ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ניר, כתבו על האתר בידיעות היום
- This topic has 32 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 7 חודשים by cheshercat.
-
מאתתגובות
-
-
שלמקומשתתף
מוסף כלכלה.
וירדו על האתר רצח. נכון שכל פרסומת היא טובה, אבל כזו רעה?
הם גם נתנו רעיונות לשיפורים…
הייתי מצטט, אבל אין לי כאן את העיתון.
-
NYמשתתף
והרי כלל ברזל שלמדתי מפי וותיקים בתחום, בכל הנוגע לעיתונות הכתובה:
"שים לב כי שמך מאוית נכון. אם כן – שמח ותעלוז. כל השאר לא חשוב." -
ארזמשתתף
"ירדו עליו" רצח"??
זה מה שהבנת?
אני, משום מה, הגעתי למסקנה הפוכה. -
Boojieמשתתף
-
???משתתף
צודקים
האתר באמת מחורבן
סלחו לי
אפשר לשפר הרבה
סיפורים בהמשכים כאשר כל אחד נותן רעיון
הכנסת פנטזיה ומאגיה לאתר
יותר ידע וסיפורים איכותיים ומקורייםבאמת !!!!
-
????משתתף
עכשיו רק צריך למצוא מי שיוציא אותן לפועל, לא?
באמת הגיע הזמן שאנשים עם הצעות טובות שכאלו יעלו ויבואו למען פיתוח האתר..אני אתך מסדר הערפל..בהצלחה בתפקידך החדש -
???משתתף
צריך להתחיל מתי שהוא
נכון!!!!!!
נתתי קצת הצעות לקסם בנוגע לספרות אשמח אם תסתכל ותעיר -
??? ???משתתף
כל התייחסות בכלי התקשורת כלפי האתר היא טובה , שכן היא מעוררת תשומת לב ומביאה עוד קוראים שלא היו מודעים לולא כן לקיומו.
ובתקופה שבה אתרי התוכן מתמוטטים אחד אחרי השני, וההערכה הכללית היא שהאינטרנט לא סיפק את "הסחורה " כספק של תוכן מעניין באמת ( ראו כתבה במוסף הבידור של ידיעות ביום שישי האחרון ) בטווח הארוך האתר של האגודה יוכל לבלוט ביחד עם אתרים כמו "האייל הקורא " כאחד מאתרי התוכן החשובים והמעניינים יותר. -
NYמשתתף
אם כן, אדוני בעל הפה הגדול, הבה נתחיל:
1. תן לי אגורה על כל הצעה של "לשים יותר מ-X ויותר מ-Y באתר", ותראה אותי מפיק בארץ את "מלחמת הכוכבים – הדור הבא", ועוד ישאר עודף לשקם את עיירות הפיתוח. עם זאת – רוב ההצעות האלה באות מאנשים בעלי נימוסים אלמנטריים, לא כאלה שהאתר "מחורבן" להם.
2. האתר מכיל חומר *איכותי*. סיפורים בהמשכים "כשכל אחד נותן רעיון" יעבדו יופי בעלון כיתה ג' 2 בבי"ס שפרינצק בקרית בנימין – לא באתר זה או בכל מקום אחר המכבד את עצמו. יש דגש רב על סינון החומר המתקבל ועריכתו. אבל שכחתי – האתר מחורבן ממילא. כנראה רק סיפורה של כיתה ג' 2 יציל אותו…
3. *יש* פנטסיה באתר. אם היית טורח לקרוא את המאמרים היית רואה זאת – אבל אתרים מחורבנים הרי לא נועדו לקריאה…
4. אם אתה כל כך מעוניין בהכנסת נושאים הקרובים ללבך לאתר – שב, כתוב מאמר או ביקורת ושלח לנו. זאת, כמובן, בתנאי שהצלחת להתגבר על מחורבנותנו הבסיסית…
5. סיכומו של דבר – אם האתר כל כך מחורבן לך, אתה מוזמן להדיר רגליך ממנו. -
?? ???????משתתף
לא הייתי קרא למה שנכתב בידיעות ביקורת חיובית, אבל "ירדו רצח"? קצת פרופורציה. למעשה האיש שכתב את הביקורת אמר איזו מילה טובה על התכנים ובין שורותיו ניתן לקרוא הערכה לניסיון להקים בארץ אתר מד"ב. רוב הביקורת שלו הופנתה כלפי הצדדים הטכניים של האתר.
אבל דווקא את הביקורת הזאת, אפעס, לא הבנתי. הוא עשה עניין גדול מעובדה שצריך לנווט באתר על ידי שימוש ב-"אייקונים גראפיים קטנטנים". אוקי, יכול להיות שיש אנשים שאינם מספיק מתוחכמים כדי להשתמש באייקונים האלה (אתה לומד דבר חדש כל יום). אבל אם הבחור היה יורד לתחתית העמוד הוא היה ראה לינקים מסודרים שמביאים אותו לאיזה מדור באתר שהוא מחפש מבלי לייגע את מוחו בשימוש המורכב והמסובך באייקונים.
חוץ מזה הוא טוען שהעיצוב של האתר "כבד" ולא הבנתי בכלל למה הכוונה. אולי לוקח לו הרבה זמן להעלות את האתר? אבל אם זה המצב אז למה הוא טוען שצריך להוסיף "פעילות רחבה יותר, בעיקר כזו שתבטא יכולות טכנולוגיות" – וממש אין לי מושג למה הוא מתכוון, אבל זה בהחלט לא נשמע כמו משהו שיעשה את האתר פחות "כבד".
אני לא אומר את הדברים האלה כירידה א משהו, באמת לא הבנתי מה האיש רצה. -
NYמשתתף
לו היה הנ"ל טורח לשים לב, היה מגלה כי כחלוף סמן העכבר על אחד מאותם איקונים נכתב תיאורו, בעברית צחה, סנטימטר או שניים שמאלה משם. מוזר ומעניין, אה?
-
Boojieמשתתף
האלה, לאור העובדה שאני לא חושבת שאתר אינטרנט ידידותי צריך להיות בגדר חידון, שבו המשתמש צריך לגלות איפה בדיוק צפונות באתר הכתוביות (רגע, אולי אם נעביר את העכבר פה… לא. אולי בצד השני?)
אבל לאור העובדה שאיש מאיתנו אינו חכם ויודע כמו ניר יניב, ואין שום הצדקה ללכת לקראת המשתמשים במקום להיפך, מוטב שאמלא פי מים. -
גלמשתתף
דווקא לי זה נראה מאוד ברור האייקונים האלו
והרי מופיע כתוב בחלון ליד
בדיוק מה זה כל אייקון פשוט צריך לחכות עד שכל העמוד נטען
לגבי שאר הדברים מאוד קל לנווט כאןמה עוד שאנו יוצאים מהנתון שחובבי מדב
ואולי גם פנטסיה אבל לא בטוח
הם בממוצע יותר משכילים ולכן בממוצע גם
יותר אינטיליגנטיים
מספיק אינטליגנטיים לדעתי לנווט באתר הלא כל כך מסובך הזה -
Boojieמשתתף
מעבר להיותה שחצנית באופן דוחה ממש, היא הנחה מטופשת וחסרת ביסוס, ויהיה נחמד אם אנשים יפסיקו איתה. לי, למשל, יש ראייה גרועה מהרגיל, ולפיכך הקשב החזותי שלי לוקה בחסר. האם את/ה מנסה לרמוז שבשל כך אני פחות אינטליגנטית ממך? (הרשו לי לגחך. גיחי גיחי).
חוץ מזה, אנשים, תרדו מהרעיון של אתר אינטרנט כמבחן אינטליגנציה. אתר אינטרנט *לא* נועד להיות אוסף חידות שרק החכמים מספיק יוכלו לפתרן. הוא נועד להיות דבר נוח וידידותי שמקל על המשתמש למצוא את מה שהוא מחפש בקלות מקסימלית. ואם כמה אנשים כבר אמרו שזה לא נוח, אז מה לעשות – זה לא נוח! אפילו אם זה רק למיעוט המטומטם כמוני וכמו מי שזה לא יהיה שחיבר את המאמר ההוא. -
גלמשתתף
ומה זה קשב חזותי?
ולגבי אינטיליגנטיים כן או לא
תסכימי איתי שכדי להבין סיפורי מדב,
לעומת נגיד רומן רומנטי צריך להיות יותר אינטיליגנטי?בכל אופן אני עדיין חושב שהאתר הזה לא מסובך
לניווט -
Boojieמשתתף
אינטליגנטיים שיצא לי להכיר, אני נאלצת לכפור ברעיון.
ואם יש כמה אנשים שהאתר לא מספיק נוח להם, זה אומר שהאתר לא מספיק נוח. אפילו אם יש כמה אנשים שהאתר כן מספיק נוח להם. -
דותן דימטמשתתף
האתר של האגודה אכן "כבד", כלומר עשיר באלמנטים גרפיים, ומדובר בהחלטה עיצובית מתוכננת. מי שזוכר את האתר הישן, הרי ששם ניר השתמש בטקסט (ובאנגלית, שפה שאין בה באגים), היה קישור אחד ברוב העמודים ("אחורה"), והגרפיקה היתה מצומצת וספרטנית.
נחשו על מה כולם התלוננו?
שהאתר מכוער, ספרטני, נטול גרפיקה וכ"ו.
ניר שמע את הביקורת ולקח לתשומת ליבו. הוא מסר את העיצוב לקאליבר רציני, והאתר עוצב בהתאם, עשיר, סמיך, מהביל וכבד כמו טשולנט. עכשיו, תסכימו איתי שזה יותר פשוט לשים קישורים טקסטואלים פשוטים מאשר כפתורים עם איקונים חביבים, שמשמעותם מתבררת רק באמצעות פעלול גרפי מגניב. אבל ניר ומעצב האתר עושים את המאמץ הנוסף הזה *בשבילכם*.
עכשיו מה רוצה הסוקר הקוטר כשהוא אומר "טכנולוגיות מתקדמות"? פלאש? הוא לא יודע שהטכנולוגיות המעניינות ביותר כיום בבניית אתרי אינטרנט הן כאלו שפועלות על השרת ומאפשרות לבנות אתרים קהילתיים דינמיים ומתעדכנים כמו זה?
בכל אופן בוג'י, אל תתייאשי. אם מתלוננים מספיק, ניר בסוף עושה משהו, רק ש(אם אני מכיר אותו), זה לא יהיה משהו זריז מהיום למחר, אלא במהלך מתוכנן ומושקע.
וטוב שכך.
-
Boojieמשתתף
א-נ-י לא התלוננתי על זה שהאתר לא מספיק מעניין, או כבד, או השד יודע מה. למעשה, אני מאד אוהבת את האתר כמו שהוא.
התלונה שלי היתה חזרה על תלונה אחת שצוינה מהקטע ההוא – שהקישורים בתוך האתר לא מספיק ברורים, ומופיעים בתור אייקונים קטנים וקריפטיים, שמי שהדפדפן שלו עובד כמו שצריך עם ג'אווה, גם זוכה למקרא שלהם בצד (וקולט אותו אם הוא שם לב), ומי שהדפדפן שלו קצת צולע, לא זוכה לזה, ואין לו מושג מה האייקונים אומרים.
משום מה, במקום לקבל תשובה עניינית לתהייה הזו, מישהו טרח להסביר לי שאנשים שהם מספיק אינטליגנטיים יצליחו להבין איך עובד האתר. תגובה תמוהה במקצת, הייתי אומרת. -
cheshercatמשתתף
ושלח לניר.
ביקורת יש לדעת איך לתת ובניית מגדלים באויר זה דבר מעניין אך לא ישים.
you can do better
תוכיח -
cheshercatמשתתף
-
????משתתף
לרוב בני האדם שגולשים היום ברשת יש דפדפן אקספלונטר(טפוי!) או נטסקייפ(חבל עליו..), שניהם בגלל שזה בא עם המחשב(למרות שעכשיו רק אקספלונטר..).
למשתמש הפשוט שאין לו מושג וניסיון לא יודע מה זה ג'אווה וחושב כמה שזה מגניב שאתה מצביע על אייקון ומופיעה לך משמעותו שמאלה במסך צוגה קטן..כמה עתידני..
למשתמש במנוסה יותר, שגולש עם אותם דפדפנים אין בעיה בכלל..
עכשיו ניקח היפותטית בנאדם עם דפדפן שלא תומך בג'אווה..האין זה יהיה הגיוני להניח שהבנאדם שטרח והוריד דפדפן זה שיבין משהו במחשבים? שיהיה לו ניסיון? ובמהלך שיטוטיו חסרי או בעלי התוחלת באינטרנט, הלא הוא שם לב לכמה אתרים לא מוכנים אפילו לתת לו להיכנס בלי ג'אווה(ביניהם אתרים מסוימים שמוכרחים להקפיץ לך מאות חלונות..)..אז הנה אותו פלוני מנוסה מגיע לאתר, אך אבוי..איך מנווטים דרך האתר ללא ג'אווה? המשתמש המנוסה אז גורר את העמוד מטה ומגיע ללינקים ב-html פשוט וקל אפילו לדפדפן הנחות ביותר..
אח תודה לך ניר על כך שיש לנו אתר שניתן לנווט בו בכל הדפדפנים ובכל המחשבים בעלי החיבור לאינטרנט.. -
NYמשתתף
(הלא הוא Red Fish, למי שלא מכיר). הוא עבד הרבה וקשה על מנת לעמוד בדרישות שהוצגו, ולדעתי די הצליח לו. האתר נבדק, בזמנו, על IE (ע"י הדג) ועל Netscape (על ידי), והוא תואם מלא לשניהם (יתכן כי יש בעיות עברית בפורום – אך זה לא חלק אינטגרלי מהאתר אלא מערכת נפרדת שמוזגה לתוכו – וממילא אין הרבה מה לעשות בנדון).
אם כבר בתודות עסקינן, יש להודות גם לטל כהן שכתב את התכנה המאפשרת את קיום האתר, והמוסיף אפשרויות בהתאם לקפריזות שלי ולבקשות המשתמשים (או להיפך) ולערן טרומר, ה-WebMaster, שנאלץ לטפל השכם והערב בכל בעיה טכנית שאני נתקל בה. אכן, שני אנשים ראויים להערצה.
-
Boojieמשתתף
מגיעה בוג'י ידידתנו, אדם בעל שעות אינטרנט רבות מספור, לאתר האגודה, ולא מצליחה להבין איך לעזאזל מנווטים בו. המחשב שלה, בשל בעיות זכרון שנפלו עליו לאחרונה, לא ידידותי במיוחד לאפליקציות ג'אווה, למרות שהוא אמור להיות מסוגל להתמודד איתן בכבוד. היא מסתכלת באייקונים הקטנים ומנסה להבין מה לעזאזל הולך פה. שום דבר לא צץ כשהיא מכוונת את העכבר על אחד מהם, בגלל שהמחשב שלה בדיוק נכנס להלם מהרעיון ומחליט לדחות את הטיפול בנושא לשעה מעט מאוחרת יותר. תוהה בוג'י מה לעזאזל עושים, ודווקא לא עולה על דעתה באותו רגע לדפדף לתחתית המסך, שנמצא די רחוק למטה, ולכן לא ממש בולט לעין.
אם בוג'י היתה אדם יחיד שיש לו את הבעייה הזו, הייתי אומרת "דיינו" ועוברת לשחק קצת סוליטייר. אבל בוג'י, כמסתבר, אינה האדם היחיד שיש לו את הבעייה הזו, אלא יש עוד שניים שלושה חסרי אינטליגנציה כמוה (לא אני אמרתי, אגב. הסבירו לי את זה במעלה הפתיל) שמסתבכים עם מבנה האתר, בין אם בשל חוסר תשומת לב לעובדה המדהימה שכשמצביעים עם העכבר על אייקון מסוים הטקסט בתיבה מתחלף, או בגלל בעיית דפדפן (שהיא, אגב, לא ממש נדירה. כבר שמעתי מדי והותר אנשים שהג'אווה במחשב שלהם שובקת מדי פעם). כולם מתלוננים.
כמובן שהפתרון הנכון כעת הוא לציין שהם פשוט לא מספיק אינטליגנטיים, שהאתר מיועד לאנשים אינטליגנטיים, ולסגור את הדיון. או אפשרות אחרת – לומר שהבעייה לא קיימת בכלל.
אכן, פתרון נאה, יעיל ומשובח, שנראה שדי הרבה בעלי אתרים החליטו ליישם בשטח. יישר כוח. -
גלמשתתף
-
גלמשתתף
מספיק בשביל להכנס איתך לוויכוח
אבל לאחר שקראתי את תגובתך לארז עוד נשאר
לי מספיק שכל כדי להצהיר
***בוג אני טעיתי'י צודקת***
לפחות לגבי האייקונים
אכן אנשים בעלי דפדפן מאותגר טכנולוגית
ייתקשו להבין מהם האייקונים
ואולי כדאי להעביר את הלינקים מתחתית העמוד
למעלה, אולי אי שם בצד ימין
ליד מדור חדשות
ובוג'י,אם איפעם ניפגש,
תזכרי שבסופו של דבר הייתי בעדך
-
גלמשתתף
ולכן אחזור עליו
אני טעיתי ובוגי צודקת -
NYמשתתף
ראי: תמיד, לא משנה מה נעשה, יהיה מישהו שיתלונן על אי-נוחות. אולי אפילו יותר מאחד. עם זאת, לא יתכן לשנות את קונספט האתר בגלל כל משתמש מתלונן. זה פשוט בלתי אפשרי, וזה גם מיותר.
