שאלההבהרהמשו בסגנון..

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה שאלההבהרהמשו בסגנון..

מציג 8 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160679 הגב
      ????
      משתתף

שלדעתי ראוי לפתיל משלו..

הרבה מאוד מועמדים מדברים על כך שצריך להרחיב את כמות האנשים שיש באגודה..וכך בעצם לצאת מהמעגל האינסופי שנידון בו רבות..
      אבל..האם כולם מבינים שהאגודה תאלץ להתייעל בהרבה ככה?
      ככל שיהיו יותר אנשים..ככה יהיו יותר אנשים פחות סלחניים לטעויות ה"טבעיות" של האגודה..לעובדה שהעיתון הרבע שנתי הוא חצי שנתי ושאר פניני אגודה..
      אם עכשיו..על הכמות המצומצמת של חברים יש כבר מתלוננים..וגם כאלו שדורשים את כספם חזרה..אז ככל שהאגודה תגדל כך יגדל מספרם של אלו..

אני חושב שהבהרתי פחות או (פחות)יותר את כוונתי..

• #164530 הגב
      ????
      משתתף
    • #164531 הגב
      ???
      משתתף

רוב האנשים ציינו כאן, שנושא הרישום, הקשר עם החברים ומאגר הנתונים, מועדי חידושי החברות והרשמת חברים חדשים עומד במקום גבוה מאוד בסדר העדיפויות. ברגע שהמימד יוצא למכירה בחנויות, יש תגובה טבעית – גם אם מדובר במספר מועט של אנשים – להירשם. תאריכי חידוש חברות מצריכים מעקב – אף אחד לא רוצה (ולא יהיה מוכן) לשלם דמי חבר פעמיים בשנה בטעות…
      בין האנשים שעלו כאן יש מי שמוכן לקחת את זה על עצמו.
      לגבי המימד – עד כמה שהבנתי מדותן, כל הוצאת גליון עולה סכום מסויים. כרגע יש תקציב לפעם בשנה. המטרה שלי היא להגיע לספונסר/ים שיאפשרו, בין השאר, יותר גליונות, ובנוסף לבצע מכירת מודעות לגופים שונים כדי לנסות לאזן כלכלית.

• #164569 הגב
      נחום
      משתתף

זה ברור – ללא התיעלות, אנחנו יכולים לסגור את החשמל וללכת הבייתה.
      השלב הראשון של ההתיעלות הוא במילוי חובות בסיסים של האגודה ובמהירות האפשרית.
      קיום הבטחות הוא דבר ראשון במעלה.
      ללא התיעלות אין צ'אנס להתרחבות.
      לצערי בנתים זה בגדר דיבורים בלבד, הבטחות אפשר לפזר במליונים.
      צריך לראות מה יהיה לאחר הבחירות.
      מה לעשות כמו כל בחירות צריכים להאמין להבטחות.
      אני מאמין שזה יותר עבודה מכבוד, להבחר לוועד האגודה.
      בשל זאת , חשבתי רבות באם אני מוכן להשקיע ושהחלטתי שכן, הצגתי את עצמי
      כמועמד בבחירות.

• #164584 הגב
      Boojie
      משתתף

בואו ניגע רגע בתכל'ס. עבודה שחורה, לשלוח ניירת, לשלוח מימד וכולי זה בידיים של מזכיר האגודה האמיץ. לפיכך, מה שנחום הזכיר לגבי מילוי הבטחות, לדעתי, מדבר בעיקר על תפקידים שתלויים במזכיר האגודה.
      אילו תפקידים שתלויים בחברי הוועד אתם מאמינים שיסייעו לייעול האגודה, ואיך אתם מתכוונים לגרום לכך?
      (אגב, אני בעד לפטר 400 עובדים. זה מה שתמיד עושים בחברות הגדולות כשיש ייעול, לא?)

