רשימת דיוור

מציג 46 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160651 הגב

כנראה שהתקלות רבות מאוד.
      ידוע לי כבר שרבים וטובים נמצאים ברשימת הדיוור של האגודה, ואני, למרות היותי חבר מלא, לא.
      אז כדי שגם אני אמצא ברשימה זו להלן הפרטים :
      מספר חבר 1257
      אינני יודע מה האימייל הנמצא אצלכם, כיון שבדקתי את כל התיבות הפעילות שלי, ובאף אחת לא הופיעה הודעה מכם(ונשלחו כבר כמה, ואין זה תפקיד של חבר באגודה לשלוח אלי את המייל שהוא מקבל מכם).
      אנא, הוסיפו את המייל שבהודעתי לרשימת הדיוור. ואולי, אולי ברוח הנבואה ששורה על מרים בנימיני (סתאאאאם) יבוא לציון גואל.

• #164369 הגב
      דותן דימט
      משתתף

מלאך, זו רשימה ב-e-groups, ובראש הפורום מופיעה הכתובת אליה צריך לשלוח מייל כדי להצטרף: ISFSFAF-subscribe@egroups.com
      פרטים נוספים כאן: http://www.onelist.com/community/ISFSFAF

• #164376 הגב
      ???
      משתתף

אני עשיתי את זה לפני שלושה ימים ועדיין לא חזרו אלי או הוסיפו אותי.

• #164378 הגב

אלי חזרו, כבר הייתה לי הודעה הבוקר – אבל הם בחרו מייל אחר כמייל לדיוור, זה בסדר.
      משלם.. – מה קורה אתך?

• #164382 הגב
      cheshercat
      משתתף

עושה רושם שזה כבר יותר ממרפי. בטח איזה איש קטן ירוק ריסס תמשלם בחומר נוגד אגודה ובכך הוא מונע תתקשורת בין השניים :)

• #164383 הגב
      Boojie
      משתתף

המודרטור של הרשימה היא נעמי, שכידוע היא חיילת. לפיכך, זמנה בטיפול בדברים הללו מוגבל, ומתמצה בסופי שבוע. אני מציעה שתוסיף גם אימייל אישי אליה, כדי לראות מה קורה ואם אפשר לזרז את העניינים. astronomi@lantiv.com

• #164384 הגב
      צחי
      משתתף

מסתבר שהרבה אנשים (כמוני) לא מצליחים להיכנס ל e-groups.
      אולי פשוט תעשו את ההודעות public, כדי שלפחות נוכל לקרוא אותן עד שנצליח להרשם?

• #164385 הגב
      Boojie
      משתתף

האנשים שמנהלים את העניין.

• #164386 הגב
      Boojie
      משתתף

כי אין דרך להגיב על הדברים האלה, ושליחת מייל דרך האיציק לא עובדת אצלי כמו שצריך.

• #164389 הגב
      Kipod
      משתתף

הסובלים אנו מעודפי אנשים ברשימה כך שנאלצים אנו לסנן?
      רק לי המצב נראה מוזר?

• #164391 הגב
      Boojie
      משתתף

לשמור את הרשימה רק לחברי אגודה, ולכן יש צורך לוודא שהנרשמים הם אכן חברי אגודה.
      הפורום הזה, לעומת זאת, פתוח לקהל הרחב.

• #164395 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #164396 הגב
      Kipod
      משתתף

כמה פונים נדחו עקב אי היותם באגודה?

ולפי מה מוודאים אם מישהן הןא אכן חבר?

• #164397 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מציעה שתפנה אל נעמי astronomi@lantiv.com בעניין, היא בטח תשמח לענות לך. ואם לא, אולי מישהו מאנשי הועד מתמצא?

• #164400 הגב
      NY
      משתתף

לפי איזה פילוח בדיוק תרצה את הסטטיסטיקה שלך, אדוני? שכבות גיל? מוצא? מין? חיבה ל-X-Files?