האתר הזה מחייב ראשית כל קיומם של מחשב, מודם, קו טלפון, מסך וחשמל בשקע. זה לא הוגן, אבל זה מה יש. במקרה שלנו (ושל אתרים רבים ברשת – אולי אפילו רוב האתרים), נדרשים גם:
1. רזולוצית מסך של 800*600 לפחות (אולי אפשר לצפות בו ב-640*480, אבל זה לא יהיה נוח במיוחד)
2. תמיכה *מינימאלית* ב-Java.זהו. אם יש לך בעיות בקונפיגורצית המחשב אני בהחלט משתתף בצערך, והייתי אפילו שמח לעזור לך לו היה זה תחום ההתמחות שלי – אבל ודאי שלא אשנה את האתר בגללן, או בגלל בעיותיו של כל משתמש אחר, בדיוק כפי שאיני מתכוון לתמוך בגולשים בעלי מודם 300BAUD ע"י המרת האתר ל-ASCII פשוט, או גולשים נטולי מוניטור ע"י המרת כל האתר לקריינות ב-MP3. האתר נבדק על מספר מערכות ממוצעות ומטה, על IE ועל Netscape, והוא *פועל*. מה עוד שכפי שצוין, יש מדה מסוימת של תמיכה בנטולי ה-Java ע"י התפריט התחתון – ואת עניין ה-"לא עלה בדעתי"… טוב, את יודעת מה אני חושב על זה.
את טוענת שאת לא היחידה, ואולי את צודקת. הספורט הלאומי בארצנו הקטנטונת הוא להתלונן, וכל המרבה הרי זה משובח. כפי שציין דותן – כשהאתר היה ספרטני התלוננו; עכשיו, כשהוא מורכב יותר, מתלוננים (לעתים אותם אנשים, אגב); כשנשנה אותו שוב – עדיין יתלוננו. לכן לא נשנה את האתר כל יומיים, וגם, עם כל הכבוד, ה-Tolerance שלנו לתלונות שכאלה (בניגוד לתלונות תוכן) ירד משהו.
לסיום וסיכום, אני רוצה להתייחס לטענתך מהודעה אחרת ב-Thread זה, כי "אם יש כמה אנשים שהאתר לא מספיק נוח להם, זה אומר שהאתר לא מספיק נוח. אפילו אם יש כמה אנשים שהאתר כן מספיק נוח להם."
טענה זו *אינה נכוניה* ו*אינה הגיונית*. מצטער. אפילו לא קצת. *תמיד* יהיו כאלה שלא יהיה נוח להם – אלה שאין להם מחשב למשל, או כל אחת מהדוגמאות שנתתי למעלה. זו קביעה פשטנית ו-(צר לי לומר) דמגוגית. האתר, אולי, לא נוח *לך*. אני מבין, אני מוכן לקבל, אבל זה *בשום פנים ואופן לא* בסיס לקביעה אבסולוטית ושגויה שכזו.די. מספיק. נמאס לי לכתוב על זה.
-
Boojieמשתתף
מה שמגיע לארז, בזכות שנים רבות של זדון יתר, לא בהכרח מגיע לאנשים אחרים… P-:
-
????משתתף
על בעיות זיכרון אין אל מי להתלונן אלא אל מיקרוסופט, אין לך אל מי להתלונן..
או במילים אחרות..עד שלא ניסית מחשב שפועל בלי בעיות כל כך רבות(ע"ע מק או פיכסי עם לינוקס) אל תאשימי את בוני האתר על חוסר נימוסם כלפייך.
בלי קשר לאינטילגנציה אני אישית מכיר מספיק אתרים שיש להם את הלינקים הנ"ל בתחתית המסך ומה לעשות..מי שגולש הרבה צריך להכיר באופציה..
לא היייתה לי מעולם בעיה עם הג'אווה של אתר זה(דבר די נדיר באתרים ישראליים, מה שמצביע על הפשטות שלה ויכולתם של דפדפנים קטנים יותר לקראה ולהבינה), ולהיפך, זה אחד האתרים שיותר נוח לי בהם לגלוש..
כל השאר אני מסכים עם ניר.. -
ארזמשתתף
שאני אישית מעולם לא חשתי בצורך מיוחד להשתמש באייקונים אלו (קטנים או לא). הכל ניתן למציאה גם ללא שימוש בהם.
אבל, אשקול את האפשרות להכניס אייקונים בהמתיים אמיתיים, מחשש איומיה של מישהי בעלת קשב חזותי פגום קמעה. -
Boojieמשתתף
דווקא, אלא להתנהגותך המחוצפת בעליל, שאתה חוזר עליה שוב.
ככה, ההאבקות בבוץ לא הספיקה לך, אה? -
ארזמשתתף
להתחצף אפשר רק כלפי מי שגבוה ממך בעמדה, או גדול ממך.
במחשבה שניה…
-
cheshercatמשתתף
-
-
מאתתגובות