, הקישור בין חברי הפורום להנהלה – לדאוג ליישום בקשות של חברי הפורום לגבי אופי הפורום (הדוגמה המועדפת בפורומים שאני מכירה זה תוספת סמיילים…P-: ).
> שלישית, גיוס חברים חדשים לפורום, מה שאומר ממש פעילות יחסי ציבור לפורום.
> רביעית, ארגון פעילויות, כל מנהל לפי אופיו. למשל, בקהילה שלי בדיוק הסתיימה תחרות סיפורים שדורשת די הרבה עבודה שחורה. בפורום באורט מתפרסמות הרבה ביקורות ספרים וסיפורים מתורגמים, עבודה שבימינו אמבר, מנהלת הפורום, העבירה לגרומיט, הפראייר המקומי… (כל הכבוד אמבר!!! וגם גרומיט, אם כבר… יש פורומים שבהם מארגנים, למשל, אירוח של סלבריטי כלשהו שחברי הפורום יוכלו לשאול אותו שאלות. כל מנהל פורום לפי דרכו (ואגב, גם לפי דרישות והצעות חברי הפורום).
> וחמישית, במידה מסוימת, תיאום חברתי של הפורום, אם כי את זה עשוי לקחת על עצמו כל חבר פורום לפי אישיותו. הווה אומר, התייחסות לפעילויות החברתיות של הפורום ועידוד שלהם, על כל המשתמע מזה.
מנהלי פורומים אחרים עשויים להוסיף או לחלוק על חלק ממה שהעליתי כאן, אבל ככה אני רואה את זה.
-
Boojieמשתתף
לחתוך לשלמקו את השורות כשצריך… P-:
הכוונה – לשפץ הודעות שלא יצאו בסדר מסיבה זו או אחרת. לינקים שבורים (שאגב, במערכת הזו יחסית נפוצים – משום מה היא מתקשה לטפל בסימנים מסוימים בתוך הלינקים), הדגשות שלא הצליחו ושיבשו את ההודעה, ושלל ירקות, על פי הבאגים של המערכת הספציפית או של המשתמש הספציפי… -
???משתתף
נטיה לתלות כותבים קלוקלים היא בדיוק הדבר הנדרש לעניות דעתי.
ראוי שפורום המד"ב של האגודה יציב סטנדרטים חדשים של איכות
(ולא כפי שמישהו כאן טען). אם, לעומת זאת, אינך חפץ בניהול הפורום, אל נא תסתתר מאחורי תרוצים מפוקפקים. זאת ועוד, אני די בטוח שיש עוד אנשים ראויים ומוכשרים שישמחו לנהל את הפורום פרט לך ולכל אלה שהזכרת, עד כמה שהדבר יישמע אולי בלתי נתפס לגביך.בברכה
Evil -
???משתתף
"פורום חופשי לא יהיה כאן – דרישה או לא דרישה"
עומד בסתירה מוחלטת לתגובתך זו: http://corky.net/forum/read.php?f=10&i=1495&t=1456אנא, תקנני אם אני טועה.
-
Boojieמשתתף
(דבר שקל לזהותו לפי העובדה שאני יותר נחמדה, יותר חכמה, יותר יפה ושלא קוראים לי ניר), אני ארשה לעצמי לענות. ניר אמר שלא יהיה כאן פורום *חופשי*. ובעברית, פורום נטול ניהול תקיף, שבו איש הישר בעיניו יעשה. אמירה זו אינה סותרת בשום צורה את אמירתו כי אם תהיה דרישה לפורום בנושאי מד"ב יהיה כזה. פשוט, הוא יהיה *עם* מנהל, ו*עם* מנהל שיענה על כמה דרישות בסיסיות.
-
NYמשתתף
ואפילו צודקת בכל הנוגע לתשובתך לנ"ל.
אלא מה?
אני יותר יפה.
אין מה לעשות. -
Boojieמשתתף
-
NYמשתתף
-
גל מבולבלמשתתף
והחלטתי שזה יותר מדי בשבילי
-
???משתתף
נוכחותך כלל אינה מציקה לי
(אני באמת מקווה שאתה לא כועס עלי).לגבי שייכות, אין לי מושג איך להגדיר את זה, קרא לזה לינק בעמוד הראשי. אם היה לינק בעמוד הראשי לפורום מד"ב אחר, במידה זו או אחרת הוא היה "שייך" לאתר. מי שהיה מגיע לכאן היה נתקל בפורום, קורא אותו ומתערב בו.
כן, זה טיפשי, ניתן פשוט ללחוץ על לינק אחר באקספלורר שלי, אבל באמת – בתפיסת האתר הזה, נראה לי שיש מקום לפורום מד"ב גם כאן.
-
NYמשתתף
יש לינק (למה אחד – 50!) בעמוד הלא ראשי…
אם תבחן את מדור הקישורים שלנו, תראה כי ראשונים מופיעים שם פורומי המד"ב והפנטסיה למיניהם, מאורגנים יפה בטבלה, לנוחות הקרבנו… אהם, משתמשי האתר. מה רע?
קישורים נוספים, אגב, נתן לשלוח למנהל עמוד הקישורים שלנו, ע"י הקשה על "שלחו לנו קישורים" באותו עמוד. -
???משתתף
תודה שהעלתם את הקישורים לפורומים לראש הרשימה (מתי הספקתם?)
בכל מקרה כמה נקודות עדיין עומדות:
א. שיטת הפורום הזו נוחה יותר למשתמשים רבים.
ב. בפורומי מד"ב אחרים הגישה לאנשים חדשים היא, איך נגיד, לא משהו.
ג. מי שבוחר לעצמו להתרכז באתר אחד לא יתרכז באתר זה בשל המחסור בפורום בו הוא יכול לדון על נושאי מד"ב ופנטזיה.
ד. ישנה דרישה קיימת של כמה וכמה אנשים, לא רק שלי ושל fff כפי שמראה סקר זה. האם מתוך ששת התומכים עד כה לא ניתן להסיק כי קיימת דרישה גדולה יותר וכי פורום כזה יהיה פופולארי ומשרת נכונה את הקהילה?אני לא מתכוון להתחיל לחפש עוד עשרות תומכים, אבל נראה לי שהרוח נושבת לכיוון ברור.
אגב, אחת הסיבות, לדעתי, שלא היו יותר תומכים היא שכבר איבדתם גולשים שרצו פורום כזה, לא מצאו אותו כאן ונטשו את האתר. -
NYמשתתף
על כל פנים, מספר התומכים כרגע הוא, באופן לא מעודד מבחינתך, חד ספרתי.
עם זאת, נכונה לך ולמאזינינו הקבועים הפתעה נעימה בעתיד הקרוב. לא מה שחשבת עליו, אבל…
נו, Wait and See… -
fffמשתתף
בלי קשר אני ממש אוהבת הפתעות-איזה כיף!
אבל עם קשר, מוזר שאתה אומר את זה.
במשך הויכוח הזה נאמר לא פעם ש:
א. כל פורום הוא בסגנון שלו ובתחום הגילאים שלו.
ב.לאנשים חדשים קשה להכנס לפורום קיים.ובראיה אישית: הסתובבתי בפורומים שונים, גם לא לנושאי מד"ב, ובחרתי את מה שהכי התאים לי, מבחינת תוכן וצורה.
אני ארשה לעצמי להניח שאחרים גם עושים זאת . -
???משתתף
שמע, עשו מה שתעשו.
פאקט – יש אנשים כמוני שלא ישארו באתר (ויש דבר כזה "אתר אחד", הוא מוגדר על ידי צורה, תוכן, ממשק וקהל מבקר) בשל המחסור בפורום כזה. מיעוט, אבל חבל.
ויש כאלו שהיו בהחלט משוחחים כאן בפורום מד"ב.
השישה מצביעים על כמות גדולה יותר – ובעיקר שים לב שכמות המתנגדים עומדת על שניים: אתה ובוג'י (6:2 לטובת הפורום).בכל מקרה, אני עומד מאחורי הצעתי – פורום מד"ב כאן יעלה את מספר המבקרים באתר ויועיל רבות לאגודה. צר לי על שאינך רואה זאת.
-
גל מבולבלמשתתף
שהיא נמנעת
ובאמת ניר גם אני לא מבין את העניין שזה של
שייכות.
הכותרת "אגודה ישראלית גו" אכן מאחדת
הכל תחת קורת אתר אחד ולא משנה לי על פני
כמה מחשבים האתר פרוס וכמה אנשים מנהלים אותואת עמדתי לגבי פורום נוסף כבר הבהרתי
אבל אני מודע לכך שצריך מישהו שינהל אותואבל, אם להתייחס למה שבוגי אמרה לגבי
תפקידי מנהל פורום
לפחות לגבי נקודות ארבע וחמש נראה לי
שלא יהיה בהן צורך בפורום של האגודה
מכיוון שהאגודה עצמה מארגנת
מפגשים ותחרויות ושאר אירועים
וכמובן שיש עורך שעובד קשה לפרסם
כתבות וביקורות ששולחים לוולגבי הנקודה השלישית
יחסי ציבור עושים לאגודה בכל מקרה
אם אנשים יגיעו לאגודה הם יבקרו בפורום ולהיפךכך שנותר בעיקר הצד הטכני
אני לא יודע כמה זמן גוזל הצד הטכני של הניהול
אבל אם נראה לכם מה שכתבתי למעלה ואם
הצד הטכני לא גוזל יותר מדי זמן
ואם ניתן לעשות את זה ממחשב מק על נטסקייפ
אז אני מתנדב -
???משתתף
ככל הנראה לא הבנתי מכון. אתכם הסליחה.
-
fffמשתתף
מסתבר ניר שיש מתנגד אחד: *אתה*.
סלח לי שאני חוזרת על הנימה הצינית שבה נשמעו הדברים.בעניין הניהול, אני מתנדבת גם, ולי יש פי סי.
בכל אופן, אני חושבת שאין יותר מה להגיד. הועלו כל הטענות בעד ונגד, עכשיו מה שנותר שתתעלם מעל השיקולים האישיים.
-
שלמקומשתתף
בלי להיות פעיל בפורומים בארץ, עם נוכחות מינימלית בפעילויות, עדיין מצליח לשמור על שם דמוי-מיתולוגי… לא לדבר על כך שאני היחיד שעומד במלוא כובד משקלו בפני הוד בוג'יותה.
ומה אמרתי לך בוג'י בקשר לחיתוך שורות?
-
-
מאתתגובות