קשה לי מעט להבין את הדבקות שאתה מפגין בהעלאת הנושא. מה כל כך קשה להבין?
      יש לאגודה, כרגע, שני אמצעים כללים לתקשורת עם חבריה:
      1. הפורום בו אנו נמצאים – בו יכולים להשתתף גם חברים וגם שאינם חברים, ושממילא לא נתן לסנן את הכותבים בו לפי שיוך זה או אחר.
      2. רשימת הדיוור, המהווה אמצעי לתקשורת בין חברי האגודה בלבד. כלומר – כשאני כותב הודעה ברשימה, אני יודע כי רק חברי אגודה מכותבים אליה.

מה הקושי? מה הבעיה? מה הנהי והילל? אני מאד מעריך את מאמציך ואת היצירתיות שאתה מפגין (באמת! מתי כבר עוד שביט מגיע?), אך נראה לי כי תעשה בחכמה אם תנתב אותם למקום אחר.

ואשר לשאלת אימות המשתמשים: נעמי מבקשת מהמשתמש את מספר החבר שלו. באם הנתונים מתאימים למסד הנתונים של האגודה (שם, מספר חבר – אולי גם Email), מצורף הנ"ל ללא דיחוי.

• #164401 הגב
      אמבר
      משתתף

כל פעם שאני מתחילה לקרוא את המיילים האלה, אני תוהה למה לעזאזל אתם משתמשים דווקא בהם בתור אמצעי לקיום דיונים. זה לא נוח, זה לא מגיע בצורה מסודרת, אי אפשר תמיד להבין מי עונה למי, וזה גם באנגלית.

כל פעם שאני רואה את זה אני תוהה למה לא תקיימו את הדיונים (כמו זה על התרגומים לעברית או על כתיבה בגוף ראשון) באחד הפורומים. גם בעברית, גם מאפשר דיון יותר מסודר, וגם התשובות לא מגיעות לפני השאלות.

• #164402 הגב
      NY
      משתתף

מי בדיוק מונע ממך לדון במה שאת רוצה, איפה שאת רוצה ובאיזו שפה שאת רוצה? כל הרעיון הוא *גם וגם*. *גם* לירטות איטלקיות *וגם* פרנקים שויצריים, *גם* ריבית גבוה *וגם* עמלות מטורפות, *גם* רשימת דיוור *וגם* פורום! (רק מתנה אין. בעסה)

אני מוכן לקבל כי השימוש בשפה האנגלית גורם לך למצוקה מסוימת. לבי לבי לך. אך מדוע זה תרצי לשלול את זכויותיהם של אלה אשר, הפלא ופלא, חשים כך לגבי השפה העברית? לא רוצה מיילים? לא צריך! הנה, יש כאן פורום, ואנו כותבים בו. אבל אותם המוקצים, המאוסים, אלה המעדיפים לתקשר באנגלית במדיום שזו שפתו הרשמית – אין שום סיבה להגביל את אפשרויות הכתיבה שלהם למענך, או למען כל אנגלופוב אחר. אנחנו (ואני שם עצמי עכשיו בתוך אותה קבוצת מאוסים) נדון באנגלית ככל שנחפוץ, בהרים ובגבעות, בחופים ובמישורים, ותחת כל עץ ושיח רענן. See If We Don't…

• #164404 הגב
      אריאל ורד
      משתתף

אין לי דרך להסביר את זה, אבל הNY המעצבן הזה מתחיל להתחבב עלי. בסך הכל הטיעונים שלו משכנעים.

אולי פשרה מקובלת על כולכם היא קבוצת חדשות (NNTP) שמאפשר גם וגם. אגב עברית, אינני יודע לכמה אנשים נשארת בעית עברית. אני מצליח לכתוב לקרוא דוא"ל עברי ללא סייג, ואני משתמש בתוכנה הפשוטה OE שמותקנת על המחשב של כמעט כל אחד.

• #164406 הגב
      Boojie
      משתתף

קודם אתה מתחיל לחבב את הנחש הזה, ולפני שאתה שם לב, אתה עוד מתחיל לחשוב שהוא אפילו בסדר! מסוכן מאד. :-)

• #164409 הגב
      נחום
      משתתף

זאת התשובה, למה אני מעדיף בנתיים, לא להיות ברשימת הדיוור של האגודה!!!

• #164410 הגב
      נחום
      משתתף

צודק – (חבל שאין פה איזה סמיילי או משהו!!!)
      זה באמת מוזר, אבל זה נכון – מישהו זוכר איך אני וניר שאגנו אחד על השני?
      אני שכחתי.
      ניר במפגש הראשון מעצבן לאללה, אבל בהמשך, רואים שהשד לא כל כך נורא, להיפך הוא אפילו נחמד.
      אבל ניר אין לך צ'אנס שבעולם איתי בנושא האנגלית.
      אני ואנגלית הולך רק בעבודה, לא בתחביבים.

• #164412 הגב
      ???
      משתתף

אני מניח שאתה רוצה לשלוח אימייל רק לחברי האגודה על מנת לדון אתם בתוכניותינו הזדוניות להשתלט על העולם?
      אין שום דבר "סודי" או "חסוי" במה שהאגודה עושה(ואם יש, לא צריך להיות), אין שום סיבה שסתם סקרנים לא יצורפו לרשימת הדיוור(אם כבר מישהו רוצה…).

• #164413 הגב
      NY
      משתתף

אני מפנה אותך להודעתי מלמטה, תחת הכותרת "אין בעיה".
      מילות המפתח בהודעה הן (אם לא הדגשתי אותן מספיק) – *גם וגם*
      כלומר – יש לך אפשרות לכתוב *גם* בעברית, *גם* באנגלית, *גם* לחברי האגודה בלבד *וגם* לשכנים. הסידור הנוכחי נותן לנו את כל האופציות. אתה לא מסוגל לדמיין מצב בו תרצה לשלוח הודעה רק לחברי האגודה? נו, לא נורא. נתקלתי באנשים בעלי מומים רציניים יותר.

בקיצור – באמת די כבר. חפש עץ אחר.

• #164414 הגב
      Kipod
      משתתף

אתה יודע כמה אחוזים מאוכלוסיית האינטרנט בכלל יודעים מה זה?
      אתה יודע כמה אחוזים יודעים להשתמש בזה?
      (הערכה שלי – פחות מאחוז)

רשימת תפוצה היא כלי נהדר. הבעיה עם ההגבלות שהן מונעות מאנשים להכנס. הן מונעות מזרים לקרוא דברים שאף אחד לא מנסה להסתיר.

מצד שני, יש את הטיעון של היינלין – "זה עובד, אז בואו נשאר עם זה."

זה עובד?

• #164415 הגב
      ???
      משתתף

ראשית כל, באמת תודה על גסות הרוח, אני מבין שהיא סמלך המסחרי אבל בכל זאת אני מעריך את זה שאתה עושה מאמץ ומפגין אותה גם כלפי.
      שנית, נראה שאתה לא מבין: לא כתבתי שאין צורך בשליחת אימייל לחברי אגודה בלבד, כתבתי שלא צריך(אני מבין את הבלבול, התכוונתי "לא צריך" כמובן מוחלש של "אסור" ולא כפקפוק בצורך) שתהיה כזו אפשרות.
      אתה יודע מה? יכול להיות שאתה צודק, אולי להודעות בעלות אופי אדמיניסטרטיבי("בעלי מספר חבר 1290 עד 1314 נא ליצור קשר עם הועד, בטעות נמחקתם ממסד הנתונים" ודומותיה) באמת יש צורך ברשימת תפוצה לחברי האגודה בלבד.
      אבל למה לא לקיים אותה כקבוצה חלקית לרשימת תפוצה שיוכלו להצטרף אליה גם שאינם חברי אגודה? במסורת ה"גם וגם" שאתה מציע- גם שאינם חברי אגודה יוכלו לקבל הודעות באימייל לגבי פעילויות האגודה.
      לדעתי אין בכך פגם ואולי אפילו מדובר במצב רצוי("וואו, האגודה הזו באמת מקיימת כל מני פעילויות מגניבות! וניר יניב הזה, בכלל בחור כל כך נחמד, סימפטי ונינוח שאני ממש חייב להיות חבר בארגון שהוא בועד שלו!").

• #164416 הגב
      Boojie
      משתתף

רשימת הדיוור של האגודה היא פריבילגיה של חברי האגודה. בסדר? זו זכות שאתה רוכש מתוקף זה ששילמת את דמי החבר. כמו הזכות לקבל את המימד העשירי (או לא) ואת שאר פרסומי האגודה. עכשיו אתה כן מוכן לקבל את זה?

• #164417 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל למיטב זכרוני, בישיבת האגודה דובר על האפשרות לפתוח רשימה נוספת, שתיועד *רק* להודעות האגודה, ובה יוכל לכתוב רק המודרטור. או שאני לא זוכרת נכון? מה יצא מזה?
      זו לא צריכה להיות בעייה גדולה לפתוח רשימה כזו ולפרסם את הרישום אליה בקרב חברי הרשימה הנוכחית וחברי הפורומים, לא?

• #164418 הגב
      ???
      משתתף

זה בדיוק מה שדידי אמר לי בשעתו ורבתי איתו קשות על כך(אז לא הייתי חבר אגודה והוא האשים אותי בכך שאני מבקש לפתוח את הרשימה כיוון שאני רוצה להנות מפריווילגיות של חבר מבלי להיות חבר בפועל).
      אם האגודה הייתה ארגון בעל כוונות רווח, נניח שאפשר לקבל את הטיעון הזה, אבל מארגון שמטרתו עידוד תרבות של מדע בדיוני בישראל, הדבר נשמע כמו משענת קנה רצוץ להחלטה תמוהה.
      הרי אין ספק בכלל שפתיחת הרשימה לציבור תביא את פעילויות האגודה למספר אנשים לא קטן יותר ממספר האנשים המודעים לפעילות עקב הרשימה הנוכחית. בנוסף ה"פריווילגיות" של חברי האגודה לא יפגעו(הם עדיין יהיו חברים ברשימת התפוצה). בסך הכל נראה רווח כולל חיובי(או לפחות לא שלילי).
      מלבד זאת, אם כוח הפיתוי של האגודה הוא בכך שהיא מציעה לחבריה רשימת תפוצה פרטית(שכל אחד יכול לפתוח בחינם)… אני מניח שאת יכולה להשלים את המשפט בעצמך.
      אנשים משלמים דמי חבר לאגודה מתוך ידיעה מוקדמת שהתמורה שהם יקבלו לכספם אינה מגיעה לסך של 100 ש"ח(או 80 ש"ח מחיר סטודנט או 60 ש"ח מחיר ילד) אבל הם מוכנים לשלם יותר(מדי? סתם הומאז' לכינוי שלי) על מנת לתמוך בקידום פעילויות מדע בדיוני בישראל. קיום רשימת תפוצה פתוחה נראה כמו תנאי הכרחי לקהילה הרוצה להגדיל את המודעות הציבורית שלה היא זוכה.
      תארי לך מצב בו הפורום הזה מוגבל לחברי אגודה בלבד – וקיצצת חלק גדול מהכוח שלו(אף על פי שבתחום הפורומים המצב טוב יותר כיוון שקיימים פורומים מקבילים הפתוחים לקהל הרחב).

אגב(בלי קשר לכלום), לגבי סוגריים- יש לך מושג אם כותבים אותם ללא רווח מהמילה שלפניהם(כמו שאני עושה) או שמפרידים ברווח? מישהו אמר לי שאני שוגה שגיאת כתיב חמורה מאוד בכך שאני מצמיד את הסוגריים.

• #164419 הגב
      Boojie
      משתתף

ואחרי שסגרנו את הנושא הזה, לעניינים השוליים…
      ברשימת הדיוור של האגודה עשויים לרוץ ויכוחים ודיונים פנימיים של האגודה, שאני לא בטוחה שהייתי רוצה שיהיו פתוחים לקהל הרחב. לא ככה אני רוצה שיראו את האגודה. וזה רק טבעי – בכל ארגון יש את הדברים הפנימיים שאתה לא רוצה לחשוף לקהל הרחב.
      לעומת זאת, כפי שציינתי למטה, אם אני זוכרת הציעו רשימת דיוור להודעות האגודה בלבד (כלומר, פתוחה רק למודרטור), ורשימה כזו בהחלט יכולה להיות פתוחה לכל הרוצה להצטרף.

• #164420 הגב
      ???
      משתתף

הבנתי אותך, אמנם קשה לי לקבל את עניין הסוגריים אבל אני אסתדר איכשהו- תנו לי איזו תקופת מעבר.
      אם זו דעתך, אני מכבד אותה אבל למרות זאת אני חושב שזה לא הגון להסתיר אינפורמציה, אפילו אם מדובר ב"כביסה מלוכלכת" כביכול.
      אם מישהו רוצה לדעת על כל העניינים המלוכלכים ש"רצים" באגודה, למה להסתיר ממנו? ואם מחר הוא יחליט להצטרף לאגודה, אז פתאום הוא הופך ל"בשל" לדעת על כל הדברים שהוסתרו ממנו מתוקף היותו לא חבר? האם לא יהיה הגון יותר לשמור על שקיפות בפני "העולם"? אחרי הכל, אלה המצטרפים הפוטנציאליים שלנו. אני לא חושב שיעשה לנו טוב במיוחד אם מישהו יתחיל לפרסם הודעות בפורומים בסגנון:"חשבתי שהאגודה הזו פועלת למען החובבים אבל מרגע שהצטרפתי גיליתי שמדובר בחבורת מושחתים שרבים כל הזמן". מצד שני אווירה של ויכוח חשוף לציבור ובפרט לביקורת ציבורית(מצד מי שחשוב לו מספיק להביע אותה) משרה תחושה של קהילה פתוחה, אמנם לא אחידה(כמו כל קבוצת בני אדם) אך שכדאי להצטרף אליה- אולי כדי לשנות משהו.
      את חוששת שהויכוחים ברשימת התפוצה יגלשו לפסים מכוערים שלא רצוי להראותם לציבור? אני איני מנוי עליה(עדיין) אך אני מניח שכל ויכוח לגיטימי יכול להתנהל גם בצורה תרבותית. אולי הידיעה כי ההתנצחות הזו נעשית קבל עם ועולם תביא לתרבות ויכוח רגועה יותר.
      אבל… זו רק דעתי.

• #164421 הגב
      Boojie
      משתתף

ואני לא כל כך מבינה למה.
      נכון, שצריכה להיות שקיפות כשמדובר באפשרות הביקורת על פעילויות. אבל אני לא מאמינה שכל הסכסוכים הפנימיים בגוף כלשהו צריכים להיות פרושים בפני כל דיכפין. בתור התחלה, זה פשוט לא אסתטי.
      צר לי לומר את זה, אבל אני חושבת שהסכסוכים, הויכוחים, המאבקים – או איך שלא תבחר להגדיר אותם – הפנימיים באגודה, הם פשוט לא עסקו של אדם שאינו חבר אגודה. "אתה לא חבר – אל תתערב"…

• #164422 הגב
      NY
      משתתף

כנראה שיש משהו באותה "גסות רוח" שלי, שכן לראשונה בויכוח אתה מפגין חשיבה קונסטרוקטיבית ומציע משהו חיובי לעשות. ישר כח! כן ירבו!

אכן – הרעיון לקיים רשימת דיוור בה יכתוב המודרטור בלבד, ואשר תידע את המנויים עליה, בין שהנם ובין שאינם חברי אגודה, על פעילויות האגודה – רעיון זה הועלה בעבר ו-(כך נראה לי) נשכח.

יפה.

אם כן – אנו זקוקים למתנדב לניהול הרשימה. דרישות התפקיד: ניהול טכני של הרשימה על בסיס דו-שבועי לפחות (בקשות מצטרפים וכדומה), כתיבת הודעות ברשימה ע"פ הנחיות חברי הועד בלבד (ברוב המקרים – קבלת הודעות מוכנות והפצתן ברשימה). לעניות דעתי – לא הרבה.

מתנדבים?

(ובהערת אגב – שים לב לא רק לסוגריים, אלא גם למקו – עם רווחים משני צדיו)

• #164423 הגב
      NY
      משתתף

מה עשיתם ממני, חברים…

בכל אופן – נחום – אין לי שום כוונה לנסות ולשנות את השפה בה אתה (או כל אחד אחר) מדבר. רק בריאות, באמת!

אבל (וחבל) – יש בעיה אמיתית עם Email בעברית. בהרבה מקרים מקבל הנמען הודעה המורכבת כולה מסמני שאלה, בלי קשר לסוג מערכת ההפעלה או תכנת הדואר שלו. למה? כי יש שרתי דואר ברשת (ובארץ) שלא מבינים עברית ומנסים "לתקן" אותה. לכן אני תמיד מעביר לך הודעות רשמיות של האגודה בקבצי WORD, ודורש את אותה דרך תקשורת חזרה. כמובן שזו לא דרך הגיונית לתקשר על בסיס יום יומי, ולכן אני מעדיף אנגלית ב-Email.

• #164424 הגב
      ???
      משתתף

זו התחלה. אמנם דרך תקשורת שאינה חד צדדית עדיפה לדעתי אבל זה יהיה טפשי מצידי לא לקבל את מה שאתה מציע, בעיקר כיוון שברור שהדבר נעשה מתוך רצון טוב.
      אני אשלח לך אימייל היום או מחר (או מחרתיים).

• #164425 הגב
      אמבר
      משתתף

לעזאזל בחרתם דווקא את המדיום הכי לא נוח לקיים דיונים ארוכים ומסובכים מהסוג הזה.

והתשובה שלך, צר לי, חוץ מהשנינות המעלפת (וזו לא שגיאת כתיב) לא נתנה לי תשובה.

רוצים לכתוב באנגלית? מי מונע מכם לשים הודעות בפורום באנגלית? אבל תבדוק בעצמך כמה מהמשתתפים היו מעדיפים לכתוב את מה שיש להם לומר בעברית…. איכשהו אני בטוחה שהם הרוב הגדול.

• #164426 הגב
      אמבר
      משתתף

היו גורמות לי לא להיות חברה באגודה בכלל…..

• #164427 הגב
      Boojie
      משתתף

להוסיף קובץ טקסט עברי למכתב אימייל, על תקן של "גרסה עברית".

• #164428 הגב
      NY
      משתתף

את מתעקשת כל כך. או לחילופין, כיצד זה לא מצאת תשובה בהודעתי המעלפת (והמאלפת, כן כן!) – שכן בימים כתיקונם לא אחשוד באדם במקצועך בליקוי בהבנת הנקרא. נראה לי כי את מתעקשת על הנקודה ועל הפלפול ללא צורך, ביחוד היות וטיעונך העיקרי – אותו דיון שהיה ברשימת הדיוור – הריהו מקרה חריג ויוצא מן הכלל.

עכשיו, שימי לב, כי זו פעם אחרונה, וכבר כתבתי זאת פעם או פעמיים בדיון כאן:

Email בעברית *בעייתי*. *בעייתי*, Email בעברית. בעברית, Email *בעייתי*. Email *בעייתי* בעברית. *בעייתי* בעברית, Email.

*איזו מילה לא הבנת?*

בכל אופן – היות ואין לי כח להכנס ללולאה אינסופית (מול כל "רוצה לכתוב באנגלית?" שלך אכתוב "רוצה לכתוב בעברית?", יהיה בידור), אני פורש בזאת מהדיון איתך, וקובע כך: כל עוד נתון כח הניהול בידי, אבצע את תפקידי (כלומר – אחראי אינטרנט של האגודה) על פי מיטב הבנתי ושיקול דעתי. אני בהחלט מוכן, כמודגם למעלה, לנהל דיון קונסטרוקטיבי בנושא, להתייחס להצעות ולבצע יוזמות (כגון: אתר האינטרנט המחודש שלנו, הפורום בו אנו כותבים, ובתקווה רשימת דיוור חדשה שתוקדש להודעות האגודה לקהל הרחב). אני לא מוכן, בשום פנים ואופן, לשחת את זמני בהתפלפלויות מיותרות עם אנשים המחפשים את הרע והלא-נכון בכל מעשי לשם הקינטור והניג'וס. באם זה לא מוצא חן בעיניך, את מוזמנת לפעול להדחתי. ועד חדש יבחר בינואר. זה לא עוד הרבה זמן. הכיני את הפלקטים.

• #164429 הגב
      אמבר
      משתתף

קונסטרוקטיבית…. לא למה ששאלתי כמובן, כי אתה כל כך נהנה מהשנינות של עצמך שלא טרחת בכלל להבין מה מנסים לומר לך.

• #164430 הגב
      שלמקו
      משתתף

אני רק מקווה שההודעה הזאת תגיע למקום הרצוי…

עבריץ, ברשת, עושה לי בחילה.

בואו ניקח, כדוגמא, את הפורום הזה. הוא בעברית, הוא נוח.

ממש, אבל ממש, וכמו שאומרים אצלנו, באופן אינפיניטסימלי גדול, לא!

לדוגמא- לא משנה על איזו גרסא של נטסקייפ, ולא משנה מה מותקו עליה, ולא משנה איזה פונטים מוגדרים עליה, אני מקבל ג'יבריש במקום עברית. באופן מוחלט! ככה שיוצא, שהסיבה היחידה שיש לי לפתוח אקספלורר (בלבד כאשר נטסקייפ נתקעת, לא נעים) זה בשביל לקרוא את הפורום.

תבינו, אני, בתור משתמש בנטסקייפ מגרסה 1 (1.02, אני חושב), פיתחתי מה שקוראים אלרגיה חריפה למיקרוסית'. (לא טעות כתיב). אני מסכים, מערכות ההפעלה הלא יציבות שלהם הן עדיין הידידותיות ביותר, ולשימושים משרדיים, שחייבים עברית, אין ברירה אלא להשתמש באופיס, אבל לאינטרנט?

אאוטלוק- מוקצה (שתופס כמעט כל וירוס חדש שיוצא לשוק). אקספלורר- כשר אבל…

אני מנוי לכ10 רשימות דיוור, שכמחציתם ממורכזות בארץ. וכולם באנגלית. הגעתי למצב, שכושר הביטוי שלי באנגלית (אם נתעלם מטעויות כתיב) כמעט שווה לעברית. אני חושב טוב באנגלית. ואנגלית תאימה כמעט לכל מחשב- אז למה לא להשתמש בה?

פדיחה. שכחתי מה היה הנושא שהגבתי עליו.

בקשר לעברית בהודעות דואר- דרך הפענוח של הודעות דוא"ל בעברית תלוי בעיקר בתוכנה שבה אתה משתמש. אותה הודעה יכולה להתפענח שונה לחלוטין בכל מחשב.

ובקשר לשקיפות של הודעות האגודה- במויות הרפש שנזרקות שם הן לא תיאמנה. בהחלט לא רצוי לחשוף זאת לעיניים חיצוניות.

• #164434 הגב
      ???
      משתתף

טוב, אז לא שלחתי אימייל, אז מה?
      שורה תחתונה: אני מוכן לקחת על עצמי את העניין אבל לא מעכשיו. תחילת מרץ היא בערך התאריך הכי מוקדם בו אני יכול להתחייב לכזה דבר.

• #164437 הגב
      NY
      משתתף

משלם – מטרת הדברים הבאים אינה ללעוג, להשמיץ או להלבין ברבים, אלא להצביע על מצב מסוים, לכן אבקש כי לא תיקח אותם אישית, אלא רק כי הם יהוו לך ולשאר הקוראים מעט חומר למחשבה.

ההודעה שלך מהווה, למרבה הצער, דוגמא קלאסית לרוח ההתנדבות השורה על חברי האגודה. זהו המקרה הנפוץ ביותר – הממהר להתנדב והממהר לסגת. יש מתקפה של כאלה אחרי כל ICon, ובדרך כלל לא יוצא מזה כלום. קל מאד לומר "אני! אני! אני מוכן!" – אבל בדרך כלל כשהמתנדב המיועד מבין שהוא אמור גם, אללי, *לעשות* משהו, הוא נעלם מהשטח, לעתים בלווי זמירות כגון "לא ידעתי", "אני בדיוק לומד", "שכחתי", "הצילו! חייזרים!". מוזר אך נכון.

מן הראוי, עם זאת, להזכיר כי יש עוד שני סוגי מתנדבים: האחד – אלה המלאים רצון טוב אך אינם מסוגלים לנתבו לידי פעילות מועילה. אלה מתחלקים למספר תתי-מחלקות:
      "יועצים" (Councilotilus), "טייסי כורסא" (Armchairus Pilotus), "חולמים בהקיץ"
      (Daydreamus), "נהגים של שבת" (Saturdus Tustus).
      לאף אחד מן העוסקים במלאכה אין הרבה סבלנות אליהם. מדענים סוברים כי חוסר סבלנות זה מקורו בוירוס מוזח המופץ בין חברי ועד האגודה, שכן לא נתן למצוא כל סיבה אחרת לא להקשיב לאנשים נחמדים וטובים שאוהבים לדבר אך, אללי, מה אכזר הוא הטבע, לא יכולים לעשות כלום.

הסוג האחר והאחרון – המתנדבים האמיתיים – אלה המתמידים והמגיעים. מעטים אך מובחרים, אני שמח לנצל מקום קט זה להודות לשני החדשים שבהם – ורד ונחום.
      ורד, אגב, לקחה על עצמה לנהל את הרשימה בה דנו – הפרטים המלאים יפורסמו בפורום זה וברחבי הרשת.

• #164439 הגב

אמנם פה הוא לא המקום לפרט את כל שמות המתנדבים הרציניים והעושים, אך דעו לכם כי ישנם גם את האנונימיים שעליהם מוטלות בסופו של דבר העבודות השחורות – וכל הכבוד גם להם וגם לפחות אנונימיים!

ובקשר לאלו שלא עושים – הם ברשימה השנייה שלנו….

• #164440 הגב
      שלמקו
      משתתף

אלה שיודעים שלא יהיה להם זמן או אפשרות, ולכן לא ממהרים להתנדב…

לצערי, בתור סטדנט בטכניון, אני די נופל לקטגוריה השלישית. ובניגוד לשאר סטודנטים בטכניון (ואני מתכוון במיוחד למזכירה הקודמת), לי יש מערכת עמוסה.

מה שכן, לסביבות איקון 2001 יש אפשרות ריאלית שכן יהיה לי זמן להתנדב.

לא לדבר על ארמגדון, שמלבד תליית פוסטרים בטכניון (באולמן), עוד אין מה להתנדב…

• #164441 הגב
      Boojie
      משתתף

בסדר?
      אנחנו לא עושים כאן חשבון מי התנדב יותר ממי, אוקיי? לכל אחד יש זכות להתנדב או לא להתנדב בהתאם ליכולתו ולרצונו, ואין כל מקום לעשות כאן חשבונות בנושא.
      כל הכבוד למתנדבים, ובואו נעזוב את זה ברמה הזו.

• #164465 הגב
      ???
      משתתף

ניר, כל כך הרבה קישקושים בכל כך מעט זמן ומקום- איך אתה עושה את זה?
      אני חושב שקצת פספסת: בשום נקודה לא הצעתי לנהל את הרשימה בעצמי, אמנם אמרתי שצריכה להיות כזו רשימה אבל לא טענתי שאני מסוגל לקחת את העסק לידי. כאשר הצעת זאת (אמנם במרומז), שקלתי את העניין והחזרתי לך תשובה. אך תשובה זו לא סתרה שום הודעה קודמת שלי ולכן לא ברור לי מקורו של הקיטור שפלטת בחדווה כה רבה.
      אולי אתה מעדיף מתנדבים לא אחראיים הקופצים על משימות ולאחר מכן אינם יכולים לעמוד בהן? ואולי רק אנשים שממשכנים את חייהם לטובת האגודה (נגיד) ראויים לזכות דיבור?

• #164472 הגב
      NY
      משתתף

אמנם ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה, יקירי, אך כל מי שעיניו בראשו ועוקב אחר שרשרת ההודעות הנ"ל יוכל להסיק את מסקנותיו בעצמו. אללי – נחשפה ערוותך – עכשיו שב בשקט.

מציג 46 תגובות משורשרות
מענה ל־רשימת דיוור

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: