ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › תחקיר לסיפור
- This topic has 21 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 8 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
אני מה שניתן לקרוא לו "חובבן ספרותי" דהיינו אני כותב סיפורים בזמני הפנוי. אחד הרעיונות
שעלו בדעתי היה להמציא עולם שבו לצד האדם התפתח עוד מין מהסוג "הומו". הבעיה בעצם
היא, שככל שאני זוכר, ההבדלים העיקריים היו גובה ולסתות וגבות כבדות בין מיני האדם הללו.
בני המין האנושי התפתחו מהמין הקרוי "הומו האביליס" שבזמנו התפשט על פני כל ה"יבשת"
או מה שאנחנו קוראים לו בטעות:אפריקה,אסיה ואירופה. קיימות עדויות שהתפתחו עוד מינים
אנושיים הן באסיה והן באפריקה(לכל הידוע כולם נכחדו והזיכרונות היחידים שלהם הם כנראה
כמפלצות, ניאדרטלים כטרולים לדוגמא). הנקודה היא שאני מנסה לשרטט דמות סבירה לבני
מין אנושי אחר שלא תראה כגירסה עילגת של בני מיננו. -
גלמשתתף
להצהיר פה משהו?
אני לא רואה עוד טעם בעוד מין הומו
כאלה יש מספיק במסב סטארגייט ואחרים
בכל אופן אם אתה רוצה עזרה אז אשמח לעזור לך
לנסות לבנות מין אנושי נוסף
אבל לשם כך צטרך יותר פרטים התקופה, האקולוגיה
וכולי ועל מה בכלל אמור להיות הסיפור
ולפני שניר ובוג'י פורצים בצעקות והטפות
אז את כל הפרטים האלו כדאי שתשלח לי בדואל
ולא לתלות אותם כאן בפורום
אה … דואל באנגלית בלבד בבקשה
גל -
???משתתף
אני לא טוב באנגלית. במועד ב' קיבלתי 55. אם אתה רוצה דוא"ל בכל זאת, כדאי שתתפשר
על עברית. כמובן, אשמח אם דותן דימט יענה מאחר והוא אמר שהוא ביולוג ואמור לדעת
משהו בנושא ואני באמת עורך תחקיר לסיפור. -
שלמקומשתתף
גל במקרה הוא גם ביולוג (חשבתי שהמאמרים על אסטרוביולוגיה היו רמז קל). וגם אני, בערך (אם כי בנושא של זנים שונים של הומו אין לי מושג)
-
Boojieמשתתף
בימיו של הומו האביליס היבשות כבר היו בערך בצורה של ימינו. ולא ממש נראה שהיה לו מתחרה רציני באותה תקופה.
המצב היחיד מסוג זה שכן אפשר לדבר עליו אחרי הופעת הסוג "הומו" הם הנאנדרתלים, כמובן (שנכחדו לפני בערך 35-40 אלף שנה, אם זכרוני אינו מטעני), שחיו במקביל לאדם בן ימינו ובאותם איזורים גיאוגרפיים, ובצורה מאד דומה. הווה אומר – חיים במערות או במחסות, קבורה, שימוש וייצור כלים, וסביר להניח שגם שפה, אם כי על זה יש וויכוחים עד היום. הדו-קיום בין ההומו סאפיינס-סאפיינס להומו סאפיינס-נאנדרתלנסיס (כמו שמקובל לקרוא להם היום, כדי להדגיש את העובדה שהם כנראה היו תת-מין של ההומו סאפיינס, ולאו דווקא מין נפרד) תואר בהרחבה ובאופן ספקולטיבי נאה ומבוסס יפה בסדרת שבט דוב המערות של ג'ין מ. אואל (שהתעמקה בצורה יסודית מאד בספרות הארכאולוגית לצורך כתיבת הסדרה). אמנם הספרים לוקים בעודף תיאורי מין משעממים (ואני מתכוונת משעממים), אבל פרט לכך זהו תיאור ספקולטיבי יפה מאד של הקונפליקט בין שני המינים, שאחד מהם נדון כבר להיכחד באותו זמן. -
גלמשתתף
יכול לקרוא את זה אצלי זה יוצא בג'יבריש
אגב גם אם תכתוב בעברית מסמך וורד ותשלח לי זה לא יעבוד
עברית בוורד לא עובד טוב על מחשב מק
אז האופציה היחידה לגבי עברית היא מסמך rtf, pdf או מסמך סרוק -
Boojieמשתתף
הוא ישלח לך RTF בעברית, וכולם יהיו מרוצים (אגב, מסמך TXT לא עובד?)
-
???משתתף
ועוד כמה דברים שאינם נכונים, כמו עניין הדת.
בנוגע לגל, אני מתנצל, פשוט באחת הגיחות הקודמות שלי, דותן דימט הצהיר שהוא הביולוג
היחיד באגודה. אגב, בנוגע לסטארגייט, אלה בני אדם.
לעדיגי, אני יודע קצת, אני לא בור לגמרי, אבל כדי ליצור גזע מהסוג שדיברתי עליו צריך לדעת קצת יותר מכמה הצצות במה שמוכרים בחנויות הספרים. אתן לך דוגמה:
בספר שנקרא "הגנום" מאת רידלי כתוב שהתיאוריות שבני אדם נעשו אינטלגנטים בגלל שימוש
בכלים כבר מזמן יצאה מהאופנה וכיום שולטת שם האופנה של "מאבק בין גנומי של אוכלוסיות.." -
???משתתף
הבעייה שכבר כתבו עליהן.
מיתולוגית, הרעיון שמישהו חי לידנו בצורה דומה התבטא בשדונים, גנומים, פיות, לפריקונים וכו'.
במד"ב:
זן ימי, או חרקים – לה גוין והרברט כתבו עליהן. ביגפוט – ע"ע "בים האפילה". אוסטרליפיטיקוס – ע"ע "סף האירוע". דמויי אדם בכלל – ע"ע ניבן ועולם טבעת. עולם עם אנשים חלופיים – ע"ע גיימן. וכולי.
תיאור רומנטי, למרות שאני מטיל ספק בתוקפו המדעי, תמצא בסדרת "שבט דוב המערות", "עמק הסוסים" וכו'.באופן כללי, ההסטוריה מלמדת ש: כשאיזו קבוצה אתנית עם שוני גופני בולט – נניח הבאסקים, למרות שגם כושים או אינדיאנים יכולים להיות דוגמא מצויינת – חיים בין אנשים מקבוצה דומיננטית אחרת, הם הופכים מושא לבוז ולאפליה.
-
Boojieמשתתף
מה היה המשפט הזה לגבי הדת? אתה מתכוון שבספרים של אואל היא הניחה דת, וזה לא נכון? אין לאף אחד מושג כיום אם היתה או לא היתה דת לאנשי אותה תקופה, מהסיבה הפשוטה שדת היא לא דבר שמשתמר. לפי התרבויות שניתן להסיק מהן בימינו, מן הסתם אם היתה דת (וסביר שכן, כי הם קברו את מתיהם, דבר שקשה להניח שלא היה לו בסיס רוחני כלשהו), סביר מאד שהיא היתה דת שאמאניסטית, לא בהכרח כמו שמתארת אואל, אבל על בסיס דומה מאד.
-
גלמשתתף
כי rtf עדיין עושה קצת בעיות במק אם כי פחות
מdoc רגיל
חוץ מזה אני מעדיף אנגלית כי זה יותר נוח לי לכתוב לו
בחזרה באנגלית.
בשביל לכתוב בעברית אצטרך ללכת במיוחד לפיסי היחיד במחלקה
וזה לא נוח -
???משתתף
הדת עליה אני מדבר היא הדת שבה סוגדים ל"אם הגדולה", איזה רעיון גדול שהמציאה
פמיניסטית בשנות השישים ומאז עורמות חסידותיה תלי תילים של ראיות להוכחת דבריה.
מצד שני, אם לא קראת את הסדרה, אין על מה לדבר… לא שכל הספרים טובים.
בנוגע לבעיית העברית, אין פונקציית "קידוד", לא תאמין למה הם קוראים ג'יבריש. פעם
קרה לי פעמיים ש"מערב אירופה" היה שם נרדף לג'יבריש. -
???משתתף
המין האנושי שאני המצאתי, ונמצא כעת בשלבי פיתוח, התפתח במזרח אסיה, לפני מאה אלף
שנה במקביל למין האנושי הסטנדרטי. הבעיה היא יותר המאפיינים הפיסיים ולא המנטליים(אותם
אין לי בעיה לפתח בכוחות עצמי) -
ארזמשתתף
קיים מין אנושי נוסף, גם היום.
"הומו וואליסטוס" שמו.
-
Boojieמשתתף
הדת שאואל מתארת מבוססת על כמות מרשימה למדי של "אלילות פריון" שנמצאו פזורות לכל אורך אירופה, ושסביר להניח ששימשו לצורך פולחני. המדובר בפסלונים מחומרים שונים (בעיקר אבן כי אבן משתמרת הכי טוב – אולי היו גם מחומר ומעץ, אבל אלה לא השתמרו) בדמות אשה בעלת מבנה גוף רחב *מאד*, שבתרבויות אחרות נהוג לקשר עם סמלים של פריון. בסך הכל, על סמך מעט העדויות שיש בימינו, הדת שאואל הניחה היא לא עד כדי כך מופרכת, וגם לא דורשת הנחות פמיניסטיות כלשהן. בדרך כלל דתות בעלות מבנה פטריארכלי מציגות פסלים ממין זכר (והרבה פעמים בעלות גבריות מודגשת מאד, כמו זקנים מרשימים, שרירים בולטים וכדומה), ודתות פאנתאיסטיות מציגות פסלים משני המינים. המציאות של פסלי נקבות *בלבד*, והעובדה שסממני הפריון כל כך מודגשים, היא שמחזקת את הרעיון שהיה מדובר בדת או אמונה רוחנית כלשהי המבוססת על נושא הפריון והאמהות.
-
Boojieמשתתף
אבל ההתנסחות הזו כאן מיותרת לחלוטין. אני לא חושבת שמישהו מאיתנו מעוניין לגרור את היריבויות הללו לפורום הזה. אני הייתי מעדיפה שתשמור את זה לפורומים הרלוונטיים.
-
ארזמשתתף
נו שוין. שיהיה.
-
???משתתף
הן לא מקבלות את זה. הדת של בני האנוש שמתוארת בסדרה אינה פנתאיסטית אלא מונותאיסטית במודגש- האם הגדולה וכו'. תרבות "השבט" הפירמטיבית יותר היא אנימיסטית אך
אלה לא בני אנוש אלא ניאדרטאלים ולכן הם יוצאים מהכלל.
לסיכום, שנינו מסכימים בנושא אבל מיליונים של נשים היו מעלות את שנינו על המוקד אם היינו מצהירים שאותם פסלונים אירופיים הם מה שאמרת. אם אתה לא מאמין לי, קרא את הספר "פמיניזם"(אחד הספרים המופרכים ביותר שקראתי). -
Boojieמשתתף
שנית, אין לי מושג מה קשור הספר "פמיניזם" לספרים של ג'ין אואל.
ושלישית, דת מונותאיסטית (או במקרה זה יותר נכון לראות אותה כדת עם אלוהות ראשית ואלוהויות משנה, כי יש להם שם כל מיני סיפורים על אלים קטנים יותר, דמויי יוון) עם דמות עיקרית נשית זו מסקנה *הגיונית* מפיזור רחב מאד של פסלוני "אלילות פריון" בלי שיהיה שום סוג אחר של פסלונים שמגיע לאותו היקף. -
Boojieמשתתף
-
???משתתף
לפני שאתם מתכתשים בנוגע ל"הומו וואליסטוס"(שפעם קראתי שאחד מהם טען שהוא וולדמורט)
אכפת לכם לענות לשאלתי… או לפחות להפנות אותי לספרים בעברית בנושא ומעודכנים אם אתם
יכולים.
צור, קיימת אפשרות אחת מעניינת שלא ראיתי שאי פעם נוסתה.
בני מין אנושי מקביל לשלנו שהתפתחו בנפרד במז' אסיה ובעלי 46 כרומוזומים, נתקלים בנו,
כשאוכלוסיות יריבות נפגשות בטבע, התוצאה היא התחרות על משאבים, והפסד למין הפחות
מוצלח. במקרה זה, *מה היה קורה אם המין האנושי היה נאלץ לחיות עם שכנים בכדור הארץ
עצמו?*
(אם אפשרות זאת נוסתה, הפנה אותי לספר ואם זה באנגלית ולא תורגם, אז נהג כאילו הרעיון
לא הועלה מעולם. מבחינתי, אם זה לא בעברית, זה לא קיים, אפילו אם מישהו אחר אומר שזה
קיים מכיוון ואינני יכול להוכיח את טענתו) -
???משתתף
האפשרות תוארה ב"עמק הסוסים". המאבק בין הומו האביליס להומו ניאנדרטל כנראה התקיים, אולי אפילו באזור שלנו. אני לא יודע באיזה היקף אירע דבר כזה בפועל, אבל הספרות לקחה חופש אומנותי בנושא.
מאמר קצר ומעניין במעריב היום טען שהמין האנושי באירופה מנה 50 איש בלבד בשלב מסויים. מיפוי מיטוכונרי מאשר שהיה צמצום אדיר במין האנושי לפני 70-85,000 שנה: מיפוי גנים, שאמור להיות מדוייק הרבה יותר, הגיע לאוכלוסיה של 50 (!!!) כבסיס לכל תושבי אירופה.
כללית, נראה שהרקע שלך יכול להיות באזור קר: שלג. אפשר לצאת מההנחה ש"רעיון ה-50" נכון, ולעמת אותם מול המין השני – לפני, או אחרי, יצירת הקבוצה הזו. ככל הידוע לי, עדיין לא טיפלו בזה. השאלה איך תשייך את הרעיון למד"ב: זן ש"הושתל" מאוחר יותר כחלק מניסוי, מיקום חלופי? זן שנערכה התערבות מהעתיד שהצילה אותו? סתם הסטוריה חלופית? ישות חיצונית אחרת שהתערבה?
מבחינת זמן – עד כמה שאני זוכר, ובהחלט יכול להיות שטעיתי, אלילות הפריון הופיעו מתקופת האבן המאוחרת. התקופה שלך הרבה יותר מוקדמת. תוכל לפתח איזו שהיא גרסא של דת – נסה את "טוטם וטאבו" של פרויד, שנוגע בשאלה הזו. קצת עירוב של אמונות אינדיאניות, וזה נראה קרוב למקור. כל דת של אז היתה קשורה, כנראה, לטבע: הכוחות הראשוניים והגלמיים שראו האנשים, ורעיון האל ככלל עדיין לא התפתח.
בהצלחה!
-
-
מאתתגובות