• #164585 הגב
      ארז
      משתתף

לא מפטרים 400 עובדים… זה רק מביא לעליית עלות שעת עבודה, ובסופו של דבר לעליית מחיר המוצר. ולא תמיד ניתן להעלות את מחיר המוצר, אחרת הוא פשוט לא יימכר.
      הפטנט הוא לגרום לכל עובד לייצר יותר, כלומר להעלות את התפוקה, לשפר ולהקל את תהליכי העבודה, לפשט את תהליך הייצור, להוריד עלויות ולהקטין הוצאות.
      מפטרים עובדים כאשר אין מספיק עבודה לכולם, לא כדי להעלות רווחים במצב שיש עבודה.
      ובאגודה יש מספיק עבודה.
      העבודה רק לא מתבצעת כראוי.
      אם נתחיל מכל נושאי עבודת המזכירה, או המזכיר, כפי שפורטו כאן. אם המזכיר לא יכול לעמוד בעומס, מסיבות שונות, מן הראוי שחברי הוועד יחלקו איתו את העבודה. זו לא בושה.
      (כזכור לך אישית היטב, אם תיזכרי מי שלח לך את חוברות המימד…)
      ייעול עבודת המזכירות, כולל רשימת חברים וחברים לשעבר מעודכנת ונגישה, תעזור לביטול פשלות כמו שהיו בעבר: אי קבלת חוברות המימד, חוסר פניות לחברי האגודה לגבי חידוש חברות, חוסר קשר יותר הדוק עם חברי האגודה, וכולי.
      עד היום, רשימה כזו איננה קיימת, או נמצאת בתהליכי עבודה, ולא ע"י המזכירות…
      הרווחים במקרה האגודה יגיעו מדמי חבר, שלא נגבים עד עתה ביעילות. לדוגמה, התגלה בזמן עדכון רשימת החברים שארבעה חברי וועד (!) לא חידשו את חברותם… למה אף אחד לא בדק והודיע להם?
      מאחר והאגודה תלויה כרגע במקורות כספיים בדמי החבר, הרי זה נושא בוער. יש צורך לגרום לחברי האגודה לחדש את חברותם במועד, ולהגדיל את חברי האגודה, כדי להגדיל את דמי החבר.
      מצב שחברי אגודה לא יקבלו את המעט המגיע להם, דהיינו המימד, ושניים שלושה מכתבים בשנה, וכתוצאה מכך יפרשו, הוא לא מקובל.
      יש צורך להגדיל את מקורותיה הכספיים של האגודה. אם ע"י מכירת חוברות המימד, ואם ע"י קבלת חסויות, וגם ע"י מכירת מודעות פירסום.
      הגדלת הון האגודה (וסליחה שאני משתמש במונח הון) יביא למצב שהאגודה תוכל לממן יותר פעילויות וכנסים לצורך החברים, וזו אחת המטרות המוצהרות של האגודה.
      לא ייתכן שכל רעיון לפעילות שמועלה ייתקל בחומת התשובה "אין כסף"…

בזמן הקצר שאני בוועד, ניסיתי לבצע חלק מהדברים שהזכרתי למעלה, בשיתוף פעולה עם צור ועירית.
      בחלקם גם הצלחתי, ויעידו אלה שקיבלו את חוברות המימד ואת כרטיסי החבר לאחר שפנו אלי.
      רשימה מסודרת ומעודכנת נמצאת כבר בהליכי גמר ביצוע, ועל כך יעידו כל חברי האגודה שקבלו דואלים מעירית לגבי חידוש חברותם.
      נושא מתו חסויות ופירסום טופל על ידי וע"י צור, בהצלחה חלקית, מאחר והתמקדנו בנושא ארמגדון ז"ל. אך בהחלט גילינו פוטנציאל למקורות כספיים.
      יש צורך לשפר את המימד העשירי מבחינת תוכן, על מנת שנוכל למוכרו. חילקתי מספר מצומצם של חוברות בחנויות ספרים, ואכן מסתבר שיש ביקוש, החוברות נמכרו ואף אנשים הצטרפו לאגודה כתוצאה מכך. הדבר גם תרם להרחבת חוג האנשים המודעים לקיום האגודה.
      לצורך זה, גם את, בוג'י, תרמת ללא ידיעתך. קובץ סיפורים שלך הועבר לדותן לצורך פירסום במימד.
      מאז הצטרפותי לוועד עצם קיום האגודה נעשה הרבה יותר נפוץ. הרשי לי לקחת מעט קרדיט על כך…
      ובכן, יש מה לייעל ומה לעשות. צריך רק לבצע את זה בעזרת אנשים שמוכנים, רוצים ויכולים.

• #164586 הגב
      ארז
      משתתף

עוד כמה נושאים פעוטים:
      ניתן, וכבר התחלתי במגעים עם הוצאות וחנויות ספרים על מנת לרכוש ספרים בהנחה ע"י חברי האגודה ע"י קניות מרוכזות.
      יצרתי קשרים מעולים עם עיריית ת"א בנוגע לכנסים.
      בדקתי, וזה באשר להקטנת עלויות: ניתן להוציא את המימד לאור בשישים אחוז מהעלות הנוכחית, עם קצת תוספת עבודה שתבוצע ע"י האגודה.
      למה מעולם הדבר לא נבדק? קבלת כמה הצעות מחיר היא גם תרומה ליעילות.

• #164592 הגב
      נחום
      משתתף

לא בוג'י, ואת יודעת שזה לא נכון
      מפטרים עובדים שאין מספיק עבודה, או שקיימת אבטלה סמויה במפעל או בחברה.
      נראה לך שיש אבטלה סמויה באגודה?
      לדעתי להיפך לא מספיקים לעשות כלום.
      האצלת סמכויות ופיקוח מקרוב בידי הוועד הוא צורך השעה.
      אם את מכירה את הפתגם "תפסת מרובה לא תפסת" – אני מאד בעניין הזה .
      לדעתי הוועד הנוכחי קצת נגוע בנגע זה, אני מאמין שהם עושים עבודה עצומה וראויה לכל הערכה.
      לי נראה שמרוב העבודה שהטילו על עצמם, הם לא מספיקים לסיים דברים.
      לפני שאת קופצת, בוג'י כבר שמעתי אותך : "מה צריך לוותר על הכל, בגלל שאתה חבר וועד – יש גם חיים אחרים".
      תני לי להסביר לך את האני מאמין שלי בנושא הזה, אם נבחרת בבחירות דמוקרטיות, אתה/ת חיב/ת יותר מאשר אדם שמקבל משכורת.
      את/ה חיב/ת, מכיוון שזאת היתה הבחירה "שלך" להבחר לתפקיד התנדבותי.
      עבודה במשכורת פחות מחייבת, מכיוון שאדם חיב לעבוד ואין זאת בחירה שלו.
      לכן הבחירה האישית של האדם מחייבת, הרבה הרבה יותר.
      עבודה לפרנסה היא עבודה, אולם בשביל תפקיד התנדבותי (במילים אחרות כבוד) צריך לעמול קשה.
      ומי שאין לו מספיק "זמן", אסור לו לנסות להבחר, פשוט וקל.
      לדעתי השאלה שלך לגבי התייעלות, ביחוד לגבי מי שנמצא כרגע מחוץ למערכת, היא לא לעניין.
      את באמת חושבת, שאני הנמצא כיום מחוץ למערכת יכול לומר לך בדיוק, מה צריך לעשות כדי להתיעל?
      תשאלי את הוועד הנוכחי, שאלות ספציפיות כאלה.
      עובדה היא, ששנינו יודעים, שהעסק לא זז כמו שצריך, למה? יש לנו הרבה ספקולציות, (לי ולך), כל עוד לא נהיה בתוך המערכת לא נדע בבירור, משמועות או מרכילות, לא ניזונים והיום אלו הם המקורות היחידים שיש לי.
      החלטות והבטחות ניתנים על סמך בדיקות קפדניות ישירות מהמקור, ולא משמועות או מרכיליות – ככה צריך לפעול.
      "ככה בונים חומה"
      אם את רוצה שאמכור לך לוקשים, על איך צריך להתייעל (ושאני עוד לא יודע מה קורה בחוג הפנימי) – אין לך צ'אנס, אני לא ברק ולא שרון שמפזרים הבטחות, שלא נראה לי שהם מתכוונים לקיים אותם, לכן איך בדיוק צריך להתייעל – אוכל לענות רק באם אבחר לוועד.
      אני מבטיח לך שבאם אבחר, אדחוף את הוועד לפרסם הצהרת כוונות (כצעד ראשון שלו) לגבי מטרות האגודה המיידיות כולל נושא ההתיעלות, אני מאמין שזה יענה לך על השאלה שלך, שכיום היא לא מהותית.

• #164602 הגב
      ???
      משתתף

ארז כבר נגע בצד הכספי, שהוא חשוב, וברוב הפעילות מול חנויות. אין טעם לחזור.
      אני מעדיף להתייחס לאפשרות ייעול חלוקת התפקידים בין חברי הוועד, הקשר עם החברים והגדלת הפעילות.

עד כמה שהבנתי, עד היום לא היו תפקידים מוגדרים לחברי הוועד. כל אחד קיבל משימה מסויימת מהיו"ר, או יזם פעילות.
      מצב של הגדרת תפקידים ברורה לכל אחד מאנשי הוועד יביא לייעול הביצוע במידה משמעותית. נניח שהיו"ר אחראי על כולם, מנווט ועוסק בקשר עם גורמים עיקריים (עיריות, הנה"ח ועו"ד למלכ"ר, וכו'). נניח, לצורך הדיון, שאחד מחברי הוועד יהיה אחראי על הקשר עם התאים או ההתארגונויות האזוריות – ספונטניות או יזומות – ויסייע בארגון ובמתן תכנים למפגשים וכו': סרטים, הרצאות ומידע כללי. אחד יהיה אחראי על הקשר עם המתנדבים, ארגון וסיוע לוגיסטי לכנסים: אחד על הכנסים עצמם – התכנים שלהם, הארגון והתמחיר: אחד – על חסויות, רכש מודעות למימד, הנחות ומוצרים נלווים : גזבר: עורך המימד: וכו'.
      זה מבנה היפותטי, והוא תלוי במידה רבה בכישורים, שיתוף הפעולה והסיוע ההדדי של חברי הוועד וביכולת האישית של היו"ר. אבל בכל צורה שלא תהיה – העקרון של הגדרת תפקידים ברורה לחברי הוועד רק יסייע לאגודה.

נושא הקשר עם החברים הוא קריטי. קודם כל, נוכחות של חברי הוועד בפורומים ובמפגשים: הוועד אינו אליטה מנותקת אלא חי בין, בתוך ומתוך החובבים.
      בנוסף, התפקיד של מזכיר/ת הוועד חשוב. צריך סדר, תאריכי ת.ת לחידושי חברות,תקציב גדול לדואר, ואדם אחראי מאוד שיכול להקדיש הרבה זמן לעניין. אי אפשר סתם לבחור איזה מסכן ולהפיל עליו תיק – צריך מישהו שמוכן ומסוגל.

שילוב המועדונים חשוב. חייבים להגדיל את מספר החברים, ושיתוף פעולה כולל רק יועיל לכולם. כיום ישנם הרבה חובבים מזרמים שונים שמרגישים לא קשורים, מוזנחים, שהתעלמו מהם וכו'. זו הסיבה שצריך לשקול לחלק את אירועי האגודה לשלוש פעמים בשנה, כל אירוע בדגש על זרם אחר – פנטסיה ומשחקי תפקידים, גרעין קשה, סדרות – כדי שכולם ייהנו מהתוכן המתאים להם, וגם למקד את הפעילויות, לקצר את הזמן ולאפשר דמי השתתפות הגיוניים.

לדעתי, האחריות של האגודה כגוף – על היא לפעול לקידום המד"ב בארץ בכל תחום, לא רק של הגרעין הקשה. יש כאן מספיק חובבים להיות חברים בקהיליה העולמית בכבוד.

מציג 8 תגובות משורשרות
מענה ל־שאלההבהרהמשו בסגנון..

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: