ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › קסם
- This topic has 14 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 10 חודשים by pyro.
-
מאתתגובות
-
-
pyroמשתתף
אני רוצה להכין מאמר / כתבה על איך קסם עובד בעולמות פנטזיה שונים. אני אספתי כרגע רק מעט וזה כולל AD&D, SHADOWRUN, מחזור שער המוות, מגן הכוכבים וכישור הזמן. אני מאוד אעריך כל עזרה שאני יוכל למצוא.
-
גלמשתתף
יש לי לדוגמה ספר שנקרא
mathemagics של מרגרט בול
שבו צריך לדעת מתמטיקה כדי לבצע קסמים -
pyroמשתתף
הכוונה שלי זה לא תעלולי מספרים וכו' אלא ממש קסם כמו כדור אש או אשלייה של בוהה.
-
???משתתף
נסה את ההוביט ושר הטבעות של טולקין, סדרת 'תשעה נסיכים לאמבר', "אדון האור" , וספרים נוספים של זילאזני ,"עולם המכשפות" ו "בקורי עולם המכשפות" של אנדרה נורטון , אבי סער, מגילת החרבות וחרב השאול של מייקל מורקוק, בעת שהאלים ישנו של של אלן קול (יצא עכשיו עוד המשך), "היורה השחורה" ושאר סדרת 'טרן הנודד' של לויד אלכסנדר , סדרת "הקוסם מארץ ים" של אורסולה לה גוין, סדרת "עולם הדיסק" של טרי פראצ'ט , סדרת "משחקי הכס" של ג'.ר.ר. מרטין, מארג פיונאבאר, "חרבות ומעשי שטן" של פריץ לייבר, שני ספרי "אגדות" בעריכת סילברברג (שמכילים סיפורים מהרבה מהנ"ל). יש עוד הרבה.
אנשי פורום טולקין באורט יוכלו לעזור לך בכל מה שנוגע אליו – יש הרבה חומר והם ישמחו להפנות לסייע. אנשי פורום מד"ב ופנטסיה באי. או. אל ובאורט יוכלו לסייע גם הם בכל השאר, בייחוד בספרים בסגנון שציינתי. אנשי פורום מד"ב בוואלה ונענע יוכלו לעזור בסדרות שציינת בהודעתך. -
יפעתמשתתף
גם כישור הזמן של רוברט ג'ורדן…
-
???משתתף
לדעתי מחזור שער המוות מציג את הקסם בצורה הכי טובה וגם הכי מוסברת (מתוך הספרים שקראתי עד כה). יש בסוף כל כרך נספחים שמנסים להסביר את עקרונות הקסם שם ואת ההבדלים בין הסארטן לפאטרינים.
-
גלמשתתף
זאת הכוונה גם בספר
זה עולם מקביל שיש שם קסמים "אמיתיים"
כמו שאתה רוצה
אבל כדי לבצע אותם צריך לדעת מתמטיקה
הגיבורה היא לוחמת שעברה לעולם שלנו
בגלל בעיות בבית
וגרה עם חבר שלה שהוא מורה למתמטיקה
בבית ספר שם הבת שלה לומדת
ואחרכך כשיש צרות והיא חוזרת לעולם שלה
הוא כמובן מוצלח מאוד בתור קוסם -
???משתתף
נסה לקרא את הספרים הבאים:
כל ספרי אלריק- מיקל מורקוק [עם עובד]
כל סדרת אמבר-זילזני [עם עובד]
נהר האלים הרוקדים- פירס אנטוני [אנגלית]
ספרים של רוברט אספירין [אנגלית]
ובנוסף קצת גיוון וטעם:
כל סיפרי אליסטר קראולי- חפס את המילה MAGICK במנוע חיפוש, וחיפוש משנה O.T.O
ספרי המלך שלמה- אותו חיפוש
ספרי אברמלין המאג- אותו חיפוש
באותם אתרים:
מאגיה אנוכייינית
מאגיה קבלית
מקדשו של סת
ומכאן אתה ברשות עצמך -
גלמשתתף
נהר האלים הרוקדים הוא של גק צוקר
ותורגם לעברית בהוצאת אסטרולוג
גם נכתב עליו מאמר באתר זה -
???משתתף
אמרת שלמדת מעט גם מ-AD&D – אולי כדאי לך לנסות גם ROLLMASTER שהיא שיטה הרבה יותר מורכת ומתקדמת.
-
pyroמשתתף
אתה יודע היכן אפשר להשיג את הספר או לפחות פירוט גדול יותר לגבי שיטת הקסם?
-
pyroמשתתף
תוכל אולי לשלוח לי הסבר מפורט על העקרונות של הקסם? אני חשבתי בעבר על לעבור ל-ROLEMASTER אבל החלטתי שזו שיטה מורכבת מדי לקבוצה שהרצתי אז והעדפתי להישאר עם משהו שכולנו הכרנו ואהבנו ורק לשנות את מה שצריך.
-
גלמשתתף
אני מצאתי את הספר בחנות ספרים משומשים ברחובות
אשמח להשאילו
לגבי פירוט גדול יותר
אצטרך לעבור עליו שוב אני לא ממש זוכר פרטים -
???משתתף
כעיקרון כשאנחנו שיחקנו אז לשה"מ שלנו היו חוברות שהוא הזמין במיוחד מחו"ל אבל אם יש לך שאלות ספציפיות תשאיר לי אותן פה ואני אשמח לפחות לנסות לענות
-
pyroמשתתף
אוקיי. אז השאלות שלי הן:
1. מה מקור הקסם (איזשהי אנרגיה שקיימת בעולם, ביצורים חיים או בכל דבר אחר)?
2. איך קוסמים יוצרים קשר עם מקור הכוח (מבצעים טקס מסויים או לומדים איזושהי תבנית או אולי הם פשוט רוצים שיקרה משהו וזה קורה)?
3. האם יש איזשהם הגבלות או מגבלות להטלת קסמים בדרך זו?
כמו-כן כל פרוט על איך עובד הקסם בצורה "מדעית" יתקבל בברכה.
-
-
מאתתגובות